W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczka 93 wrote:To jest przykre, że w dzisiejszych czasach trzeba samemu prosić się o badania i diagnozować...
Nie wiem czy Pamiętasz jak we wrześniowym wątku pisałam o swojej koleżance..u niej też by wycięli wszystko,ale przez wzgląd na to, że jeszcze nie rodziła to zostawili ile się dało.
Udało ją się szybko położyć do Uniwersytetów centrum zdrowia w Warszawie. 3 tygodnie temu Większość leków odstawiła. Czuje się dobrze.
U niej przez brak komentacji ginekolog,chodziła z tym dziadostwem 2lata, a Pani doktor tylko mówiła do niej" co pół roku cytologia i będziemy monitorować" jak udało jej się szybko dostać na wizytę do innego specjalisty to powiedział, że jeszcze 3 miesiące,a nie wiadomo czy by z nami była...po dwóch dniach ją położył na oddział...
Bardzo Dobrze, że walczysz o swoje i masz intuicję,która Ci kazała drążyć,ale przykład mojej koleżanki pokazuje, że nie można ślepo wierzyć w diagnozę jednego lekarza.
Będzie dobrze ❤️
Jak będziesz chciała to mogę podpytać swoją koleżanke jak u niej pod względem technicznym przebiegł zabieg itp.
Jeszcze nie wiem dokładnie który zabieg mi wybiorą, mają dzwonić. Najprawdopodobniej ten w krótkiej sedacji albo w znieczuleniu miejscowym, 15 minut na fotelu ginekologicznym i do domu.
Ale chętnie się dowiem o zaleceniach po zabiegu, wiem że zakaz seksów (dla odmiany 🤦) ale czy jakieś zwolnienie było potrzebne, czy długo po zabiegu boli, takie rzeczy 😉👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
abrakadabra wrote:Moze to dopiero beta ciążowa rusza ? Tyle dni po zastrzyku to dzisiaj raczej beta powinna być ujemna. Bedziesz jeszcze powtarzać?
Progesteron też z 10 przeskoczył na 8 mimo brania teraz dodatkowej dawki więc, chyba nie będę robić odstawie duphaston i poczekam za @. Już tyle dni po więc spokojnie powinnam mieć dużo wyższe wyniki. Dla pewności wysłałam wyniki jeszcze lekarzowi. Boli mnie prawy jajnik cały czas z tego co była owulacja.⛪️2015
👶Synek 2017 r. 1cs urodzony w 34 tc niewydolność szyjki.
Starania o rodzeństwo od 05.2021,
Wstrzymane ⛔️ Ureaplasma
07.2021 działamy dalej z wsparciem II fazy cyklu
10.2021 ovitrelle test II - (5tc) cb💔
11.2021 drożność jajowodów - ok
12.2021 Covid
02.2021 ovitrelle w 10 dc prawdopodobnie przerastające pęcherzyki
dalszy późniejszy plan inseminacja
👱♀️91
✅ Hashimoto - ustabilizowane od 08.2021 Letrox 50/75
✅AMH - 3,32
✅Prog,Estradiol, LH, Ferytyna, żelazo,Wit - d, Wit B12, homocysteina - OK, owulacje naturalne
Wsparcie:
Medargin, Claxene, duphaston, luteina, Acard, metylokobalamina, wit. D, cytrynian magnezu, Olejek z Wiesiołka, femibion 0, Dieta bezglutenowa i ograniczenie laktozy w celu obniżenia p/ciał anty TG
👦 90
Badania 02.2022
Morfologia 4%, ruchliwość - słaba, posiew- bakterie. Według lekarza wyniki na 3+ zalecenia antybiotyk i witaminy. -
celina550 wrote:Mam wyniki...
Wycinek z jednego miejsca jest okej, łagodna dysplazja do obserwacji.
Z drugiego...z białkiem nowotworowym aktywnym, do amputacji.
W grudniu oddział onko i zabieg, oficjalnie starać się z lekami mogę od stycznia. Bzykać się mogę, jak zaskoczy (bez leków marne szanse), to będziemy się zastanawiać co dalej.
Chujnia, delikatnie mówiąc. Proszę bez ojojania, to nic nie da. Będę wam tu truła dupkę jeszcze długo, bo na fioletowa stronę mocy jeszcze długo nie przejde 🤷
Celina, waleczna babeczko, jesteśmy tu i z chęcią będziemy mieć trutą dupkę przez Ciebie :* . Tak jak powiedziałaś... "będziesz w ciąży choćby nie wiesz co!". Ściskam💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
celina550 wrote:Jeszcze nie wiem dokładnie który zabieg mi wybiorą, mają dzwonić. Najprawdopodobniej ten w krótkiej sedacji albo w znieczuleniu miejscowym, 15 minut na fotelu ginekologicznym i do domu.
Ale chętnie się dowiem o zaleceniach po zabiegu, wiem że zakaz seksów (dla odmiany 🤦) ale czy jakieś zwolnienie było potrzebne, czy długo po zabiegu boli, takie rzeczy 😉
Celina mnie na forum trochę nie było i nie znam pełnej Twojej historii, ale widzę, także po pamiętniku, że jesteś nastawiona na walkę i wiem, że tę walkę wygrasz. Ale jak będziesz miała ochotę na chwilę słabości, wyżalenie się, też masz tutaj na to miejscesyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
nick nieaktualny
-
celina550 wrote:Mam wyniki...
Wycinek z jednego miejsca jest okej, łagodna dysplazja do obserwacji.
Z drugiego...z białkiem nowotworowym aktywnym, do amputacji.
W grudniu oddział onko i zabieg, oficjalnie starać się z lekami mogę od stycznia. Bzykać się mogę, jak zaskoczy (bez leków marne szanse), to będziemy się zastanawiać co dalej.
Chujnia, delikatnie mówiąc. Proszę bez ojojania, to nic nie da. Będę wam tu truła dupkę jeszcze długo, bo na fioletowa stronę mocy jeszcze długo nie przejde 🤷
Ojojania nie będzie z mojej strony, bo Ty twarda babka jesteś. 💪 Mam jedynie pytania odnośnie leków - czy oprócz stymulacji pęcherzyków nie stymulują tkanek do wzrostu? 🤔 Lek lekowi nie równy a czasem wystarczy jeden składnik.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
BuBu wpisz mi proszę 🍷 już się rozkręca 🙂
Celina trzymam kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie i szybko! 💪👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Przyjmuje prywatnie w tych dwóch gabinetach i spokojnie mozna sie umówić termin na pewno byłby do tyg maks, czasem sie zwalnia miejsce i sa wcześniej. Np wczoraj dzwonilam to zwolnila się godzina dzisiaj o 19 i 19:15.
A na fundusz przyjmuje w przychodni tam tylko trzeba mieć skierowanie od rodzinnego i wizyta spokojnie też za 1-2 tyg maksimum.
Chociaz lepiej chodzić do jej gabinetow prywatnie bo ma sprzęt lepszy itd. a w tym na fundusz to na usg trzeba na inne dni sie umawiać..
Jakbyś chciala to mogę Ci napisac kiedy i gdzie przyjmuje w tych gabinetach
super, dzięki za info -
abrakadabra wrote:Duphaston nie wychodzi w badaniu. Poza tym jeśli rusza beta to zaraz i próg ruszy spokojnie. Moze jeszcze nie odstawiaj i powtórz bete chociażby jutro dla 100% pewności
W tym moim labo to chyba jakieś wróżki. Nigdy nie komentowały wyników, a teraz nagle w sobotę babka do mnie oo dzidziuś będzie i faktycznie wynik pokazał się pozytywny. Dzisiaj następna to samo i tam jakieś wykłady.. Pierwszy raz tak z nimi miałam juz sama myślałam, że to może dobry znak...
Lekarz kazal odstawić i do 12 dnia cyklu przyjść na sono HSG⛪️2015
👶Synek 2017 r. 1cs urodzony w 34 tc niewydolność szyjki.
Starania o rodzeństwo od 05.2021,
Wstrzymane ⛔️ Ureaplasma
07.2021 działamy dalej z wsparciem II fazy cyklu
10.2021 ovitrelle test II - (5tc) cb💔
11.2021 drożność jajowodów - ok
12.2021 Covid
02.2021 ovitrelle w 10 dc prawdopodobnie przerastające pęcherzyki
dalszy późniejszy plan inseminacja
👱♀️91
✅ Hashimoto - ustabilizowane od 08.2021 Letrox 50/75
✅AMH - 3,32
✅Prog,Estradiol, LH, Ferytyna, żelazo,Wit - d, Wit B12, homocysteina - OK, owulacje naturalne
Wsparcie:
Medargin, Claxene, duphaston, luteina, Acard, metylokobalamina, wit. D, cytrynian magnezu, Olejek z Wiesiołka, femibion 0, Dieta bezglutenowa i ograniczenie laktozy w celu obniżenia p/ciał anty TG
👦 90
Badania 02.2022
Morfologia 4%, ruchliwość - słaba, posiew- bakterie. Według lekarza wyniki na 3+ zalecenia antybiotyk i witaminy. -
celina550 wrote:We wrześniu miałam takie samo badanie tylko w pierwszym lepszym miejscu. 4? lekarzy mówiło "z ascusem w cytologii to nikt pani nic nie zrobi, proszę brać cynk i witaminę D".
a dziś dostałam kartę onkologiczną i wyrok, ze zmiany do operacji. na szczęście tutaj nie dość, że pobrali wycinki, że je zbadali, to prosili labo o szczegółowe wyniki, teraz każą labo wyslac bloczki jeszcze raz, żeby skonsultował to jeszcze kolejny lekarz żeby mieć pewność ile trzeba wyciąć.
gdybym miała dzieci albo się nie starała, to jutro bym była na stole i by wycięli cała szyjkę, ale że chce mieć dzieci, to walczą żeby zrobić jak najlepiej ale żebym mogła normalnie.
wiec was proszę, jak coś wam śmierdzi, to szukajcie aż będziecie miały pewność.
Ale jazda 🤦 A to Polska właśnie... przerażające jak dużo zależy do kogo się trafi, do lekarza który odhacza czy do lekarza który poważnie traktuje pacjentów. Trzymam kciuki, wiem że wszystko będzie dobrze bo w porę wykryte. Starania się znowu trochę przesuną, ale jak to mówią co się odwlecze... 😉 💪✊ -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Ceny tez względne, plus taki ze monit masz 1-2 razy w cyklu i nie zdziera w sumie kasy. Ja chodziłam raz w cyklu w okolicach owu i się udało.
Dostajesz jej prywatny numer tel i możesz też dzwonić ze wszystkim 😋 Ogolnie babka sie zna na rzeczy i ma przed nazwiskiem też Profesor 😅
dzwoniłam właśnie, w Ovum przyjmuje tylko w piątki a ja w ten piątek o 18.20 mam samolot a w donna vita jutro o 14.30 jest wolne ale zanim ja z Puław dojadę... musiałabym brać urlop a dopiero wróciłam z Egiptu, kieras by mnie zaje*ał -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:W donna vita jest jeszcze we wtorki. Widzisz jak szybko termin jest 😅
Możesz dzwonić jeszcze później albo jutro to moze jeszcze się cos zwolni bo oni czasem dzwonia do pacjentek czy potwierdzają wizytę itd.
Masz podobny problem do mojego, wiec myślę że u Ciebie tez potrzebna stymulacja i bedziesz w ciąży 😊
spróbuje ugadać kierasa, żeby się zwolnić jutro bo tak najbardziej by mi pasowało a jak nie to już poczekam na wizytę w Puławach w poniedziałek. Może jajka nie zniosę do tego czasu ani mnie nie zaleje 😅