W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
KaJa wrote:Dziewczyny, tylko ja was prosze nie zaczynajmy dyskusji o szczepieniach. To jest forum staraniowe i szczepienia pośrednio też tego dotyczą ale jeśli chodzi o covid to już wystarczająco sie społeczeństwo podzieliło i bardzo bym nie chciała żeby tutaj też tak było. To oczywiście moje zdanie i wam nie bede bronić rozmawiać o tym ale żeby nie było jak z dyskusją dzisiaj o testowaniu przed dniem @. Myślę, że każda z nas ma jakąś swoją opinie i podejme dobrą dla siebie decyzje 😊
To prawda, masz absolutną rację 👌🏼 ja jestem zupełnie bezstronna, chciałam opisać co się przydarzyło moim koleżankom bo tak mi się nasunęło w temacie. I fakt, lepiej żeby ten temat się nie rozwinął 😁😊KaJa, parenka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dawno się zaszczepiłam, jak mam być totalnie szczera to zrobiłam to dla podróżowania, bo mieliśmy plany na te wakacje, i na same testy poszłoby 3k zł 💔 plus gdzieś nie daj Boże wyjdzie pozytyw i cała podróż już zepsuta.😅
Medycznie się nie znam, część znajomych lekarzy chwali, część - hejtuje. Ale jednak jeśli się nie ma przeciwwskazań to człowiek się robi spokojniejszy ze szczepionka ☺️☺️Syla87, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
KaJa wrote:Dziewczyny, tylko ja was prosze nie zaczynajmy dyskusji o szczepieniach. To jest forum staraniowe i szczepienia pośrednio też tego dotyczą ale jeśli chodzi o covid to już wystarczająco sie społeczeństwo podzieliło i bardzo bym nie chciała żeby tutaj też tak było. To oczywiście moje zdanie i wam nie bede bronić rozmawiać o tym ale żeby nie było jak z dyskusją dzisiaj o testowaniu przed dniem @. Myślę, że każda z nas ma jakąś swoją opinie i podejme dobrą dla siebie decyzje 😊
Olaola, KaJa, Lolita lubią tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
nick nieaktualny
-
karm3lka wrote:Milixx jest to wyzwanie tak zaciągnąć męża w ciemny kąt przy dwójce maluchów- nie da się ukryć 😀
Ostatnio jak mieliśmy okazję poserduszkowac w ciemny kącie to niestety dzieciaki miały inne plany 😅😄 tak więc to prawda.. Ciężko przy 2 dzieciaków poszaleć 💕🤣parenka, Moniika, karm3lka lubią tę wiadomość
-
Ja przechorowalam, zaszczepiona podwójnie, głównie z powodu męża, który tragicznie przeszedł Covid. Więc dla świętego spokoju i 10 dawek przyjmę jak będzie można 🙂
Co do temperatury ja właśnie też jakoś płasko tym razem przed owu. Ciekawa jestem czy jutro skok będzie tak jak czuje, czy mnie organizm oszukuje 😂parenka, Betti37, Mamma-mia lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Odnośnie szczepienia- jestem po 2 dawkach. Póki co nic się nie zmieniło 🤪 ogólnie jestem za. Ale nie bd rozwijać tematu.
Co do Bola- ni chyba w końcu sobie go sprawię, może on pomoże 🤣💪 albo namówię mojego Chopa 🤣
Dzisiaj odebrałam wyniki homocysteiny- 8.10
Myślicie, że to dobry wynik?parenka, Betti37, Mamma-mia lubią tę wiadomość
20 cs
👩🦳31
👨36 -
celina550 wrote:Totalnie nie... A robiliście USG?
Przed wizytą ma zrobić Jeszcze aktualne badania glukozy, morfologii, prolaktyny, testosteronu, TSH..
Alkohol bardzo ograniczył, dużo lepiej się odżywia.
Niecały rok temu dużo sportu uprawiał: triathlony, wspinaczka, biegi górskie, rower MTb i szosa,a teraz to czasem pobiega albo pójdzie na basen,ale to dwa razy w miesiącu,więc tyle co nic...
Coś musi mu zaburzać te wyniki...też się zastanawiam czy może jakiś żylak...
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
A ja myślę, że warto rozmawiać i wymieniać się informacjami Każdy ma też prawo wyrazić swoje zdanie.
Ja zaszczepiłam się dwoma dawkami w maju i czerwcu, wcześniej w lutym przechorowałam covid, a jedyny objaw u mnie to była utrata węchu. Człowiek, od którego się zaraziłam wraz ze swoją rodziną leżał kilka tygodni w szpitalu i bardzo ciężko przechodził wirus. Przemawia do mnie to, że obecnie 90 kilka procent w ciężkim stanie i wymagająch podłączenia do aparatury, to ludzie właśnie niezaszczepieni.
Druga sprawa, że przynajmniej na wakacje mogliśmy pojechać normalnie, a w razie ew. pobytu w szpitalu to też ułatwia sprawę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 21:40
parenka, Puszka09, Betti37, emerald_m, Mamma-mia, Luna96, Lolita lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
myszajda wrote:a jak kończy ciężarna niezaszczepiona?
Na razie wybudzona już i na własnym oddechu ale płuca w 80% zajęte przez zmiany.
Oddzielona od dziecka (na szczęście mała ok)
Rodzina nie będzie mogła odwiedzić najprawdopodobniej nawet na oddziale normalnym (teraz intensywna terapia) bo też nie szczepieni. -
monika16332 wrote:Szwagierka mojej siostry zmarła w szpitalu jeszcze z Malutkim w brzuchu, na szczęście w ostatniej chwili zrobili cięcie i uratowali młodego, który urodził się w 27 tygodniu jako wcześniak. Dziewczyna była zdrowa, nigdy nie chorowała, ciąża prawidłowa a Covid zajął jej całe płuca i nie reagowała na leki. Ostatnio w szpitalu w którym pracuję kobieta urodziła w 36 tyg. Mając covid. Oczywiście od razu po cesarce zabrali dziecko od niej, nie widziała dziecka, miała tylko zdawkowe informacje bo nikt do niej nie mógł wchodzić. 3 tygodnie po porodzie nie widziała dziecka i na zawsze zapamiętam jej płacz, że żałuje że się nie zaszczepiła, że się bała to miała wątpliwości że nie wierzyła. A teraz modli się żeby przeżyć. Wyszła ze szpitala w trakcie połogu z nawałem pokarmu w depresji z perspektywą rehabilitacji i brakiem możliwości zajęcia się sama dziecko bo sama tej pomocy długo będzie potrzebować. Tych przykładów z życia jest ogrom. Przeważnie te historie nie mają happy endu.
Czytałam o jakimś oświadczeniu, które ma wykluczyć izolację matki od dziecka. W praktyce to nie działa?💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
KaJa wrote:Teoretycznie w dół ale czasami jest cały czas płasko i po owulacji odbija wysoko😊
O dzięki a ja jestem przed owu i się martwię ze spada 🙈🙈🙈🤦♀️💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Hej dziewczyny! 🙂
Jestem tutaj nowa ale już chwilę śledzę wasze kroki i chciałabym dołączyć, żeby razem z wami przeżywać te radosne i smutne chwile no i móc się komuś wygadać 😉 Obecnie jestem w 3 cyklu stymulowanym Clo + Ovitrelle. Monitoring 1 listopada i 3 pęknięte pęcherzyki, tak więc 13 czeka mnie testowanie 😁
Życzę Wam wszystkim upragnionych ⏸️ 🥰Natka2, Moniika, karm3lka, Just91, Miisia94, kropka_123, Luna96 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️24l
Starania od 2019
- hiperprolaktynemia - Dostinex
- HSG - prawy jajowód drożny, lewy o wątpliwej drożności
- PCT - ✅
- TSH - ✅
🧑🏻🦱25l
Badania nasienia - wyniki bardzo dobre -
MartiMarti wrote:Just7797 ja widzę tam leciutką kreseczkę , ale troszke rozmazanie zdjęcie powtórz jutro dla pewności ..
Katsy widać widać ✊🏻☘️✊🏻☘️ Oby jutro ładnie sciemniała i zacznie się miesiąc od dwóch ⏸ !
Dziewczyny udalo mi sie wyciągnąć starego na badanie nasienia w czwartek 😊 ciekawe jakie kwiatki tam wyjdą i jak długo będziemy czekać na wynik 🤣 mam nadzieje ze szybciutko będą, trochę się stresuje tymi wynikami. Niby wyszły dobrze ale to już dawno i teraz powtarzamy 😊
Co do robienia testu przed @ .. ja tam lubię tą adrenalinkę 🤣🤣🤣 wiem w podświadomości ze test może jeszcze nie być wiarygodny ale lubię sobie siurnąć i wierze ze jeszcze te fałszywe kreski mi kiedyś zaskoczą i okażą się prawdziwe 😆
Mi nie szkoda kasy na testy ani owulacjne ani ciążowe bo stać mnie.
Owulaki robie bo przy cyklach nieregularnych się naprawdę sprawdzają …bo nigdy nie wiesz kiedy nastąpi owulacja a jakoś nie chce mi się wierzyć ze przez CAŁY miesiąc albo przez 50 dni ( bo niektórzy maja takie długie cykle ) będziesz sie seksić z mężem co drugi dzień , tego by nikt nie wytrzymał i to by było dopiero nie naturalne 🤣
Każdy wie co dla niego jest dobre i niech każdy robi tak jak chce a ze niektórzy nie rozumieją po co ?na co ?
to juz ich problem 😊
-
Kremówka wrote:A czy nie uciekłaś strony z anytybiogramem? Jeśli go wykonali to musi być on z powodu jakiejś konkretnej bakterii.
Z tego w każdym razie wynika ze jest wrażliwa na większość antybiotyków
Pisząc Wrażliwa masz na myśli, że sperma,tak? Czyli, że jak będzie brak jakiś antybiotyk to jest wrażliwa na jego działanie,tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 21:54
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Co do szczepienia na covid. Jestem zaszczepiona 2 dawkami. Udało mi się to zrobić w kwietniu, zanim mój rocznik mógł się zapisać. .
Ogólnie ciężko mi się na ten temat wypowiadać, bo sama nie wiem co myśleć. Są różne zdania na ten temat, zdania są podzielone. Ja jednak uważam, że lepiej dmuchać na zimne niż później żałować.
Mój mąż przechodził covid w styczniu, miał tylko jednodniową gorączkę i brak węchu. Ja do tej pory nie wiem czy ja chorowałam czy nie 🤷♀️ Jednak doszłam do wniosku, że lepiej się zaszczepić, skoro już te szczepinki są. Jednak szanuje każdego zdanie. I nikogo w tym temacie nie mam ochoty pouczać.parenka, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
myszajda wrote:Czytałam o jakimś oświadczeniu, które ma wykluczyć izolację matki od dziecka. W praktyce to nie działa?
Działa, trzeba mieć odpowiednie pismo powołując się na podstawy prawne. Rozdzielenie matki z dzieckiem z uwagi na covid jest niezgodne z prawem. Takie pismo można sobie pobrać np. u Pani prawnik, ma swoją stronę na instagramie i fb, nazwa - Pani prawnik
Swoje prawa trzeba znać, jeśli ktoś się tym nie interesuje to niestety potem dostaje po dupie.myszajda, Vivir, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
MSK9473 wrote:Hej dziewczyny! 🙂
Jestem tutaj nowa ale już chwilę śledzę wasze kroki i chciałabym dołączyć, żeby razem z wami przeżywać te radosne i smutne chwile no i móc się komuś wygadać 😉 Obecnie jestem w 3 cyklu stymulowanym Clo + Ovitrelle. Monitoring 1 listopada i 3 pęknięte pęcherzyki, tak więc 13 czeka mnie testowanie 😁
Życzę Wam wszystkim upragnionych ⏸️ 🥰
Hej, rozgość się byle nie na długo 😊 zapisałam na testowanie 😊MSK9473 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
nick nieaktualnyPytanie jak postąpić lepiej? Matczyne serce nie chce rozłąki z noworodkiem, ale jeśli będę mieć ew. COVID a dzidzia nie, to dla jej zdrówka chyba lepiej być w izolacji?
Ciężko psychicznie, ale chyba bezpieczniej? Czy źle myślę?
Oczywiście KP wtedy srał pies.. -
MSK9473 wrote:Hej dziewczyny! 🙂
Monitoring 1 listopada i 3 pęknięte pęcherzyki, tak więc 13 czeka mnie testowanie 😁
Hej, hej 😊 widzę, że będziemy 13 razem testować 😉 oby 13 była dla nas szczęśliwa ✊🍀parenka, MSK9473, karm3lka lubią tę wiadomość