W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Puszka09 wrote:Nie widziałam. Co jej napisałaś? 😅
Puszka09, Blond27 lubią tę wiadomość
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
nick nieaktualny
-
conte wrote:właśnie o dziwo nie, bo od ostatniej wizyty u gina jakoś mi libido spadło, Stary wkurzony chodzi bo 4 dni przerwy 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:42
-
nick nieaktualnyAncalime wrote:U mnie wiecznie lazimy wkurzeni, ciągle żyjemy w rozłące. Już odliczam do 28.11., wtedy powinien mąż wrócić. Co prawda na całe 5 dni 🤐, ale cóż...
no u nas podobnie, widzimy się tylko w weekendy i czekam aż 17 grudnia zjedzie na "stałe" -
Rudakostka wrote:No moja ma prawie 4.... Muszę jakoś dać radę bo jak pojawi się dzidziuś to może być jeszcze gorzej
Dziewczyny ja się mało udzielam, ale nie dlatego, że ciąża tylko odkąd ujrzałam dwie kreski to coś się u nas dzieje. Mieliśmy urodziny w sobotę, potem odwiedziny rodziny, młoda złapała pierwszą chorobę. Po drodze wizyta u lekarza i tak walczymy cały tydzień. Przepraszam jeżeli kogoś uraziłam tylko pozytywnymi wieściami. Czasem nie odpisuje bo nawet nie wiem co napisać. W życiu jetsem bardzo wygadana, ale jak przychodzi do takich przykrych sytuacji jakie spotkały dziewczyny to brakuje mi słów. Wolę wtedy nic nie mówić albo mowic niewiele. Nie przeżyłam takiej straty i nie umiem sobie wyobrazić co czujecie. Ale to nie znaczy, że Wam nie współczuję i nie jest mi przykro tak samo jeżeli chodzi o walkę. Jesteście naprawdę silne i konsekwentnie idziecie do przodu. Wierzę, że takie postępowanie przyniesie Wam upragnione dzieciaczki 🙏 a druga sprawa to często zanim Was nadrobie to już ktoś odpowie albo jest po temacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:57
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Ruda 🥰39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
conte wrote:no u nas podobnie, widzimy się tylko w weekendy i czekam aż 17 grudnia zjedzie na "stałe"
Co oznacza u Was na stałe? Z tego co widziałam, będzie zarządzał z Pl i dojeżdżał do UK tylko z doskoku, tak? Będziecie teraz razem na codzień?
U nas na święta będzie 10 dni, szaleństwo. Najgorzej, że poniekąd przez te lata przywykłam do życia samej z córką i naszej rutyny. Zdarza mi się irytować, jak mąż zaburza nasz porządek i harmonogram, choć oczywiście baaaaardzo się cieszę jak wraca. I nigdy nie mogę się tego doczekać! -
Też jej napisałam że jeszcze listopad się nie skończył 😊 ale to prawda są niestety dziewczyny, które widząc ⏸️ znikają bo idą na fioletową stronę albo w ogóle z forum i już nie widzą tego, że te osoby którym się nie udało były z nimi w tych smutnych i w tych szczęśliwych chwilach. Więc i one na to zasługują, żeby każda z tych dziewczyn która już jest w ciąży była z nimi w momentach skutku i radości kiedy w końcu zobaczą wymarzone ⏸️
Karina123, KasiaCh, Marti1984, Milixx, MartiMarti, Annie13 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Dziewczyny, do czego doszło, że boimy się mówić o pozytywnych sprawach? Czy to nadal ciągnie się temat z października? Mam wrażenie że od czasu pamiętnej dramy zrobiło się jakoś inaczej 🤷🏼♀️
Jak czytam, że dziewczyny z ⏸️ nie chcą pisać, żeby nas nie urazić, to ja nie wiem... Nie powinno tak być. Przecież zawsze byłyśmy ze sobą w dobrych i złych momentach, a te pozytywne wieści dodawały skrzydeł 🧚♀️
Mam nadzieję, że nie zostanę źle zrozumiana, ale jak wszystkie dziewczyny w wątku boją się pisać żeby kogoś tam nie urazić swoimi dobrymi przeżyciami, to wygląda na to że ktoś nie może pisać co czuje, żeby nie sprawić przykrości komuś innemu kto ma jakiś trudniejszy okres😔
Wybaczcy, zbierało mi się od jakiegoś czasu, a zdanie z wypowiedzi Moniki "Przepraszam jeżeli kogoś uraziłam tylko pozytywnymi wieściami" już przelało moja wewnętrzną czarę goryczy 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:06
Blond27, Milixx, myszajda, Magdaalena91, Gwiazdeczka 93, Ultra-Dżasta, milam lubią tę wiadomość
-
Kurczę ciężko Was nadrabiać jak nie siedzę w pracy z telefonem w ręku 😂
Jakie plany na weekend ? Odpoczywanie czy milion różnych spraw ?👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Sparky wrote:Dziewczyny, do czego doszło, że boimy się mówić o pozytywnych sprawach? Czy to nadal ciągnie się temat z października? Mam wrażenie że od czasu pamiętnej dramy zrobiło się jakoś inaczej 🤷🏼♀️
Jak czytam, że dziewczyny z ⏸️ nie chcą pisać, żeby nas nie urazić, to ja nie wiem... Nie powinno tak być. Przecież zawsze byłyśmy ze sobą w dobrych i złych momentach, a te pozytywne wieści dodawały skrzydeł 🧚♀️
Mam nadzieję, że nie zostanę źle zrozumiana, ale jak wszystkie dziewczyny w wątku boją się pisać żeby kogoś tam nie urazić swoimi dobrymi przeżyciami, to wygląda na to że ktoś nie może pisać co czuje, żeby nie sprawić przykrości komuś innemu kto ma jakiś trudniejszy okres😔
Wybaczcy, zbierało mi się od jakiegoś czasu, a zdanie z wypowiedzi Moniki "Przepraszam jeżeli kogoś uraziłam tylko pozytywnymi wieściami" już przelało moja wewnętrzną czarę goryczy 😬
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Ja czytam na biezaco. Ale pracujac po 10h dziennie ciezko tu nadgonic i nie wiem komus pozniej odpisac 😅
Co do zostania tu, tez mysle ze jeszcze troche tu posiedze z Wami, juz kazdy miesiac szybko leci do owulki a pozniej sie dluuuzy dluuuzy i wielkie nic, wyedy mam chwile załamki. Musze posiedziec pod kocem, posmutkowac i dopiero znow wracam.
Niby czlowiek wie, ze duzo sie zaczyna sie od psychiki, ze nie mozna sie nakrecac itd ale co miesiac to samo.
Niby wiem ze sie nie uda, ale zyje nadzieja a pozniej znow to cholerne rozczarowanie.
I dodaja mi skrzydel wlasnie te wasze pozytywne wiesci jak rano wejde i ktoras mowi ze ma upragnione dwie kreseczki.
Czasem czuje jak mi sie grunt pod nogami usuwa, jak sie dowiaduje ze ktos sie nie stara a wpadka. Ile ja bym oddala za taka wpadke!))
No ale walcze, co miesiac od nowa walka. I co miesiac znow te same pytania kiedy wyyyyy…
Jeszcze zapytan Was… czy ktoras z was pali lub popala sobie? Bo ja sie przyznam ze zdarza mi sie zapalic iqosa zwlaszcza w takich momentach beznislnosci wiem ze to szkodzi ale czasem musze po prostu…kropka_123 lubi tę wiadomość
-
Sparky ja jestem nowa na forum, ale faktycznie widziałam tamta drame na wątku i dołączyłam do innego październikowego. Nie rozumiem tych kłótni. Dla mnie forum jest miejscem wymiany zdań zarówno na tematy ciążowe, jak i ploteczek o dupie maryni
Dlatego cieszę się, ze ten wątek jest inny i chętnie poczytam o ciążach 💕KasiaCh, Sparky, Ancalime, Blond27 lubią tę wiadomość
👩🏼 26
👦🏻 26
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Ruda Wspaniałości ❤❤❤❤❤Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Rudakostka ❤️ odnośnie Twojej córeczki ❤️ Jeśli lubisz czytać książki to gorąco polecam: "Jak zrozumieć małe dziecko" i "Jak mówić żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać żeby dzieci do nas mówiły".
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
wars_awianka wrote:Ja czytam na biezaco. Ale pracujac po 10h dziennie ciezko tu nadgonic i nie wiem komus pozniej odpisac 😅
Co do zostania tu, tez mysle ze jeszcze troche tu posiedze z Wami, juz kazdy miesiac szybko leci do owulki a pozniej sie dluuuzy dluuuzy i wielkie nic, wyedy mam chwile załamki. Musze posiedziec pod kocem, posmutkowac i dopiero znow wracam.
Niby czlowiek wie, ze duzo sie zaczyna sie od psychiki, ze nie mozna sie nakrecac itd ale co miesiac to samo.
Niby wiem ze sie nie uda, ale zyje nadzieja a pozniej znow to cholerne rozczarowanie.
I dodaja mi skrzydel wlasnie te wasze pozytywne wiesci jak rano wejde i ktoras mowi ze ma upragnione dwie kreseczki.
Czasem czuje jak mi sie grunt pod nogami usuwa, jak sie dowiaduje ze ktos sie nie stara a wpadka. Ile ja bym oddala za taka wpadke!))
No ale walcze, co miesiac od nowa walka. I co miesiac znow te same pytania kiedy wyyyyy…
Jeszcze zapytan Was… czy ktoras z was pali lub popala sobie? Bo ja sie przyznam ze zdarza mi sie zapalic iqosa zwlaszcza w takich momentach beznislnosci wiem ze to szkodzi ale czasem musze po prostu…
Ja niestety pale i to sporo, ciężko mi rzucić póki co.
👩🏼 26
👦🏻 26
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Moniika wrote:Chodziło mi o to, że pisałam głównie o sobie, a bardzo mało udzielałam się w innych tematach
Heeej, ja nie chciałam żeby ktoś poczuł się urażony, czy dotknięty. Wiadomo, ktoś ma to, tamto czy coś innego, niektórzy są bardzo aktywni a inni mniej. Tu nie ma obowiązku pisania co najmniej jednego posta dziennie, żeby się liczyć, albo obowiązku wypowiadania się na każdy temat.
Mam nadzieję, że uwierzysz, że to nie było do Ciebie i nie będziesz się czuła przeze mnie zle traktowana, bo nie siedzisz tu 24/7 😘
Najgorsze jest to, że pisałam to o dziewczynach, które nawet tego nie przeczytają, bo totalnie się nami nie interesują a te, które są "nasze" poczują, że to do nich 😔Moniika, KasiaCh, KarolinaKika, Itka lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Karina123 wrote:Kurczę ciężko Was nadrabiać jak nie siedzę w pracy z telefonem w ręku 😂
Jakie plany na weekend ? Odpoczywanie czy milion różnych spraw ?Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Karina123 wrote:Kurczę ciężko Was nadrabiać jak nie siedzę w pracy z telefonem w ręku 😂
Jakie plany na weekend ? Odpoczywanie czy milion różnych spraw ?
Mam nadzieję, że odpoczywanie 😀 Poprzedni weekend zepsuł mi ból zęba, to teraz chcę"nadrobić" beztroskie leniuchowanie 🙃 -
Jeżu, nie chciałam, żeby ktoś się poczuł dotknięty, nie o to mi chodziło totalnie 😔 nikogo tu nie segreguje.
Tak jak te, którym się udało, potrzebują wsparcia, tak te, którym się nie udaje tego potrzebują.
Niektóre są tu dużo, inne mniej.
Niektóre gadają o czyms, innych temat nie interesuje i się nie wypowiadają.
I to jest super.
Ja pisałam o dziewczynach, które wpadają z jednym postem, które (jak na innym wątku) w czasie dramatu wczesnej ciąży jednej z dziewczyn wpadają "hej dziewczyny jestem tu nowa, zaszłam w ciążę od razu, gdzie prowadzicie ciążę, kupujecie już wózek?", które wpadają, totalnie nawet trzech postów wstecz nie przeczytają i robią o coś awanti, bo lekarz jej powiedział a my głupoty piszemy.
Dobra, może ja nie umiem w emocje w internetach 🤦 przepraszam, jeśli kogoś uraziłam, nie taki był mój zamysł 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:27
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙