Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Kinia92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Tam był temat o tylozgieciu macicy, że to jest lepsza pozycja po już, dla osób z tyłozgieciem właśnie, a my tak sobie eksperymentalnie wszystkie leżymy 😅
    Dokładnie. Mi to podpowiedział nowy lekarz u którego byłam na monitoringu w tym cyklu. Nie wiem czy to to pomogło czy coś innego, ale się udało :)

Slava, AnMiPe, Darrika, Olisska lubią tę wiadomość

12 cs 👶

02.2020 👧
    08.2021 👼

03.2024
    LH 12,6
    FSH 10,4
    AMH 0,53

10.2024
    AMH 0,211
    FSH 13,10
    Lh 9,43
    Badania na pasożyty - czysto ✅

07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
    09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
    12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
    25.11.2024, dwa zarodki z ❤️❤️ 124ud/min🥺🤞
    13.12.2024 wizyta 🤞
    Duphaston 2x1, acard 75

preg.png
  • Anaam Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś 29 dzień cyklu czuje jakbym miała za chwilę dostać @ jest mi już słabo zaczyna bolec kregoslup i brzuch, ale widzę teraz tylko białe plamienie.. chyba dziś zatestuje

Intimacy92, almost.there lubią tę wiadomość

• Intimacy92 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaam wrote:
    Hej dziewczyny, dziś 29 dzień cyklu czuje jakbym miała za chwilę dostać @ jest mi już słabo zaczyna bolec kregoslup i brzuch, ale widzę teraz tylko białe plamienie.. chyba dziś zatestuje

🤞🏻🤞🏻🤞🏻za ⏸️

Anaam lubi tę wiadomość

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

„𝘒𝘪𝘦𝘥𝘺 𝘥𝘦𝘤𝘺𝘥𝘶𝘫𝘦𝘴𝘻 𝘴𝘪ę 𝘯𝘢 𝘥𝘻𝘪𝘦𝘤𝘬𝘰, 𝘻𝘨𝘢𝘥𝘻𝘢𝘴𝘻 𝘴𝘪ę, ż𝘦 𝘰𝘥 𝘵𝘦𝘫 𝘤𝘩𝘸𝘪𝘭𝘪, 𝘵𝘸𝘰𝘫𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘤𝘦 𝘣ę𝘥𝘻𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘻𝘦𝘣𝘺𝘸𝘢ł𝘰 𝘱𝘰𝘻𝘢 𝘵𝘸𝘰𝘪𝘮 𝘤𝘪𝘢ł𝘦𝘮.” ❤️
  • Donna89 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja dziś rano wstałam do pracy i dostałam plamienia brązowego. Okres mi wypada na sobote. W tym miesiącu nie testuje, bo obiecałam sobie że nie będę już tego robić bo tylko się frustruje.

Minęło kilka h, ale na razie nic się nie rozkręca. Z jednej strony mam myśl że to po prostu okres przyszedł wcześniej, a z drugiej strony nigdy nie dostałam miesiączki w 25 dc. Zawsze 27/29, raz w tym roku zdarzyło się 26. Myślę sobie czy to możliwe że suple mogły skrócić mi cykl? Stres wykluczam bo w tym miesiącu odpoczęłam jak nigdy. Mogłaby ta krew się już pojawić to bym nie musiała rozkminiac 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:19

• Darrika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Britta gratulacje 🥳 cudowne wieści, oby beta szybowała w kosmos ❤️ rośnijcie zdrowo z królikiem ❤️

Intimacy gratulacje 🥳 ekspresowe zajście ❤️ rośnijcie zdrowo 🙏

Darrika ja właśnie siedzę na krzywej od rana, też mam 94 na czczo… ehh wtf 🤦‍♀️ Takie wahania 94-99 masz od dawna czy to tak teraz dopiero wyszło?

Wiesz co ja całe życie mam glukozę w tych górnych widełkach, czy jakieś badania do pracy itd to zwykle zawsze wynik 98-99, no w tym sierpniu było 89 ale wtedy w miarę spoko jadłam, a od października z dieta się popsuło.
    W ciąży miałam na początku jak sprawdziłam też 94, a krzywą jak robilamnw ciąży glukozy to miala na czczo 83 i to był mój najniższy wynik w życiu zbadany, krzywa też mi wtedy wyszła prawidłowo.

Zeszłam trochę z dobrych torów, ogólnie jadłam też zdrowe rzeczy ale dorzucałam syf i się doigrałam, bo rąk naprawdę od sierpnia do listopada z 89 na 99,1 glukoza weszła więc słabizna, ale moja wina, wiem czym zawaliłam, biję się w piersi i działam nad naprawa tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:26

Slava lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)

27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh

🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
    🔜04.12 wizyta u gina
  • Ona_39 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    U mnie ginekolog przy okazji wizyty w poradni niepłodności. Są placówki diagnostyki które pobierają wymazy bo mają położna. Można wyfiltrorwac na stronie diagnostyki. Mężu sam pobierał sobie wymaz z cewki przy pomocy takiego patyczka, bo to nic trudnego.

Super, że jest taka opcja dla facetów.

Znalazłam w Diagnostyce: Wymaz z cewki moczowej w kierunku Mycoplasma hominis i Ureaplasma spp.

Swoją drogą ta strona Diagnostyki jest zupełnie nieprzyjazna w poszukiwaniach, ale Alab to już w ogóle katastrofa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:27

• Chochlik12 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mamy już prowadzącą kolejny wątek? ♥️ super byłoby zrobić ankietkę! (Chyba, że była i mi uciekła 😂)

Kinia92, Intimacy92, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    __
    „ As you do not know the path of the wind, or how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Bible, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Sienia555 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie glukozy, czy ktoś z was ma może niedowagę i glukozę 99/100? Bo ja mam tak całe życie a jestem mega chuda. Lekarze to ignorują, każdy mówi że jestem takim szkieletem że to niemożliwe żebym miała problem z cukrem.

Hashimoto
    Niedoczynność
    Starania od 5.2024
  • Darrika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie właśnie, 27 już dzisiaj, która poprowadzi szczęśliwy i pełen 🌱 grudzień?😁 ja po prostu widocznie nie mogę sama sobie kiełka wpisać przy nicku, ktoś to musi zrobić za mnie więc proszę tu las rąk chętnych się zgłaszać, żeby mi w grudniu kiełka wpisać 🤭

Chochlik12, Britta, Kinia92, Kirby lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️

27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh

🔜04.12 wizyta u gina
  • Kasiek7 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to że ci się nie podobają chyba je zmienię 😂😂

Pytam poprostu konkretnie dziewczyno nie przesadzaj to jest forum 😀 napastliwe 😂😬

Nineq wrote:
    Jezu, tak czytam Twoje wypowiedzi i są strasznie napastliwe i roszczeniowe. Wejdź na stronę diagnostyki i zobacz, czy jakiś punkt robi wymazy, a jak nie to się dzwoni na infolinię (połączenie w miarę szybko następuje) i zapytaj, gdzie w Twoim mieście robią. Zresztą nie tylko diagnostyka, ale też synevo robi, albo jakieś laboratorium w Twoim mieście.

👩‍❤️‍👨2017
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
    🧑:w maju tego roku wyszła mi ferrytyna- 5,obecnie kończę ostatnie opakowanie Sorbifer ferrytyna 65 ✅
    -wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
    Glukoza /insulina -96 / 6
    - prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
    -tsh 1,8
    Ft3,ft4,fsh,lh ✅
    Testosteron 35✅
    Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.

🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super , Fertilman plus,teraz Tenfertil On +Wit D 4000j.)
    Prolaktyna - ponad 30 (endokrynolog powiedziała że po unormowaniu Wit D powinna wrócić do normy )

Obydwoje USG tarczycy ok.

Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No właśnie właśnie, 27 już dzisiaj, która poprowadzi szczęśliwy i pełen 🌱 grudzień?😁 ja po prostu widocznie nie mogę sama sobie kiełka wpisać przy nicku, ktoś to musi zrobić za mnie więc proszę tu las rąk chętnych się zgłaszać, żeby mi w grudniu kiełka wpisać 🤭

Może klątwa prowadzącej zadziała w kolejnym miesiącu po prowadzeniu 😁😁

Darrika lubi tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    __
    „ As you do not know the path of the wind, or how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Bible, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Kasiek7 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zobaczę na diagnostyce to Mucha choć mieszkam w wiosce z małym miasteczkiem więc wątpię 😭

👩‍❤️‍👨2017
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

🧑:w maju tego roku wyszła mi ferrytyna- 5,obecnie kończę ostatnie opakowanie Sorbifer ferrytyna 65 ✅
    -tsh 1,8
    Ft3,ft4,fsh,lh ✅
    Testosteron 35✅

🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super , Fertilman plus,teraz Tenfertil On +Wit D 4000j.)
    Prolaktyna - ponad 30 (endokrynolog powiedziała że po unormowaniu Wit D powinna wrócić do normy )

• Kasiek7 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyskoczyło mi ale "wymaz z ucha " 😬😂

👩‍❤️‍👨2017
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

-tsh 1,8
    Ft3,ft4,fsh,lh ✅
    Testosteron 35✅

• pelasia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB - bardzo mi przykro, przytulam. Mam nadzieję, że jak najszybciej wróci nadzieja, a za nią kolejne dwie kreski.

Intimacy, Britta - wielkie gratulacje! Cieszę się Waszym szczęściem i życzę Wam, żeby to szczęście rosło. :)

Britta - Twoja historia z endo daje nadzieję :) Jeśli u mnie dalej starania będą się przedłużały, to też będę myśleć o lipiodolu.

Intimacy92, Britta lubią tę wiadomość

30 lat
    5 cs
    adenomioza i endometrioza
    podwyższone androgeny
    TSH 4,3 / Euthyrox 0,25 / TSH 2,09
  • Darrika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Może klątwa prowadzącej zadziała w kolejnym miesiącu po prowadzeniu 😁😁

No jak ja 2 miesiące ciągiem wątek prowadzę to byle mnie ta klątwa bliźniakami nie obdarowała 🤣 chociaż się śmialiśmy z mężem, że jak się trafi no to co poradzić, damy rade 🤭 No może wjedzie klątwa z opóźnieniem, liczę na to 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:36

Chochlik12, Intimacy92, Paulina66, Britta, dailydamn, Kinia92, Ona_39, Kirby lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔜04.12 wizyta u gina
  • Blossomka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intimacy92 wrote:
    Ja zrobiłam test

20241127-083115.jpg
    Wspaniale! 😍 zastanawiałam się nawet, że ostatnio mało się odzywasz, może to jest taktyka, wyłączyć się i spokojnie czekać! Gratulacje 🍀

Intimacy92 lubi tę wiadomość

• Kasiek7 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie działa ja nie zaglądałam tu cały miesiąc a 🙈 przylazła

👩‍❤️‍👨2017
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

-tsh 1,8
    Ft3,ft4,fsh,lh ✅
    Testosteron 35✅

• Marcia03 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intimacy92 wrote:
    Ja zrobiłam test

20241127-083115.jpg

Ale sie tutaj dzisiaj dzieje, az nie mozna nadazyc z odpisywaniem 😂

Gratulacje Intimacy! ❤️ piekna krecha ❤️ duza zdrowka i spokoju dla Ciebie 😊

Intimacy92 lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    No wyskoczyło mi ale "wymaz z ucha " 😬😂
    Panel urogenitalny, pisałam o tej nazwie.

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Intimacy92 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    Wspaniale! 😍 zastanawiałam się nawet, że ostatnio mało się odzywasz, może to jest taktyka, wyłączyć się i spokojnie czekać! Gratulacje 🍀

Przepraszam dziewczynki, nie odzywałam się, bo bardzo przeżywałam to, że mi się 🐒 spóźnia.
    Bałam się tu pisac, robić sobie nadzieję.
    Każdy ma inaczej z tymi emocjami 😉

AnMiPe, Darrika, Britta, Kinia92, Ona_39, Blossomka, karczoch321 lubią tę wiadomość

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

„𝘒𝘪𝘦𝘥𝘺 𝘥𝘦𝘤𝘺𝘥𝘶𝘫𝘦𝘴𝘻 𝘴𝘪ę 𝘯𝘢 𝘥𝘻𝘪𝘦𝘤𝘬𝘰, 𝘻𝘨𝘢𝘥𝘻𝘢𝘴𝘻 𝘴𝘪ę, ż𝘦 𝘰𝘥 𝘵𝘦𝘫 𝘤𝘩𝘸𝘪𝘭𝘪, 𝘵𝘸𝘰𝘫𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘤𝘦 𝘣ę𝘥𝘻𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘻𝘦𝘣𝘺𝘸𝘢ł𝘰 𝘱𝘰𝘻𝘢 𝘵𝘸𝘰𝘪𝘮 𝘤𝘪𝘢ł𝘦𝘮.” ❤️
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ