Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Letynia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek84 wrote:
    Ja miałam taką sytuację, że lekarka nie chciała mi przepisać proga przy becie 30, proga miałam ok 3,14. Poszłam do apteki bez recepty i tam mi sprzedali luteinę pełnopłatną a receptę miałam donieść, aby zwrócili ryczałt. Płaciłam 100% ceny. Możesz tak spróbować
    A to już miałaś wieksza betę, slabo, że lekarka nie wypisała. Jak potoczyła się ta historia po dodaniu proga?

Starania o pierwsze 👩🏻‍🍼
    Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
    👩🏻‍💼﹠👨🏻‍💼34
  • onalola Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówił że to że ja sobie wyliczyłam że dziś 13 dpo to niekoniecznie , może była później. Kiedy doszło do zapłodnienia też nie wiemy i się nie dowiemy. Na USG nic nie zobaczymy. Powiedział że to plamienie teraz może mieć różne znaczenie i niski prog i implantację. Generalnie ja naprawdę co do owu jestem w pewna że 13 max 12 dzień po jestem. Bardziej się skłaniam do 13..
    Mam mętlik w głowie i nie wiem co robić. Mąż mówi żeby słuchać tego lekarza. I być spokojna ( jemu łatwo mówić ). I czekać do soboty na rozwój wydarzeń. I wtedy się okaże.. nie mam pojęcia co robić
    Czyli jednak wczoraj to były cienie cieni 😪

Pregna start
    Wit D 2 000 j
    Pregna DHA
    Magnez
  • onalola Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    @Wojcinka gratulacje ! Przepiękna beta aż zazdrość bierze ♥️
    @onalola takie lekarze mają podejście. Już się przekonałam. Na tak wczesnym etapie czeka się po prostu na rozwój wydarzeń. Nikt nie podtrzymuje ciąży przy niziutkiej becie.
    Natomiast tobie życzę, żeby to był dopiero start i zarówno progesteron jak i beta ślicznie poszybowały.

Jest jeszcze możliwość , że pójde w sobotę na badania i będzie w górze to i to?
    Bo ja się już załamałam ( tak, wiem że szybko, jestem mega słaba psychicznie)

Pregna start
    Wit D 2 000 j
    Pregna DHA
    Magnez
  • dailydamn Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    A tak jeszcze na podstawie tego co teraz piszecie mam jeszcze takie pytanie do Was. Zakładając, że dziś mam pik na teście i ogolnie jeśli wyniki różnych badań w porządku to mimo to warto iść zbadać ten progesteron 7dpo?

Ja mialam wszystko w normie, piękny pik. Piękny wykres temperatury, a prog 7 dni po owu wynosił 9 przy estradiolu 211. Powtórzyłam po 2 dniach i był już 5, wyszła mi przewaga estrogenowa wg kalkulatora. W tym cyklu będę brała dodatkowo proga. Moim zdaniem warto chociaż raz sprawdzić jak wygląda sytuacja z hormonami ☺️

karczoch321 lubi tę wiadomość

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

3sc

💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki

🩸 9.11
    🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
    💉21.11 - Ovitrelle
  • Belia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Jest jeszcze możliwość , że pójde w sobotę na badania i będzie w górze to i to?
    Bo ja się już załamałam ( tak, wiem że szybko, jestem mega słaba psychicznie)
    Kochana byłam w twoich butach dokładnie miesiąc temu. Może być tak, że to biochem. Zobacz sama jakie to częste. U mnie progesteron spadał z 12,4 do 9 potem do 8… pomimo ze beta rosła poprawnie choć była według mnie zbyt niska. A potem już nie mierzyłam. Jeżeli jest 13 dpo to faktycznie beta jest niziutka. Natomiast może być tak, że to start tylko implantacja późna. Tylko potworka bety za dwa dni da ci odpowiedź.

3erin lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Mam wyniki , są chyba niezbyt dobre

Bhcg 6.01 miu/ml

Progesteron 4.59 mg/ml

Co sądzicie ? Co dalej
    Miałam identyczne jak miałam biochem w zeszłym miesiącu ALE u mnie to było już po terminie @ a ty chyba jeszcze do terminu @ trochę masz prawda? To mzoe beta dopiero startuje. Tylko ten prog jest dość niski

3erin, onalola, elektro96 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy, córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    4cs - 20/11 ⏸️ Beta - 470 🥹

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patience wrote:
    Kochane, ile dni po owulacji powinna wystąpić @?
    U każdej kobiety będzie inaczej. Jedna ma fazę lutealna 13 dni a inna 15 - ważne jest to że faza lutealna powinna być stała tzn ze jak już rozpracujesz ile trwa u ciebie to powinna trwać tyle samo w każdym cyklu

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy, córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    4cs - 20/11 ⏸️ Beta - 470 🥹

age.png
  • onalola Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba poczekam do tej soboty. Wolałabym przespać ten czas , ale trzeba wytrwać. Szkoda że mąż w delegacji, to i nie ma się do kogo przytulić 😢
    Są 2 opcje. Wolałabym radośniejsza , wiadomo, ale to nie ja tu decyduje. O wszystko jestem zła teraz. Mogłam jej robić dziś testu, badań krwi jakby się okazało że to cb.. bym nie wiedziała i byłoby lżej

3erin, Belia, Letynia, Mała.mi 93, Płotka lubią tę wiadomość

Pregna start
    Wit D 2 000 j
    Pregna DHA
    Magnez
  • onalola Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Miałam identyczne jak miałam biochem w zeszłym miesiącu ALE u mnie to było już po terminie @ a ty chyba jeszcze do terminu @ trochę masz prawda? To mzoe beta dopiero startuje. Tylko ten prog jest dość niski

Ciężko stwierdzić. Tak jak pisałam dziś mam 12/13 dzień po owulacji. I tego jestem pewna , był pik był ból czyli owulacja taka jak zawsze..

Pregna start
    Wit D 2 000 j
    Pregna DHA
    Magnez
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Dziewczyny przed zrobieniem dziś zastrzyku zrobiłam jeszcze test owu. Wyszło tak ⬇️

IMG-7690.jpg

Czy to znaczy, że dziś jest pik? Wczoraj temperatura 36,4, dziś mocno spadła do 36,12.

Umówiłam się na poniedziałek na 19 na monitoring, żeby sprawdzić czy ten pęcherzyk pękł. Ale nadal zastanawiam się czy brać tego proga od soboty czy czekać do poniedziałku. Napisałam do lekarza co robić. Nie wiem czy to się jakoś widzi wcześniej czy ten pęcherzyk pęknie czy jednak nie. Jestem w tym zielona 🫣
    Kochana jak zaczniesz brać dwa dni później proga to nic się nie stanie. Lekarze potrafią włączyć proga po wynikach 7dpo, więc spokojnie. Ja ostatnio też brałam proga od 4dpo bo chciałam 4dpo zrobić sobie jego badanie i dowiedzieć się jaki mam naturalny poziom. Po prostu wtedy bierzesz krócej, nie 10 dni. Do 13dpo.

dailydamn lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Ale pięknie rośnie ♥️♥️♥️
    Oby tak dalej ☘️🌱

dailydamn lubi tę wiadomość

👩40 👨41
    starania od II.2023
    Badania ok (mucha, drożność, histero, biocenoza, wirusowe, morfo 3%, AMH 0,78->1,05)
    II.2024 💔
    IX.2024 start IVF
    🔜 kariotypy+genetyk
    🔜4.12 usg
    5dni przed stymulacją do IVF niespodzianka ⏸
    16.11. 10dpo beta-hcg 10,93 prog. 9,72
    18.11. 12dpo beta-hcg 53,74 prog. 22,08
    21.11. beta-hcg 217,59 prog. 33,22
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letynia wrote:
    A to już miałaś wieksza betę, slabo, że lekarka nie wypisała. Jak potoczyła się ta historia po dodaniu proga?

Prog wzrósł do 10 po 48h ale beta zaczęła spadać, więc skończyło się jak się skończyło niestety..

👩40 👨41
    starania od II.2023
    Badania ok (mucha, drożność, histero, biocenoza, wirusowe, morfo 3%, AMH 0,78->1,05)
    II.2024 💔
    IX.2024 start IVF
    🔜 kariotypy+genetyk
    🔜4.12 usg
    5dni przed stymulacją do IVF niespodzianka ⏸
    16.11. 10dpo beta-hcg 10,93 prog. 9,72
    18.11. 12dpo beta-hcg 53,74 prog. 22,08
    21.11. beta-hcg 217,59 prog. 33,22
  • onalola Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu, ale jak czytam to wszystko w emocjach to jednak położyłam już kreskę na tym. I albo przyjdzie @ albo pójdę badać. Chociaż czuję że to @ będzie wcześniej, bo o ile był spokój z plamieniem od rana , to teraz znowu się coś zaczyna i nie wiem czy nie z krwią. Widocznie los tak chciał.

Nie chcę zaśmiecać tego forum, jest tu jakiś temat o biochemie i co potem? Jeśli to on to jest to mój 1 i nie wiem co dalej, itp itd chętnie bym się czegoś dowiedziała 🙌

Pregna start
    Wit D 2 000 j
    Pregna DHA
    Magnez
  • dailydamn Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Kochana jak zaczniesz brać dwa dni później proga to nic się nie stanie. Lekarze potrafią włączyć proga po wynikach 7dpo, więc spokojnie. Ja ostatnio też brałam proga od 4dpo bo chciałam 4dpo zrobić sobie jego badanie i dowiedzieć się jaki mam naturalny poziom. Po prostu wtedy bierzesz krócej, nie 10 dni. Do 13dpo.

A to proga się bierze tylko przez 10 dni od momentu wystąpienia owulacji? Mnie ginekolog powiedział, że mam brać do końca opakowania czyli to będzie 15 dni 🫣 Też mi tutaj co wyskoczyło, że zastrzyk się musi wypłukać. Kiedy zatem najlepiej robić test ciążowy, żeby był wiarygodny?

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

3sc

💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki

🩸 9.11
    💉21.11 - Ovitrelle
  • Kirby Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które piją zioła ojca sroki, to są te zioła?
    https://mojazielarnia.pl/2778-pobudzenie-pracy-jajnikow-360g-mieszanka-nr3-ojca-grzegorza-sroki.html

👩32l
    💊 PregnaStart

starania o pierwsze 🍼 od 07.2024
  • Letynia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek84 wrote:
    Prog wzrósł do 10 po 48h ale beta zaczęła spadać, więc skończyło się jak się skończyło niestety..
    Oh 😓 Najważniejsze, że teraz Ci się pięknie rozwija beta i na pewno będzie dobrze 🌱🍀💚🤞 😊

Onalola 🫂🫂

Anulek84 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👩🏻‍🍼
    Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
    👩🏻‍💼﹠👨🏻‍💼34
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    A to proga się bierze tylko przez 10 dni od momentu wystąpienia owulacji? Mnie ginekolog powiedział, że mam brać do końca opakowania czyli to będzie 15 dni 🫣 Też mi tutaj co wyskoczyło, że zastrzyk się musi wypłukać. Kiedy zatem najlepiej robić test ciążowy, żeby był wiarygodny?
    13dpo rano robisz test/bete i jak negatywny to odstawiasz proga.

dailydamn, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Nie wiem czemu, ale jak czytam to wszystko w emocjach to jednak położyłam już kreskę na tym. I albo przyjdzie @ albo pójdę badać. Chociaż czuję że to @ będzie wcześniej, bo o ile był spokój z plamieniem od rana , to teraz znowu się coś zaczyna i nie wiem czy nie z krwią. Widocznie los tak chciał.

Nie chcę zaśmiecać tego forum, jest tu jakiś temat o biochemie i co potem? Jeśli to on to jest to mój 1 i nie wiem co dalej, itp itd chętnie bym się czegoś dowiedziała 🙌
    Potem kolejne cykle, traktujesz to jak miesiączkę.

onalola lubi tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• dailydamn Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Dziewczyny, które piją zioła ojca sroki, to są te zioła?
    https://mojazielarnia.pl/2778-pobudzenie-pracy-jajnikow-360g-mieszanka-nr3-ojca-grzegorza-sroki.html

Ja zamawiam na allegro z kameleon kulinarny

https://allegro.pl/oferta/ziola-sroki-nr-3-wsparcie-ciaza-owulacja-mieszanka-ziol-sroka-50g-kameleon-9949969843

Kirby lubi tę wiadomość

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

3sc

🩸 9.11
    💉21.11 - Ovitrelle
  • Belia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:

Jeżeli dziś rozkręci ci się plamienie w krwawienie to masz tak jakby pierwszy dzień nowego cyklu. Tak to traktujesz. Nawet za 2 tygodnie może być znowu owulacja. Różne mogą być powody takich szybko obumierających ciąż. Zazwyczaj wady rozwojowe zarodka lub niewłaściwą implantacja.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ