W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja wpadam z wirusami, oficjalnie już mogę 😀🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Bierzcie i róbcie z tego dzieci 😁 powodzenia 🤗Wojcinka, Intimacy92, Pacynka, kitka_, Nayeli, Slava, Vergeet, Olisska, AnitaK, karczoch321, brilka, onalola, Miś, Nadziejka26, Darrika, Smerfetkaa, Katarena, Siasi, Loraa, DreamBee, Podrożniczka, KarolinaJ0702, Anulek84, Finch11, Ilka96, Izkawik, Kirby, Kinia92, Maniaaa., Motylek93, Płotka, dailydamn, cysterka95, Ona_39, Paula6432, 3erin, Mała.mi 93, Olalexa, almost.there lubią tę wiadomość
-
Płotka wrote:NinaB gratulacje wielkie 🌱🥳 Dajesz nadzieję Dziewczyno! Mam histeroskopię w następnym cyklu, ze względu na podejrzenie polipa. Liczę, że i u mnie to będzie to i wreszcie będę w takim samym szoku, jak Ty teraz 🫣🥹
Płotka lubi tę wiadomość
-
ConteBis wrote:Dziewczyny ja wpadam z wirusami, oficjalnie już mogę 😀🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Bierzcie i róbcie z tego dzieci 😁 powodzenia 🤗Intimacy92, ConteBis lubią tę wiadomość
-
NinaB, gratulacje ogromne 😍 ja chyba wywołałam nieświadomie klątwę owulacyjną, zauważyłam, że od 3 cykli, gdy mam owulację w tym samym dniu, co inna staraczka, cyklicznie przynoszę szczęście tej drugiej osobie i zawsze widzi ona 2 kreseczki 😂 oczywiście bardzo mnie to cieszy, liczę, że i sobie to szczęście w końcu przyniosę 😂
Ja dzisiaj zaczynam oficjalnie 5 cykl starań🩸Blossomka, Intimacy92, Nayeli, NinaB, Vergeet, AnitaK, Darrika, Loraa, Kirby, Motylek93, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
5cs o pierwsze 👶🏻 -
Pacynka wrote:NinaB, gratulacje ogromne 😍 ja chyba wywołałam nieświadomie klątwę owulacyjną, zauważyłam, że od 3 cykli, gdy mam owulację w tym samym dniu, co inna staraczka, cyklicznie przynoszę szczęście tej drugiej osobie i zawsze widzi ona 2 kreseczki 😂 oczywiście bardzo mnie to cieszy, liczę, że i sobie to szczęście w końcu przyniosę 😂
Ja dzisiaj zaczynam oficjalnie 5 cykl starań🩸Pacynka lubi tę wiadomość
-
Jasmin1517 wrote:
Jesteśmy w tym samym dniu cyklu i też mnie pik zaskoczył dzisiaj mimo, że kreska wczoraj była wyraźniejsza niż Twoja, ale jeszcze chyba nigdy nie miałam piku tak szybko.
U góry wczoraj 11dc, na dole dzisiejszy 12 dc.
Gratulacje za pozytywne testy 🥳 🥰oby wszystko się przez najbliższe 9 miesięcy układało pomyślnie a za testujące w najbliższych dniach 🤞🤞🤞
NinaB, Intimacy92, Vergeet, AnitaK, Jasmin1517, Kirby lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
9 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
Eh, u mnie po 1.5 dnia krwawienia okres ustał i teraz zostało tylko plamienie. Nie było to niestety krwawienie implantacyjne bo robiłam betę 😞
Za to przyszły mi już wyniki hormonalne z dzisiaj (3dc). Niby wszystko w normie ale będę je jeszcze omawiać z lekarzem i dietetykiem. Jakby któraś z Was miała jeszcze pomysł co sprawdzić to dajcie znać. Każda rada mile widziana. Mój główny problem na ten moment to plamienia w trakcie cyklu, duże bóle miesiączkowe, i ta dziwna sytuacja z tego cyklu, gdzie krwawienie po 1.5 dniach zmieniło się już tylko w plamienie.
Wyniki z 7dpo
Estradiol 186 pg/ml
Progesteron 19.5 ng/ml
Wyniki z 3dc
TSH 1.33
FSH 6.4 mlU/ml
LH 8.7 mlU/ml
Estradiol 53 pg/ml
Prolaktyna 11.6 ng/ml
DHEA-SO4 324
Testosteron 46.7 ng/dl🙋🏼♀️29🙋🏻35 🐶
2 cs o pierwsze 👶🏼 -
Nayeli wrote:Jesteśmy w tym samym dniu cyklu i też mnie pik zaskoczył dzisiaj mimo, że kreska wczoraj była wyraźniejsza niż Twoja, ale jeszcze chyba nigdy nie miałam piku tak szybko.
Gratulacje za pozytywne testy 🥳 🥰oby wszystko się przez najbliższe 9 miesięcy układało pomyślnie a za testujące w najbliższych dniach 🤞🤞🤞
Nayeli, Jasmin
U mnie w tym cyklu taka sama sytuacja 🙈 nagle z dnia na dzień wyłonił się pik w 12 dc, gdzie nigdy tak szybko… jakaś aura listopadowa ? 🤣Nayeli, Jasmin1517 lubią tę wiadomość
-
kitka_ wrote:hmm oznaczenie proga pozwala ocenić czy owulacja jest, czyli tak na prawdę czy jesteśmy zdrowe.
o leczeniu bezpłodności tu nie ma w ogóle mowy, czy na jakiej podstawie ta pani stwierdziła od razu, że cierpisz na bezplodność, po oczach?
Napisz jej negatywną ocenę i próbuj z innym lekarzem. Trafiła Ci się następna luxmedowa debilka.
Podejrzewam, że na szkoleniach im mówią, że niepłodności mają nie leczyć, ale przeginają i szukają wymówki tal na prawdę, żeby pacjenta nie obsłużyć
Co do luxmedu (do to Kirby) w enelmedzie na pewno musisz zarejestrować osobna wizytę na samo USG tv, nie robią razem nawet jak masz wystawione skierowanie. Musisz iść w innym czasie, w innych godzinach i w ogóle USG robią PRZED regularnymi wizytami, więc nie ma tak że pójdziesz na wizytę, dostaniesz skierowanie i uda ci się złapać USG. 🤡
W Luxmed jak byłam kilka lat temu wydaje mi się że było podobnie.
Dlatego nie chodzę tam do ginekologa.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Ja nie jestem zadowolona bo w tym cyklu za duzo nie bylo okazji do starań, wczoraj było ❤️ z leżeniem na brzuchu po😂 a dzisiaj mąż na nocce w pracy i dopiero jutro będzie szansa i pewnie ostatnia na powodzenie.
Chociaż jak owu wcześniej to też troszkę krócej będziemy musiały czekać na testowanie😆👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
9 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
Jasmin1517 wrote:Tak, horieny. Z testami owu chciałam pójść budżetowo, bo teoretycznie zawsze jajniki dają mi znać, że to już, więc wystarczy mi tyle, żeby było widać, że coś się zbliża, ale w tym cyklu mnie mega zaskoczyły 🫣
-
Dziewczyny ❤️ a pytanie do tych co betę miały 10 z hakiem i do 20
Czy czułyście te ciąże? Ja jedynie czuję piersi przy dotyku, ale wiem że to nie jest jednoznaczny objaw (progesteron wiadomo), ale Wy w tak wczesnej fazie czułyście te ciąże czy bez objawowo?Intimacy92 lubi tę wiadomość
-
Loraa wrote:Ja się na tych horienach przejechałam. Ostnio kupiłam na allegro paczkę 25 testów z domowe laboratorium za około 36 zł. Według mnie są lepsze♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
U nas nikłe szanse, bo pik wyszedł w środę, a ❤️ w poniedziałek i czwartek, bo wt-śr mąż był na wyjeździe, więc nie liczę za bardzo że się udało. Ja w tym cyklu nie będę testować, bo ostatnio udało mi się odpocząć i w końcu zeszło ze mnie to całe napięcie, a test pewnie sprawi znowu że je poczuje 🙈
Ale trzymam kciuki za testujące 😍 oby ta druga połowa listopada była obfita!Nayeli, Intimacy92, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Mantis2 wrote:Dziewczyny ❤️ a pytanie do tych co betę miały 10 z hakiem i do 20
Czy czułyście te ciąże? Ja jedynie czuję piersi przy dotyku, ale wiem że to nie jest jednoznaczny objaw (progesteron wiadomo), ale Wy w tak wczesnej fazie czułyście te ciąże czy bez objawowo?siesiepy, Mantis2, Intimacy92, Vergeet, Darrika, Ona_39, Wojcinka lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
aszin wrote:Tutaj nie ma ŻADNEJ reguły. Często te, które nie są w ciąży mają więcej objawów niż te ciężarne 🤪 Zdrowa ciąża może się rozwijać zarówno objawowo jak i bez. ☺️
W ciąży - którą straciłam swędziały mnie tak piersi, że nie szło opanować. Ale tak bardzo wyczekuję tej ciąży …. Że chciałabym nie tracić nadziei. I tak szukam tych objawów. A jedyne co mam to te piersi przy dotyku i może delikatnie bolą mnie jajniki, czasami. Ale nic nie „ciągnie”, nie bulgocze. Nie mam wzdęć (miałam jeden dzień w sobotę jak był pik ale to normalne). I tak sobie fiksuje sama się karcąc 8 dni po doszukując niewiadomo czego być może jeszcze przed implantacją 🥹
Natomiast te cycki mnie przy nadziei trzymają. Bo dopóki bolą to czuję szansę, jak przestaną będę wiedziała, że się nie udało ❤️ -
Mantis nie martw się na zapas bo ja mam taki PMS, że przed 🐒 swędzą mnie piersi, powiększają się o rozmiar, mam biegunke, wzdęcia, czuję jajniki i humor drastycznie spada a nigdy w ciąży nie byłam. Może jak mi się uda to będzie bezobjawowo. Na tak wczesnym etapie to jedynie brak 🐒 i pozytywny test da Ci odpowiedź. Wszystkie inne „objawy” to raczej wytwór naszej głowy i to że przy staraniach się na tym skupiasz a wcześniej się na takie rzeczy nie zwraca uwagi 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 20:42
Nayeli, Mantis2, Intimacy92, Vergeet, 3erin lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Nayeli wrote:Jesteśmy w tym samym dniu cyklu i też mnie pik zaskoczył dzisiaj mimo, że kreska wczoraj była wyraźniejsza niż Twoja, ale jeszcze chyba nigdy nie miałam piku tak szybko.
Tymczasem uciekam molestować starego 🤭 Wiadomo, eksperyment „na fokę” sam się nie zrobi 🤪Nayeli, Intimacy92, Kirby, dailydamn, Ilka96 lubią tę wiadomość
👩🦳 33 l. 🧔♂️ 35 l.
👶 2 l.
Starania o rodzeństwo od 01.2024
Suple:
Fertistim, zioła ojca Sroki, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, siemie lniane -
Mantis2 wrote:Dziewczyny ❤️ a pytanie do tych co betę miały 10 z hakiem i do 20
Czy czułyście te ciąże? Ja jedynie czuję piersi przy dotyku, ale wiem że to nie jest jednoznaczny objaw (progesteron wiadomo), ale Wy w tak wczesnej fazie czułyście te ciąże czy bez objawowo?
Oprócz dziwnych snów i uczucia ciepła tam na dole to nic 🫣👩40 👨41
starania od II.2023
Badania ok (mucha, drożność, histero, biocenoza, wirusowe, morfo 3%, AMH 0,78->1,05)
II.2024 💔
IX.2024 start IVF
🔜 kariotypy+genetyk
🔜4.12 usg
5dni przed stymulacją do IVF niespodzianka ⏸
16.11. 10dpo beta-hcg 10,93 prog. 9,72
18.11. 12dpo beta-hcg 53,74 prog. 22,08
21.11. beta-hcg 217,59 prog. 33,22
-
Siasi wrote:Mantis nie martw się na zapas bo ja mam taki PMS, że przed 🐒 swędzą mnie piersi, powiększają się o rozmiar, mam biegunke, wzdęcia, czuję jajniki i humor drastycznie spada a nigdy w ciąży nie byłam. Może jak mi się uda to będzie bezobjawowo. Na tak wczesnym etapie to jedynie brak 🐒 i pozytywny test da Ci odpowiedź. Wszystkie inne „objawy” to raczej wytwór naszej głowy i to że przy staraniach się na tym skupiasz a wcześniej się na takie rzeczy nie zwraca uwagi 🙃
Dziękuję ❤️
Tak, ja też w poprzednich cyklach miałam tyle objawów ciąży, począwszy od metalowego posmaku w ustach poprzez śmierdzącą deskę do krojenia.
Ale tyle razy „sikam na patyk”, że dwa razy już wysikałam pozytywny test. To się dopiero nazywa wkrętka 🤣