W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Beta 16,8
Prog 14
Nie wierzę w to 🙈🥳Pokahontaz26, Kociara20996, AnitaK, 3erin, Sanana, Izkawik, brilka, Joasia3201, Julia24, Wojcinka, Jabłkowesny, Jasmin1517, Podrożniczka, onalola, Vergeet, Migotka96, Katarena, aszin, Darrika, Slava, Anulek84, Kłębuszek, Finch11, DreamBee, Ilka96, Olisska, Loraa, Płotka, Pacynka, Maniaaa., Intimacy92, Runnerka, Miś, Donna89, cysterka95, Kirby, Motylek93, Nava, dailydamn, Paula6432, pelasia, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
-
Kirby wrote:Dzień dobry, chwilę mnie nie było, ale ostatnio intensywny czas u mnie. Chciałam się Wam pożalić znowu na Luxmed, staram się zrobić wszystkie podstawowe badania w tym miesiącu, zapisałam się do gina bo nie udało mi się dostać skierowania na żadne badania przez czat ani wizytę telefoniczną no i pojechałam w piątek przez pół miasta na moją wizytę i co? i nic. Pani ginekolog powiedziała mi, że luxmed nie prowadzi leczenia niepłodności a badania które chce (nawet progesteron z krwi) podchodzą pod leczenie niepłodności i ona nie może mi dać skierowania. Mało tego, nie zrobiła mi nawet usg, ale dała mi na nie skierowanie mimo, że w gabinecie miała cały sprzęt do usg. Specjalnie zapisałam się na wizytę zaraz po owulacji, żeby potwierdzić czy była i oczywiście nadal nic nie wiem. Wyszłam stamtąd taka zła, bo zmarnowałam dwie godziny z dnia na dojazd i bezsensu ten pakiet skoro i tak wszystko muszę robić prywatnie.
Ale lipa.
A to była wizyta prywatna czy w ramach pakietu w Luxmedzie?
Co jak co, ale progesteron i kontrolne usg to nie jest zaraz leczenie niepłodności. Bez przesady. -
Kirby wrote:Dzień dobry, chwilę mnie nie było, ale ostatnio intensywny czas u mnie. Chciałam się Wam pożalić znowu na Luxmed, staram się zrobić wszystkie podstawowe badania w tym miesiącu, zapisałam się do gina bo nie udało mi się dostać skierowania na żadne badania przez czat ani wizytę telefoniczną no i pojechałam w piątek przez pół miasta na moją wizytę i co? i nic. Pani ginekolog powiedziała mi, że luxmed nie prowadzi leczenia niepłodności a badania które chce (nawet progesteron z krwi) podchodzą pod leczenie niepłodności i ona nie może mi dać skierowania. Mało tego, nie zrobiła mi nawet usg, ale dała mi na nie skierowanie mimo, że w gabinecie miała cały sprzęt do usg. Specjalnie zapisałam się na wizytę zaraz po owulacji, żeby potwierdzić czy była i oczywiście nadal nic nie wiem. Wyszłam stamtąd taka zła, bo zmarnowałam dwie godziny z dnia na dojazd i bezsensu ten pakiet skoro i tak wszystko muszę robić prywatnie.
hmm oznaczenie proga pozwala ocenić czy owulacja jest, czyli tak na prawdę czy jesteśmy zdrowe.
o leczeniu bezpłodności tu nie ma w ogóle mowy, czy na jakiej podstawie ta pani stwierdziła od razu, że cierpisz na bezplodność, po oczach?
Napisz jej negatywną ocenę i próbuj z innym lekarzem. Trafiła Ci się następna luxmedowa debilka.
Podejrzewam, że na szkoleniach im mówią, że niepłodności mają nie leczyć, ale przeginają i szukają wymówki tal na prawdę, żeby pacjenta nie obsłużyćstarania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia❌️
11.24 Badanie nasienia ❔🤞 -
Ech no ten luxmed z niepłodnością to przegina. ja dlatego im ściemniam, że się albo źle czuje, albo zmęczona albo wymyślam inne jakieś objawy typu, ze raz mam plamienie, raz nie mam, albo bóle duzo przed okresem 🤷♀️
A z badaniem usg to w luxmed jest chyba tak, że właśnie osobno to wszystko. Ja np miałam problem z nadgarstkiem dostałam skierowanie na usg, poszłam na usg do ortopedy, on zrobił badanie wyszedł stan zapalny, tam jakiś płyń w torebce stawowej i co? No i kazał się zapisać na wizytę do ortopedy i z wynikiem i obrazem usg iść 🤦♀️ więc tak rozkminilam, że typ ma płacone za badanie usg, a nie za wizytę i leczenie mnie i tu pewnie tak samo, ona miała wizytę konsultacje, a nie wchodzi w to samo badanie usg, porąbane straszne i na bank się o kasę rozchodzi, żebyśmy jak najwięcej tych wizyt u nich mieliMarcycha lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Dziewczyny gratuluję pozytywnych bet!
Widzę że wreszcie listopad się rozkręca 🤩🫶
Spokojnych i zdrowych ciąż Wam życzę!NinaB, AnitaK, Vergeet, Anulek84, Intimacy92 lubią tę wiadomość
-
NinaB wrote:Beta 16,8
Prog 14
Nie wierzę w to 🙈🥳
Gratuluję, rośnijcie zdrowo! 🙂
A tak btw zawsze przy okazji gratulacji przypomina mi się moja historia jak zrobiłam test i poszłam powiedzieć mężowi i on był w takim szoku, że jedynie co powiedział to: „ gratuluję” i dzięki temu będę to pamiętać to końca życia 🤣NinaB, Ilka96, malkaro, Paula6432, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024 -
Maniaaa. wrote:Wracam do Was 🥺 moja ciąża się w środę zakończy . Więc mam nadzieję że grudniowy wątek będzie nasz
Podziwiam Cie za siłę i wierzę że nim się obejrzysz będziesz w zdrowej szczęśliwej ciąży 🙏🫶Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
AnitaK wrote:A który masz dpo?
Bardziej doświadczone dziewczyny mam pytanie. Zapisałam się na jutro na wizytę na 8:30 żeby poprosić o tego proga, bo chyba nie zaszkodzi.
Ale mam w domu cyclogest. Zaaplikować dziś jakby się okazało, że jutro dostanę np jakiś inny prog? MOŻNA MIESZAĆ? 🤣 -
A mnie testy owu robią w bambuko.. Ja rozumiem jakoś tak człowieka powoli przygotować, że zaraz coś się będzie działo, a nie tak ot czapy jeden dzień zero, a następnego pik… 😵💫🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 17:32
NinaB, Ilka96 lubią tę wiadomość
👩🦳 33 l. 🧔♂️ 35 l.
👶 2 l.
Starania o rodzeństwo od 01.2024
Suple:
Fertistim, zioła ojca Sroki, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, siemie lniane -
Jasmin1517 wrote:
Z tymi testami to chyba tak nie działa. Przynajmniej u mnie. Chociaż czasem ciemnieją im bliżej , ale nie zawszeJasmin1517 lubi tę wiadomość
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Darrika wrote:Ech no ten luxmed z niepłodnością to przegina. ja dlatego im ściemniam, że się albo źle czuje, albo zmęczona albo wymyślam inne jakieś objawy typu, ze raz mam plamienie, raz nie mam, albo bóle duzo przed okresem 🤷♀️
A z badaniem usg to w luxmed jest chyba tak, że właśnie osobno to wszystko. Ja np miałam problem z nadgarstkiem dostałam skierowanie na usg, poszłam na usg do ortopedy, on zrobił badanie wyszedł stan zapalny, tam jakiś płyń w torebce stawowej i co? No i kazał się zapisać na wizytę do ortopedy i z wynikiem i obrazem usg iść 🤦♀️ więc tak rozkminilam, że typ ma płacone za badanie usg, a nie za wizytę i leczenie mnie i tu pewnie tak samo, ona miała wizytę konsultacje, a nie wchodzi w to samo badanie usg, porąbane straszne i na bank się o kasę rozchodzi, żebyśmy jak najwięcej tych wizyt u nich mieli
a macie jakąś możliwość poskarżenia się wewnątrz luxmed, że nie obsłużyli jak należy?
mnie to zastanawia, bo leczenia niepłodności mają nie robić. Ok, ale przecież te badania to diagnostyka. To to też jest wyłączone z pakietu?starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
09.24 Badanie nasienia❌️
Jasmin1517 wrote:
haha też tak mam, biało biało i pikJasmin1517 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
09.24 Badanie nasienia❌️
U mnie z testami owulacyjnymi też tak jest. Wczoraj wieczorem negatywny ze słaba kreska, rano niewątpliwie pozytywny.🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
Julia24 wrote:@Aszin patrzę na Twój bajeczny prog z 7DPO i wykres temperatury 😍, trzymam mocno kciuki za testowanie!!✊✊. Wytrzymasz do czwartku, czy szybciej będziesz? 😁🍀🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…”