W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronka trzymam kciuki! ☺️
Dzisiejsza noc to dla mnie masakra... Córka dwa razy budziła się bo nie mogła złapać oddechu.. Piszczala jak trąbka bądź szczekanie psa? 🤔 O 2 pojechaliśmy na pogotowie a po 4 wróciliśmy... Zapalenie krtani 😟😞 Temperaturę mierze zawsze okolo 6:30, jak myślicie czy dzisiejszą mogę brać pod uwagę wgl? Może przed 5 położyłam się spać... 😕Beta 18.11 5085❤️
Martynka 08.06.2018 ❤️ -
Dziewczyny, nadrobiłam wszystkie posty
trochę mi to zajęło, ale mam wnioski:
- lecę do apteki po olej z wiesiołka - polecacie jakiś konkretny?
- codziennie do owu wieczorem będę piła kieliszek wina
- zastanawiam się nad ziołami ojca sroki - jakie to dokładnie trzeba kupić?jak je pić? Evele widziałam, że Ty piłaś - podzielisz się opinią?
Zakochanaw - powtórzyłas test?
Biedroneczka trzymam kciuki!
Ja dopiero testuje 30.11 jak dobrze pójdzie... Wkurzyłam się, bo jeszcze dwa cykle temu miałam idealnie regularne cykle po 28 dni, a teraz 35... To bardzo długo, jeśli teraz się nie uda, kolejne testowanie będę miała 1.1.2020...
Wczoraj zaczęłam plamić, dzisiaj też leciutko, myślę że to już @ mimo, że do terminu jeszcze 3 dni... Test wczoraj wyszedł bialutki.
Na razie jestem na etapie mega doła i smutku.
Ale jeszcze kilka dni i obudzi się we mnie lwica z nadzieją na nowy cyklżyczę Wam tego samego!
1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018
4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
6. 02.2020 cb
7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
in_co_gni_to wrote:Dziewczyny, nadrobiłam wszystkie posty
- zastanawiam się nad ziołami ojca sroki - jakie to dokładnie trzeba kupić?jak je pić? Evele widziałam, że Ty piłaś - podzielisz się opinią?
Ja dopiero testuje 30.11 jak dobrze pójdzie... Wkurzyłam się, bo jeszcze dwa cykle temu miałam idealnie regularne cykle po 28 dni, a teraz 35... To bardzo długo, jeśli teraz się nie uda, kolejne testowanie będę miała 1.1.2020...
Wczoraj zaczęłam plamić, dzisiaj też leciutko, myślę że to już @ mimo, że do terminu jeszcze 3 dni... Test wczoraj wyszedł bialutki.
Ale jeszcze kilka dni i obudzi się we mnie lwica z nadzieją na nowy cyklżyczę Wam tego samego!
Powtórzyłam i biały aż raził 🤣 ale, daję sobie nadziei, że przecież jest za wcześnie a testy mam czułości 25 ;p a okres niby ma być 4.11-6.11 więc jeszcze sporo czasu. Ogólnie w tym miesiącu czuje się inaczej... Jakoś tak spokojniej, z ogromną nadzieją ale też czuję, że jeśli się nie uda to przyjmę to ze spokojem. Ale to chyba dlatego, że dziś zrobiliśmy badanie nasienia kolejne, zobaczymy co z tego będzie, oby lepiej a u mnie zaczęły jajniki w końcu pracować i jeśli wyniki mojego się poprawią to zaczniemy stymulację i czuję że coś się dzieje.in_co_gni_to lubi tę wiadomość
Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE
03.11 - hematolog
16.11 - klinika leczenia niepłodności
cykle stymulowane... bez efektów
04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰 -
AleOla26 wrote:Mi ginekolog zlecił prolaktyne, tsh, żelazo i glukoze
Dolozylabym do tego: lh, fsh, i progesteron (7dpo).
Jesli chcesz miec tez pewniejszy obraz tarczycowy to mozesz tez zrobic: ft3, ft4, anty-tpo, anty-tg -
in_co_gni_to wrote:Dziewczyny, nadrobiłam wszystkie posty
-
Cześć dziewczyny;)
Mało mnie tu ostatnio.
Wszystkim II kreseczek gratuluje.
U mnie badania hormonalne oraz badanie nasienia ok.
hm i nie wiem co dalej robić ... kolejne badania bardzo drogie nie wiadomo czy coś z nich wyjdzie... nie wiem co robić czekać czy już działać ehh mi już sił i chęci brak chodzić po tych lekarzach...Anulaa
Wiek 28 lat -
Evelle28 wrote:Tak pije. I powiem Ci ze tak pozytywnego testu jak miałam wczoraj i dziś to nie miałam nigdy więc chyba działa. Jestem zaskoczona że pije 2 tyg a widzę rezultat. Minus taki ze przesunął mi owu na 3 dni wcześniej i raczej w tym cyklu będzie przegapiona. No ale na następny cykl już będę wiedziała co i jak i może uda się stworzyć małego czlowieczka. Zioła jak najbardziej polecam. W smaku średnie ale da się pić
Super! A gdzie jest kupiłaś i jakie dokładniej? Tą mieszankę na płodność?1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
6. 02.2020 cb
anulla91 wrote:Cześć dziewczyny;)
Mało mnie tu ostatnio.
Wszystkim II kreseczek gratuluje.
U mnie badania hormonalne oraz badanie nasienia ok.
hm i nie wiem co dalej robić ... kolejne badania bardzo drogie nie wiadomo czy coś z nich wyjdzie... nie wiem co robić czekać czy już działać ehh mi już sił i chęci brak chodzić po tych lekarzach...
To może na trochę odpuść lekarzy jeśli wyniki macie ok, i po prostu bawcie się sobą, spróbujcie bez jakieś spiny a może akurat się uda? Tego bardzo mocno życzę ❤️
Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
03.11 - hematolog
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰 -
Trzymam kciuki za testujące
Dziewczyny od ziółekbędę piła od przyszłego cyklu mam taki skład:
Lebiodka 50
Rumianek 50
Macierzanka 50
Pokrzywa 50
Dziurawiec 50
Rdest ptasi 50
Ruta 20
Nagietek 20
Nostrzyk 20
Zastanawiam się czy nie dołożyć jeszcze melisy. Co wy na to? -
in_co_gni_to wrote:Super! A gdzie jest kupiłaś i jakie dokładniej? Tą mieszankę na płodność?
in_co_gni_to lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja mogę oddać zioła ojca sroki za kw. Sama mieszkałam i pomogło w 1 cyklu więc sporo zostało a szkoda wyrzucać. Piłam też olej z wiesiołka i witaminy pregna start. Trzymam za was wszystkie kciuki oby 🤰 było jak najwięcej ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
zakochanaaw, in_co_gni_to, Kitka_87, Nona, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Karolkya wrote:Trzymam kciuki za testujące
Dziewczyny od ziółekbędę piła od przyszłego cyklu mam taki skład:
Lebiodka 50
Rumianek 50
Macierzanka 50
Pokrzywa 50
Dziurawiec 50
Rdest ptasi 50
Ruta 20
Nagietek 20
Nostrzyk 20
Zastanawiam się czy nie dołożyć jeszcze melisy. Co wy na to? -
Anka13 wrote:Dziewczyny ja mogę oddać zioła ojca sroki za kw. Sama mieszkałam i pomogło w 1 cyklu więc sporo zostało a szkoda wyrzucać. Piłam też olej z wiesiołka i witaminy pregna start. Trzymam za was wszystkie kciuki oby 🤰 było jak najwięcej ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
-
Angie1985 wrote:Właśnie wróciłam od gina mam polipa 😢.
17x9 mm. Na 17 grudnia mam wyznaczony zabieg ale może się uda szybciej. 😕
Nie wiem ile trzeba będzie odczekać że staraniami. Jest mi smutno i boję się.
Przykro mi bardzo, nie smuć i nie bój się proszęteraz najważniejsze pozbyć się tego dziadostwa i mam nadzieję, że wtedy wszystko stanie się prostsze, tyle dałaś rady więc i teraz dasz ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 12:47
03.11 - hematolog
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰 -
Angie trzymaj się! Oby szybko się udało i szybko można było zacząć starania.
Zakochanaw przykro mi, ale super że masz dobre nastawienie!
Ziółka zakupie dzisiaj, dziękuję za rady!zakochanaaw lubi tę wiadomość
1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
6. 02.2020 cb
Obejrzałaś wczoraj na mamaginekolog.medycznie jej pogadankę o polipach? Nie mówiła o tym nic złego, ale rzeczywiście polip może hamować zagnieżdżenie zarodka. Chyba podawała, że trzeba się wstrzymać 3 miesiące po usunięciu.
Ja 10 grudnia mam kolposkopię, nie wiem co badanie pokaże, więc też może mnie spotkać wykluczenie ze starań... Jestem z Tobą 💋🖤🖤🖤 -
Nie wiem ile trzeba będzie odczekać że staraniami. Jest mi smutno i boję się. -