W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Ja odkąd mierzę temperaturę to właśnie zauważam spadek w okolicy 4-5dpo. Ostatni „ciążowy” wykres też tak wyglądał. Nie wiem od czego to zależy.
cysterka95 lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
Lusia90 gratulacje 🥳 niech beta szybuje i kreska ciemnieje ❤️
Ja melduję się po wizycie, na lewym jajniku 3 dojrzałe pęcherzyki 2 po 20mm i jeden 19mm… mam się zabezpieczać w tym cyklu, IUI odwołane.
Tylko, że ❤️ było przed wczoraj, a jak dzisiaj wezmę Ovi (a muszę przez LUF) to może być różnie, teoretycznie szansa jest. Dostałam opierdziel w klinice, że się bez ich zgody starałam, a miałam IUI mieć w pon więc od środy do poniedziałku to trochę czasu tak myślałam przynajmniej i jakoś tak spontanicznie wyszło.
Co ja mam z tymi cyklami pod rząd teraz po dwa trzy pęcherzyki. A ta Lametta to tylko 2.5 biorę raz dziennie, lekarka jeszcze mi mówiła, że to żadna dawka.Lusia90 lubi tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero
On 34l: morfo 2-4, słaba ruchliwość
Starania od 04.2024, 3xCB
01.03. start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j. -
Hej ja poproszę o wpisanie 4.11 to bedzie 10 dpo. Pierwszy cykl z aromkiem owulacja potwierdzona, ale mam strasznie niski estriadol, wysoki prog no i cóż czekam 🙂
Darrika lubi tę wiadomość
31 & 33
⛪2020r.
starania na luzie od 2020r.
starania na poważnie od 2024r.
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem 💉
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Ja dziś biel ⬜ 11 dni po owulacji. Liczyłam że coś wyjdzie, bo od 2 dni bardzo bolały mnie piersi, a nigdy mnie nie bolą ani przed okresem, ani w trakcie, ani w owulację. Nigdy. Prog potwierdza, że owulacja powinna być.
Czekam do środy na 🐒. Odkąd biorę suple mam bardzo regularny cyklStyśka1998 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem -
Hej dziewczyny, gratuluje pozytywnych testów 🌱 Po usuwaniu ósemki mnie trochę odcięło z życia, a po ilości przyjętego ketonalu to raczej z niepokojem będę patrzeć na niedzielny test, chociaż wątpię że coś mnie zaskoczy 🤪
Lusia90, Darrika, Styśka1998 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
13 cs ✨
03/25 badanie drożności jajowodów
05/03/25 pierwsza wizyta w klinice -
Belia wrote:Hej. Ja odkąd mierzę temperaturę to właśnie zauważam spadek w okolicy 4-5dpo. Ostatni „ciążowy” wykres też tak wyglądał. Nie wiem od czego to zależy.
Ciekawe 🤔 słyszałam że podczas implantacji może spaść, ale 4-5 dpo to trochę za wcześnie. Tym bardziej, że piszesz że w innych cyklach też tak to wygląda👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Slava wrote:Lusia90 gratulacje 🥳 niech beta szybuje i kreska ciemnieje ❤️
Ja melduję się po wizycie, na lewym jajniku 3 dojrzałe pęcherzyki 2 po 20mm i jeden 19mm… mam się zabezpieczać w tym cyklu, IUI odwołane.
Tylko, że ❤️ było przed wczoraj, a jak dzisiaj wezmę Ovi (a muszę przez LUF) to może być różnie, teoretycznie szansa jest. Dostałam opierdziel w klinice, że się bez ich zgody starałam, a miałam IUI mieć w pon więc od środy do poniedziałku to trochę czasu tak myślałam przynajmniej i jakoś tak spontanicznie wyszło.
Co ja mam z tymi cyklami pod rząd teraz po dwa trzy pęcherzyki. A ta Lametta to tylko 2.5 biorę raz dziennie, lekarka jeszcze mi mówiła, że to żadna dawka.
Odwołują z obawy przed ciążą mnogą? -
Ona_39 wrote:Odwołują z obawy przed ciążą mnogą?
Dokładnie o to samo miałam pytać. Boją się ciąży mnogiej, czy jaki jest powód?
-
eta176 wrote:Aplikacja nazywa się Portal Pacjenta Luxmed, wpisz w sklep Play i z pewnością Ci wyskoczy ☺️
A co do logowania to było to kilka lat temu ale pamiętam że musiałam coś potwierdzić w placówce, więc to może to Cię blokuje? -
nick nieaktualnyJa wcześniej przed porodami miałam temperatury na poziomie 36.8-37.0 po owulacji, w cyklach ciążowych temperatura od razu wskakiwała na 37.0-37.3 i jeden i drugi cykl ciążowy tak wyglądał. Spadków implantacyjnych nie miałam.
Teraz po drugim porodzie temperatury zmieniły się
Niższe są na poziomie 36.1-36,3,.wyższe 36,5-36,8
Przy drugiej ciąży po samej temperaturze widziałam, że jestem w ciąży, teraz nie wiem l,.czy mam oczekiwać tego samego, czy jednak coś się zmieniło.
Implantacja 6-12 dni po owulacji.
U mnie w obydwu ciążach już 8 dnia wyżej temperatury był pozytywny test.moze któraś bardziej doświadczona forumowiczka może ma podobne doświadczenia
-
Hej dziewczyny:) mam taką sytuację. Pierwszy pik owulacyjny miałam dokładnie 13.10- więc owulacja powinna być 14/15.10.
Od 23.10 cykl testów- wszystkie negatywne.
23.10 coś mnie podkusiło i zrobiłam też test LH- wyszedł bardzo mocny pik. Koło 25.10 miałam mocne boleści brzucha.
Ostatni raz serduszkowalismy 22.10.
Dzisiaj patrzę na OvuFriend wykres i tam mam teraz informacje ze jestem 9dpo i okres ma być dopiero w 41 dc.
I to by się chyba zgadzało, bo to będzie mój drugi okres po odstawieniu tabletek a porwawszy przyszedł dopiero po około 50dnaich.
Dziewczyny myślicie że mam jeszcze szanse? Testować dalej?
Czy może w tym cyklu była podwójna owulacja?
Już straciłam nadzieję na ten cykl, ale teraz jak patrzę to może jeszcze piłka w grze
-
Czy któraś z was pije siemię lniane? Pomaga na śluz ?
Wiem o oleju z wiesiołka- ale na razie go nie stosuję- mam siemię i popijam w formie kisielu.
Na cienkie endometrium mam zalecenie wina czerwonego wytrawnego- szczepu pinot Noir. - stosujecie ? -
cysterka95 wrote:
Chyba jest ok. Ja raz miałam też niskie temperatury i skróciła mi się faza lutealna, ale w moim przypadku to były spadki do temperatury podstawowej (36.2).cysterka95 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Plapart wrote:Ok dziękuję , już myślałam że owulacja 11 dni przed okresem, to za późno
Okres się wylicza na podstawie owulacji, a nie na odwrót.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Rudka wrote:U mnie też… spadł mi również z nią entuzjazm ale jestem dopiero 8 lub 9dpo więc nie możliwe żeby to już na okres więc dlaczego tak mogła spaść nagle?
Rudka, nie wiem co jest, ale coś w tym cyklu mamy wszystko tak samo 😆
Z tym że u mnie to 10dpo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2024, 10:35
Rudka lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Ona_39 wrote:Odwołują z obawy przed ciążą mnogą?3erin wrote:Dokładnie o to samo miałam pytać. Boją się ciąży mnogiej, czy jaki jest powód?
Dokładnie tego się boją, już przy 2 pęcherzykach moja prowadząca nie chciala IUI, a teoretycznie można ale przy trzech nie można się w ogóle starać. Takie tutaj regulacje jak się jest pod opieką klinik. W zeszłym cyklu były dwa duże jeden taki malutki a teraz mam trzy duże. Także oby do grudnia. Ehh.Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero
01.03. start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j. -
Hej dziewczyny,
Miłego długiego weekendu ✨ i żeby na cmentarzach nie przewiało za bardzo 🤭
Ja zamierzam weekend spędzić z rodzinką, wczoraj pół dnia kręciłam drożdżowe bułeczki, a dziś jesteśmy w trasie właśnie do rodzinki. Oprócz suplementów i spacerów mam zamiar nie myśleć i nie robić nic w kierunku starań w ten weekend.
Miłego, trzymam kciuki jeśli któraś testuje lub się teraz będzie intensywnie starać!Belia, Darrika, Nayeli lubią tę wiadomość
05.2024 - ciąża bez starań, poronienie
10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️ -
Miałam też Was pytać dziewczyny ogólnie, czy w Polsce pozwalają się starać przy takiej sytuacji?
Fruti, BuBu, Siesiepy jesteście dziewczyny z ogromną wiedzą, co się zaleca w takich przypadkach?Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero
01.03. start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.