W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,
Orientujecie się może jak często warto uprawiać seks podczas starań? Widzę w necie różne informacje dotyczące częstotliwości, raz że warto co 2-3 dni, raz że może byc codziennie. Czy może ginekolodzy coś Wam na ten temat mówili? Czy kojarzycie jakieś sensowne badania na ten temat poza ogólną informacją że przy seksie co dwa dni jest więcej plemników?Intimacy92 lubi tę wiadomość
-
Slava wrote:Masz piękną listę ❤️ co do Laponii i tego, że mała jest kula u nogi- jest wycieczka na 1 dzień do Rowaniemi z Rainbow, wizyta u świętego Mikołaja
wiem, bo moja teściowa w weekend nas próbowała namówić ale chyba sama poleci 😅
Także może coś takiego Wam podpasuje
A tak tu akurat myślałam też Rovaniemi, ale na 4-5 dni, tu by jej się podobało. Ona musi być większa to właśnie na Japonię czy Maderę bo tam jest jednak dużo chodzenia. Właśnie tą Skandynawia, Szwajcaria, to już tak długo nie będę musiała czekać.
Pp prostu nie wyobrażam sobie jechać do kraju marzeń mojego dzieciństwa Japonii i zamiast cieszyć się tym, że tam jestem to nerwy i walka z dzieckiem bo jej się nie chce łazić czy co tam nie wymyśli 🤣
Teraz w Grecji była kochana, naprawdę jak na nią dużo chodziła bez marudzenia, ale jeszcze w lutym w Karpaczu, nie było śniegu, nudziła się, nawet z hotelu był problem iść na drugą stronę ulicy do knajpy na obiad bo jęki, że nogi bolą, się nie chce i sam Bóg wie co jeszcze 😅 a w sumie jak miała jakoś 2 lata, byliśmy w Gdańsku to były najbardziej męczące wakacje życia, miała młoda taka fazę wtedy ryk był non stop, nie chciała po nogach iść, wózek be, tylko na rękach, po nocach wstawała albo do 1-2 w nocy zasnąć nie mogła, tylko bujanie na rękach na stojąco, bo jak lekko przysiadłam to już ryk, wróciliśmy tak wykończeni, że ja w drodze powrotnej praktycznie płakałam w samochodzie ze zmęczenia.
Więc ja się pi prostu boję też gdzieś dalej z nią lecieć, bo już przy 3 osobach to się robią spore koszty za loty itd i weź tu wydaj z 20-30 koła na wakacje z których wrócisz wkurzona i załamana bo akurat dzieć będzie mieć kiepski okres w sowim życiu 😅
Mega zazdroszczę ludziom, którzy mają dzieciaki takie podróżowo bezproblemowe. Ja to jedynie nie mogę narzekać na jazdę autem, bo mloda ładnie zwykle śpi połowę trasy albo I więcej i też lubi sobie za okno patrzeć, nie potrzbeuje żadnego tabletka z bajkami.
Ale jest leniwa klucha co nie lubi łazić, ona woli siedzieć w basenie albo morzu 4h i nurkowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 18:58
Vergeet, Slava lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Finch11 wrote:Przyszły mi dziś wyniki wymazów
Stopień czystości pochwy I/II więc w normie, natomiast wymaz MUCH-a wykrył Uroplasmenikt mi nie zlecił tego badania w ogole, zrobiłam sama z siebie dla spokojnej glowy bo mam pakiet w Medicover, a jednak się okazało że coś jest nie tak
Jak to się ma do starań? Czy to jakoś mocno wpływa na możliwe zapłodnienie i ewentualne starania w przyszłym cyklu? Jestem w tym temacie totalnie zielona
chciałam się dopytać, bo internet nie daje mi jasnej odpowiedzi. Jeżeli zrobiłam cytologię zwykłą i tam jest napisane 'Mikroorganizmy: brak patogenów' to można założyć, że nie ma ureaplazmy? czy należałoby zrobić specjalny wymaz w tym kierunku?
Przyjaciółka miała te wymazy przed histeroskopią, ja mam mieć histeroskopię w grudniu, ale MUCHy nikt nie zlecał.
EDIT
Chat twierdzi, że ureaplasma, mycoplasma i chlamydia są często niewykrywalne w cytologii.
To chyba mam odpowiedź.
@Finch11 czy Ty miałaś jakiekolwiek objawy? typu parcie na pęcherz, pieczenie, upławy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 19:35
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest 🤞🍀
zmiana na klinikę prywatną ❔➡️ maj -
truskawki981 wrote:Dziewczyny,
Orientujecie się może jak często warto uprawiać seks podczas starań? Widzę w necie różne informacje dotyczące częstotliwości, raz że warto co 2-3 dni, raz że może byc codziennie. Czy może ginekolodzy coś Wam na ten temat mówili? Czy kojarzycie jakieś sensowne badania na ten temat poza ogólną informacją że przy seksie co dwa dni jest więcej plemników?
U nas mąż nie mial idealnych wyników i w klinice niepłodności wtedy nam lekarz powiedział że lepiej co 2 dni, chyba zależy od wyników badania nasienia właśnietruskawki981 lubi tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
Prolaktyna 19,23
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 17cs o rodzeństwo 🥲
Team #rodzew2026 -
kitka_ wrote:chciałam się dopytać, bo internet nie daje mi jasnej odpowiedzi. Jeżeli zrobiłam cytologię zwykłą i tam jest napisane 'Mikroorganizmy: brak patogenów' to można założyć, że nie ma ureaplazmy? czy należałoby zrobić specjalny wymaz w tym kierunku?
Przyjaciółka miała te wymazy przed histeroskopią, ja mam mieć histeroskopię w grudniu, ale MUCHy nikt nie zlecał.
EDIT
Chat twierdzi, że ureaplasma, mycoplasma i chlamydia są często niewykrywalne w cytologii.
To chyba mam odpowiedź.
@Finch11 czy Ty miałaś jakiekolwiek objawy? typu parcie na pęcherz, pieczenie, upławy?
Ureaplasma wychodzi tylko w specjalnych posiewach. Dużo lekarzy przed zabiegami nie zleca tych badań i jest to błąd bo przez to można ta bakterie rozprowadzić wszędzie. Zrobiłabym na Twoim miejscu dla własnego spokoju prywatnie ten wymaz. U mnie zero objawów, jeden partner całe życie a ureaplasma wyszła. Cytologia ok, biocenoza ok.kitka_ lubi tę wiadomość
-
kitka_ wrote:chciałam się dopytać, bo internet nie daje mi jasnej odpowiedzi. Jeżeli zrobiłam cytologię zwykłą i tam jest napisane 'Mikroorganizmy: brak patogenów' to można założyć, że nie ma ureaplazmy? czy należałoby zrobić specjalny wymaz w tym kierunku?
EDIT
To chyba mam odpowiedź.
@Finch11 czy Ty miałaś jakiekolwiek objawy? typu parcie na pęcherz, pieczenie, upławy?kitka_ lubi tę wiadomość
-
NinaB, Motylek93, Darrika, 3erin, Pacynka, Suzie, AnitaK, cysterka95, Vergeet, Liliuszka_2024, Olisska lubią tę wiadomość
-
3erin wrote:Dziękuję 😻 starałam się zrobić sobie przerwę od bycia online, choć czytałam na bieżąco i lajkowalam co nieco
Powiem tak, lot powrotny nie był jakiś super przyjemny.
Od 14.11 (terminu miesiączki) czuję się jakbym ciagle była na lekkim kacu 🫣 plus te bóle menstruacyjne. Dało się jednak przeżyć. Ogólnie loty nie są zabronione do 35 tyg ciąży z tego co wiem. @Wojcinka z tego co kojarzę to Twoja branża, popraw mnie, jak głupoty pisze.
3erin lubi tę wiadomość
-
Moje marzenie to Tajlandia 🤭 we wrześniu mieliśmy lecieć do Grecji ale dzień przed wylotem się rozchorowałam … i mam w listopadzie wczasy pod kocykiem 😂
Co do Urea nam też wyszła i musieliśmy leczyć się razem, na szczęście wyleczone za 1 razem. Drugi raz robiłam przed laparoskopią/ histero/droznoscia. Też robiłam na własną rękę , nie mieliśmy żadnych objawów. A potem mi kazali do zabiegu. Warto też zrobić biocenozę, żeby sprawdzić czy nie ma infekcji i po antybiotyku brać probiotyk.
Mnie po południu ścina sen i zimno 🥶 mi, kontaktowałam się z ginem mam brać 3x dziennie progesteron besins. Za 2 tygodnie mam wizytę oraz przed wizytą sprawdzić betę ☘️🌱 z kliniki również mam się stawić na wizytę za 2 tygodnie jak wszystko będzie okVergeet, Loraa lubią tę wiadomość
👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
start programu IVF (09.2024)
zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
❌KIR AA
obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
AMH: 0,78 -> 1,05⬆
03.2025 stumulacja przed IVF:💉 Mensinorm, Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle, Gonapeptyl
💉i💊do transferu: Accofil, Encorton, Prograf -
Dodajcie dziewczyny do swoich marzeń podróżniczych Filipiny - na prawdę bardzo bardzo warto
3erin, Darrika, Vergeet, Slava lubią tę wiadomość
-
Intimacy92 wrote:A z tym ogrzewaniem tego miejsca zaznaczonego na obrazku, to ogrzewać można termoforem czy tylko plastrami rozgrzewającymi?
Przepraszam za głupie pytanie, ale po prostu nie wiem 😉
Na moje oko termofor też byłby dobry, ale ciężko go utrzymać dłuższy czas na plecach.
Wojcinka wrote:Dodajcie dziewczyny do swoich marzeń podróżniczych Filipiny - na prawdę bardzo bardzo warto
Są 🥰, teraz pewnie trochę trzeba będzie z tym podróżowaniem zwolnić, ale kiedyś mam nadzieję zobaczyć Japonię, Filipiny, Australię itd, itd. 🫣Intimacy92, Darrika lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️‘87
🙇🏻‘83
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12 0,75cm mamy 💛 (6+4)
👩🏻⚕️ 19.12 2,05cm 💛(8+5)
🩸 07.01 krew PAPPa✅ + NIPT✅ niskie ryzyka (11+3)
🧬 15.01 USG ✅ 6,32cm 68g 🩵(12+4)
👩🏻⚕️ 13.02 180g synka 🩵 (16+5)
👩🏻⚕️ 17.03 USG połówkowe ✅ 426g 🩵 (21+2)
👩🏻⚕️ 17.04 krzywa ❌ 153mg/dl 😵 🩵 987g (25+5)
🩸 28.04 powtórka krzywej:
✨Na czczo 99mg/dl (<92) ⚡️
✨1h 161mg/dl (<180)
✨2h 160 mg/dl (<153) ⚡️
👩🏻⚕️ 15.05 …
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
Intimacy92 wrote:A z tym ogrzewaniem tego miejsca zaznaczonego na obrazku, to ogrzewać można termoforem czy tylko plastrami rozgrzewającymi?
Wydaje mi sie, ze termofor bedzie spoko. W sam raz na lezing na kanapie. Ale plastry raczej wygodniejsze. Ja już dziś testowałam i nakleiłam na kilka godzin (akurat miałam w domu takie z action 🙈)Intimacy92, 3erin lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
truskawki981 wrote:Dziewczyny,
Orientujecie się może jak często warto uprawiać seks podczas starań? Widzę w necie różne informacje dotyczące częstotliwości, raz że warto co 2-3 dni, raz że może byc codziennie. Czy może ginekolodzy coś Wam na ten temat mówili? Czy kojarzycie jakieś sensowne badania na ten temat poza ogólną informacją że przy seksie co dwa dni jest więcej plemników?
Pytałam swojej gin na wizycie w 1 cyklu starań - powiedziała "co 2 dni to takie minimum, jak tylko mają państwo ochotę częściej to proszę bardzo"dodała też, że wg aktualnej wiedzy nie wpływa to jakoś znacząco na jakość nasienia, chyba że właśnie ktoś ma już mocno obniżone parametry
Intimacy92, karczoch321, truskawki981, Vergeet lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
ja mam plan termoforem właśnieIntimacy92 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest 🤞🍀
zmiana na klinikę prywatną ❔➡️ maj -
cysterka95 wrote:Pytałam swojej gin na wizycie w 1 cyklu starań - powiedziała "co 2 dni to takie minimum, jak tylko mają państwo ochotę częściej to proszę bardzo"
dodała też, że wg aktualnej wiedzy nie wpływa to jakoś znacząco na jakość nasienia, chyba że właśnie ktoś ma już mocno obniżone parametry
Co do podróży to my też mamy jeszcze wiele podróżniczych marzeń, spełniamy po troszku różne bo rozsmakowaliśmy się bardzo 😍 no i Tajlandia, Japonia to mi się wydają tak nieosiągalne na ten moment kierunki… no ale @Slava zrobiłam screena, może kiedyś się przyda 😀
@Darrika Szwajcaria czy Madera myślę, że z dzieckiem całkiem realne za jakiś czas. Bo koszt nie będzie duży (jak Japonia) i nawet jak młoda będzie narzekać i nie zwiedzicie wszystkiego to coś tam liźniecie, a nie będzie tak żal że to jakaś wielka inwestycja 😀Slava lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
@Finch trzymam kciuki, aby te Twoje niedogodności w samopoczuciu to nie była wina progesteronu ale czegoś zupełnie innego 🤞💕
Deyansu lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
Vergeet wrote:U nas to co 2gi dzień jest praktycznie niewykonalne, jak wy to robicie? 😂🙈
Co do podróży to my też mamy jeszcze wiele podróżniczych marzeń, spełniamy po troszku różne bo rozsmakowaliśmy się bardzo 😍 no i Tajlandia, Japonia to mi się wydają tak nieosiągalne na ten moment kierunki… no ale @Slava zrobiłam screena, może kiedyś się przyda 😀
@Darrika Szwajcaria czy Madera myślę, że z dzieckiem całkiem realne za jakiś czas. Bo koszt nie będzie duży (jak Japonia) i nawet jak młoda będzie narzekać i nie zwiedzicie wszystkiego to coś tam liźniecie, a nie będzie tak żal że to jakaś wielka inwestycja 😀
Dziewczyny Japonia jest tania, nie mieli inflacji, ceny się zatrzymały 😅 tylko lot może być drogo ale na miejscu gwarantuje że taniej jak w Szwajcarii.
Wojcinka taaak, Palawan jest u mnie w top 10 do odwiedzenia ❤️
Laski zaraz zamiast się starać wrócę do podróży 😅
Vergeet, Julia24 lubią tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum, białko S i C ok, brak ANA
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
Leczenie UreaParvum, Doksycyklina 10dni po 1x200
⏳zespół antyfosfolipidowy, mąż HLAC
🔜 cross match, IVF -
Vergeet wrote:U nas to co 2gi dzień jest praktycznie niewykonalne, jak wy to robicie? 😂🙈
Obecnie sama zadaję sobie to pytanie 🤪 pierwsze 2 cykle były u nas szalone głównie przez urlop. Teraz ciężko mi sobie wyobrazić codzienny maraton 🫣👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF