W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Ile tu dzisiaj kreseczek 😱😱 gratulacje dziewczyny!!
Eksperyment z foczkowaniem działa? 😳 Niby to mógł być zbieg okoliczności, ale o dużej skuteczności 😍😍 ja będę testować o nie mogę się doczekać 😍Darrika, Kinia92, karczoch321, Mała.mi 93, Slava, Intimacy92, Olisska, dailydamn, Płotka, DreamBee lubią tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Ragazza wrote:Dzień dobry,
7 cykl okazał się być tym szczęśliwym, nie ma wątpliwości patrząc na test 😀 eksperyment foczkowania zakończony sukcesem 😀
https://zapodaj.net/plik-N54HD2Bnau
O łał. Kolejna gruba krecha. Gratuluję!Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
pelasia wrote:Jeśli kupowałaś badanie online, to powinna być opcja odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni. Jak się wpisze w Google "ALAB odstąpienie od umowy online" to wyskakuje formularz. Powinni wtedy zwrócić kasę i mogłabyś kupić badania jeszcze raz, ale już w punkcie
Edit: sorki, teraz widzę, że już zrobiłaś badanie. To już nie można odstąpić
Tak, w ciągu 15 minut od testu od razu kupiłam i pobiegłam zrobić, żeby zdążyć przed pracą w nadziei właśnie że w sobotę powtórzę i będę miała wyniki 😅
A powiedzcie, to jest to samo badanie tylko że wysyłają do innego labu zamiast badać na miejscu? Bo kupiłam Test ciążowy, gonadotropina kosmówkowa (B-HCG), a u nich mówili że robią badanie HCG.30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬❌: homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml -
Mała.mi 93 wrote:Dziewczyny 😍
Udało się 🙈🙈🙈
https://zapodaj.net/plik-yYO7nhyjnB
Gratulacje!!! Jednak piękny jest dzisiejszy deszczowy dzień (u mnie leje)Mała.mi 93, Intimacy92 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Ragazza, Mała.mi.93, Paulina66, Anaam co za piękny koniec miesiąca! 😍😍 Gratulację dziewczyny!!! 🎉🎉 Trzymam mocno kciuki za piękne przyrosty bety! ✊
Paulina66, Chochlik12, Mała.mi 93, Intimacy92, dailydamn, Britta lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Reszcie dziewczyn też gratuluje.
Ja już po pobraniu krwi do endo.ciekawe czy będzie minimalnie lepiej czy czas wybierać trumnę
Paulina66, Darrika lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Paulina66 wrote:Dziewczyny nie wierzę!!! To chyba jakiś sen, dziś 11dpo i zatestowałam, bo jakoś dziwnie się czułam, od owu czuję jajniki, ból w pachwinach i dyskomfort w podbrzuszu jakiego wcześniej nie znalam. Nie wierzę w to co widzę 😭😭😭❤️❤️❤️ czuję się jak w najpiękniejszy śnie
https://ibb.co/M5MwGDz
Wielkie gratulacje!
Jaki wysyp kreseczek!Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Anaam wrote:Zrobiłam dziś test z porannego moczu i piękne długo wyczekiwane ⏸️ 🥺 dziewczyny nie wiem czy to foczkowanie pomogło, ale próbowałam poleżałam sobie po na brzuszku.. 🤭 nie wiem co napisać już się poddawałam
Gratulacje 🌱Intimacy92, Anaam lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Paulina66 wrote:Ragazza i Mała Mi ogromne gratulacje 🥰🥰🥰🥰🥰 nie ukrywam, że to Wasze piękne kreseczki namówiły mnie, żeby testować już dziś ☺️
Bardzo się cieszę że się i tobie udało 🥰Paulina66 lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Paulina66 wrote:Tak, w ciągu 15 minut od testu od razu kupiłam i pobiegłam zrobić, żeby zdążyć przed pracą w nadziei właśnie że w sobotę powtórzę i będę miała wyniki 😅
A powiedzcie, to jest to samo badanie tylko że wysyłają do innego labu zamiast badać na miejscu? Bo kupiłam Test ciążowy, gonadotropina kosmówkowa (B-HCG), a u nich mówili że robią badanie HCG.
W lux medzie też mi zawsze mówią, że wyniki będą np do 5 dni, a zawsze mam po południu, więc może to taki ich „dupochron” na wypadek jakiejś obsuwy i tak naprawdę swoją betę też będziesz miała dzisiajPaulina66, Britta lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Suzie wrote:Reszcie dziewczyn też gratuluje.
Ja już po pobraniu krwi do endo.ciekawe czy będzie minimalnie lepiej czy czas wybierać trumnę
Suzie, a trzymasz dietę? Niski ig? U mnie chyba to też wpłynęło bardzo pozytywnie na wyniki, a zdarzyło się oczywiście odbiegać od wskazań.
Daj znać po wynikach 🤗🤞.💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
Darrika wrote:Ja z testowaniem jeszcze nie wiem co poczynię, @ mi wypada na 10.12, więc w sumie na mikołajki będzie 11 dpo I tak się zastanawiam czy się skusić czy nie, bo albo będzie mikołajkowy prezent albo rozczarowanie i upadek z turbo wysokiego konia i zepsuty weekend 🤣
Jesteś moją menstruacyjną siostrą hahaah 🤣🖤 ja nie będę testować, chyba że się spóźni ale będę czekać z Tobą na Twoje hahDarrika, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
Nayeli wrote:Ragazza, Mała.mi.93, Paulina66 gratulacje 😍 🥳🥳
Mocna końcówka miesiąca 😁
Czy któraś z Was coś znacznie zmieniła w tym cyklu (oprócz foczkowania)?
U mnie zmieniło się to że nie byłam na stymulacji. Naturalnie. Tylko dodatkowy progesteron.
Na początku miesiąca wzięłam olej z wiesiołka do owulacji no i przez cały czas piłam zioła ojca Sroki.
Suplementy brałam takie jak w stopce ale wszystko osobno, nie pregne tylko wszystko osobno.
Co mnie bardzo zdziwiło że owulacja była w sobotę a ostatni raz się kochaliśmy w czwartek bo w piątek mnie już nie było. Dodatkowo dostałam opryszczkę. Dlatego dla mnie to już był cykl stracony. No ale jak widać nie. No i super eksperyment fokowanie.🦭 dodatkowo w 7 dpo byłam na saunie nie wiem czy coś to dało ale się wygrzałam. Nawet powiem nieśmiało że napisałam się lampkę wina i 2 drinki właśnie gdzieś około 8 dpo.
Dziewczyny muszę wam powiedzieć że jesteście wielkim wsparciem jakiego wgl nie miałam. Mało się udzielałam ale czytałam i to było już te wsparcie. 🩷 dziękuję ☺️karczoch321, AnMiPe, Darrika, Ragazza, Nayeli, dailydamn, Britta, Olalexa, Wojcinka, Ilka96 lubią tę wiadomość
Start starań: 12/2023
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
siesiepy wrote:Polecam doprawić solą, pieprzem, ziołami, magi może i tabasco dla chętnych. Smakuje jak pomidorowa. 😁
Już notuje, bo u nas właśnie też średnio z tym sokiem a tu może się uda 🤞🏼😅siesiepy, Intimacy92 lubią tę wiadomość
10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
pelasia wrote:@ragazza, @mała.mi.93, @Paulina66
Miałyście jakieś objawy przed testem?
Ja ogólnie nie chciałam wyszukiwać objawów ale 2 razy miałam ciążę biochemiczną i za każdym razem nie smakowała mi kawa. Wczoraj też mi nie smakowała ale mówię no nie nie wkręcaj sobie. Od 7 dpo zaczęły mnie boleć piersi i zauważyłam spadek temperatury, ale to też myślę aaa zbieg okoliczności. Dodatkowo trochę jestem senna. I od wczoraj mam lekkie mdłości. W nic nie wierzyłam żeby się rozchorować.Start starań: 12/2023
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
On:
Zdrowy💪
-
Dziewczyny, a polecacie jakieś testy na:
1. Helicobacter pylori?
2. Ogólnie kompleksowo pasożyty?
Będę wdzięczna za polecajki 🙏. Muszę znaleźć przyczynę tego uciekającego żelaza...Ilka96 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
karczoch321 wrote:Kurczę dziwne, może to zależy od miasta. Ale ja ostatnio kupowałam online, robiłam badanie we Wrocku i wyniki miałam tego samego dnia co badanie (tylko późnym wieczorem). Mój mąż tego samego dnia pojechał zrobić wykupione online badanie do miasteczka pod naszą wioską i też miał tego samego dnia wyniki w systemie
W lux medzie też mi zawsze mówią, że wyniki będą np do 5 dni, a zawsze mam po południu, więc może to taki ich „dupochron” na wypadek jakiejś obsuwy i tak naprawdę swoją betę też będziesz miała dzisiaj
No właśnie też się zdziwiłam, bo ja zawsze wszystkie badania u nich kupowałam przedz stronę i wyniki były tego samego dnia. Tylko jak teraz sprawdzam to np. żelazo ma 1 dzień roboczy oczekwiania na wynik, a ta beta 2 dni robocze. No i babeczka powiedziała, że jak przyjdę powtórzyć w sobotę to będzie wysłane do labu dopiero w poniedziałek, a wynik w środę...
Zastanawiam się czy gdyby faktycznie do wieczora nie było wyniku to nie lepiej będzie pójść kupić stacjonarnie jutro i w poniedziałek powtórka, ale to będzie odstęp 3 dni, a nie 2 🤔30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬❌: homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml -
Mała.mi 93 wrote:Dziewczyny 😍
Udało się 🙈🙈🙈
https://zapodaj.net/plik-yYO7nhyjnB
Jak widziałam że z tobą testuje to moja pierwsza myśl była taka, że zapewne znowu ja nie zajdę a ty zajdziesz. I jak zwykle wykrakalam. Ostatnio tak było na wrześniowym chyba, co to z puli ja, alysa, awokado, mówiłam że z tej trójki zapewne zajdzie awokado a dla mnie i Alysy jak zwykle figa z makiem.
Także jak ktoś chce kreski to polecam zapisywać się na dzień kiedy ja również testuje. 🤡
PS też leżałam na brzuchu ale widzę że chyba będę wyjątkiem potwierdzającym regułę, ktoś musi. 😁Mała.mi 93, Ona_39, almost.there lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
@ragazza i @mała.mi.93 gratulacje!!!