W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
cysterka95 wrote:My już po wizycie w klinice. Dla przypomnienia bo na pewno w takiej ilości postów ciężko pamiętać 😉 - przedwczoraj przyszły nam wyniki seminogramu ze słabą ruchliwością i morfologią 0%.
Lekarka nam dodała otuchy, że to pojedyncze badanie jeszcze o niczym nie świadczy, tym bardziej że liczebność jest w miarę ok, inne parametry też a do tego był półmaraton miesiąc temu. Mąż dostał zalecenie konsultacji u andro/urologa + listę badań do wykonania.
Przy okazji zrobiłam cytologię i wymaz MUCHa za jednym zamachem żeby nie tracić czasui w kolejnym cyklu robimy drożność 💪🏻
Dziś 15dc a pęcherzyki słabe, największy 13 mm, endometrium 7. Była opcja dodatkowych zastrzyków, ale stwierdziliśmy że ten cykl już odpuszczamy dla dobra psychikiod jutra biorę dupka i działamy z tymi badaniami męża.
Z jednej strony trochę mi smutno że cykl stracony i nie będzie testowania przed świętami, a z drugiej mega dużo się na tej wizycie zadziało i mamy KONKRET plan działania więc na plus 😊
Z ciekawości: jaką dostaliście listę badań do zrobienia? 😁
EDIT; już doczytałam, że wysłałaś… 😂 nadrabiałam wiadomościWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 22:40
cysterka95 lubi tę wiadomość
15. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Wielkie gratulacje. Na jaki wiek cięży określił lekarz?🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
🩺07.03 (13+4) limonka CRL 8cm
🩺02.04 (17+3)
27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka
01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
brilka wrote:Zamówiłam właśnie zapas supli dla męża, tym razem osobnych a nie all in one i kupiłam mu na jego życzenie dziadkokasetkę 🤪 W sobotę kupimy też soki pomidorowe, obiecał że będzie pić, choć z niechęcią. Za 3 msc znowu badanie nasienia i zobaczymy czy wyniki się poprawią ☺️
Mój się skręca przy pomidorowym 😂 próbował też z koncentratem - bo wystarczają 3 łyżki, ale wyszło jeszcze gorzej i powraca do pomidorowego. Hahaha 😂15. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Mój się skręca przy pomidorowym 😂 próbował też z koncentratem - bo wystarczają 3 łyżki, ale wyszło jeszcze gorzej i powraca do pomidorowego. Hahaha 😂Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
⌛️CD138
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
❌ podwyższony stres oksydacyjny
⌛️HLA-C
30/04 - monitoring
30/05 - konsultacja u dr Jarosz
05/25 - IUI -
Chochlik12 wrote:Mój się skręca przy pomidorowym 😂 próbował też z koncentratem - bo wystarczają 3 łyżki, ale wyszło jeszcze gorzej i powraca do pomidorowego. Hahaha 😂
Kinia92, almost.there, Intimacy92, dailydamn lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾APCa i Castle
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB⌛ -
Myślicie że dania na bazie pomidorów takich z puszki albo passaty pomidorowej też będą pomocne w tym czasie? 😃 Jako opcja pomocnicza gdyby mi już chciał bełtać od tego soku 😆
Ona_39, almost.there lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Brilka, ale że różne firmy? To wyższa szkoła jazdy 😂 jakie poleca? Hahaha
Siesiepy to nie jest głupie15. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
__
cysterka95 wrote:Myślicie że dania na bazie pomidorów takich z puszki albo passaty pomidorowej też będą pomocne w tym czasie? 😃 Jako opcja pomocnicza gdyby mi już chciał bełtać od tego soku 😆
cysterka95 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
⌛️CD138
⌛️HLA-C
30/04 - monitoring
05/25 - IUI -
Ale to ciekawe z tym sokiem pomidorowym, chyba mało który facet lubi, mój nie tknie w życiu pomidorowego soku 🤣
Ja za to uwielbiam obowiązkowo z czymś słodkim, najlepszy mój życiowy zestaw to dawtona sok w butelce i do tego drożdżówka z serem, mmmm już chyba sto lat nie smakowałam tej kompozycji 🤭
W ogóle ja lubię takie połączenie np rosół i zagryźć ciastkiem kruchym z cukrem, kiedyś na wycieczce w gimnazjum był rosół i do tego placek ze śliwką na deser, jadłam rosół zagryzając tym plackiem, niebo w gębie 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 22:45
Chochlik12, DreamBee, pelasia lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
@ brak, ciąży brak🤷♀️
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Wróciłam od lekarza. Wszystko wygląda ok, oczywiście mało co widać, kolejna wizyta za tydzień. Dodatkowo dostałam progesteron do wstrzykiwania podskórnie. Lekarz mnie bardzo uspokoił 🙂. Na razie bety nie będę robić, mam ja zrobić przed kolejną wizyta wraz z innymi badaniami.
Ufam lekarzowi i nie zamierzam się zamartwiać 🙂.Ona_39, cysterka95, Nayeli, Britta, Julia24, Loraa, onalola, Belia, DreamBee, Podrożniczka, AnitaK, Mała.mi 93, Darrika, Azalea 🌸, Kinia92, Ilka96, Siasi, dailydamn lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Chochlik12 wrote:Mój się skręca przy pomidorowym 😂 próbował też z koncentratem - bo wystarczają 3 łyżki, ale wyszło jeszcze gorzej i powraca do pomidorowego. Hahaha 😂
A zupa pomidorowa? Makaron z sosem pomidorowym? Jedzenie z dodatkiem keczupu? Mój też nie lubi soku, ale takie rzeczy je chętnie.
@Julia24 - ja w czasach anemii zanim dostałam żelazo w tabletkach, miałam zalecenie zwiększenia podaży witaminy C (natka pietruszki!), bo dzięki niej żelazo lepiej się wchłania.
@Miś - super! ☺️👍🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 22:48
-
cysterka95 wrote:Myślicie że dania na bazie pomidorów takich z puszki albo passaty pomidorowej też będą pomocne w tym czasie? 😃 Jako opcja pomocnicza gdyby mi już chciał bełtać od tego soku 😆
Tak 😁 grunt, żeby przecier/koncentrat/pomidory miały likopen - a w tych gotowanych i przecierach on jest. Także pomidorówki, sosy pomidorowe itp. też się liczącysterka95 lubi tę wiadomość
__
Chochlik12 wrote:Brilka, ale że różne firmy? To wyższa szkoła jazdy 😂 jakie poleca? Hahaha
Siesiepy to nie jest głupieStarania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
⌛️CD138
⌛️HLA-C
30/04 - monitoring
05/25 - IUI -
Darrika wrote:Ale to ciekawe z tym sokiem pomidorowym, chyba mało który facet lubi, mój nie tknie w życiu pomidorowego soku 🤣
Ja za to uwielbiam obowiązkowo z czymś słodkim, najlepszy mój życiowy zestaw to dawtona sok w butelce i do tego drożdżówka z serem, mmmm już chyba sto lat nie smakowałam tej kompozycji 🤭
W ogóle ja lubię takie połączenie np rosół i zagryźć ciastkiem kruchym z cukrem, kiedyś na wycieczce w gimnazjum był rosół i do tego placek ze śliwką na deser, jadłam rosół zagryzając tym plackiem, niebo w gębie 🤪Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
⌛️CD138
⌛️HLA-C
30/04 - monitoring
05/25 - IUI -
Suzie wrote:Z ciekawości. Czy jak jesz posiłki to unikasz popijania herbata/kawa? 😁
Raczej tak. Kawę piję tylko jedną dziennie i nigdy do jedzenia, zawsze po. A herbaty nie pijam 🫣. Teraz jedynie te ziółka na noc.
A czemu pytasz? 😁 Że kofeina utrudnia wchłanianie żelaza? Już się właśnie trzymam mocno żywieniowo, ale coś musi być nie tak. Moja mama ma ferrytynę ok 5 i od 2 lat jej lekarze nie podnieśli...
@Ona39 mam w suplemencie razem żelazo z witaminą C ☺️. Jeszcze laktoferyny nie brałam, zaraz będę domawiać.Ona_39, Ilka96 lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
05/25 Histeroskopia + biopsja+KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
brilka wrote:Tak, „smakowal” mu Tymbark z serii Vega (ten w szklanej butelce), od biedy Tymbark w kartonie ale nie pikantny bo przy nim trzeciego dnia już miał dość, a prawie od razu wylał sok marki Auchan 😂 Teraz jeszcze Tarczyna musi przetestować.
My teraz lecimy z sokiem marki Auchan 🤣 może dlatego Mu tak ciężko, przyczaimy się w takim razie na inne firmy. 😄brilka lubi tę wiadomość
__
Chochlik12 wrote:Tak 😁 grunt, żeby przecier/koncentrat/pomidory miały likopen - a w tych gotowanych i przecierach on jest. Także pomidorówki, sosy pomidorowe itp. też się liczą
W tych przetworzonych pomidorach np gotowane/pieczone/mrożone jest nawet znacznie więcej likopenu🤔Chochlik12, Darrika lubią tę wiadomość
👩24 👦26 🐈⬛4
Starania na luzie 04.24- 09.24 brak owulacji, okresu, niedowaga
Obecnie 6 CS
11.2024: Cytologia✅️ TSH 4,5❌️
Wit. D3 11,5❌️
2.2025: wit. D3 ✅️
3.2025 TSH 2,3 -
A tak w ogóle to wypadałoby się przywitać🫡choć nie w pełni uczestniczę w wątku to jednak podczytuję już od kilku miesięcy
Darrika, Intimacy92, almost.there lubią tę wiadomość
👩24 👦26 🐈⬛4
Starania na luzie 04.24- 09.24 brak owulacji, okresu, niedowaga
Obecnie 6 CS
11.2024: Cytologia✅️ TSH 4,5❌️
Wit. D3 11,5❌️
2.2025: wit. D3 ✅️
3.2025 TSH 2,3 -
Miś wrote:Wróciłam od lekarza. Wszystko wygląda ok, oczywiście mało co widać, kolejna wizyta za tydzień. Dodatkowo dostałam progesteron do wstrzykiwania podskórnie. Lekarz mnie bardzo uspokoił 🙂. Na razie bety nie będę robić, mam ja zrobić przed kolejną wizyta wraz z innymi badaniami.
Ufam lekarzowi i nie zamierzam się zamartwiać 🙂.Miś lubi tę wiadomość