W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Płotka wrote:W kwestii progesteronu: w tamtym cyklu miałam 20,91 ng/ml, wczoraj 7 dpo 22,61 ng/ml. Jedna z dziewczyn, chyba aszin, miała powyżej 30 ng/ml w tym miesiącu. To znaczy tylko tyle, że najprawdopodobniej owulacja była i możliwe, że niezłej jakości.
Co do przewagi estrogenowej, ja w tamtym miesiącu miałam lekką. W tym miesiącu mam przewagę progesteronową. Jestem skołowana 🥴👩🦳 33 l. 🧔♂️ 35 l.
👶 2 l.
Starania o rodzeństwo od 01.2024
Suple:
Fertistim, zioła ojca Sroki, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, siemie lniane -
Jasmin1517 wrote:No tak, przy tych wynikach to mój prog tyłka nie urywa, ale cieszę się, że chociaż nie szura po ziemi 😉 Tylko się boje, że jak jutro zacznie spadać to już pozamiatane 🤷🏻♀️
Masz bardzo ładny prog jedna rzecz odhaczona na plus. Ale wysoki progesteron to na pewno nie dodatni test ciążowy 🫣Jasmin1517 lubi tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH
❌ hiperinsulinemia, ferrytyna, lekka dominacja estrogenowa
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok -
Jasmin1517 wrote:Mam bliźniacze wyniki proga (16,02 ng/ml) i troche niższe estradiolu (221,7 pg/ml), również wychodzi dominacja estrogenowa… Doczytałaś już może coś i masz jakieś rady na szybko? 😅 Mam nadzieję, że jutrzejszy prog nie podetnie mi skrzydeł.. Chciałabym się chociaż jeszcze chwilę połudzić 🙈 Kiedy zamierzasz testować?
Hejo, troszkę czytałam, ale niewiele znalazłam. Trudno znaleźć informacje na temat dominacji na jakichś stronach medycznych. Bardziej piszą o tym dietetycy. Rady standardowe - dieta, eliminacja cukru, mniej kawy i alko. Zamierzam jeszcze pozgłębiać temat i jak coś mi ciekawego wpadnie w oko to się odezwę.
Co do testowania - termin @ wypada 04.12 i plan jest, żeby tego dnia. Ale kusi coś wcześniej, może w piątek, to by był 10 dpo... A Ty?Jasmin1517 lubi tę wiadomość
30 lat
5 cs
adenomioza i endometrioza
podwyższone androgeny
TSH 4,3 / Euthyrox 0,25 / TSH 2,09 -
Jasmin1517 wrote:No tak, przy tych wynikach to mój prog tyłka nie urywa, ale cieszę się, że chociaż nie szura po ziemi 😉 Tylko się boje, że jak jutro zacznie spadać to już pozamiatane 🤷🏻♀️
Też się tego boję Aż mi się nie chce iść powtarzać, bo to zawsze te kilka dni nadziei mniej30 lat
5 cs
adenomioza i endometrioza
podwyższone androgeny
TSH 4,3 / Euthyrox 0,25 / TSH 2,09 -
aszin wrote:SIESIEPY na prezydenta grudnia!🤪😂
Też jest za 🥰 potrzeba nam mocnego charakteru z dużą ilością wiedzy.3erin, aszin lubią tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Ja jutro robię test rano. Strasznie się boję. No ale co ma być to będzie. Trzymajcie kciuki.
cysterka95, DreamBee, Belia, onalola, Darrika, Olisska, dailydamn, Britta, Letynia, Kinia92 lubią tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Dziewczyny, bez klepania po pleckach - szczerze - przy takich wartościach marne szanse, że ciąża jest prawidłowa, prawda?
Beta
14.11 - 1226.20
27.11 - 3650.20
Dla jasności - miałam już nie robić przyrostów, ale dziś na USG, 6+6 tc zarodek mały i bez akcji serca.
Betę mam powtórzyć jeszcze jutro.
👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
Britta wrote:Mam wyniki z dzisiejszego poranka:
Beta-HCG 31,030 mIU/ml
Progesteron 14,84 ng/ml
Faktycznie coś tam rośnie 🌱
Tak dziś poleciałyście z wątkiem że pogubiłam twoją pierwszą wiadomość ale bardzo ci gratuluję 🙌 tak miło jak osoby które były na forum jak ja dołączałam zachodzą w ciążę ♥️Britta lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
Letynia wrote:Słuchajcie Kochane, to chyba nie mój sen 🥹 druga kreseczka ciągle ze mną jest 🥹💚❤️🍀🌱 i taka nie z porannej próbki, tylko niedawno
https://ibb.co/CPdXxbV👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
Polecajka. W tym cyklu do owulacji używałam NAC 1200 oraz fertistim. Po owulacji nasiona słonecznika i sezam. Normalnie mój progesteron był koło 9 wiec miernie. Dziś odebrałam wyniki 17,83.
DreamBee, Darrika, Miś, Kinia92, Pacynka, Valie05 lubią tę wiadomość
-
@Britta, @Intimacy92 gratuluję! Życzę nudnych i spokojnych ciąż 🌱🍀
@Letynia trzymam kciuki🤞
i trzymam kciuki za wszystkie testujące w tym tygodniu🤞
Letynia, Britta, Intimacy92 lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
11.24 wymazy ❔🤞
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔) -
My już po wizycie w klinice. Dla przypomnienia bo na pewno w takiej ilości postów ciężko pamiętać 😉 - przedwczoraj przyszły nam wyniki seminogramu ze słabą ruchliwością i morfologią 0%.
Lekarka nam dodała otuchy, że to pojedyncze badanie jeszcze o niczym nie świadczy, tym bardziej że liczebność jest w miarę ok, inne parametry też a do tego był półmaraton miesiąc temu. Mąż dostał zalecenie konsultacji u andro/urologa + listę badań do wykonania.
Przy okazji zrobiłam cytologię i wymaz MUCHa za jednym zamachem żeby nie tracić czasu i w kolejnym cyklu robimy drożność 💪🏻
Dziś 15dc a pęcherzyki słabe, największy 13 mm, endometrium 7. Była opcja dodatkowych zastrzyków, ale stwierdziliśmy że ten cykl już odpuszczamy dla dobra psychiki od jutra biorę dupka i działamy z tymi badaniami męża.
Z jednej strony trochę mi smutno że cykl stracony i nie będzie testowania przed świętami, a z drugiej mega dużo się na tej wizycie zadziało i mamy KONKRET plan działania więc na plus 😊Darrika, 3erin, Letynia, dailydamn, Britta, Julia24, Mała.mi 93, Kinia92, DreamBee, Siasi lubią tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad - przerwa na badania i dla głowy
📆 plan listopad/grudzień:
▪️MUCHa - czekam na wyniki ⏳
▪️badania męża - hormony
▪️androlog/urolog
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Nadziejka26 wrote:Dziewczyny, bez klepania po pleckach - szczerze - przy takich wartościach marne szanse, że ciąża jest prawidłowa, prawda?
Beta
14.11 - 1226.20
27.11 - 3650.20
Dla jasności - miałam już nie robić przyrostów, ale dziś na USG, 6+6 tc zarodek mały i bez akcji serca.
Betę mam powtórzyć jeszcze jutro.
Bez owijania... W pierwszej ciąży w 5tc miałam betę ok. 5000 z groszami, w 5+5 była ok. 8450. Przyrost marny, człowiek nie był świadom. W 6+4 był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, a w 8+4 okazało się, że zarodek pojawił się w 6+6 i obumarł. -
Britta wrote:Mam wyniki z dzisiejszego poranka:
Beta-HCG 31,030 mIU/ml
Progesteron 14,84 ng/ml
Faktycznie coś tam rośnie 🌱
Wpadam tylko po to żeby Ci pogratulować Britta! Naprawdę bardzo, bardzo się cieszę z Twoich dwóch kresek i trzymam mocno kciuki żeby ciąża rozwijała się prawidłowo i żebyś za 9 miesięcy zobaczyła swój mały cud😊🥰Britta lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dziewczyny czy miewacie w okolicach owulacji bóle brzucha? Od wczoraj od rana boli mnie podbrzusze i czuje lewy jajnik..
wczoraj wysłałam wam tutaj mój test owu i powiedziałyście że nie było piku, ale dzisiaj rano sprawdziłam jeszcze raz ( z drugiego moczu) i wyszły jeszcze mocniejsze kreski)
-
Domel98 wrote:Dziewczyny czy miewacie w okolicach owulacji bóle brzucha? Od wczoraj od rana boli mnie podbrzusze i czuje lewy jajnik..
wczoraj wysłałam wam tutaj mój test owu i powiedziałyście że nie było piku, ale dzisiaj rano sprawdziłam jeszcze raz ( z drugiego moczu) i wyszły jeszcze mocniejsze kreski)
Tak, ja mam taki ból w okolicach owulacji. Nie mogę chodzić , zmiana pozycji to ból.
No to jak testowa mocniejsza niż kontrolna to do roboty ❤️🤞Darrika, Domel98 lubią tę wiadomość
2 cs 🤞
21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌
27.11 Beta 157,33mIU/ml prog 9,89 ng/ml 🙌
02.12 Powtórka wedle zaleceń doktora
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Domel98 wrote:Dziewczyny czy miewacie w okolicach owulacji bóle brzucha? Od wczoraj od rana boli mnie podbrzusze i czuje lewy jajnik..
Ja mam co miesiąc na początku bóle takie niewielkie ale wyczuwane podbrzusza, plus ćmeinie w jajniku jednym lub drugim o to w ciągu dnia narasta, aż np wieczorem ból już jest konkret jajnika, często też mnie w krzyżu wtedy boli, a później już na drugi dzień jest luz, kończy się śluz płodny i pk owulacji 😅Domel98 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
cysterka95 wrote:My już po wizycie w klinice. Dla przypomnienia bo na pewno w takiej ilości postów ciężko pamiętać 😉 - przedwczoraj przyszły nam wyniki seminogramu ze słabą ruchliwością i morfologią 0%.
Lekarka nam dodała otuchy, że to pojedyncze badanie jeszcze o niczym nie świadczy, tym bardziej że liczebność jest w miarę ok, inne parametry też a do tego był półmaraton miesiąc temu. Mąż dostał zalecenie konsultacji u andro/urologa + listę badań do wykonania.
Przy okazji zrobiłam cytologię i wymaz MUCHa za jednym zamachem żeby nie tracić czasu i w kolejnym cyklu robimy drożność 💪🏻
Dziś 15dc a pęcherzyki słabe, największy 13 mm, endometrium 7. Była opcja dodatkowych zastrzyków, ale stwierdziliśmy że ten cykl już odpuszczamy dla dobra psychiki od jutra biorę dupka i działamy z tymi badaniami męża.
Z jednej strony trochę mi smutno że cykl stracony i nie będzie testowania przed świętami, a z drugiej mega dużo się na tej wizycie zadziało i mamy KONKRET plan działania więc na plus 😊
Rozumiem Twoje uczucia względem straconego cyklu, to zawsze jakoś się odbija na psychice, ale hej jesteście po super wizycie, macie konkretny plan działania to są świetne wieści! Na pewno już w kolejnym cyklu będzie chęć i energia do działania, głowa wypoczęta nic tylko czekać na sukces i dwie kreseczki 😁🤞cysterka95 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Mała.mi 93 wrote:Ja jutro robię test rano. Strasznie się boję. No ale co ma być to będzie. Trzymajcie kciuki.
Bardzo Cię rozumiem, też się boję jutra 😀
@ dalej nie ma, a u mnie faza lutealna to zawsze równo 14 dni, więc trochę się już nakręciłam 😀Darrika, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
Fertistim, omega 3, b12, selen, koenzym q10, Euthyrox50
Starania od 05/2024