W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
cysterka95 wrote:My już po wizycie w klinice. Dla przypomnienia bo na pewno w takiej ilości postów ciężko pamiętać 😉 - przedwczoraj przyszły nam wyniki seminogramu ze słabą ruchliwością i morfologią 0%.
Lekarka nam dodała otuchy, że to pojedyncze badanie jeszcze o niczym nie świadczy, tym bardziej że liczebność jest w miarę ok, inne parametry też a do tego był półmaraton miesiąc temu. Mąż dostał zalecenie konsultacji u andro/urologa + listę badań do wykonania.
Przy okazji zrobiłam cytologię i wymaz MUCHa za jednym zamachem żeby nie tracić czasui w kolejnym cyklu robimy drożność 💪🏻
Dziś 15dc a pęcherzyki słabe, największy 13 mm, endometrium 7. Była opcja dodatkowych zastrzyków, ale stwierdziliśmy że ten cykl już odpuszczamy dla dobra psychikiod jutra biorę dupka i działamy z tymi badaniami męża.
Z jednej strony trochę mi smutno że cykl stracony i nie będzie testowania przed świętami, a z drugiej mega dużo się na tej wizycie zadziało i mamy KONKRET plan działania więc na plus 😊
Z ciekawości: jaką dostaliście listę badań do zrobienia? 😁
EDIT; już doczytałam, że wysłałaś… 😂 nadrabiałam wiadomościWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 22:40
cysterka95 lubi tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Wielkie gratulacje. Na jaki wiek cięży określił lekarz?🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
🩺07.03 (13+4)
27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka
01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
brilka wrote:Zamówiłam właśnie zapas supli dla męża, tym razem osobnych a nie all in one i kupiłam mu na jego życzenie dziadkokasetkę 🤪 W sobotę kupimy też soki pomidorowe, obiecał że będzie pić, choć z niechęcią. Za 3 msc znowu badanie nasienia i zobaczymy czy wyniki się poprawią ☺️
Mój się skręca przy pomidorowym 😂 próbował też z koncentratem - bo wystarczają 3 łyżki, ale wyszło jeszcze gorzej i powraca do pomidorowego. Hahaha 😂14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
✅ Ilość:
✅Koncentracja:
✖️Ruchliwość:
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Mój się skręca przy pomidorowym 😂 próbował też z koncentratem - bo wystarczają 3 łyżki, ale wyszło jeszcze gorzej i powraca do pomidorowego. Hahaha 😂Starania od 04/24
13 cs ✨
04/24 IUI 🍀 -
Chochlik12 wrote:Mój się skręca przy pomidorowym 😂 próbował też z koncentratem - bo wystarczają 3 łyżki, ale wyszło jeszcze gorzej i powraca do pomidorowego. Hahaha 😂
Kinia92, almost.there, Intimacy92, dailydamn lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Myślicie że dania na bazie pomidorów takich z puszki albo passaty pomidorowej też będą pomocne w tym czasie? 😃 Jako opcja pomocnicza gdyby mi już chciał bełtać od tego soku 😆
Ona_39, almost.there lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Brilka, ale że różne firmy? To wyższa szkoła jazdy 😂 jakie poleca? Hahaha
Siesiepy to nie jest głupie14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
✅ Ilość:
✅Koncentracja:
✖️Ruchliwość:
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
__
cysterka95 wrote:Myślicie że dania na bazie pomidorów takich z puszki albo passaty pomidorowej też będą pomocne w tym czasie? 😃 Jako opcja pomocnicza gdyby mi już chciał bełtać od tego soku 😆
cysterka95 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
13 cs ✨
04/24 IUI 🍀 -
Ale to ciekawe z tym sokiem pomidorowym, chyba mało który facet lubi, mój nie tknie w życiu pomidorowego soku 🤣
Ja za to uwielbiam obowiązkowo z czymś słodkim, najlepszy mój życiowy zestaw to dawtona sok w butelce i do tego drożdżówka z serem, mmmm już chyba sto lat nie smakowałam tej kompozycji 🤭
W ogóle ja lubię takie połączenie np rosół i zagryźć ciastkiem kruchym z cukrem, kiedyś na wycieczce w gimnazjum był rosół i do tego placek ze śliwką na deser, jadłam rosół zagryzając tym plackiem, niebo w gębie 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 22:45
Chochlik12, DreamBee, pelasia lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Wróciłam od lekarza. Wszystko wygląda ok, oczywiście mało co widać, kolejna wizyta za tydzień. Dodatkowo dostałam progesteron do wstrzykiwania podskórnie. Lekarz mnie bardzo uspokoił 🙂. Na razie bety nie będę robić, mam ja zrobić przed kolejną wizyta wraz z innymi badaniami.
Ufam lekarzowi i nie zamierzam się zamartwiać 🙂.Ona_39, cysterka95, Nayeli, Britta, Julia24, Loraa, onalola, Belia, DreamBee, Podrożniczka, AnitaK, Mała.mi 93, Darrika, Azalea 🌸, Kinia92, Ilka96, Siasi, dailydamn lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Chochlik12 wrote:Mój się skręca przy pomidorowym 😂 próbował też z koncentratem - bo wystarczają 3 łyżki, ale wyszło jeszcze gorzej i powraca do pomidorowego. Hahaha 😂
A zupa pomidorowa? Makaron z sosem pomidorowym? Jedzenie z dodatkiem keczupu? Mój też nie lubi soku, ale takie rzeczy je chętnie.
@Julia24 - ja w czasach anemii zanim dostałam żelazo w tabletkach, miałam zalecenie zwiększenia podaży witaminy C (natka pietruszki!), bo dzięki niej żelazo lepiej się wchłania.
@Miś - super! ☺️👍🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 22:48
-
cysterka95 wrote:Myślicie że dania na bazie pomidorów takich z puszki albo passaty pomidorowej też będą pomocne w tym czasie? 😃 Jako opcja pomocnicza gdyby mi już chciał bełtać od tego soku 😆
Tak 😁 grunt, żeby przecier/koncentrat/pomidory miały likopen - a w tych gotowanych i przecierach on jest. Także pomidorówki, sosy pomidorowe itp. też się liczącysterka95 lubi tę wiadomość
Nasza rzeczywistość:
✅ Ilość:
✅Koncentracja:
✖️Ruchliwość:
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
__
Chochlik12 wrote:Brilka, ale że różne firmy? To wyższa szkoła jazdy 😂 jakie poleca? Hahaha
Siesiepy to nie jest głupieStarania od 04/24
13 cs ✨
04/24 IUI 🍀 -
Darrika wrote:Ale to ciekawe z tym sokiem pomidorowym, chyba mało który facet lubi, mój nie tknie w życiu pomidorowego soku 🤣
Ja za to uwielbiam obowiązkowo z czymś słodkim, najlepszy mój życiowy zestaw to dawtona sok w butelce i do tego drożdżówka z serem, mmmm już chyba sto lat nie smakowałam tej kompozycji 🤭
W ogóle ja lubię takie połączenie np rosół i zagryźć ciastkiem kruchym z cukrem, kiedyś na wycieczce w gimnazjum był rosół i do tego placek ze śliwką na deser, jadłam rosół zagryzając tym plackiem, niebo w gębie 🤪Starania od 04/24
13 cs ✨
04/24 IUI 🍀 -
Suzie wrote:Z ciekawości. Czy jak jesz posiłki to unikasz popijania herbata/kawa? 😁
Raczej tak. Kawę piję tylko jedną dziennie i nigdy do jedzenia, zawsze po. A herbaty nie pijam 🫣. Teraz jedynie te ziółka na noc.
A czemu pytasz? 😁 Że kofeina utrudnia wchłanianie żelaza? Już się właśnie trzymam mocno żywieniowo, ale coś musi być nie tak. Moja mama ma ferrytynę ok 5 i od 2 lat jej lekarze nie podnieśli...
@Ona39 mam w suplemencie razem żelazo z witaminą C ☺️. Jeszcze laktoferyny nie brałam, zaraz będę domawiać.Ona_39, Ilka96 lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
brilka wrote:Tak, „smakowal” mu Tymbark z serii Vega (ten w szklanej butelce), od biedy Tymbark w kartonie ale nie pikantny bo przy nim trzeciego dnia już miał dość, a prawie od razu wylał sok marki Auchan 😂 Teraz jeszcze Tarczyna musi przetestować.
My teraz lecimy z sokiem marki Auchan 🤣 może dlatego Mu tak ciężko, przyczaimy się w takim razie na inne firmy. 😄brilka lubi tę wiadomość
Nasza rzeczywistość:
✅ Ilość:
✅Koncentracja:
✖️Ruchliwość:
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
__
Chochlik12 wrote:Tak 😁 grunt, żeby przecier/koncentrat/pomidory miały likopen - a w tych gotowanych i przecierach on jest. Także pomidorówki, sosy pomidorowe itp. też się liczą
W tych przetworzonych pomidorach np gotowane/pieczone/mrożone jest nawet znacznie więcej likopenu🤔Chochlik12, Darrika lubią tę wiadomość
👩23. 👦26. 🐈⬛4
Starania na luzie 04.24- 09.24 brak owulacji, okresu, niedowaga
Obecnie 4 CS
Cytologia✅️
11.2024: TSH 3,4❌️
Wit. D3 11,5❌️
Prolaktyna 28❌️
2.2025: wit. D3 43 -
A tak w ogóle to wypadałoby się przywitać🫡choć nie w pełni uczestniczę w wątku to jednak podczytuję już od kilku miesięcy
Darrika, Intimacy92, almost.there lubią tę wiadomość
👩23. 👦26. 🐈⬛4
Starania na luzie 04.24- 09.24 brak owulacji, okresu, niedowaga
Obecnie 4 CS
Cytologia✅️
11.2024: TSH 3,4❌️
Wit. D3 11,5❌️
Prolaktyna 28❌️
2.2025: wit. D3 43 -
Miś wrote:Wróciłam od lekarza. Wszystko wygląda ok, oczywiście mało co widać, kolejna wizyta za tydzień. Dodatkowo dostałam progesteron do wstrzykiwania podskórnie. Lekarz mnie bardzo uspokoił 🙂. Na razie bety nie będę robić, mam ja zrobić przed kolejną wizyta wraz z innymi badaniami.
Ufam lekarzowi i nie zamierzam się zamartwiać 🙂.Miś lubi tę wiadomość