Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 2 listopada 2019, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    O jakim kubeczku piszesz?
    Ja używałam żelu concive plus teraz to ferliti żel.
    Hmm może to dziwny sposób... Albo komuś się wydaje nie higieniczny... Trafiłam na wątek o kubeczku menstruacyjnym, który po seksie zakładany zatrzymuje sperme w środku. I że niektórym to pomogło... Więc postanowiłam sama sprawdzić na sobie 😊

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 489 338

    Wysłany: 2 listopada 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Hmm może to dziwny sposób... Albo komuś się wydaje nie higieniczny... Trafiłam na wątek o kubeczku menstruacyjnym, który po seksie zakładany zatrzymuje sperme w środku. I że niektórym to pomogło... Więc postanowiłam sama sprawdzić na sobie 😊
    Też czytałam ten wątek😁ja nauczyłam się "zatrzymywać" nasienie w sobie .może to dziwnie brzmi ale po ❤ wieczornych nie wstaje z łòżka.rano dopiero dreptam jak pingwin do łazienki żeby nie pogubić po drodze....🤪
    W nocy nic mi nie wylatuje chyba śpię wtedy czujniej niż zwykle.

    10.19 cb💔
    22.10.2020- II🍀13dpo
    Wizyta 4.11(6+0)-jest pęcherzyk
    Wizyta 20.11-jest ❤️
    Połówkowe 10.02-będzie dziewczynka 💝
    ***********************
    zi13yx8d7m5zrg3z.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 2 listopada 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi przykro mi kochana.. A może właśnie jest jak dziewczyny piszą że test jest mniej czuły??? Czasami się podobno zdarza że testy mające czułość 25 szybciej wykażą ciążę niż te z czułością 10.. Więc trzymam kciuki aby u Ciebie tak było ✊✊😘

    Olga856 lubi tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 2 listopada 2019, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Też czytałam ten wątek😁ja nauczyłam się "zatrzymywać" nasienie w sobie .może to dziwnie brzmi ale po ❤ wieczornych nie wstaje z łòżka.rano dopiero dreptam jak pingwin do łazienki żeby nie pogubić po drodze....🤪
    W nocy nic mi nie wylatuje chyba śpię wtedy czujniej niż zwykle.
    No a ja tak nie umiałam... Niby nie wstawalam ale i tak dużo mi eylatywalo zawsze... Więc postanowiłam wypróbować ten sposób..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 571 405

    Wysłany: 2 listopada 2019, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Domi dziwna ta sytuacja zrób jeszcze tą betę.
    Bella nawet nie próbuje sobie wyobrazić co czujesz.

    Ja dzisiaj byłam na monitoringu. Jestem tuż po owulacji, tak się cieszę bo dawno nie miałam z lewego jajnika ( a ten mam drozny) jeszcze dzisiaj zrobiliśmy robotę i pozostaje czekać.
    No i endometrium podskoczylo z 5 na 9.7 😊 jestem dobrej myśli. Mam nadzieję że nie będzie rozczarowania.
    Trzymam kciuki za owocną owulację :) 🤞🤞

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 2 listopada 2019, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Też czytałam ten wątek😁ja nauczyłam się "zatrzymywać" nasienie w sobie .może to dziwnie brzmi ale po ❤ wieczornych nie wstaje z łòżka.rano dopiero dreptam jak pingwin do łazienki żeby nie pogubić po drodze....🤪
    W nocy nic mi nie wylatuje chyba śpię wtedy czujniej niż zwykle.

    Hahaha ja tez zawsze jak pingwin do łazienki xD

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 2 listopada 2019, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Domi przykro mi kochana.. A może właśnie jest jak dziewczyny piszą że test jest mniej czuły??? Czasami się podobno zdarza że testy mające czułość 25 szybciej wykażą ciążę niż te z czułością 10.. Więc trzymam kciuki aby u Ciebie tak było ✊✊😘

    Wszystkie testy te same tej samej firmy czułość 10.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 2 listopada 2019, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    doomi, kurczę no jak to.. ta kreska wcale nie była blada, japierdziele normalnie to są chyba jakieś żarty 😥
    Tule mocno i trzymam kciuki ✊🥰

    No ewidentnie los sobie ze mnie pogrywa, bo faktycznie ten czwartkowy byl taki ze ja nawet nie mialam wątpliwości i się popłakałam mojemu z radości ze w koncu się udalo, jedynie w ryzach mnie trzymał fakt ze to niewiarygodnie wcześnie i tylko trzymać kciuki zeby sie ciąża utrzymala do terminu @, a tu potem takie jaja.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 2 listopada 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    No ewidentnie los sobie ze mnie pogrywa, bo faktycznie ten czwartkowy byl taki ze ja nawet nie mialam wątpliwości i się popłakałam mojemu z radości ze w koncu się udalo, jedynie w ryzach mnie trzymał fakt ze to niewiarygodnie wcześnie i tylko trzymać kciuki zeby sie ciąża utrzymala do terminu @, a tu potem takie jaja.
    Nie wierzę.... Odnalazlam specialnie zdjęcie twojego testu i nie wierze ze po tamim pozytywie wyszedl ci negatyw. Rob badanie krwi!

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 4897 4525

    Wysłany: 2 listopada 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi, bardzo mi przykro 😓😓😓 Choć tylko beta może tutaj sprawę wyjaśnić i chyba musisz w poniedziałek pobiec zrobić.

    🖤🖤🖤
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 listopada 2019, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    No ewidentnie los sobie ze mnie pogrywa, bo faktycznie ten czwartkowy byl taki ze ja nawet nie mialam wątpliwości i się popłakałam mojemu z radości ze w koncu się udalo, jedynie w ryzach mnie trzymał fakt ze to niewiarygodnie wcześnie i tylko trzymać kciuki zeby sie ciąża utrzymala do terminu @, a tu potem takie jaja.

    A może test był przeterminowany?

  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 514 404

    Wysłany: 2 listopada 2019, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne historie ostatnio 🙄 Doomi03 mam nadzieję, że jednak testy z krwi pokażą ciążę. Justyna trzymam kciuki, żeby w końcu teraz się udało 😘 Ja miałam w tym miesiącu odpuścić forum, ale nie wyszło 😂 W któryms wątku pisałam, że w tym miesiącu starałam się pozytywnie nastawić i mieć z tyłu głowy że w tym miesiącu się uda. Zobaczymy jaki będzie efekt. Póki co temperatura trochę daje nadzieję, bo dość wysoka. Piersi też bolą już od kilku dni i to dość solidnie ale tak już u mnie bywało jak zbliżał się @. Jak w najbliższych dniach temp utrzyma się na wysokim poziomie to wtedy będę testować dopiero pewnie.
    Wklejam Wam mój wykres
    bc6eff15b0a6.jpg

    Migotka, zakochanaaw lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 2 listopada 2019, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    No ewidentnie los sobie ze mnie pogrywa, bo faktycznie ten czwartkowy byl taki ze ja nawet nie mialam wątpliwości i się popłakałam mojemu z radości ze w koncu się udalo, jedynie w ryzach mnie trzymał fakt ze to niewiarygodnie wcześnie i tylko trzymać kciuki zeby sie ciąża utrzymala do terminu @, a tu potem takie jaja.
    Ja twojego testu nie pamiętam... A kiedy termin @ miałaś??

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 2 listopada 2019, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Nie wierzę.... Odnalazlam specialnie zdjęcie twojego testu i nie wierze ze po tamim pozytywie wyszedl ci negatyw. Rob badanie krwi!

    Też jest to dla bardzo dziwne. Nie bylabym zaskoczona gdyby pierwszy byl cieniem, albo bardzo blada kreska... No ale to byla mega wyraźne. Jutro bete zrobie, będzie wszystko jasne. Trzymajcie tylko dziewczyny kciuki. I dziękuję za ogrom wsparcia od Was, to naprawdę pomaga :)

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 2 listopada 2019, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    A może test był przeterminowany?

    Hmm o tym nie pomyslalam, sprawdzę jak wrócę do domu, chociaz dziwne to by było bo kupilam je miesiąc temu, chyba ze mi jeden jedyny z magazynu stary dali. Ale sprawdzę to.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 4897 4525

    Wysłany: 2 listopada 2019, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi kciuki trzymamy i nie odpuszczamy ✊✊✊ Póki @ nie ma jest nadzieja, że będzie dobrze ☺️💋

    🖤🖤🖤
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 2 listopada 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja twojego testu nie pamiętam... A kiedy termin @ miałaś??

    Termin @ dopiero przede mna we wtorek mniej więcej.

    Ten czwartkowy test z wieczornego moczu byl taki

    65d1f2b3340c.jpg

    Olga856 lubi tę wiadomość

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • emdar Autorytet
    Postów: 1173 1599

    Wysłany: 2 listopada 2019, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, doomi, mega dziwna sprawa... Tylko beta już tylko pozostała. A jak się czujesz w ogóle?

    39 lat
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • miscelle Autorytet
    Postów: 454 561

    Wysłany: 2 listopada 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Termin @ dopiero przede mna we wtorek mniej więcej.

    Ten czwartkowy test z wieczornego moczu byl taki

    65d1f2b3340c.jpg
    ja taką kreskę miałam dopiero w dniu spodziewanej @. A od 10dpo bladziochy z dnia na dzień ciemniały.

    👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 2 listopada 2019, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Kurde, doomi, mega dziwna sprawa... Tylko beta już tylko pozostała. A jak się czujesz w ogóle?

    Podbrzusze i jajniki mnie pobolewaja raz tępo raz klujaco z roznym nasileniem, mam sporo śluzu bo czuje caly czas mokro i piersi trochę bola (chociaz to i przez @ się zdarzało) poza tym ok. No i tylko w dzień tego czwartkowego testu mialam dziwna sytuację że tak mnie zaczal boleśnie ciągnąć jajnik z którego mialam owu, ze az zaczelam utykac... To byla jedyna najdziwniejsza rzecz... Ale na dwoje babka wrozyla.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego