Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
Odpowiedz

W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:
    Wysyp bolków 😁😁💛
    To jeszcze trzeba wysyp pozytywów!

U mnie młody (prawie 2latek) dziś mizial mój brzuch i mówił że dzidzius. Nie wiem skąd on to wytrzasnął, bo nie akcentowaliśmy na tym, może pare razy się pytałam kogo chce - braciszka czy siostrzyczkę 😂😂😂 już myślałam ze to znak, ale jednak wyczuwam szyjkę dość nisko, mimo że miękka. :( ehhh
    To moja 16to miesięczna córka, w zeszłym tygodniu siedziała mi na kolanach przodem do mnie. Podciagnela mi koszulkę i dała głośnego buziaka w brzuch. Nigdy nie daje takich z cmoknieciem. Jak daje buziaka, a rzadko daje, to takiego z otwarta buzia, pełnego śliny 😂
    Może też jest coś na rzeczy? 😅

parenka, Moniika, Gorzkax33333, karm3lka, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to ciężko powiedzieć z jakiej pozycji bo każdej jest po trochu w trakcie i nie pamiętam na jakiej sie skończyło 😂 ale pamiętam, że było w kuchni raz więc może to to🤔😂

parenka, Puszka09, Ultra-Dżasta, 910608 lubią tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Kasik85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudakostka wrote:
    Mój mąż wczoraj mnie zagiął,😂😂😂 ja czekam na niego gotowa na wieczorne fiku Miku😂😂😂 a on do mnie: nie dziś! Co dwa dni! Plemniki muszą się zregenerować, czytałem o tym

Dobrze gada 👍 moje koleżanki 4ctak w ciążę zaszły...przytulanki co 2 dni i pyk po miesiącu ⏸

parenka lubi tę wiadomość

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Kremówka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak zrobic 🐶 z prostymi!? Toż to... Sztywno haha nie wiem 😅

parenka, MMimi, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:
    Klasyczny piesek jest na stojąco 😂 ale fakt, my tez częściej na kolanach, wygodniej 😅😅

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna96 wrote:
    Ponoć u kobiet z tylozgieciem macicy -🐶
    A przy standardowym ułożeniu-misjonarska .
    Z kolei ja mam wrażenie, że najgłębiej jest na 🐴🐎🏇🤣

Parsknęłam śmiechem jak to przeczytałam. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Edit. Musiałam sprawdzić co to te konie 🤷‍♀️ i wyskoczyło mi, że na jeźdźca 🤦‍♀️. No tak, brawo, kuwa, ja. 😂🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 18:59

parenka, Blondyna.B, Puszka09, karm3lka, Koniczynka31, Itka, Kasik85, Vivian lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka wrote:
    Dziewczyny, pytanie techniczne dla dziewczyn którym udało się zajść w ciążę :) w jakiej pozycji? Czytałam że klasyczna najlepsza. Serduszkowałyście w dzień owulacji czy przed?
    W pierwszą ciążę było ❤ w dzień po owulacji, ale nie miałam o tym pojęcia, bo wystąpiła nagle w 33 dc. Pozycji nie pamiętam 😊 Za drugim razem serduszko było dzień przed i w dzień owu, klasycznie, bez żadnego trzymania nóg do góry, a po od razu na kibelek siku. Jak ma zaskoczyć to zaskoczy ;)

Myszka , karm3lka lubią tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    Pewnie ze dołączę o ile nabiorę pewności że była owu :-) a u ciebie ja temp.?

Dzisiaj był spadek. Zobaczymy jak będzie jutro. Robiłam jeszcze dzisiaj owulki ale kreska już bladsza. Jak dzieci pójdą spać to jeszcze tak dla pewności męża zaciągnę w ciemny kąt pokoju 💕

Myszka wrote:
    Dziewczyny, pytanie techniczne dla dziewczyn którym udało się zajść w ciążę :) w jakiej pozycji? Czytałam że klasyczna najlepsza. Serduszkowałyście w dzień owulacji czy przed?

1 ciąża: nie wiem kiedy ❤️ i jak bo aż tak nie obserwowalam cykli. Ale wydaje mi się, że było to przed owulacją ze dwa dni. Jest córka 👱‍♀️
    2 ciąża: pozycja klasyczna (boczna), serduszkowalismy ❤️ codziennie. I czuję że było to w dniu owulacji. Jest syn 👱‍♂️
    Jak będzie za 3 razem się okaże 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 19:00

Myszka lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem tak, nie wazne jaka pozycja. Co ma wlecieć to wleci, nawet zatrzymywanie ejakulatu w pochwie np kubeczkiem jest bez sensu moim zdaniem. Wiadomo kazda z nas ratuje sie jak moze, próbuje nowych technik, jakiś wspomagaczy. Jednak seks warto uprawiać tak jak jest miło, wygodnie, a nie mechanicznie. ;) Jak jest problem jakiś w płodności to zadna pozycja nie pomoze, ani kubeczki, ani świece po seksie. ;)
    Gdzieś czytałam, ze dobrym wspomagaczem dla plemnika jest orgazm u kobiety. Wiemy juz, ze orgazm nie jest najwazniejszy i mozna mieć świetny seks bez orgazmu, sama nie miałam orgazmu nigdy dopóki nie kupiłam swojego pierwszego wibratora ale przejde do sedna :D
    Warto połączyć przyjemne z pozytecznym, jeśli juz partner jest po to warto dokonczyć samemu (lub dojść drugi/kolejny raz) dzięki gadzetowi jaki lubicie czy tez za pomocą partnera, własną, np przez stymulację łechtaczki. Orgazm pomaga plemnikowi dopłynąć tam gdzie trzeba. I to juz prędzej pomoze niz jakaś konkretna pozycja. ;)

parenka, Koteczka82, Myszka , Mgdra lubią tę wiadomość

• Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przyszły wyniki posiewow Męża.
    Dwa wyniki są dla mnie czytelne- w jednym jest napisane, że brak wzrostu flory beztlenowej, a w drugim, że brak wzrostu grzybów drozdzopodobnych,ale ten trzeci...nie wiem jak to zrozumieć. Macie ogromną wiedzę,może któraś pomoże zinterpretować jego badanie posiewu bakt.?

Dodatkowo podrzucam wyniki ogólne badania nasienia.

Jakie planujecie jeszcze badania przed wizytą u specjalisty,która ma 19.11?

IMG-20211102-184422.jpg

IMG-20211102-184331.jpg

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko nieśmiało (Landiola, dziękuję, a sumie to mój M dziękuje❗), zamówiłam 🐧🙈

karm3lka lubi tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:
    Innymi słowy na stojąco, fajna pozycja pod prysznic. ;)

A u kobiet z tyłozgięciem macicy pozycja na pieska moze przysporzyć bólu. Ja tak mam, moja kolezanka z pracy kupiła facetowi nakładkę na penisa, bo miał po prostu bardzo długiego przez co bardzo ją bolało przy tyłozgięciu. Ta nakładka blokowała jakby głębsze wejście penisa aby zapobiec bólowi. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    Ja tylko nieśmiało (Landiola, dziękuję, a sumie to mój M dziękuje❗), zamówiłam 🐧🙈
    Suuuuper! Cieszę się, ze wam się podoba! I kochana śmiało! Nie ma czego się wstydzić, jesteśmy ludzmi i mamy prawo do przyjemności, seks to ludzka sprawa i w sumie nie tylko. :D :D :D
    A dziewczyny, które nie chcą od razu wydawać stówki na taki gadzet to jest z tej samej firmy za ok 25-40zł taki gadzet na próbę, działa na takiej samej zasadzie. Jest na kilkanaście uzyć, nie ma mozliwości naładowania ale jeśli ktoś nie chce ryzykować ze się nie spodoba i kasa w błoto to fajna opcja ;)
    https://n69.pl/satisfyer-one-night-stand-jednorazowy-bezdotykowy-masazer-lechtaczki-rozowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 19:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uważam ze nie ma co kochac się mechanicznie tylko dla starań i pewnie w następnym cyklu zapomnę o kubeczku, ale jeśli będę pamiętać to spróbować muszę, bo to już po fakcie, nie zepsuje nastrojów 😂

• myszajda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Suuuuper! Cieszę się, ze wam się podoba! I kochana śmiało! Nie ma czego się wstydzić, jesteśmy ludzmi i mamy prawo do przyjemności, seks to ludzka sprawa i w sumie nie tylko. :D :D :D
    A dziewczyny, które nie chcą od razu wydawać stówki na taki gadzet to jest z tej samej firmy za ok 25-40zł taki gadzet na próbę, działa na takiej samej zasadzie. Jest na kilkanaście uzyć, nie ma mozliwości naładowania ale jeśli ktoś nie chce ryzykować ze się nie spodoba i kasa w błoto to fajna opcja ;)
    https://n69.pl/satisfyer-one-night-stand-jednorazowy-bezdotykowy-masazer-lechtaczki-rozowy
    to 🐧może się nie spodobać? 🤫😅 poleciłam kilku koleżankom i statystyki to 100% zadowolenia 🤭

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszajda wrote:
    to 🐧może się nie spodobać? 🤫😅 poleciłam kilku koleżankom i statystyki to 100% zadowolenia 🤭
    No ja jeszcze nie słyszałam negatywnych opinii ale niektóre kobiety wolą jednak wibracje szybciej osiągają orgazm. Jednak u mnie na odwrót, wibracje na bok poszły, randkuje z pingwinem. ;) Ale z czasem znudzi mi się, to zamieniam na wibrację. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu ten pingwinek to jest sztos, mam ochotę przetestować pozostałe gadżety satisfyer i czekam na BF :D

Miałam po raz pierwszy wytrysk z pingwinkiem właśnie 🙈 po pierwszym razie! Od razu po miałam ochotę zamówić go wszystkim koleżankom hahha

Sorry za emocje

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

• Moniika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:
    Ja tez uważam ze nie ma co kochac się mechanicznie tylko dla starań i pewnie w następnym cyklu zapomnę o kubeczku, ale jeśli będę pamiętać to spróbować muszę, bo to już po fakcie, nie zepsuje nastrojów 😂
    Czemu kubeczek miałby coś psuć. Ja go zakładam jednym ruchem dosłownie i nawet lepiej się czuje jak nic mi nie wypływa 😉

Ja też czekam na 🐧 może dostanę na święta bo wspominałam mężowi po dyskusjach w ostatnim wątku 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 19:28

parenka, Natka2, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:
    Jezuuuu ten pingwinek to jest sztos, mam ochotę przetestować pozostałe gadżety satisfyer i czekam na BF :D

Miałam po raz pierwszy wytrysk z pingwinkiem właśnie 🙈 po pierwszym razie! Od razu po miałam ochotę zamówić go wszystkim koleżankom hahha

Sorry za emocje
    Nie zamykaj się na jednej firmie! :P Są tez inne świetne i budzetowe, ja to teraz oglądam się za pulsatorem od funfactory ale kurcze trochę drogi gips.
    Mogę polecić genialny lubrykant przy staraniach :
    https://secretdelivery.pl/system_jo_actively_trying_lubrykant_dla_par_starajacych_sie_o_dziecko_120_ml.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Nie zamykaj się na jednej firmie! :P Są tez inne świetne i budzetowe, ja to teraz oglądam się za pulsatorem od funfactory ale kurcze trochę drogi gips.
    Mogę polecić genialny lubrykant przy staraniach :
    https://secretdelivery.pl/system_jo_actively_trying_lubrykant_dla_par_starajacych_sie_o_dziecko_120_ml.html
    Ja wcześniej miałam No name’mowe wibratory, i jakoś słabo to działało, a ten stymulator po prostu szok :)

Dzięki za polecenie lubrykantu, my tylko próbowaliśmy conceive plus 3 lata temu, ale chyba nie czułam jakiejś większej zmiany 🙊 ale chętnie przetestuję ten z linka

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ