W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Ja odkąd mierzę temperaturę to właśnie zauważam spadek w okolicy 4-5dpo. Ostatni „ciążowy” wykres też tak wyglądał. Nie wiem od czego to zależy.
cysterka95 lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
Lusia90 gratulacje 🥳 niech beta szybuje i kreska ciemnieje ❤️
Ja melduję się po wizycie, na lewym jajniku 3 dojrzałe pęcherzyki 2 po 20mm i jeden 19mm… mam się zabezpieczać w tym cyklu, IUI odwołane.
Tylko, że ❤️ było przed wczoraj, a jak dzisiaj wezmę Ovi (a muszę przez LUF) to może być różnie, teoretycznie szansa jest. Dostałam opierdziel w klinice, że się bez ich zgody starałam, a miałam IUI mieć w pon więc od środy do poniedziałku to trochę czasu tak myślałam przynajmniej i jakoś tak spontanicznie wyszło.
Co ja mam z tymi cyklami pod rząd teraz po dwa trzy pęcherzyki. A ta Lametta to tylko 2.5 biorę raz dziennie, lekarka jeszcze mi mówiła, że to żadna dawka.Lusia90 lubi tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Hej ja poproszę o wpisanie 4.11 to bedzie 10 dpo. Pierwszy cykl z aromkiem owulacja potwierdzona, ale mam strasznie niski estriadol, wysoki prog no i cóż czekam 🙂
Darrika lubi tę wiadomość
31 & 33
⛪2020r.
starania na poważnie od 2024r.
poronienie 04/24r. - 10 tydz 👼
cykle stymulowane lamettą
- 10/24r - 4.11 ⏸️
6.11: beta - 70 mIU/ml, prog - 36,6 pg/ml, e2 - 81,3 pg/ml
8.11: beta - 189 mIU/ml, prog - 39 ng/ml, e2 - 102 pg/ml
14.11: beta - 2200 mIU/ml, prog - 32,1 pg/ml, e2 - 174 pg/ml
15.11: Usg 0,63 cm pęcherzyk z żółtkiem ☺️
29.11 kolejna wizyta 🙏🙏🙏🤞
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, fragmentacja DNA 16% -
Ja dziś biel ⬜ 11 dni po owulacji. Liczyłam że coś wyjdzie, bo od 2 dni bardzo bolały mnie piersi, a nigdy mnie nie bolą ani przed okresem, ani w trakcie, ani w owulację. Nigdy. Prog potwierdza, że owulacja powinna być.
Czekam do środy na 🐒. Odkąd biorę suple mam bardzo regularny cyklStyśka1998 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, gratuluje pozytywnych testów 🌱 Po usuwaniu ósemki mnie trochę odcięło z życia, a po ilości przyjętego ketonalu to raczej z niepokojem będę patrzeć na niedzielny test, chociaż wątpię że coś mnie zaskoczy 🤪
Lusia90, Darrika, Styśka1998 lubią tę wiadomość
🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
Belia wrote:Hej. Ja odkąd mierzę temperaturę to właśnie zauważam spadek w okolicy 4-5dpo. Ostatni „ciążowy” wykres też tak wyglądał. Nie wiem od czego to zależy.
Ciekawe 🤔 słyszałam że podczas implantacji może spaść, ale 4-5 dpo to trochę za wcześnie. Tym bardziej, że piszesz że w innych cyklach też tak to wygląda👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Slava wrote:Lusia90 gratulacje 🥳 niech beta szybuje i kreska ciemnieje ❤️
Ja melduję się po wizycie, na lewym jajniku 3 dojrzałe pęcherzyki 2 po 20mm i jeden 19mm… mam się zabezpieczać w tym cyklu, IUI odwołane.
Tylko, że ❤️ było przed wczoraj, a jak dzisiaj wezmę Ovi (a muszę przez LUF) to może być różnie, teoretycznie szansa jest. Dostałam opierdziel w klinice, że się bez ich zgody starałam, a miałam IUI mieć w pon więc od środy do poniedziałku to trochę czasu tak myślałam przynajmniej i jakoś tak spontanicznie wyszło.
Co ja mam z tymi cyklami pod rząd teraz po dwa trzy pęcherzyki. A ta Lametta to tylko 2.5 biorę raz dziennie, lekarka jeszcze mi mówiła, że to żadna dawka.
Odwołują z obawy przed ciążą mnogą? -
eta176 wrote:Aplikacja nazywa się Portal Pacjenta Luxmed, wpisz w sklep Play i z pewnością Ci wyskoczy ☺️
A co do logowania to było to kilka lat temu ale pamiętam że musiałam coś potwierdzić w placówce, więc to może to Cię blokuje? -
nick nieaktualnyJa wcześniej przed porodami miałam temperatury na poziomie 36.8-37.0 po owulacji, w cyklach ciążowych temperatura od razu wskakiwała na 37.0-37.3 i jeden i drugi cykl ciążowy tak wyglądał. Spadków implantacyjnych nie miałam.
Teraz po drugim porodzie temperatury zmieniły się
Niższe są na poziomie 36.1-36,3,.wyższe 36,5-36,8
Przy drugiej ciąży po samej temperaturze widziałam, że jestem w ciąży, teraz nie wiem l,.czy mam oczekiwać tego samego, czy jednak coś się zmieniło.
Implantacja 6-12 dni po owulacji.
U mnie w obydwu ciążach już 8 dnia wyżej temperatury był pozytywny test.moze któraś bardziej doświadczona forumowiczka może ma podobne doświadczenia
-
Hej dziewczyny:) mam taką sytuację. Pierwszy pik owulacyjny miałam dokładnie 13.10- więc owulacja powinna być 14/15.10.
Od 23.10 cykl testów- wszystkie negatywne.
23.10 coś mnie podkusiło i zrobiłam też test LH- wyszedł bardzo mocny pik. Koło 25.10 miałam mocne boleści brzucha.
Ostatni raz serduszkowalismy 22.10.
Dzisiaj patrzę na OvuFriend wykres i tam mam teraz informacje ze jestem 9dpo i okres ma być dopiero w 41 dc.
I to by się chyba zgadzało, bo to będzie mój drugi okres po odstawieniu tabletek a porwawszy przyszedł dopiero po około 50dnaich.
Dziewczyny myślicie że mam jeszcze szanse? Testować dalej?
Czy może w tym cyklu była podwójna owulacja?
Już straciłam nadzieję na ten cykl, ale teraz jak patrzę to może jeszcze piłka w grze
-
cysterka95 wrote:
Chyba jest ok. Ja raz miałam też niskie temperatury i skróciła mi się faza lutealna, ale w moim przypadku to były spadki do temperatury podstawowej (36.2).cysterka95 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Plapart wrote:Ok dziękuję , już myślałam że owulacja 11 dni przed okresem, to za późno
Okres się wylicza na podstawie owulacji, a nie na odwrót.👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Rudka wrote:U mnie też… spadł mi również z nią entuzjazm ale jestem dopiero 8 lub 9dpo więc nie możliwe żeby to już na okres więc dlaczego tak mogła spaść nagle?
Rudka, nie wiem co jest, ale coś w tym cyklu mamy wszystko tak samo 😆
Z tym że u mnie to 10dpo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 10:35
Rudka lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Ona_39 wrote:Odwołują z obawy przed ciążą mnogą?3erin wrote:Dokładnie o to samo miałam pytać. Boją się ciąży mnogiej, czy jaki jest powód?
Dokładnie tego się boją, już przy 2 pęcherzykach moja prowadząca nie chciala IUI, a teoretycznie można ale przy trzech nie można się w ogóle starać. Takie tutaj regulacje jak się jest pod opieką klinik. W zeszłym cyklu były dwa duże jeden taki malutki a teraz mam trzy duże. Także oby do grudnia. Ehh.Ona 34l: AMH 1,27, LUF
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Hej dziewczyny,
Miłego długiego weekendu ✨ i żeby na cmentarzach nie przewiało za bardzo 🤭
Ja zamierzam weekend spędzić z rodzinką, wczoraj pół dnia kręciłam drożdżowe bułeczki, a dziś jesteśmy w trasie właśnie do rodzinki. Oprócz suplementów i spacerów mam zamiar nie myśleć i nie robić nic w kierunku starań w ten weekend.
Miłego, trzymam kciuki jeśli któraś testuje lub się teraz będzie intensywnie starać!Belia, Darrika, Nayeli lubią tę wiadomość
05.2024 - ciąża bez starań, poronienie
10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️ -
Miałam też Was pytać dziewczyny ogólnie, czy w Polsce pozwalają się starać przy takiej sytuacji?
Fruti, BuBu, Siesiepy jesteście dziewczyny z ogromną wiedzą, co się zaleca w takich przypadkach?Ona 34l: AMH 1,27, LUF
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600