W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadziejka26 wrote:Dziękuję Wam za dobre słowa i modlitwę 🥹🩷🌸🤞
Obyśmy wszystkie wylądowały w końcu na porodówce! 🌱
Ja co prawda się nie modle ale myślami jestem z Tobą i trzymam kciuki najmocniej jak potrafię. 🤞❤️
Obyś nam tutaj zaraz mogła wiruski poprzesyłać, nie powiem, z chęcią przygarnę ❤️Vergeet, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
onalola wrote:Mam wyniki ( dziś poszłam dla swojego spokoju ducha, czy go mam? może odrobinkę, ale dalej się stresuje)
Beta to 157,33 mIU/ml
Prog 9,89 ng/ml
Dziś zaczęłam czuć delikatnie podbrzusze jak na okres, ale tak wiem, że tak jest, nie żalę się. To są jedyne mini objawy które mam, chociaż nie ma się co dziwić przy takiej "niskiej becie.Loraa, onalola lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Hej dziewczyny, na bieżąco śledziłam wasze wpisy, ale nie odzywałam się bo chciałam się zdystansować w drugiej fazie cyklu.
Współczuję i tulę za wszystkie 🐒⬜ i słabe wyniki.
Gratulacje za ⏸️ kreski, trzymam kciuki aby wszystko rozwijało się pomyślnie 🤞
Niestety dziś odebrałam wyniki porga w 7 dpo i już wiem, że cykl stracony.
W poprzednimi cyklu w 7 dpo:
Prog: 9.90
Estradiol: 110 Lekka przewaga estrogenowa
Teraz, same zobaczcie, do tego boli mnie brzuch jak na @ od poniedziałku, dziś doszły piersi. Ten cykl mi się w ogóle wydłużył, owulacja według testów i śluzu była w okolicy 16 dc, zazwyczaj mam w okolicach 9.
Letynia lubi tę wiadomość
-
onalola wrote:Mam wyniki ( dziś poszłam dla swojego spokoju ducha, czy go mam? może odrobinkę, ale dalej się stresuje)
Beta to 157,33 mIU/ml
Prog 9,89 ng/ml
Dziś zaczęłam czuć delikatnie podbrzusze jak na okres, ale tak wiem, że tak jest, nie żalę się. To są jedyne mini objawy które mam, chociaż nie ma się co dziwić przy takiej "niskiej becie.
Tak w ogóle to mam pewne obawy czy jeśli ❤️ był 18.11, a 19.11 wieczorem była owu I tego też dnia było o wiele więcej płodnego śluzu bo aż mokro było a w przeddzień nie to mogłam zajść? Mam taką gonitwe myśli że oszaleje oO
Boli mnie podbrzusze jak na @ któryś jajnik na przemian i jak przed okresem mam trochę biegunki.
Nie wiem czy się opatruje czy nie. Nigdy tak wnikliwie się nie przyglądałam swoim objawów przed @.
Wiem że nie wytrzymam ze testu do 4.12 I pewnie będę robić szybciej. Może w sobotę (11dpo) jak nie wyjdzie będę 'spokojniejsza' i już z lżejsza głowa zrobię kilka dni później dla świętego spokoju, a jak wyjdzie pójdę na betę jeszcze. Boję się bo w 1cs były kreski beta 48 I po paru dniach 42 i okazało się że biochemWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:47
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (po 4cs)
08.2024 początek starań o rodzeństwo
1cs - CIĄŻA BIOCHEMICZNA
3cs
- pozytywny test owu 18.11 + ❤️
- owu 19.11 (na podst. testu, temp i
bólu lewego jajnika)
- 4.12 TEST (jeśli wytrzymam tyle
😜)
Niedoczynność tarczycy
Badania 26.11 (w 7dpo wg temp, testu owu i obserwacji)
>TSH 1.91 ulU/ml
>Progesteron 15 ng/ml
>Prolaktyna 14.9 ng/ml
>Estradiol 131 pg/ml
Pregna start
Euthyrox -
Paluszek007 wrote:W którym dpo robiłaś testy? Przed spodziewana @ czy po?
Tak w ogóle to mam pewne obawy czy jeśli ❤️ był 18.11, a 19.11 wieczorem była owu I tego też dnia było o wiele więcej płodnego śluzu bo aż mokro było a w przeddzień nie to mogłam zajść? Mam taką gonitwe myśli że oszaleje oO
Boli mnie podbrzusze jak na @ któryś jajnik na przemian i jak przed okresem mam trochę biegunki.
Nie wiem czy się opatruje czy nie. Nigdy tak wnikliwie się nie przyglądałam swoim objawów przed @.
Wiem że nie wytrzymam ze testu do 4.12 I pewnie będę robić szybciej. Może w sobotę (11dpo) jak nie wyjdzie będę 'spokojniejsza' i już z lżejsza głowa zrobię kilka dni później dla świętego spokoju, a jak wyjdzie pójdę na betę jeszcze. Boję się bo w 1cs były kreski beta 48 I po paru dniach 42 i okazało się że biochem
Ciężko mi odpowiedzieć. Mi się wydaje że 12/13 dpo. Tak w dzień spodziewanej @. Ale już 11 miałam wrażenie cieni. Więcej się może konkretnie dowiem od doktora po wizycie , może bardziej mi określi kiedy była owu , bo ja glupieje 🤡2 cs 🤞
21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌
27.11 Beta 157,33mIU/ml prog 9,89 ng/ml 🙌
02.12 Powtórka wedle zaleceń doktora
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Dziewczyny, chciałam skorzystać z promocji na badania, które są w alabie ale co wybieram badanie to mi wyskakuje że nie mogę go wykonać w żadnym okolicznym punkcie. Czy badania na toksoplazmozę, różyczkę, oh 17 progesteron, dhea i Androstendion to jakieś niesamowicie wrażliwe badania które muszą być robione przy laboratorium czy mam jakiś permanentny błąd na stronie?😅🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
Darrika wrote:To już nas nie podczytuje tylko się rozgość i wpadaj też później ma grudniowy wątek, coś czuję, że będzie mega szczęśliwy 🤞
Darrika lubi tę wiadomość
27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
12/24 Aromek+Ovitrelle
27.11 🩸
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴Ureaplasma w trakcie leczenia -
siesiepy wrote:Dziękuję za nominacje ale ja się nie nadaje ze swoimi pokładami braku wiary i zgorzknienia. 😅 Plus klątwy, przekazywane brzuszki i wiruski na mnie nie działa w ogóle. 🤪
Zawsze jak widzę Twoje odpowiedzi to myślę sobie, że musisz być mega fajną, mocno stąpającą po ziemii babką 😂 bez owijania w bawełnę, każda rada trafiona w sedno, proste odpowiedzi nawet na najtrudniejsze pytania. Dla mnie mistrzostwo 😎 no i bardzo lubię w Tobie szybkie sprowadzenie nas czasem na ziemię bo myślę że w niektórych sytuacjach jest to tutaj bardzo ważne, czasem niektóre z nas bez sensu się doszukują różnych symptomów albo problemów, a u Ciebie jest to jedno zdanie, które często szybko sprowadza na ziemię i to jest super 🤗Płotka, Ona_39, Darrika, cysterka95, siesiepy, Vergeet, Chochlik12, 3erin, Mała.mi 93, Britta lubią tę wiadomość
27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
12/24 Aromek+Ovitrelle
27.11 🩸
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴Ureaplasma w trakcie leczenia -
Dziewczyny ja tylko napiszę że mało pisze a dużo czytam ale dodajecie mi dużo siły 🥹💗
Vergeet lubi tę wiadomość
👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
🧑:w maju tego roku wyszła mi ferrytyna- 5,obecnie kończę ostatnie opakowanie Sorbifer ferrytyna 65 ✅
-wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
Glukoza /insulina -96 / 6
- prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super , Fertilman plus,teraz Tenfertil On +Wit D 4000j.)
Prolaktyna - ponad 30 (endokrynolog powiedziała że po unormowaniu Wit D powinna wrócić do normy )
Obydwoje USG tarczycy ok.
Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔 -
Finch11 wrote:Ja Cię uwielbiam za to „zgorzknienie” hahahahaha
Zawsze jak widzę Twoje odpowiedzi to myślę sobie, że musisz być mega fajną, mocno stąpającą po ziemii babką 😂 bez owijania w bawełnę, każda rada trafiona w sedno, proste odpowiedzi nawet na najtrudniejsze pytania. Dla mnie mistrzostwo 😎 no i bardzo lubię w Tobie szybkie sprowadzenie nas czasem na ziemię bo myślę że w niektórych sytuacjach jest to tutaj bardzo ważne, czasem niektóre z nas bez sensu się doszukują różnych symptomów albo problemów, a u Ciebie jest to jedno zdanie, które często szybko sprowadza na ziemię i to jest super 🤗3erin, Ona_39 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
A co do prowadzenia to rękami i nogami podpisuję się pod kandydaturą @Julia24 ❤️
3erin, Chochlik12, almost.there, Ona_39, Migotka96, Runnerka lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Finch11 wrote:Ja Cię uwielbiam za to „zgorzknienie” hahahahaha
Zawsze jak widzę Twoje odpowiedzi to myślę sobie, że musisz być mega fajną, mocno stąpającą po ziemii babką 😂 bez owijania w bawełnę, każda rada trafiona w sedno, proste odpowiedzi nawet na najtrudniejsze pytania. Dla mnie mistrzostwo 😎 no i bardzo lubię w Tobie szybkie sprowadzenie nas czasem na ziemię bo myślę że w niektórych sytuacjach jest to tutaj bardzo ważne, czasem niektóre z nas bez sensu się doszukują różnych symptomów albo problemów, a u Ciebie jest to jedno zdanie, które często szybko sprowadza na ziemię i to jest super 🤗siesiepy lubi tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know the path of the wind, or how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Bible, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
pelasia wrote:Dziewczyny,
czy mogę Was prosić o pomoc w interpretacji?
Robiłam dziś progesteron, estradiol i TSH. Jestem ok. 7 dpo. Poniżej wyniki.
TSH - 2,2
Estradiol - 344 pg/ml (norma faza lutealna 60 - 232)
Progesteron - 16,9 ng ml (norma faza lutealna 4 - 14)
Wrzuciłam wyniki w kalkulator, stosunek progesteronu do estradiolu: 49.1. Wyszła dominacja estrogenu.
Czy te wyniki mogą dawać nadzieję, że może w tym cyklu się udało (progesteron)? Czy dominacja to poważna rzecz? Któraś z Was może coś poradzić?👩🦳 33 l. 🧔♂️ 35 l.
👶 2 l.
Starania o rodzeństwo od 01.2024
Suple:
Fertistim, zioła ojca Sroki, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, siemie lniane -
@Darrika no właśnie, co to będzie jak klątwa prowadzącej podziała z opóźnieniem ... podwójnie 😄😈
Widzę, że mamy tutaj wysyp nowych kreseczek. Gratulacje dziewczyny 😍
A co do sposobów i metod... ja też w nic nie wierzę 😅 W październiku prognozowałam owulację 16 października. Więc 'planowałam' serduszkowanie z mężem na 12, potem 3 dni przerwy i w samą owulację 15. Jakie było moje zdziwienie, kiedy na teście owulacyjnym wyłapałam pik 13 października. Więc podziałaliśmy z mężem tego wieczora (akurat ja miałam ochotę i to mocna, mąż drugi dzień pod rząd trochę gorzej). Ale jaki z tego morał?
Byłam załamana, że nic z tego nie będzie. Mąż miał takie sobie wyniki nasienia. Chcialam postawić na regularność, ale zrobić 3 dni na absencję przed owulacją, żeby naładować 'karabin'.
Moje plany poszły w piz...u 😂😂 Ale... zdzwiłam się, jak zobaczyłam dwie kreski.
Także ten ... nic mądrego nie doradzę. Trzeba mieć szczęście i próbować po prostu. Plus oczywiście zbać o zdrowie, przebadać to co można.
👱♀️35🧑40
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. kolejna wizyta 🩺
12.12. badania prenatalne genetyczne Veracity
17.12. oraz 19.12. badania prenatalne USG+pappa 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-