X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
Odpowiedz

W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱

Oceń ten wątek:
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Musiałabym mieć jakieś problemy żeby dać sobie coś włożyć 😅
    Uderzę do jakiegoś internisty może coś pomoże

Ale przecież można się uśpić na 20minut, nic nie czujesz 😛 ja nie wzięłam tej opcji i żałuję.
    Fakt, do kolonoskopii trzeba wypić napój o smaku rzygów który potem robi Ci kiblowy armagedon (jest 💩, wątek żyje). Wtedy zawsze wybieraj ten drugi, nie fortrans. Fortrans pije się często małymi porcjami, ten drugi raz, dużo ale porządnie. Działają tak samo ale mniej picia 🙈

BuBu90, Okinny, Puszka09, conte lubią tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Znalazłam te wyniki cukrów 😋

Glukoza 85.50-106.20-95.10

Insulina 6.50-42.10-31.60

HOMA 1.44

faktycznie okej. to nie mam pomysłu, ja nie faluje od kiedy ogarnęłam cukry, więc na to zwalam winę 🙈

👰🏻‍M&M🤵🏻

age.png
  • Okinny Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu, co do tego falowania to ja miałam taki kilkudniowy epizod i to było od ciśnienia. Też mam niskie, ale wtedy spadło do 85 na 59 bodaj. Wysokie tetno nie nadrobilo. Przeszlo samo po wdrozeniu duzej ilosci snu :)

17 cs

🏳

Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję ⏸! Cudowne wieści! 😊

Też mam wysokie TSH, bo aż 2.4 😫, miesiąc temu miałam tą samą wartość. Łykam ten euthyrox, aczkolwiek wydaje mi się, że 25 to za mała dawka jak dla mnie. No nie wiem, za 3 tygodnie będę na kontroli to zrobię badania i porównam wyniki z lekarzem... Mam nadzieję, że będzie gites 🙏, ograniczam stres jak tylko mogę i myślę o wszystkim w pozytywnie, pomimo tego, że wiem jaki wpływ ma TSH na ciążę, matkę i dziecko. 🤭

karm3lka lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Puszka09 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronk@ wrote:
    Muszę się wyżalić, bo dziś z M byliśmy w klinice leczenia niepłodności😞 Z samej wizyty jestem bardzo zadowolona, siedzieliśmy tam prawie 40 min(!)… natomiast lekarz nie za bardzo ma pomysł na nas i raczej wskazuje, ze to niepłodność idiopatyczna, czyli wszystko ok, ale bobo nie ma 🤷🏻‍♀️ Do rozważenia IUI (10% szans) lub IVF…
    Obejrzała i skomentowała wszystkie nasze wyniki, powiedziała, że są bardzo dobre . Kazała odstawić Lamette, bo niewiele efektu przynosi, a tylko endo mi pogorszyło 🤦🏻‍♀️
    No i stanęło na tym, że mamy probować dalej i zdecydować co robimy (IUI lub IVF).

Ja już nie wiem, nie ogarniam tego co może być nie tak😞 Nawet nie mam po co jutro testować, bo i tak wiem jaki będzie wynik.

Mam na razie tylko jedno postanowienie - w grudniu nie robię nic- żadnych badań, żadnych monitoringów, żadnych zastrzyków itp. Może czas zostawić to wszystko losowi…

Wybaczcie smęcenie, ale muszę wyrzucić z siebie to co się we mnie gotuje 🤯

A tak już na koniec to piękny dzień dziś na forum, bo w końcu pozytywne testy i bety! ❤️🍀Gratulacje i oby tak dalej, niech ten listopad się rozkręci 🤞✊⏸
    Powiem Ci, że u mnie podobnie. Co prawda ja teraz czekam na testy po IUI, ale to już druga i nie robię sobie nadziei. I też mam ochotę tym pieprznąć. Tak się zastanawiamy tylko, czy to już od grudnia tak czy od nowego roku. I wtedy zacząć żyć! Nawet się śmiałam, że psa wezmę na konkretne badania takie total, skoro siebie już nie bd 🤪😅

2 IUI 😢

Zaczynamy pierwszą procedurę ♥️
    👩‍🦳35
    👨40
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Euthyrox 25

BuBu, miałam to samo. Przed Euthyroxem TSH u mnie wynosiło 2,9 i dostałam właśnie w dawce 25mg, po dwóch miesiącach wyszło prawie 4... 🙈 Lekarz zwiększył mi dawkę do 50 i w miesiąc zeszło do 1,5🙂 Czytałam, że organizm się po jakimś czasie przyzwyczaja i trzeba podnieść dawkę.

Ancalime, karm3lka - GRATULACJE🥳❤️ Rośnijcie zdrowo!

Ja rozpoczynam nowy cykl, ostatni stymulowany letrozolem i Pregnylem, potem już klinika i badania wzdłuż i wszerz. Liczę jednak, że Mikołaj przyniesie wymarzony prezent😉🍀

karm3lka, Ancalime lubią tę wiadomość

• celina550 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszka09 wrote:
    Powiem Ci, że u mnie podobnie. Co prawda ja teraz czekam na testy po IUI, ale to już druga i nie robię sobie nadziei. I też mam ochotę tym pieprznąć. Tak się zastanawiamy tylko, czy to już od grudnia tak czy od nowego roku. I wtedy zacząć żyć! Nawet się śmiałam, że psa wezmę na konkretne badania takie total, skoro siebie już nie bd 🤪😅

A jak u Ciebie samopoczucie? Jakieś znaki?

👰🏻‍M&M🤵🏻

age.png
  • Puszka09 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MystifyMe wrote:
    BuBu, miałam to samo. Przed Euthyroxem TSH u mnie wynosiło 2,9 i dostałam właśnie w dawce 25mg, po dwóch miesiącach wyszło prawie 4... 🙈 Lekarz zwiększył mi dawkę do 50 i w miesiąc zeszło do 1,5🙂 Czytałam, że organizm się po jakimś czasie przyzwyczaja i trzeba podnieść dawkę.

Ancalime, karm3lka - GRATULACJE🥳❤️ Rośnijcie zdrowo!

Ja rozpoczynam nowy cykl, ostatni stymulowany letrozolem i Pregnylem, potem już klinika i badania wzdłuż i wszerz. Liczę jednak, że Mikołaj przyniesie wymarzony prezent😉🍀
    Trzymam za Ciebie kciuki żebyś zobaczyła dwie kreseczki 🤞🤞♥️

MystifyMe lubi tę wiadomość

2 IUI 😢

👩‍🦳35
    👨40
  • Puszka09 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    A jak u Ciebie samopoczucie? Jakieś znaki?
    No średnio powiem Ci…
    Spac mi się chce jak cholera, przelewa w brzuszku, wczoraj wieczorem miałam wrazenie, że się palę 🤣 dzisiaj zamarzam. I kłuje mnie to lewo to prawo i mam uczucie pełności w dole.

2 IUI 😢

👩‍🦳35
    👨40
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    U mnie też TSH skoczyło, zawsze w granicach 1-1.5 a dziś 2.39 (0.27-4.2)
    FT3 - 3.43 (2.0-4.4)
    FT3 - 1.14 (0.93-1.7)
    Czy z takimi wynikami i nagłą zmianą TSH już do endokrynologa czy powtórzyć za jakiś czas?
    Zupełnie nie ogarniam tego ale wyczytałam że przy stresie może skakać a w sumie i mnie cały ten rok to jestem kłębkiem nerwów...😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 19:36

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Just91 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny gratuluję ⏸! Cudowne wieści! 😊

Też mam wysokie TSH, bo aż 2.4 😫, miesiąc temu miałam tą samą wartość. Łykam ten euthyrox, aczkolwiek wydaje mi się, że 25 to za mała dawka jak dla mnie. No nie wiem, za 3 tygodnie będę na kontroli to zrobię badania i porównam wyniki z lekarzem... Mam nadzieję, że będzie gites 🙏, ograniczam stres jak tylko mogę i myślę o wszystkim w pozytywnie, pomimo tego, że wiem jaki wpływ ma TSH na ciążę, matkę i dziecko. 🤭

Miałam podobnie dopiero jak zwiększyłam dawkę do 50 to po dwóch miesiącach mi spadło tsh

⛪️2015
    👶Synek 2017 r. 1cs urodzony w 34 tc niewydolność szyjki.
    Starania o rodzeństwo od 05.2021,
    Wstrzymane ⛔️ Ureaplasma
    07.2021 działamy dalej z wsparciem II fazy cyklu
    10.2021 ovitrelle test II - (5tc) cb💔
    11.2021 drożność jajowodów - ok
    12.2021 Covid
    02.2021 ovitrelle w 10 dc prawdopodobnie przerastające pęcherzyki
    dalszy późniejszy plan inseminacja

👱‍♀️91
    ✅ Hashimoto - ustabilizowane od 08.2021 Letrox 50/75
    ✅AMH - 3,32
    ✅Prog,Estradiol, LH, Ferytyna, żelazo,Wit - d, Wit B12, homocysteina - OK, owulacje naturalne

Wsparcie:
    Medargin, Claxene, duphaston, luteina, Acard, metylokobalamina, wit. D, cytrynian magnezu, Olejek z Wiesiołka, femibion 0, Dieta bezglutenowa i ograniczenie laktozy w celu obniżenia p/ciał anty TG

👦 90
    Badania 02.2022
    Morfologia 4%, ruchliwość - słaba, posiew- bakterie. Według lekarza wyniki na 3+ zalecenia antybiotyk i witaminy.
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszka09 wrote:
    No średnio powiem Ci…
    Spac mi się chce jak cholera, przelewa w brzuszku, wczoraj wieczorem miałam wrazenie, że się palę 🤣 dzisiaj zamarzam. I kłuje mnie to lewo to prawo i mam uczucie pełności w dole.

O matko, ale spojrzałam, ze testujesz za jakieś sto lat dopiero 🙈 czemu tak pozno? 😛

👰🏻‍M&M🤵🏻

age.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Czy z takimi wynikami i nagłą zmianą TSH już do endokrynologa czy powtórzyć za jakiś czas?
    Zupełnie nie ogarniam tego ale wyczytałam że przy stresie może skakać a w sumie i mnie cały ten rok to jestem kłębkiem nerwów...😔

Może spróbuj, będziesz miała spokojniejsza głowę. Może powie że to od stresu i każe zostawić, a może coś przepisze?

👰🏻‍M&M🤵🏻

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ostatnio pisał gołąbkach, kupiłam sobie takie ze słoika od naszej wioskowej przetwórni, robią naturalnie, przepyszne! Kupiłam bo nigdy nie robiłam a nie chciałam się denerwować. 😂 Ale dziś przyszła mi chęć na leczo, mężowi też chodziło po głowie. I powiem wam, że mi wyszło tak bosko, że zaraz będę w ciąży, ale spożywczej. 😂

conte, Izi, Moniika, Paulina1106 lubią tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    Może spróbuj, będziesz miała spokojniejsza głowę. Może powie że to od stresu i każe zostawić, a może coś przepisze?
    I przede wszystkim wyeliminować stres... Chociaż to bardzo trudne chyba że pójść na terapię

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Puszka09 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    O matko, ale spojrzałam, ze testujesz za jakieś sto lat dopiero 🙈 czemu tak pozno? 😛
    Bo w niedziele miałam zastrzyk 🤪 i się cykam, że mi wyjdzie lekko pozytyw, a potem będzie klapa, bo za szybko 🤣

2 IUI 😢

👩‍🦳35
    👨40
  • Puszka09 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ktoś ostatnio pisał gołąbkach, kupiłam sobie takie ze słoika od naszej wioskowej przetwórni, robią naturalnie, przepyszne! Kupiłam bo nigdy nie robiłam a nie chciałam się denerwować. 😂 Ale dziś przyszła mi chęć na leczo, mężowi też chodziło po głowie. I powiem wam, że mi wyszło tak bosko, że zaraz będę w ciąży, ale spożywczej. 😂
    Nie polecam robienia gołąbków! 🤣 ostatnio dostałam szału przy nich, a wyszło mniam 🤣🤣
    Ciąża spożywcza na zimę jak znalazł, cieplej 🤣

2 IUI 😢

👩‍🦳35
    👨40
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just91 wrote:
    Miałam podobnie dopiero jak zwiększyłam dawkę do 50 to po dwóch miesiącach mi spadło tsh

Dopiero zaczęłam przygodę z TSH i euthyroxem, po tej wizycie u ginekologa w środę. Myślę jeszcze o teleporadzie z endokrynologiem w poniedziałek i pewnie tak zrobie, zawsze lepiej wiedzieć więcej niż mniej. Ograniczam też stres i stawiam na relaks - książka, film, spacery z psem. Zobaczę, co z tego wyniknie.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:

Ja zaczęłam o mielonych a golabki pofrunely dalej 😅
    Dziewczyny, ja odebrałam dziś Fertistim i mam pytanie. Zaczynać go brać niezależnie od dc (38😑) czy poczekać aż rozpocznie się nowy cykl I dopiero ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 19:54

• Kasik85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Wątpię by był prawdziwy, nie nakręcam się, uparcie czekam na okres. 😂
    Uważaj bo się okaże że będziesz rok na niego czekać...tego życzę...oczywiście...

Ladinola lubi tę wiadomość

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ