W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka2 wrote:To chyba zależy od kobiety? Ja np. mam biały ,lepki śluz, jak białko kurze też, ale wodnisty ledwo przez chwilkę w owulację, w pozostałym czasie cyklu o żółtym zabarwieniu to dla mnie typowy niepłodny.
Szyjki nie umiem badać, bo mam tyłozgięcie i np. ja kompletnie nie czuje jej wejścia. 🙂
Dzięki 🙂.
Pewnie zależy od kobiety, ale sporo ułatwiłoby gdyby wszystko było książkowe 😁. -
Myszka wrote:Bądźcie troszkę milsze... Po co znowu jakaś drama o moje pytanie. Każdy ma prawo je zadać a zauważyłam że nowym osoba się zadko odpisuje to to napisałam. Dziewczyna które odpisały z całego serca dziękuję ❤ więc miłego dnia dla wszystkich i proszę dajmy sobie spokój z niemilymi kąśliwymi komentarzami.
Mój komentarz nie był kąśliwy i niemiły, napisałam co uważam i co jest w 1 poście chcąc uświadomić Ci z czego wynika znikoma odpowiedź na Twoje pytanie oraz to, że to nie jest wątek "zapytaj i dostań odpowiedź" tylko bardziej "wejdź, zostań z nami, powspierajmy się".
Nie ma co się dziwić, że jak ktoś przychodzi tu tylko zadać raz na jakiś czas pytanie to większość dziewczyn nie okazuje wielkiego entuzjazmu i nie rzuca się do odpisywania co nie oznacza, że osoby takie nie dostają odpowiedzi
Trzymam się tego, że jeżeli się nie daje nic od siebie nawet przywitania nie można wymagać czegoś
Jeżeli chcesz zachęcam do zastania tutaj, przedstawienia się i znalezienia zrozumienia. Jeżeli nie proszę następnym razem nie miej żalu jeżeli nie otrzymasz tego czego oczekujesz. Niektóre pytania giną, a na niektóre po prostu nikt nie ma odpowiedziWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 14:41
BuBu90, Pani Miśka, Moniika, Puszka09, Gorzkax33333, Zagadka919, MałaMi*, Milixx lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Myszka wrote:Szkoda że odpisujecie tylko tym które są długo na grupie. Nowe nie mają szanse na odpowiedź... Szkoda...
A ja Ci odpisałam, że jeszcze trochę ale już można podziałać.. Chyba niedokładnie patrzysz 😊34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
nick nieaktualnyOj tam, oj tam, Myszka chciała odpowiedzi od kilku dziewczyn bo jedna to mało wiarygodna 😜
Sooorki, musiałam 😁
Cześć, cześć, czeeeeeeść! Jestem, żyje 🤭 miesiąc ciszy mi wystarczy, już mnie skręcało 😅
Pięknie się październikowy zamknął 🍁🍁BuBu90, Izi, Ancalime, Marti1984, Moniika, Natka2, Blondyna.B, a.ky.ska, Ultra-Dżasta, KaJa, Sparky, parenka, Kremówka, Gwiazdeczka 93, Ladinola, Puszka09, Koteczka82, MałaMi*, Miisia94, milam, Milixx, Paulina1106, Itka lubią tę wiadomość
-
Moniika wrote:
Ruda co do bólu owulacyjnego (mam nadzieję, że dobrej osobie odpisuje 🤭). Mnie jajniki bardzo bolały koło 14 tc. Owulaki zaczęły wtedy ciemnieć, ale nie wyłapałam piku. Sluz też był marny. Potem koło 17 dc pojawił się lepszy sluz, zaczęłam robić testy i złapałam pik, a bólu prawie żadnego, głównie wzdęcia. Temperatura potem lekko skoczyła. W lipcu miałam podobnie z bólem i poszłam 19 dc do lekarza, lekarz stwierdził że jest po owulacji i może bolało bardzo bo byla utrudniona. Przed ciąża nie czułam nigdy żadnych bóli. Nie spytalam go kiedy mogła być owu. W ogóle lekarz jest w stanie to stwierdzić? 🤔
A to dałaś mi do myślenia, aczkolwiek ja mam krótkie cykle, więc wątpię żeby aż tak bardzo mi się przesunęła owu. Aczkolwiek nie mam jeszcze skoku więc temat jest nie zamknięty co do tej owulacji. Jeśli chodzi o bóle to miałam je odkąd pamiętam tylko od kilku lat je mniej więcej kojarzę z owulacja. Nie wiem tylko czy występują przed po czy w trakcie🤷patrząc na 3 moje cykle ostatnie to odczuwam je chyba tuż przed owu. Śluzu u mnie jak na lekarstwo, choć wczoraj i dziś był nawet ok. Dziś to nawet na zauważył. Może coś z tego będzie ...
Moniika lubi tę wiadomość
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
Izi wrote:Jak przeprowadziłam się do Krakowa totalnie nie mogłam ogarnąć i dalej nie ogarniam słowa "flizy" strasznie mi się nie podoba i tego, że mój mąż na moje mielone mówi "sznycle"
Kilka drobnych słownych potyczek się nam zdarza. Co ciekawe on nie mówi chodźże, a ja na wsi swojej owszem, mówiłam i mówię też placek i mi to nie przeszkadza
Wiadomo, że nie ma się często czasu udzielać i odpowiadać ciągle szczególnie, że tu jest ogromne tempo, ale co innego przywitać się, czasami coś napisać, a jak się pyta i nikt nie odpowiada zapytać jeszcze raz, a co innego po prostu wejść i wymagać szybkich odpowiedzi na każde pytanie
Masz rację. A co do mowy u mnie flizy to coś z zakresu budownictwa jeżeli dobrze kojarzę związanego z płytkami 🤔 nic innego mi nie przychodzi do głowy. Aa sznycle też mówiliśmy jak byłam dzieckiem, teraz raczej nie słyszę żeby ktoś tak mówił Ja najwięcej sprzeczam się ze swoją mamą bo ona zamienia literki. Właśnie mówi dej zamiast daj, mietła itp.🤦♀️ nie zlosciłabym się gdyby nie to, że narazie razem mieszkamy i ma wpływ na mowę młodej mój tata pochodzi z gór i w domu używamy różnych dziwnych słów. Mąż mnie uświadamia czasem, ale już się przyzwyczaił 😂 A największym hitem dla mnie jest narzeczony mojej koleżanki z Podlasia. Jak tam zamieszkała to mi podsyłała nowe słówka do odgadnięcia. A jeszcze się z nami (ze mną i koleżanka) kłóci, że tak jest poprawnie 😁 Ja obserwuje na instagramie taką babeczkę ze Śląska i uwielbiam jej słuchać 🤣 górali w sumie też.
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Conte
Mam nadzieję, że wracasz z dobrym nastawieniem i energią. Jak wracasz to z przytupem i zaraz dwoma kreskamiconte lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Moniika wrote:Masz rację. A co do mowy u mnie flizy to coś z zakresu budownictwa jeżeli dobrze kojarzę związanego z płytkami 🤔 nic innego mi nie przychodzi do głowy. Aa sznycle też mówiliśmy jak byłam dzieckiem, teraz raczej nie słyszę żeby ktoś tak mówił Ja najwięcej sprzeczam się ze swoją mamą bo ona zamienia literki. Właśnie mówi dej zamiast daj, mietła itp.🤦♀️ nie zlosciłabym się gdyby nie to, że narazie razem mieszkamy i ma wpływ na mowę młodej mój tata pochodzi z gór i w domu używamy różnych dziwnych słów. Mąż mnie uświadamia czasem, ale już się przyzwyczaił 😂 A największym hitem dla mnie jest narzeczony mojej koleżanki z Podlasia. Jak tam zamieszkała to mi podsyłała nowe słówka do odgadnięcia. A jeszcze się z nami (ze mną i koleżanka) kłóci, że tak jest poprawnie 😁 Ja obserwuje na instagramie taką babeczkę ze Śląska i uwielbiam jej słuchać 🤣 górali w sumie też.
Tak, płytki. A to przy okazji - kto przynosi u Was prezenty w Wigilię pod choinkę? Bo to też ciekawy temat.
Nie pamiętam z jakiego rejony Polski był chłopak koleżanki ze studiów ale u niego prezenty... RODZIŁA choinkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 14:52
parenka, Puszka09 lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Tak, płytki. A to przy okazji - kto przynosi u Was prezenty w Wigilię pod choinkę? Bo to też ciekawy temat.
Nie pamiętam z jakiego rejony Polski był chłopak koleżanki ze studiów ale u niego prezenty... RODZIŁA choinkaVivian lubi tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Izi wrote:Tak, płytki. A to przy okazji - kto przynosi u Was prezenty w Wigilię pod choinkę? Bo to też ciekawy temat.
Nie pamiętam z jakiego rejony Polski był chłopak koleżanki ze studiów ale u niego prezenty... RODZIŁA choinka30.06.2018r. ❤️😘👰🤵
Ms. 26l Mr. 32l
Starania o pierwsze dzieciątko 💝💝🤞
Glukoza ✅
Tsh ✅
Prolaktyna ✅
Estradiol ✅
Cykle regularnie ✅ -
Kasik85 wrote:U nas Dzieciątko albo Gwiazdka jestem za Śląska...30.06.2018r. ❤️😘👰🤵
Ms. 26l Mr. 32l
Starania o pierwsze dzieciątko 💝💝🤞
Glukoza ✅
Tsh ✅
Prolaktyna ✅
Estradiol ✅
Cykle regularnie ✅ -
Kasik85 wrote:U nas Dzieciątko albo Gwiazdka jestem za Śląska...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 14:55
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
karm3lka wrote:Jak to nie 😜
U mnie Mikołaj przychodzi 6.12. a Gwiazdor 24.12 😁MMimi, milam lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Jak już mowa o znakach, to wertując wczoraj swoje wyniki badań zobaczyłam, ze mam wykupione badanie bHCG🤦🏻♀️ 🤣 (a nigdy do tej pory bety nie robiłam 🤔) a co najlepsze badanie kupiłam pod koniec sierpnia i jest ważne 3 miesiące ☺️
Wiec jakby to powiedzieć mus jest, żeby je do końca listopada zrobić✊Natka2, Sparky, milam lubią tę wiadomość
starania o pierwsze 👶🏻 od 07.2020
czerwcowy cud!!!❤️🍀po 2 długich latach…
27.06.2022 ⏸ 12 dpo
27.06.2022 beta 58,3, prog 50,5🤞
29.06.2022 beta 157🤞
04.07.2022 beta 1116, prog 32,30🤞 -
nick nieaktualnyIzi wrote:Conte
Mam nadzieję, że wracasz z dobrym nastawieniem i energią. Jak wracasz to z przytupem i zaraz dwoma kreskami
Wracam i nie wracam 😜 postanowiłam sobie, spędzać mniej czasu na forum, więcej gdzieś w okolicach narzeczonego 😅 będę tylko z doskoku pewnie, raz na jakiś czas. Już się mój nieraz pyta, co tam u moich owufrendek, mówię mu, załóż se konto i wbijaj 😅 oczywiście On pyta ironicznie, dając mi do zrozumienia, że czuję się samotny 😂
Aaaa energii mam mnóstwo, zaraz Wam tu ją prześlę, tylko uwaga, w linku 😅 bo nie umiem zdjęć wstawiać inaczej 😜Marti1984, Blondyna.B, Izi, Ultra-Dżasta, Moniika, Gwiazdeczka 93, MałaMi* lubią tę wiadomość
-
Haha Izi ale mnie rozbawiłaś, jeszcze nie słyszałam rodzącej choinki. U mnie na górnym Śląsku prezenty pod choinkę przynosi Dzieciątko.
Myszka kojarzę, że odpisywałam Ci na pytanie, ale chyba w wątku testującym? Nie ogólnym.
Nie chce też być złośliwa ani nic z tych rzeczy ale te testy mają instrukcje z tyłu i to dość jasną w formie obrazka zazwyczaj.
Ale co do tempa forum to muszę przyznać, leci tak szybko, że gdy nadrabiam to mam mnóstwo w głowie rzeczy, które mogłabym napisać ale jak dochodzę już do końca to już zapkmniam komu i co miałam napisać 💁♀️ albo jestem taka roztargniona albo nie wiem o co chodzi.
Moniika obserwujesz może mamenaobrotach?Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Co do śluzu to w dni płodne mam faktycznie jak białko jajka, tak się ciągnie że nie umiem się podcięta papierem, mogę ciągnąć na metr 😅
A kremowy to faktycznie jak krem, białawy lekko kremowy i w ogóle się nie rozciągaAncalime, parenka lubią tę wiadomość
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Natka2 wrote:Nie chcą, nie chcą 😂
U mnie Mikołaj przychodzi 6.12. a Gwiazdor 24.12 😁
To ja miałam szczęśliwe dzieciństwo, bo do mnie Mikołaj przychodził dwa razy - na początku i na końcu grudnia 😂😂 zarobiony chłop 😂 do moich dzieci też tak przychodzi, ale mąż z kielecczyzny i jka tam jedziemy, to jeszcze w bonusie jest gwiazdka 😂Natka2, Moniika, Lidia lubią tę wiadomość
-
Dobra laski, jestem. Poniżej fotka. 🙈🙊
Z 15:30 tej krechy nie widać na zdjęciu a test z 19 najlepiej wybarwiony. 😅 A ten z rana - możecie nie widzieć tego cienia ale zapewniam Was (mąż też 😂), że on tam jest. 😅😅😅
Edit. Spróbuje nic nie pić na noc 😂, może przez jutro będzie większa "moc". 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 15:03
JUST7797, MartiMarti, Lolita, Gorzkax33333, Sparky, parenka, Ladinola, Gwiazdeczka 93, Pani Miśka, myszajda, karm3lka, Mgdra, Wiewióra, Zagadka919, Koteczka82, MałaMi*, milam, Milixx, Itka lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki