W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika wrote:Tam był temat o tylozgieciu macicy, że to jest lepsza pozycja po już, dla osób z tyłozgieciem właśnie, a my tak sobie eksperymentalnie wszystkie leżymy 😅
Slava, AnMiPe, Darrika, Olisska lubią tę wiadomość
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024, dwa zarodki z ❤️❤️ 124ud/min🥺🤞
13.12.2024 wizyta 🤞
Duphaston 2x1, acard 75
-
Anaam wrote:Hej dziewczyny, dziś 29 dzień cyklu czuje jakbym miała za chwilę dostać @ jest mi już słabo zaczyna bolec kregoslup i brzuch, ale widzę teraz tylko białe plamienie.. chyba dziś zatestuje
🤞🏻🤞🏻🤞🏻za ⏸️Anaam lubi tę wiadomość
👩🏻👦🏻🐶
4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻
„𝘒𝘪𝘦𝘥𝘺 𝘥𝘦𝘤𝘺𝘥𝘶𝘫𝘦𝘴𝘻 𝘴𝘪ę 𝘯𝘢 𝘥𝘻𝘪𝘦𝘤𝘬𝘰, 𝘻𝘨𝘢𝘥𝘻𝘢𝘴𝘻 𝘴𝘪ę, ż𝘦 𝘰𝘥 𝘵𝘦𝘫 𝘤𝘩𝘸𝘪𝘭𝘪, 𝘵𝘸𝘰𝘫𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘤𝘦 𝘣ę𝘥𝘻𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘻𝘦𝘣𝘺𝘸𝘢ł𝘰 𝘱𝘰𝘻𝘢 𝘵𝘸𝘰𝘪𝘮 𝘤𝘪𝘢ł𝘦𝘮.” ❤️ -
Hej dziewczyny,
Ja dziś rano wstałam do pracy i dostałam plamienia brązowego. Okres mi wypada na sobote. W tym miesiącu nie testuje, bo obiecałam sobie że nie będę już tego robić bo tylko się frustruje.
Minęło kilka h, ale na razie nic się nie rozkręca. Z jednej strony mam myśl że to po prostu okres przyszedł wcześniej, a z drugiej strony nigdy nie dostałam miesiączki w 25 dc. Zawsze 27/29, raz w tym roku zdarzyło się 26. Myślę sobie czy to możliwe że suple mogły skrócić mi cykl? Stres wykluczam bo w tym miesiącu odpoczęłam jak nigdy. Mogłaby ta krew się już pojawić to bym nie musiała rozkminiac 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:19
-
Slava wrote:Britta gratulacje 🥳 cudowne wieści, oby beta szybowała w kosmos ❤️ rośnijcie zdrowo z królikiem ❤️
Intimacy gratulacje 🥳 ekspresowe zajście ❤️ rośnijcie zdrowo 🙏
Darrika ja właśnie siedzę na krzywej od rana, też mam 94 na czczo… ehh wtf 🤦♀️ Takie wahania 94-99 masz od dawna czy to tak teraz dopiero wyszło?
Wiesz co ja całe życie mam glukozę w tych górnych widełkach, czy jakieś badania do pracy itd to zwykle zawsze wynik 98-99, no w tym sierpniu było 89 ale wtedy w miarę spoko jadłam, a od października z dieta się popsuło.
W ciąży miałam na początku jak sprawdziłam też 94, a krzywą jak robilamnw ciąży glukozy to miala na czczo 83 i to był mój najniższy wynik w życiu zbadany, krzywa też mi wtedy wyszła prawidłowo.
Zeszłam trochę z dobrych torów, ogólnie jadłam też zdrowe rzeczy ale dorzucałam syf i się doigrałam, bo rąk naprawdę od sierpnia do listopada z 89 na 99,1 glukoza weszła więc słabizna, ale moja wina, wiem czym zawaliłam, biję się w piersi i działam nad naprawa tegoWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:26
Slava lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
siesiepy wrote:U mnie ginekolog przy okazji wizyty w poradni niepłodności. Są placówki diagnostyki które pobierają wymazy bo mają położna. Można wyfiltrorwac na stronie diagnostyki. Mężu sam pobierał sobie wymaz z cewki przy pomocy takiego patyczka, bo to nic trudnego.
Super, że jest taka opcja dla facetów.
Znalazłam w Diagnostyce: Wymaz z cewki moczowej w kierunku Mycoplasma hominis i Ureaplasma spp.
Swoją drogą ta strona Diagnostyki jest zupełnie nieprzyjazna w poszukiwaniach, ale Alab to już w ogóle katastrofa.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:27
-
Dziewczyny, czy mamy już prowadzącą kolejny wątek? ♥️ super byłoby zrobić ankietkę! (Chyba, że była i mi uciekła 😂)
Kinia92, Intimacy92, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know the path of the wind, or how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Bible, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
A w temacie glukozy, czy ktoś z was ma może niedowagę i glukozę 99/100? Bo ja mam tak całe życie a jestem mega chuda. Lekarze to ignorują, każdy mówi że jestem takim szkieletem że to niemożliwe żebym miała problem z cukrem.Hashimoto
Niedoczynność
Starania od 5.2024 -
No właśnie właśnie, 27 już dzisiaj, która poprowadzi szczęśliwy i pełen 🌱 grudzień?😁 ja po prostu widocznie nie mogę sama sobie kiełka wpisać przy nicku, ktoś to musi zrobić za mnie więc proszę tu las rąk chętnych się zgłaszać, żeby mi w grudniu kiełka wpisać 🤭
Chochlik12, Britta, Kinia92, Kirby lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜04.12 wizyta u gina -
Przez to że ci się nie podobają chyba je zmienię 😂😂
Pytam poprostu konkretnie dziewczyno nie przesadzaj to jest forum 😀 napastliwe 😂😬
Nineq wrote:Jezu, tak czytam Twoje wypowiedzi i są strasznie napastliwe i roszczeniowe. Wejdź na stronę diagnostyki i zobacz, czy jakiś punkt robi wymazy, a jak nie to się dzwoni na infolinię (połączenie w miarę szybko następuje) i zapytaj, gdzie w Twoim mieście robią. Zresztą nie tylko diagnostyka, ale też synevo robi, albo jakieś laboratorium w Twoim mieście.👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
🧑:w maju tego roku wyszła mi ferrytyna- 5,obecnie kończę ostatnie opakowanie Sorbifer ferrytyna 65 ✅
-wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
Glukoza /insulina -96 / 6
- prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super , Fertilman plus,teraz Tenfertil On +Wit D 4000j.)
Prolaktyna - ponad 30 (endokrynolog powiedziała że po unormowaniu Wit D powinna wrócić do normy )
Obydwoje USG tarczycy ok.
Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔 -
Darrika wrote:No właśnie właśnie, 27 już dzisiaj, która poprowadzi szczęśliwy i pełen 🌱 grudzień?😁 ja po prostu widocznie nie mogę sama sobie kiełka wpisać przy nicku, ktoś to musi zrobić za mnie więc proszę tu las rąk chętnych się zgłaszać, żeby mi w grudniu kiełka wpisać 🤭
Może klątwa prowadzącej zadziała w kolejnym miesiącu po prowadzeniu 😁😁Darrika lubi tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know the path of the wind, or how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Bible, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Zaraz zobaczę na diagnostyce to Mucha choć mieszkam w wiosce z małym miasteczkiem więc wątpię 😭👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
🧑:w maju tego roku wyszła mi ferrytyna- 5,obecnie kończę ostatnie opakowanie Sorbifer ferrytyna 65 ✅
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super , Fertilman plus,teraz Tenfertil On +Wit D 4000j.)
Prolaktyna - ponad 30 (endokrynolog powiedziała że po unormowaniu Wit D powinna wrócić do normy )
No wyskoczyło mi ale "wymaz z ucha " 😬😂👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
NinaB - bardzo mi przykro, przytulam. Mam nadzieję, że jak najszybciej wróci nadzieja, a za nią kolejne dwie kreski.
Intimacy, Britta - wielkie gratulacje! Cieszę się Waszym szczęściem i życzę Wam, żeby to szczęście rosło.
Britta - Twoja historia z endo daje nadzieję Jeśli u mnie dalej starania będą się przedłużały, to też będę myśleć o lipiodolu.Intimacy92, Britta lubią tę wiadomość
30 lat
5 cs
adenomioza i endometrioza
podwyższone androgeny
TSH 4,3 / Euthyrox 0,25 / TSH 2,09 -
Chochlik12 wrote:Może klątwa prowadzącej zadziała w kolejnym miesiącu po prowadzeniu 😁😁
No jak ja 2 miesiące ciągiem wątek prowadzę to byle mnie ta klątwa bliźniakami nie obdarowała 🤣 chociaż się śmialiśmy z mężem, że jak się trafi no to co poradzić, damy rade 🤭 No może wjedzie klątwa z opóźnieniem, liczę na to 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:36
Chochlik12, Intimacy92, Paulina66, Britta, dailydamn, Kinia92, Ona_39, Kirby lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔜04.12 wizyta u gina -
Nie działa ja nie zaglądałam tu cały miesiąc a 🙈 przylazła👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Kasiek7 wrote:No wyskoczyło mi ale "wymaz z ucha " 😬😂♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Blossomka wrote:Wspaniale! 😍 zastanawiałam się nawet, że ostatnio mało się odzywasz, może to jest taktyka, wyłączyć się i spokojnie czekać! Gratulacje 🍀
Przepraszam dziewczynki, nie odzywałam się, bo bardzo przeżywałam to, że mi się 🐒 spóźnia.
Bałam się tu pisac, robić sobie nadzieję.
Każdy ma inaczej z tymi emocjami 😉
AnMiPe, Darrika, Britta, Kinia92, Ona_39, Blossomka, karczoch321 lubią tę wiadomość
👩🏻👦🏻🐶
4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻
„𝘒𝘪𝘦𝘥𝘺 𝘥𝘦𝘤𝘺𝘥𝘶𝘫𝘦𝘴𝘻 𝘴𝘪ę 𝘯𝘢 𝘥𝘻𝘪𝘦𝘤𝘬𝘰, 𝘻𝘨𝘢𝘥𝘻𝘢𝘴𝘻 𝘴𝘪ę, ż𝘦 𝘰𝘥 𝘵𝘦𝘫 𝘤𝘩𝘸𝘪𝘭𝘪, 𝘵𝘸𝘰𝘫𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘤𝘦 𝘣ę𝘥𝘻𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘻𝘦𝘣𝘺𝘸𝘢ł𝘰 𝘱𝘰𝘻𝘢 𝘵𝘸𝘰𝘪𝘮 𝘤𝘪𝘢ł𝘦𝘮.” ❤️