W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Julixxx wrote:Cześć dziewczyny 🥰
Gratulacje Kinia! Nudnej ciąży 😊
Do mnie zawitała 🐒 😔 niestety.
Powiem Wam że strasznie mi ciężko mimo że się nie nastawiałam mocno, starałam się nie nakręcać ale jednak byłam pełna nadziei że przy podwójnej owulce i podwójnej szansie może coś zaskoczyło… tak długo to już trwa. Muszę odpocząć.
Powodzenia laseczki trzymam kciuki mocno 😘
Przytulam 🫂Julixxx lubi tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Dziewczyny robiłam betę w poniedziałek 13dpo było 211 mIU/ml dzisiaj znowu zrobiłam i wyszło 690 mIU/ml myślicie , że to jest dobry przyrost? Jakoś mało mi się wydaje ;(
Olo323, Mała.mi 93, Kinia92, Chantelle, Gradiola lubią tę wiadomość
-
Ambiwalentna wrote:Dziewczyny robiłam betę w poniedziałek 13dpo było 211 mIU/ml dzisiaj znowu zrobiłam i wyszło 690 mIU/ml myślicie , że to jest dobry przyrost? Jakoś mało mi się wydaje ;(
siesiepy, 3erin, Ambiwalentna lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Ambiwalentna wrote:Dziewczyny robiłam betę w poniedziałek 13dpo było 211 mIU/ml dzisiaj znowu zrobiłam i wyszło 690 mIU/ml myślicie , że to jest dobry przyrost? Jakoś mało mi się wydaje ;(
Gratulacje, to wygląda dobrze 🥰Ambiwalentna lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Kinia92 wrote:Slava, czy możesz mi podpowiedzieć gzie ten wątek o amh jest ?
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/in-vitro-z-niskim-amh,12867,2467.html
Tutaj jest ostatnia strona wątku, czasem podczytuję co tam dziewczyny piszą, bo się psychicznie powoli na to nastawiam.
Jeszcze raz gratulacje Kinia 🥳
Widzę że faceta namówiłaś do brania supli, zdradź metodę, bo ja staremu chyba zacznę w jedzeniu ukrywać 😅3erin, cysterka95, dailydamn, Chantelle, Kinia92 lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Slava wrote:https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/in-vitro-z-niskim-amh,12867,2467.html
Tutaj jest ostatnia strona wątku, czasem podczytuję co tam dziewczyny piszą, bo się psychicznie powoli na to nastawiam.
Widzę że faceta namówiłaś do brania supli, zdradź metodę, bo ja staremu chyba zacznę w jedzeniu ukrywać 😅
Ja mojemu jak dziecku- podstawiam pod nos i każe łykać 😂 w końcu wchodzi w nawyk😅 wiadomo, sam nie sięgnie, ale już nie marudzi przynajmniej 😅Slava, Chantelle, Kinia92 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
analogicznie jak te osoby co wstawiają testy z ewidentną kreską i się pytają czy ją widać. 😅 Change my mind.
Przepraszam, ulało mi się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 18:38
3erin, Ambiwalentna, Slava, almost.there, Jasmin1517, Mała.mi 93, Darrika, BuBu90, dailydamn, aszin, Ona_39, Smerfetkaa, Styśka1998, Suzie, NinaB, Kinia92, Nayeli, Loraa, DreamBee, Lady_Dior, hakorośl, brilka, Olisska, KarolinaJ0702, Olalexa lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Powiem Wam że strasznie mi ciężko mimo że się nie nastawiałam mocno, starałam się nie nakręcać ale jednak byłam pełna nadziei że przy podwójnej owulce i podwójnej szansie może coś zaskoczyło… tak długo to już trwa. Muszę odpocząć.
Ściskam i współczuje 😢🫂🫂
Ale ogólnie to jest zdrowsze być pełnym nadziei niż mieć ciągle negatywne podejście.
Zawsze przychodzi nowy miesiąc i nowa szansa. Trzymam za Ciebie kciuki najmocniej jak potrafię ❤️🤞Ona 34l: AMH 1,27, LUF
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Slava wrote:https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/in-vitro-z-niskim-amh,12867,2467.html
Widzę że faceta namówiłaś do brania supli, zdradź metodę, bo ja staremu chyba zacznę w jedzeniu ukrywać 😅
Ja mojego zawsze pytam „suple wziąłeś?”
On mówi „tak”, ale sprawdzać nie sprawdzam 😅🫣Slava, dailydamn, Kinia92 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️37
🙇🏻41
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
siesiepy wrote:Kurde bele może znowu wyjdę na zgorzkniałą babę, ale ja naprawdę nie rozumiem co to ma na celu. O kalkulatorach wiadomo od x czasu, jest o nich na pierwszej stronie, można je wygooglać prostym hasłem, jak na dłoni widać że rośnie i to dobrze, więc co ma na celu pytanie "myślicie, że jest ok?" i jeszcze pisanie że "to mało", mając świadomość jaki jest poziom minimalnego przyrostu? Bo czasami mam wrażenie, że takie osoby potrzebują po prostu ogromu uwagi, a nie mają realne zmartwienie. Jeśli to dla Ciebie mało to ja z chęcią to mało przygarnę. :p Mi wystarczy.
analogicznie jak te osoby co wstawiają testy z ewidentną kreską i się pytają czy ją widać. 😅 Change my mind.
Przepraszam, ulało mi się. -
3erin wrote:Ja mojego zawsze pytam „suple wziąłeś?”
On mówi „tak”, ale sprawdzać nie sprawdzam 😅🫣
Nie no, ufaj ale sprawdzaj 😅
3erin, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
siesiepy wrote:Kurde bele może znowu wyjdę na zgorzkniałą babę, ale ja naprawdę nie rozumiem co to ma na celu. O kalkulatorach wiadomo od x czasu, jest o nich na pierwszej stronie, można je wygooglać prostym hasłem, jak na dłoni widać że rośnie i to dobrze, więc co ma na celu pytanie "myślicie, że jest ok?" i jeszcze pisanie że "to mało", mając świadomość jaki jest poziom minimalnego przyrostu? Bo czasami mam wrażenie, że takie osoby potrzebują po prostu ogromu uwagi, a nie mają realne zmartwienie. Jeśli to dla Ciebie mało to ja z chęcią to mało przygarnę. :p Mi wystarczy.
Przepraszam, ulało mi się.
Ja z wnioskiem formalnym o wklejenie tego posta na pierwszą stronę 😅3erin, Styśka1998 lubią tę wiadomość
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
U mnie przyszła @
Robię miesiąc przerwy w staraniach, moje cykle muszą jednak wrócić do normy.27l.
Mamy córkę!
Maj 2017
10.06 - dwie kreski
11.06 - 72,8 mIU/ml
13.06 - 164,5 mIU/ml
15.06 - 324,5 mIU/ml
18.06 - 994,5 mIU/ml
21.06 - 3804,2 mIU/ml
07.09 - 💔 Maksymilian 17tc -
Przytulam 🫂🫂🫂Julixxx lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Ja mojemu położyłam pakę z suplami ma cały tydzień naszykowanych przy ekspresie do kawy (pije z 3 dziennie) a i tak muszę mu dosłownie wysypywać z pudełka na rękę i szklanka wody w papę 🤣🤣🤣 inaczej zapomni haha
3erin, dailydamn, Slava, karczoch321, Chantelle, Olo323, DreamBee, Kinia92 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Ambiwalentna wrote:Luzik , mam teraz ciężki czas i wzmaga to wszystko mój stres , tym bardziej teraz . Coś mi się ubzdurało w głowie , że powinno być 200 % . Wierzę i trzymam kciuki , że w tym cyklu i twoja beta poszybuje
Wynik powyżej 100% jest ekstra, a minimalny to coś ok 66% Teraz już w ogóle beta będzie zwalniać, powoli nadchodzi czas by zacząć ufać USG.Ambiwalentna lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Czy miała któraś z Was niski progesteron 7 dni po owu + wysoki estradiol i udało się Wam w jakiś sposób zmienić przewagę estrogenową? Czy jakieś suple, dieta na to wpłyną czy trzeba się udać do gina po leki? Macie jakieś sprawdzone wskazówki?👩🏼26 🧔🏻♂️30
3sc
💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki
🩸 9.11
🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
💉21.11 - Ovitrelle
🤞🏻 25.11 - owulacja potwierdzona, pęcherzyk pękł, 2x1 prog -
Hej wszystkim! 🥳
Przyszłam odczarować ten listopad, jutro wybieram się na betę ale po ostatnich dniach z cieniem cienia, myślę że teraz ten z facelle nie pozostawia już mi złudzeń! ☺️
Chyba to się dzieje na prawdę ⏸️
13 dpo, jutro spodziewamy dzień 🙈
https://ibb.co/v305gNHkarczoch321, cysterka95, Styśka1998, Darrika, almost.there, Belia, Mała.mi 93, Nadziejka26, onalola, Migotka96, Chantelle, Ilka96, Katarena, Olo323, DreamBee, Kirby, Loraa, Elena20, Pacynka, Gradiola, Kinia92, Slava, hakorośl, Płotka, kitka_, Izkawik lubią tę wiadomość
-
Olo323 wrote:Ja mojemu jak dziecku- podstawiam pod nos i każe łykać 😂 w końcu wchodzi w nawyk😅 wiadomo, sam nie sięgnie, ale już nie marudzi przynajmniej 😅
Haha, polecam tę metodę podchodzę, wciskam do ręki, szklanka wody i uciekam 🙈 czasami pomarudzi, ale to wtedy też nie cisnę, jak jeden raz na jakiś czas nie weźmie to nic się nie stanie, a przynajmniej jest zadowolony, że „wygrał” 😆Chantelle, Olo323 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁4cs
💊 pregna, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Dzisiaj u mnie planowo ma pojawić się 🐒 ale jak na razie jej nie ma 😁 Korci mnie zrobić dzisiaj test płytkowy 🤭 Przez ponad tydzień odczuwam w podbrzuszu takie rozdzieranie raz z jednej i raz z drugiej strony, lekkie kłócie w jajnikach i powiekszyły mi się piersi, które lekko pobolewały...Nigdy tak nie miałam przed okresem, jedynie lekki ból w podbrzuszu zaledwie dwa dni przed...Albo ja się już tak nakręciłam i każdy objaw jest dla mnie już ciążą albo faktycznie coś jest na rzeczy ☺️ Na testy zapisana jestem na 11.11. bo chciałam zaczekać jak mi się zacznie spóźniać okres ale nie wiem czy wytrzymam 😂
karczoch321, cysterka95, Darrika, Mała.mi 93, Nayeli, Chantelle, Olo323, DreamBee, Slava, hakorośl, Kinia92 lubią tę wiadomość