X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB, gratulacje ogromne 😍 ja chyba wywołałam nieświadomie klątwę owulacyjną, zauważyłam, że od 3 cykli, gdy mam owulację w tym samym dniu, co inna staraczka, cyklicznie przynoszę szczęście tej drugiej osobie i zawsze widzi ona 2 kreseczki 😂 oczywiście bardzo mnie to cieszy, liczę, że i sobie to szczęście w końcu przyniosę 😂

Ja dzisiaj zaczynam oficjalnie 5 cykl starań🩸

Blossomka, Intimacy92, Nayeli, NinaB, Vergeet, AnitaK, Darrika, Loraa, Kirby, Motylek93, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    10 cs starań o pierwsze 👶🏻

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
    Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
    Ferrytyna ❌ (11->24 i podnosimy dalej)
    TSH, FT3, FT4, Anty TPO ✅
    Anty TG ❌ Podejrzenie Hashimoto
    Ureaplasma parvum - dwa nieudane leczenia, co dalej? ⏳

Badanie nasienia ✅
  • Blossomka Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2024, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    NinaB, gratulacje ogromne 😍 ja chyba wywołałam nieświadomie klątwę owulacyjną, zauważyłam, że od 3 cykli, gdy mam owulację w tym samym dniu, co inna staraczka, cyklicznie przynoszę szczęście tej drugiej osobie i zawsze widzi ona 2 kreseczki 😂 oczywiście bardzo mnie to cieszy, liczę, że i sobie to szczęście w końcu przyniosę 😂

Ja dzisiaj zaczynam oficjalnie 5 cykl starań🩸
    Hahaha, to teraz żałuję, że zaczęłam cykl w sobotę 😂. Ale w takim razie razem będziemy wyczekiwać wspaniałych wieści w grudniu 🤗🍀. Musi się udać! Po weekendowym spadku energii, wróciła mi wiara ❤️. Tylko żeby jeszcze dni leciały szybciej…

Pacynka lubi tę wiadomość

• Nayeli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    A mnie testy owu robią w bambuko.. Ja rozumiem jakoś tak człowieka powoli przygotować, że zaraz coś się będzie działo, a nie tak ot czapy jeden dzień zero, a następnego pik… 😵‍💫🙈

IMG-5738.jpg

Jesteśmy w tym samym dniu cyklu i też mnie pik zaskoczył dzisiaj mimo, że kreska wczoraj była wyraźniejsza niż Twoja, ale jeszcze chyba nigdy nie miałam piku tak szybko.

U góry wczoraj 11dc, na dole dzisiejszy 12 dc.
    20241118-184939.jpg

Gratulacje za pozytywne testy 🥳 🥰oby wszystko się przez najbliższe 9 miesięcy układało pomyślnie a za testujące w najbliższych dniach 🤞🤞🤞

NinaB, Intimacy92, Vergeet, AnitaK, Jasmin1517, Kirby lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    AMH: 3,38
    FSH: 6,70
    badanie nasienia ✓
    Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
    ❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 pierwsza wizyta
  • JustaS1111 Znajoma

Wysłany: 18 listopada 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, u mnie po 1.5 dnia krwawienia okres ustał i teraz zostało tylko plamienie. Nie było to niestety krwawienie implantacyjne bo robiłam betę 😞
    Za to przyszły mi już wyniki hormonalne z dzisiaj (3dc). Niby wszystko w normie ale będę je jeszcze omawiać z lekarzem i dietetykiem. Jakby któraś z Was miała jeszcze pomysł co sprawdzić to dajcie znać. Każda rada mile widziana. Mój główny problem na ten moment to plamienia w trakcie cyklu, duże bóle miesiączkowe, i ta dziwna sytuacja z tego cyklu, gdzie krwawienie po 1.5 dniach zmieniło się już tylko w plamienie.
    Wyniki z 7dpo
    Estradiol 186 pg/ml
    Progesteron 19.5 ng/ml
    Wyniki z 3dc
    TSH 1.33
    FSH 6.4 mlU/ml
    LH 8.7 mlU/ml
    Estradiol 53 pg/ml
    Prolaktyna 11.6 ng/ml
    DHEA-SO4 324
    Testosteron 46.7 ng/dl

🙋🏼‍♀️29🙋🏻35 🐶
    3 cs o pierwsze 👶🏼
    07.2024 Konizacja szyjki macicy (rak in situ)
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Jesteśmy w tym samym dniu cyklu i też mnie pik zaskoczył dzisiaj mimo, że kreska wczoraj była wyraźniejsza niż Twoja, ale jeszcze chyba nigdy nie miałam piku tak szybko.

20241118-184939.jpg

Gratulacje za pozytywne testy 🥳 🥰oby wszystko się przez najbliższe 9 miesięcy układało pomyślnie a za testujące w najbliższych dniach 🤞🤞🤞

Nayeli, Jasmin

U mnie w tym cyklu taka sama sytuacja 🙈 nagle z dnia na dzień wyłonił się pik w 12 dc, gdzie nigdy tak szybko… jakaś aura listopadowa ? 🤣

Nayeli, Jasmin1517 lubią tę wiadomość

Starania na luzie od 2023/2024
    Starania na poważnie od 04.2024

Grudzień 9tc 💔👼
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    hmm oznaczenie proga pozwala ocenić czy owulacja jest, czyli tak na prawdę czy jesteśmy zdrowe.
    o leczeniu bezpłodności tu nie ma w ogóle mowy, czy na jakiej podstawie ta pani stwierdziła od razu, że cierpisz na bezplodność, po oczach?
    Napisz jej negatywną ocenę i próbuj z innym lekarzem. Trafiła Ci się następna luxmedowa debilka.
    Podejrzewam, że na szkoleniach im mówią, że niepłodności mają nie leczyć, ale przeginają i szukają wymówki tal na prawdę, żeby pacjenta nie obsłużyć
    O leczeniu niepłodności*. ;)

Co do luxmedu (do to Kirby) w enelmedzie na pewno musisz zarejestrować osobna wizytę na samo USG tv, nie robią razem nawet jak masz wystawione skierowanie. Musisz iść w innym czasie, w innych godzinach i w ogóle USG robią PRZED regularnymi wizytami, więc nie ma tak że pójdziesz na wizytę, dostaniesz skierowanie i uda ci się złapać USG. 🤡

W Luxmed jak byłam kilka lat temu wydaje mi się że było podobnie.

Dlatego nie chodzę tam do ginekologa.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. 🔜 7.05
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem zadowolona bo w tym cyklu za duzo nie bylo okazji do starań, wczoraj było ❤️ z leżeniem na brzuchu po😂 a dzisiaj mąż na nocce w pracy i dopiero jutro będzie szansa i pewnie ostatnia na powodzenie.

Chociaż jak owu wcześniej to też troszkę krócej będziemy musiały czekać na testowanie😆

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    AMH: 3,38
    FSH: 6,70
    badanie nasienia ✓
    Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
    ❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 pierwsza wizyta
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Tak, horieny. Z testami owu chciałam pójść budżetowo, bo teoretycznie zawsze jajniki dają mi znać, że to już, więc wystarczy mi tyle, żeby było widać, że coś się zbliża, ale w tym cyklu mnie mega zaskoczyły 🫣
    Ja się na tych horienach przejechałam. Ostnio kupiłam na allegro paczkę 25 testów z domowe laboratorium za około 36 zł. Według mnie są lepsze

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

8 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

05.05.2025 - USG tarczycy
    ->Histeroskopia
    ->InVitro

👱‍♀️
    Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    LH (6,8 )
    Estradiol (22,00)
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    Witamina D (95,62)
    Ferrytyna ( 82,00)
    Witamina B12 ( 1006,00)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🤞#rodzew2026 🍀
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ❤️ a pytanie do tych co betę miały 10 z hakiem i do 20
    Czy czułyście te ciąże? Ja jedynie czuję piersi przy dotyku, ale wiem że to nie jest jednoznaczny objaw (progesteron wiadomo), ale Wy w tak wczesnej fazie czułyście te ciąże czy bez objawowo?

Intimacy92 lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ja się na tych horienach przejechałam. Ostnio kupiłam na allegro paczkę 25 testów z domowe laboratorium za około 36 zł. Według mnie są lepsze
    U mnie w tym cyklu o dziwo horieny dużo lepiej się barwiły niż domowe laboratorium. 🤡

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. 🔜 7.05
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nikłe szanse, bo pik wyszedł w środę, a ❤️ w poniedziałek i czwartek, bo wt-śr mąż był na wyjeździe, więc nie liczę za bardzo że się udało. Ja w tym cyklu nie będę testować, bo ostatnio udało mi się odpocząć i w końcu zeszło ze mnie to całe napięcie, a test pewnie sprawi znowu że je poczuje 🙈

Ale trzymam kciuki za testujące 😍 oby ta druga połowa listopada była obfita!

Nayeli, Intimacy92, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania na luzie od 2023/2024
    Starania na poważnie od 04.2024

Grudzień 9tc 💔👼
  • aszin Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:
    Czy czułyście te ciąże? Ja jedynie czuję piersi przy dotyku, ale wiem że to nie jest jednoznaczny objaw (progesteron wiadomo), ale Wy w tak wczesnej fazie czułyście te ciąże czy bez objawowo?
    Tutaj nie ma ŻADNEJ reguły. Często te, które nie są w ciąży mają więcej objawów niż te ciężarne 🤪 Zdrowa ciąża może się rozwijać zarówno objawowo jak i bez. ☺️

siesiepy, Mantis2, Intimacy92, Vergeet, Darrika, Ona_39, Wojcinka lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

„ Słońce, przestań się już bać
    Wysuń się zza chmur i świeć…”

✨ 2025 ✨🙏
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Tutaj nie ma ŻADNEJ reguły. Często te, które nie są w ciąży mają więcej objawów niż te ciężarne 🤪 Zdrowa ciąża może się rozwijać zarówno objawowo jak i bez. ☺️
    A to wiem.
    W ciąży - którą straciłam swędziały mnie tak piersi, że nie szło opanować. Ale tak bardzo wyczekuję tej ciąży …. Że chciałabym nie tracić nadziei. I tak szukam tych objawów. A jedyne co mam to te piersi przy dotyku i może delikatnie bolą mnie jajniki, czasami. Ale nic nie „ciągnie”, nie bulgocze. Nie mam wzdęć (miałam jeden dzień w sobotę jak był pik ale to normalne). I tak sobie fiksuje sama się karcąc 8 dni po doszukując niewiadomo czego być może jeszcze przed implantacją 🥹
    Natomiast te cycki mnie przy nadziei trzymają. Bo dopóki bolą to czuję szansę, jak przestaną będę wiedziała, że się nie udało ❤️

• Siasi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis nie martw się na zapas bo ja mam taki PMS, że przed 🐒 swędzą mnie piersi, powiększają się o rozmiar, mam biegunke, wzdęcia, czuję jajniki i humor drastycznie spada a nigdy w ciąży nie byłam. Może jak mi się uda to będzie bezobjawowo. Na tak wczesnym etapie to jedynie brak 🐒 i pozytywny test da Ci odpowiedź. Wszystkie inne „objawy” to raczej wytwór naszej głowy i to że przy staraniach się na tym skupiasz a wcześniej się na takie rzeczy nie zwraca uwagi 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2024, 20:42

Nayeli, Mantis2, Intimacy92, Vergeet, 3erin lubią tę wiadomość

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To jest nasza wiosna 🫵
    ⏸️ 20.04, 9dpo, cień cienia
    💌 22.04. 11dpo = beta 22, prog 13.2
    💌 30.04 (4t5d)= beta 3002, prog 19.7 (przyrost 240%)
    Mamy pęcherzyk ciążowy na USG 🥰

Kolejna wizyta 9.05 🤞
    Zostań z Nami 🌷

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!

preg.png
  • Jasmin1517 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:

20241118-184939.jpg

To będziemy mogły razem testować za 2 tygodnie 🤞
    Tymczasem uciekam molestować starego 🤭 Wiadomo, eksperyment „na fokę” sam się nie zrobi 🤪

Nayeli, Intimacy92, Kirby, dailydamn, Ilka96 lubią tę wiadomość

👩‍🦳 33 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 2 l.

29.11.24 ⏸️
    2.12.24 beta 135,7 mIU/mL
    4.12.24 beta 290,0 mIU/mL progesteron 33,4 ng/mL
    20.12.24 wizyta ❤️
    23.01.25 kolejna wizyta 🤞
    31.01.25 prenatalne 🤞

preg.png
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:

Oprócz dziwnych snów i uczucia ciepła tam na dole to nic 🫣

👩40 👨42
    02.2024 💔 (5t)
    12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
    start programu IVF (09.2024)
    zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
    ❌allo MLR 0%
    ❌PPJ (ANA2)- dodatni
    ❌MTHFR c.665C homo
    ❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
    AMH: 0,78 -> 1,05⬆
    03.2025 stumulacja przed IVF:💉 Mensinorm, Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle, Gonapeptyl
    💉i💊do transferu: Accofil, Encorton, Prograf
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Mantis nie martw się na zapas bo ja mam taki PMS, że przed 🐒 swędzą mnie piersi, powiększają się o rozmiar, mam biegunke, wzdęcia, czuję jajniki i humor drastycznie spada a nigdy w ciąży nie byłam. Może jak mi się uda to będzie bezobjawowo. Na tak wczesnym etapie to jedynie brak 🐒 i pozytywny test da Ci odpowiedź. Wszystkie inne „objawy” to raczej wytwór naszej głowy i to że przy staraniach się na tym skupiasz a wcześniej się na takie rzeczy nie zwraca uwagi 🙃

Dziękuję ❤️
    Tak, ja też w poprzednich cyklach miałam tyle objawów ciąży, począwszy od metalowego posmaku w ustach poprzez śmierdzącą deskę do krojenia.
    Ale tyle razy „sikam na patyk”, że dwa razy już wysikałam pozytywny test. To się dopiero nazywa wkrętka 🤣

• Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek84 wrote:
    Oprócz dziwnych snów i uczucia ciepła tam na dole to nic 🫣

A to zawsze coś!❤️

Anulek84 lubi tę wiadomość

• Belia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @AnitaK @NinaB @Anulek84 dziewczyny bardzo wam gratuluję! Ja się totalnie wyłączyłam a tu takie wieści. Ciesze się i dawajcie update.

Ja już czekam @. Coraz bliżej coraz bliżej. Mam nadzieję, że przyjdzie do 10dni i będę mogła zacząć w końcu cykl działań.

Siasi, AnitaK, Vergeet, Anulek84, Kinia92, Darrika, Ilka96, NinaB lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj powtórka badań z 2-5dc/ biocenoza/ MUCH
    🔜 czerwiec HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team #rodzew2026 ✊🏼
  • Kirby Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia3201 wrote:
    Ale lipa.
    A to była wizyta prywatna czy w ramach pakietu w Luxmedzie?
    Co jak co, ale progesteron i kontrolne usg to nie jest zaraz leczenie niepłodności. Bez przesady.

W ramach pakietu. Też tak myślę 😏

💊 PregnaStart, Wit D, Omega3, Witamina C, Witamina D, Endoover, Resveratrol

Starania od 07.2024
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ