W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:Musiałabym mieć jakieś problemy żeby dać sobie coś włożyć 😅
Uderzę do jakiegoś internisty może coś pomoże
Ale przecież można się uśpić na 20minut, nic nie czujesz 😛 ja nie wzięłam tej opcji i żałuję.
Fakt, do kolonoskopii trzeba wypić napój o smaku rzygów który potem robi Ci kiblowy armagedon (jest 💩, wątek żyje). Wtedy zawsze wybieraj ten drugi, nie fortrans. Fortrans pije się często małymi porcjami, ten drugi raz, dużo ale porządnie. Działają tak samo ale mniej picia 🙈BuBu90, Okinny, Puszka09, conte lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
BuBu90 wrote:Znalazłam te wyniki cukrów 😋
Glukoza 85.50-106.20-95.10
Insulina 6.50-42.10-31.60
HOMA 1.44
faktycznie okej. to nie mam pomysłu, ja nie faluje od kiedy ogarnęłam cukry, więc na to zwalam winę 🙈👰🏻M&M🤵🏻
-
Bubu, co do tego falowania to ja miałam taki kilkudniowy epizod i to było od ciśnienia. Też mam niskie, ale wtedy spadło do 85 na 59 bodaj. Wysokie tetno nie nadrobilo. Przeszlo samo po wdrozeniu duzej ilosci snu17 cs
🏳
Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią. -
Dziewczyny gratuluję ⏸! Cudowne wieści! 😊
Też mam wysokie TSH, bo aż 2.4 😫, miesiąc temu miałam tą samą wartość. Łykam ten euthyrox, aczkolwiek wydaje mi się, że 25 to za mała dawka jak dla mnie. No nie wiem, za 3 tygodnie będę na kontroli to zrobię badania i porównam wyniki z lekarzem... Mam nadzieję, że będzie gites 🙏, ograniczam stres jak tylko mogę i myślę o wszystkim w pozytywnie, pomimo tego, że wiem jaki wpływ ma TSH na ciążę, matkę i dziecko. 🤭karm3lka lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
biedronk@ wrote:Muszę się wyżalić, bo dziś z M byliśmy w klinice leczenia niepłodności😞 Z samej wizyty jestem bardzo zadowolona, siedzieliśmy tam prawie 40 min(!)… natomiast lekarz nie za bardzo ma pomysł na nas i raczej wskazuje, ze to niepłodność idiopatyczna, czyli wszystko ok, ale bobo nie ma 🤷🏻♀️ Do rozważenia IUI (10% szans) lub IVF…
Obejrzała i skomentowała wszystkie nasze wyniki, powiedziała, że są bardzo dobre . Kazała odstawić Lamette, bo niewiele efektu przynosi, a tylko endo mi pogorszyło 🤦🏻♀️
No i stanęło na tym, że mamy probować dalej i zdecydować co robimy (IUI lub IVF).
Ja już nie wiem, nie ogarniam tego co może być nie tak😞 Nawet nie mam po co jutro testować, bo i tak wiem jaki będzie wynik.
Mam na razie tylko jedno postanowienie - w grudniu nie robię nic- żadnych badań, żadnych monitoringów, żadnych zastrzyków itp. Może czas zostawić to wszystko losowi…
Wybaczcie smęcenie, ale muszę wyrzucić z siebie to co się we mnie gotuje 🤯
A tak już na koniec to piękny dzień dziś na forum, bo w końcu pozytywne testy i bety! ❤️🍀Gratulacje i oby tak dalej, niech ten listopad się rozkręci 🤞✊⏸2 IUI 😢
Zaczynamy pierwszą procedurę ♥️
👩🦳35
👨40 -
nick nieaktualnyBuBu90 wrote:Euthyrox 25
BuBu, miałam to samo. Przed Euthyroxem TSH u mnie wynosiło 2,9 i dostałam właśnie w dawce 25mg, po dwóch miesiącach wyszło prawie 4... 🙈 Lekarz zwiększył mi dawkę do 50 i w miesiąc zeszło do 1,5🙂 Czytałam, że organizm się po jakimś czasie przyzwyczaja i trzeba podnieść dawkę.
Ancalime, karm3lka - GRATULACJE🥳❤️ Rośnijcie zdrowo!
Ja rozpoczynam nowy cykl, ostatni stymulowany letrozolem i Pregnylem, potem już klinika i badania wzdłuż i wszerz. Liczę jednak, że Mikołaj przyniesie wymarzony prezent😉🍀karm3lka, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Puszka09 wrote:Powiem Ci, że u mnie podobnie. Co prawda ja teraz czekam na testy po IUI, ale to już druga i nie robię sobie nadziei. I też mam ochotę tym pieprznąć. Tak się zastanawiamy tylko, czy to już od grudnia tak czy od nowego roku. I wtedy zacząć żyć! Nawet się śmiałam, że psa wezmę na konkretne badania takie total, skoro siebie już nie bd 🤪😅
A jak u Ciebie samopoczucie? Jakieś znaki?👰🏻M&M🤵🏻
-
MystifyMe wrote:BuBu, miałam to samo. Przed Euthyroxem TSH u mnie wynosiło 2,9 i dostałam właśnie w dawce 25mg, po dwóch miesiącach wyszło prawie 4... 🙈 Lekarz zwiększył mi dawkę do 50 i w miesiąc zeszło do 1,5🙂 Czytałam, że organizm się po jakimś czasie przyzwyczaja i trzeba podnieść dawkę.
Ancalime, karm3lka - GRATULACJE🥳❤️ Rośnijcie zdrowo!
Ja rozpoczynam nowy cykl, ostatni stymulowany letrozolem i Pregnylem, potem już klinika i badania wzdłuż i wszerz. Liczę jednak, że Mikołaj przyniesie wymarzony prezent😉🍀MystifyMe lubi tę wiadomość
2 IUI 😢
👩🦳35
👨40 -
celina550 wrote:A jak u Ciebie samopoczucie? Jakieś znaki?
Spac mi się chce jak cholera, przelewa w brzuszku, wczoraj wieczorem miałam wrazenie, że się palę 🤣 dzisiaj zamarzam. I kłuje mnie to lewo to prawo i mam uczucie pełności w dole.
2 IUI 😢
👩🦳35
👨40 -
Blondyna.B wrote:U mnie też TSH skoczyło, zawsze w granicach 1-1.5 a dziś 2.39 (0.27-4.2)
FT3 - 3.43 (2.0-4.4)
FT3 - 1.14 (0.93-1.7)
Zupełnie nie ogarniam tego ale wyczytałam że przy stresie może skakać a w sumie i mnie cały ten rok to jestem kłębkiem nerwów...😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 19:36
-
Ultra-Dżasta wrote:Dziewczyny gratuluję ⏸! Cudowne wieści! 😊
Też mam wysokie TSH, bo aż 2.4 😫, miesiąc temu miałam tą samą wartość. Łykam ten euthyrox, aczkolwiek wydaje mi się, że 25 to za mała dawka jak dla mnie. No nie wiem, za 3 tygodnie będę na kontroli to zrobię badania i porównam wyniki z lekarzem... Mam nadzieję, że będzie gites 🙏, ograniczam stres jak tylko mogę i myślę o wszystkim w pozytywnie, pomimo tego, że wiem jaki wpływ ma TSH na ciążę, matkę i dziecko. 🤭
Miałam podobnie dopiero jak zwiększyłam dawkę do 50 to po dwóch miesiącach mi spadło tsh⛪️2015
👶Synek 2017 r. 1cs urodzony w 34 tc niewydolność szyjki.
Starania o rodzeństwo od 05.2021,
Wstrzymane ⛔️ Ureaplasma
07.2021 działamy dalej z wsparciem II fazy cyklu
10.2021 ovitrelle test II - (5tc) cb💔
11.2021 drożność jajowodów - ok
12.2021 Covid
02.2021 ovitrelle w 10 dc prawdopodobnie przerastające pęcherzyki
dalszy późniejszy plan inseminacja
👱♀️91
✅ Hashimoto - ustabilizowane od 08.2021 Letrox 50/75
✅AMH - 3,32
✅Prog,Estradiol, LH, Ferytyna, żelazo,Wit - d, Wit B12, homocysteina - OK, owulacje naturalne
Wsparcie:
Medargin, Claxene, duphaston, luteina, Acard, metylokobalamina, wit. D, cytrynian magnezu, Olejek z Wiesiołka, femibion 0, Dieta bezglutenowa i ograniczenie laktozy w celu obniżenia p/ciał anty TG
👦 90
Badania 02.2022
Morfologia 4%, ruchliwość - słaba, posiew- bakterie. Według lekarza wyniki na 3+ zalecenia antybiotyk i witaminy. -
Puszka09 wrote:No średnio powiem Ci…
Spac mi się chce jak cholera, przelewa w brzuszku, wczoraj wieczorem miałam wrazenie, że się palę 🤣 dzisiaj zamarzam. I kłuje mnie to lewo to prawo i mam uczucie pełności w dole.
O matko, ale spojrzałam, ze testujesz za jakieś sto lat dopiero 🙈 czemu tak pozno? 😛👰🏻M&M🤵🏻
-
Blondyna.B wrote:Czy z takimi wynikami i nagłą zmianą TSH już do endokrynologa czy powtórzyć za jakiś czas?
Zupełnie nie ogarniam tego ale wyczytałam że przy stresie może skakać a w sumie i mnie cały ten rok to jestem kłębkiem nerwów...😔
Może spróbuj, będziesz miała spokojniejsza głowę. Może powie że to od stresu i każe zostawić, a może coś przepisze?👰🏻M&M🤵🏻
-
nick nieaktualnyKtoś ostatnio pisał gołąbkach, kupiłam sobie takie ze słoika od naszej wioskowej przetwórni, robią naturalnie, przepyszne! Kupiłam bo nigdy nie robiłam a nie chciałam się denerwować. 😂 Ale dziś przyszła mi chęć na leczo, mężowi też chodziło po głowie. I powiem wam, że mi wyszło tak bosko, że zaraz będę w ciąży, ale spożywczej. 😂
conte, Izi, Moniika, Paulina1106 lubią tę wiadomość
-
celina550 wrote:Może spróbuj, będziesz miała spokojniejsza głowę. Może powie że to od stresu i każe zostawić, a może coś przepisze?
-
celina550 wrote:O matko, ale spojrzałam, ze testujesz za jakieś sto lat dopiero 🙈 czemu tak pozno? 😛2 IUI 😢
👩🦳35
👨40 -
Ladinola wrote:Ktoś ostatnio pisał gołąbkach, kupiłam sobie takie ze słoika od naszej wioskowej przetwórni, robią naturalnie, przepyszne! Kupiłam bo nigdy nie robiłam a nie chciałam się denerwować. 😂 Ale dziś przyszła mi chęć na leczo, mężowi też chodziło po głowie. I powiem wam, że mi wyszło tak bosko, że zaraz będę w ciąży, ale spożywczej. 😂
Ciąża spożywcza na zimę jak znalazł, cieplej 🤣2 IUI 😢
👩🦳35
👨40 -
Just91 wrote:Miałam podobnie dopiero jak zwiększyłam dawkę do 50 to po dwóch miesiącach mi spadło tsh
Dopiero zaczęłam przygodę z TSH i euthyroxem, po tej wizycie u ginekologa w środę. Myślę jeszcze o teleporadzie z endokrynologiem w poniedziałek i pewnie tak zrobie, zawsze lepiej wiedzieć więcej niż mniej. Ograniczam też stres i stawiam na relaks - książka, film, spacery z psem. Zobaczę, co z tego wyniknie.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
nick nieaktualnyLadinola wrote:Ktoś ostatnio pisał gołąbkach, kupiłam sobie takie ze słoika od naszej wioskowej przetwórni, robią naturalnie, przepyszne! Kupiłam bo nigdy nie robiłam a nie chciałam się denerwować. 😂 Ale dziś przyszła mi chęć na leczo, mężowi też chodziło po głowie. I powiem wam, że mi wyszło tak bosko, że zaraz będę w ciąży, ale spożywczej. 😂
Ja zaczęłam o mielonych a golabki pofrunely dalej 😅
Dziewczyny, ja odebrałam dziś Fertistim i mam pytanie. Zaczynać go brać niezależnie od dc (38😑) czy poczekać aż rozpocznie się nowy cykl I dopiero ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 19:54
-
Ladinola wrote:Wątpię by był prawdziwy, nie nakręcam się, uparcie czekam na okres. 😂
Ladinola lubi tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...