W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, jestem tu na forum od dłuższego czasu w roli obserwatora, jednak tym razem się przyłącze. Może przyniesie nam to szczęście
Po roku od straty ciąży w 22 tc, planujemy wznowić starania o rodzeństwo dla naszej już 10 latki.
Wpiszcie mnie proszę na testowanie 22.11.
Trzymam kciuki za nas wszystkie !!
Mimi🌸, Domel98, Darrika, Rudka, karczoch321, DreamBee, Iwonay, Katarena, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
-
Cieszę się dziewczyny, że tyle nowych do nas dołączyło osóbek ❤️ trzymam za wszystkie kciuki, żebyście nam tu zaraz wiruski rozsyłały 😁🦠
Ja dzisiaj cały dzień mam w podbrzuszu jakieś śmieszne uczucie, tak na wysokości lewego jajnika jakby pukanie, pulsowanie, a może to mi się w jelitach coś gotuje 🤣 czemu się ten czas tak dłuży, już bym chciała żeby był 10 🤭Mimi🌸, Styśka1998, Lusia90, Płotka, DreamBee, Plapart, Merryś lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:Cieszę się dziewczyny, że tyle nowych do nas dołączyło osóbek ❤️ trzymam za wszystkie kciuki, żebyście nam tu zaraz wiruski rozsyłały 😁🦠
Ja dzisiaj cały dzień mam w podbrzuszu jakieś śmieszne uczucie, tak na wysokości lewego jajnika jakby pukanie, pulsowanie, a może to mi się w jelitach coś gotuje 🤣 czemu się ten czas tak dłuży, już bym chciała żeby był 10 🤭
Ja mam dosłownie takie samo uczucie od paru dni 😊 Nie chcę się nakręcać i wmawiać sobie, że to na pewno jest ciąża bo tak naprawdę oznaką ciąży może być wszystko 😆 Ja testuję się dopiero 11.11. ale nie wiem czy wytrzymam do tego czasu 😂Darrika lubi tę wiadomość
-
Ambiwalentna wrote:Cześć dziewczyny ,
Jestem tu od jakiegoś czasu ale bardziej w roli obserwatorki , ale teraz postanowiłam dołączyć do wątku i to od razu na grubo ;p zacznę od tego , że to nasz 11 cs o rodzeństwo dla naszej córeczki i dzisiaj jestem 10 dpo . Miałam zacząć testować jutro ale , że mamy imprezę to coś mnie podkusiło i zrobiłam tes już dzisiaj ! No i ciągle ciężko mi uwierzyć, ale na facelle wyszła blada różowa kreska ❤️ i jeszcze teraz na wieczór zrobiłam pink i też jest !! Teraz czekam z niecierpliwością do soboty i z rana lecę na betę ❤️
Trzymajcie proszę kciuki , i ja również będę mocno trzymała za wasz las kreseczek 🤗Ambiwalentna, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
👩26 |👨🦱 27
Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo
31.10 skromne ⏸️
02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
09.11 19dpo beta 4455,84
13.11 23dpo beta 19657.67
28.11 wizyta 🗓️🩺 -
U mnie niestety spory spadek temperatury.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Cześć Staraczki. Pytanko mam o luxmed.
Jaka macie apke? Bo ja mogę się zalogować przez przeglądarkę z linku, który dostałam na maila a nie mogę w aplikacji 🤨 -
ConteBis wrote:Cześć Staraczki. Pytanko mam o luxmed.
Jaka macie apke? Bo ja mogę się zalogować przez przeglądarkę z linku, który dostałam na maila a nie mogę w aplikacji 🤨
Aplikacja nazywa się Portal Pacjenta Luxmed, wpisz w sklep Play i z pewnością Ci wyskoczy ☺️
A co do logowania to było to kilka lat temu ale pamiętam że musiałam coś potwierdzić w placówce, więc to może to Cię blokuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 06:46
Darrika lubi tę wiadomość
🧑28 🧔30
🐻❄️ 9/12
Endometrioza
03.2024- laparoskopia z usunięciem torbieli oraz potworniaka + resekcja prawego jajnika (została 1/4)
07.2024- histeroskopia usunięcie polipa -
ConteBis wrote:Cześć Staraczki. Pytanko mam o luxmed.
Jaka macie apke? Bo ja mogę się zalogować przez przeglądarkę z linku, który dostałam na maila a nie mogę w aplikacji 🤨
Ja korzystam z tej aplikacji co eta napisała, w przeglądarce też się mogę logować, ale luxmed mam od tyłu lat, że nie pamiętam czy jakaś weryfikacja w placówce była czy nie 😅33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Styśka1998 wrote:Ja mam dosłownie takie samo uczucie od paru dni 😊 Nie chcę się nakręcać i wmawiać sobie, że to na pewno jest ciąża bo tak naprawdę oznaką ciąży może być wszystko 😆 Ja testuję się dopiero 11.11. ale nie wiem czy wytrzymam do tego czasu 😂
No ja 11 mam termin małpy, chce testować dzień wcześniej 😅 nie mam w domu testów więc póki co mnie nie będzie nic kusić. Ja sobie nic nie wkręcam, co cykl mam milion dziwnych symptomów, już 7 razy mnie oszukały xD tym razem się nie dam nabrać i nie będę nakręcać hehe
@Suzie przytulam 🫂🫂🫂
Styśka1998, karczoch321 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
nick nieaktualny
-
eta176 wrote:Aplikacja nazywa się Portal Pacjenta Luxmed, wpisz w sklep Play i z pewnością Ci wyskoczy ☺️
A co do logowania to było to kilka lat temu ale pamiętam że musiałam coś potwierdzić w placówce, więc to może to Cię blokuje? -
Dziewczyny , czy któraś z was też ma cykle 22-23 dniowe ? Jak wypada u was owulacja ?
Miewałam cykle 23-24, a nawet czasem 25 dniowe , ale po poronieniu w maju tego roku skróciły mi się ..
Aplikacja pokazuje mi na 9 dc, w zeszłym miesiącu używałam testów owulacyjnych i wyszedł mi pozytywny dopiero 11dc (wiec wg tego testu owulacja 12-13dc) czy nie to nie za późno ?👩 28 | 🧔32
👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc -
Plapart wrote:Dziewczyny , czy któraś z was też ma cykle 22-23 dniowe ? Jak wypada u was owulacja ?
Miewałam cykle 23-24, a nawet czasem 25 dniowe , ale po poronieniu w maju tego roku skróciły mi się ..
Aplikacja pokazuje mi na 9 dc, w zeszłym miesiącu używałam testów owulacyjnych i wyszedł mi pozytywny dopiero 11dc (wiec wg tego testu owulacja 12-13dc) czy nie to nie za późno ?
To nie jest za późno, to raczej norma.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
hejka u mnie dziś 4 dpo i notuję jakieś spadki temperatury co mnie kurcze martwi.. niby owulacja potwierdzona na wizycie i wszystko ok, ale nigdy wcześniej tak nie miałam
zawsze mierzona tak samo, o tej samej porze, o co tu chodzi 🤨 mam nadzieję że jeszcze odbije👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
nick nieaktualnyNie spada poniżej linii podstawowej, więc tak może być,.te spadki są w normie 🙃
-
Iwonay wrote:Nie spada poniżej linii podstawowej, więc tak może być,.te spadki są w normie 🙃
Hmm dobrze wiedzieć dzięki jakoś zawsze te spadki były minimalne więc mnie to zastanowiło👫 29 & 29
💊 Euthyrox + Glucophage
🔹1 cs - LUF
🔹4 cs🤞🏻
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
cysterka95 wrote:
U mnie był taki spadek i .... Jestem w ciąży więc spokojnie
https://zapodaj.net/plik-x6zKNzACz9cysterka95, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:U mnie był taki spadek i .... Jestem w ciąży więc spokojnie
https://zapodaj.net/plik-x6zKNzACz9
Ooo pokrzepiające 😁
ale dobra, nie nastawiam się bo znowu zaliczę bolesny upadek 😜👫 29 & 29
💊 Euthyrox + Glucophage
🔹1 cs - LUF
🔹4 cs🤞🏻
suple:
Darrika i u mnie dziwne uczucie w podbrzuszu, wczoraj rano to chodziłam w pół zgięta.
I też termin małpy na 11 ale ja już w zwyczaju mam testowanie od 9 dpo 😅Darrika, Styśka1998 lubią tę wiadomość
Lena- 10.2020❤️
Starania o rodzeństwo- od 02.2024
VR2- hetero
MTHFR--hetero
PAI-homo
LH:FSH: 0.98