Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 2 listopada 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Zrozumiala bym gdyby to byl cien cienia ale taki pozytyw? Ja taki to mialam po terminie miesiaczki. Dla mnie to nie do pojecoa. Cos musi byc nie tak.

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 2 listopada 2019, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia
    No tempka ładna, choć to nie zobaczy za wiele... Mi tempka czasami spada dopiero po dostaniu @...
    Ale jak się utrzyma będzie dobrze 😊 a kiedy termin @???

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 2 listopada 2019, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Termin @ dopiero przede mna we wtorek mniej więcej.

    Ten czwartkowy test z wieczornego moczu byl taki

    65d1f2b3340c.jpg
    Ojej jaki wyraźny... I to tak szybko??? Kurcze dziwna sprawa z tym...... Ile dpo Ci pokazał aż taka kreche?

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 2 listopada 2019, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Dokladnie. Zrozumiala bym gdyby to byl cien cienia ale taki pozytyw? Ja taki to mialam po terminie miesiaczki. Dla mnie to nie do pojecoa. Cos musi byc nie tak.
    Mi się wydaje że wada testu... Tylko ciekawe czy wadliwie pozytywny wyszedł wtedy czy teraz wadliwie negatywny... Najlepiej powinna zrobić betę to wszystko by wyjaśniło...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 2 listopada 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Mi się wydaje że wada testu... Tylko ciekawe czy wadliwie pozytywny wyszedł wtedy czy teraz wadliwie negatywny... Najlepiej powinna zrobić betę to wszystko by wyjaśniło...
    Jak masz wzmianke na tescie kiedy wychodzi jedna kreska ta kontrolna to wtedy jest wada testu. Nie dwie kreski.

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 4897 4525

    Wysłany: 2 listopada 2019, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się nie chce wierzyć, że była taka wyraźna krecha w czwartek, a dziś biel. Ale naprawdę wątpliwości chyba tylko beta może tutaj rozwiać. Jeśli test oszukał i to aż tak bardzo to ja podziękuje NordTestom.

    🖤🖤🖤
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 2 listopada 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Jak masz wzmianke na tescie kiedy wychodzi jedna kreska ta kontrolna to wtedy jest wada testu. Nie dwie kreski.
    W sumie jest raka wzmianka... Sama nie wiem... Najlepiej to robić testy już po [email protected] Bo potem takie wychodzą smutne sytuację ☹️ sama często testowałam przed czasem... Nigdy nie miałam złudnej nadziei ale tyle już na forum widziałam...kurcze żeby się okazało że ten ostatni negatyw to jakaś pomyłka testu... Przecież tak może się zdarzyć..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 514 404

    Wysłany: 2 listopada 2019, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    ma.rysia
    No tempka ładna, choć to nie zobaczy za wiele... Mi tempka czasami spada dopiero po dostaniu @...
    Ale jak się utrzyma będzie dobrze 😊 a kiedy termin @???

    Niestety temperatura nie jest gwarancją ciąży, zdaje sobie z tego sprawę, ale chcę mieć nadzieję 😀 termin @ 8.11 także jeszcze kilka dni. U mnie po spadku temp w okolicy 36.5 zawsze dostaje okres. Muszę jeszcze chwilę poczekać, jak temp utrzyma się na poziomie ok 36.8 to może zatestuje wcześniej.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 2 listopada 2019, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Niestety temperatura nie jest gwarancją ciąży, zdaje sobie z tego sprawę, ale chcę mieć nadzieję 😀 termin @ 8.11 także jeszcze kilka dni. U mnie po spadku temp w okolicy 36.5 zawsze dostaje okres. Muszę jeszcze chwilę poczekać, jak temp utrzyma się na poziomie ok 36.8 to może zatestuje wcześniej.
    Trzymam kciuki ✊✊ ale radziłabym mimo wszystko poczekać do tego 8 listopada....

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 listopada 2019, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi a po tym czwartkowym teście wyszła ci jeszcze chociaż blada krecha ? Może to biochemiczna była?

  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 2 listopada 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy mogę do was dołączyć?
    Byłam tutaj przez cały 2015 r i w sumie 16.
    Mam córkę z 2016 😊

    Teraz chcielibyamy 2 maluszka. Ale widzę, że chyba nic z tego :(
    Już wiare w to tracę, że się uda...
    25.10 była owulka, w którą w sumie się wdtrzelilismy przez 3 dni.
    Dziś zrobiłam pierwszy test.. Wiem, że w sumie trochę wcześnie.. Ale nic nie wyszło.
    Objawy dalej tak jak na okres.
    Więc tak o..
    Ile u was trwaly starania?

    W którym dniu po owulce zobaczylyscie 2 kreski?

    Miłego popołudnia 💕

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 2 listopada 2019, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Hej dziewczyny, czy mogę do was dołączyć?
    Byłam tutaj przez cały 2015 r i w sumie 16.
    Mam córkę z 2016 😊

    Teraz chcielibyamy 2 maluszka. Ale widzę, że chyba nic z tego :(
    Już wiare w to tracę, że się uda...
    25.10 była owulka, w którą w sumie się wdtrzelilismy przez 3 dni.
    Dziś zrobiłam pierwszy test.. Wiem, że w sumie trochę wcześnie.. Ale nic nie wyszło.
    Objawy dalej tak jak na okres.
    Więc tak o..
    Ile u was trwaly starania?

    W którym dniu po owulce zobaczylyscie 2 kreski?

    Miłego popołudnia 💕
    No hej jasne że możesz 😊 każdy jest mile widziany 😊 ja staram się od czerwca 2018... O pierwszego maluszka...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 2 listopada 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No hej jasne że możesz 😊 każdy jest mile widziany 😊 ja staram się od czerwca 2018... O pierwszego maluszka...
    Ojej, przykro mi. Ja o córkę też się starałam ponad rok..
    2 razy dzidzi straciłam.
    Teraz co prawda to dopiero jeden cykl, ale słuchaj odechciewa mi się tego wszystkiego, co przeżywałam w tym 2014/2015
    Ehhh... :(

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 listopada 2019, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Hej dziewczyny, czy mogę do was dołączyć?
    Byłam tutaj przez cały 2015 r i w sumie 16.
    Mam córkę z 2016 😊

    Teraz chcielibyamy 2 maluszka. Ale widzę, że chyba nic z tego :(
    Już wiare w to tracę, że się uda...
    25.10 była owulka, w którą w sumie się wdtrzelilismy przez 3 dni.
    Dziś zrobiłam pierwszy test.. Wiem, że w sumie trochę wcześnie.. Ale nic nie wyszło.
    Objawy dalej tak jak na okres.
    Więc tak o..
    Ile u was trwaly starania?

    W którym dniu po owulce zobaczylyscie 2 kreski?

    Miłego popołudnia 💕

    Zapraszamy obyś nie zabawiła z nami długo:)
    Ja staram się od kwietnia o drugiego maluszka jak z pierwszym poszło gładko tak teraz już się po mału przeciąga

  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 2 listopada 2019, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Zapraszamy obyś nie zabawiła z nami długo:)
    Ja staram się od kwietnia o drugiego maluszka jak z pierwszym poszło gładko tak teraz już się po mału przeciąga
    Dziękuję, tego samego wam życzę, abyście szybko przeniosły się na fiolet 😊
    Ale to nie znaczy, że trzeba o was zapominać!

    Ile ma już Twoj pierwszy maluszek?

    CAsami się zastanawiam czy wiem na pewno jak sief dzieci robi 🤷‍♀️😂

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 listopada 2019, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziękuję, tego samego wam życzę, abyście szybko przeniosły się na fiolet 😊
    Ale to nie znaczy, że trzeba o was zapominać!

    Ile ma już Twoj pierwszy maluszek?

    CAsami się zastanawiam czy wiem na pewno jak sief dzieci robi 🤷‍♀️😂

    15 miesięcy. Wtedy zaszłam w ciąże w drugim cyklu praktycznie od ręki przytulanki codziennie i zaskoczyło teraz to niestety nie działa. Z badaniami jeszcze się wstrzymuje ale po @jeżeli się nie udało wracam do prowadzenia wykresu bo mam już dość działań na oślep trzeba coś zmienić

  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2631 2881

    Wysłany: 2 listopada 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Hej dziewczyny, czy mogę do was dołączyć?
    Byłam tutaj przez cały 2015 r i w sumie 16.
    Mam córkę z 2016 😊

    Teraz chcielibyamy 2 maluszka. Ale widzę, że chyba nic z tego :(
    Już wiare w to tracę, że się uda...
    25.10 była owulka, w którą w sumie się wdtrzelilismy przez 3 dni.
    Dziś zrobiłam pierwszy test.. Wiem, że w sumie trochę wcześnie.. Ale nic nie wyszło.
    Objawy dalej tak jak na okres.
    Więc tak o..
    Ile u was trwaly starania?

    W którym dniu po owulce zobaczylyscie 2 kreski?

    Miłego popołudnia 💕
    Hejka to mój 12 cs. Ale nie poddaje się :) mam za sobą jedno poronienie. Jak narazie bez jakiś większych badań. Na luzie do owulacji 😂 a później już wariuje :p 1 c z ziołami ojca sroki


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 2 listopada 2019, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    15 miesięcy. Wtedy zaszłam w ciąże w drugim cyklu praktycznie od ręki przytulanki codziennie i zaskoczyło teraz to niestety nie działa. Z badaniami jeszcze się wstrzymuje ale po @jeżeli się nie udało wracam do prowadzenia wykresu bo mam już dość działań na oślep trzeba coś zmienić
    Ojej, to maluszek jeszcze. 💕
    My też w sumie staramy się tak o, tempki nie mierze ale wiem dokładnie co i jak jest w moim organizmie.
    No cóż, widocznie musimy czekać :c

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 2 listopada 2019, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Hejka to mój 12 cs. Ale nie poddaje się :) mam za sobą jedno poronienie. Jak narazie bez jakiś większych badań. Na luzie do owulacji 😂 a później już wariuje :p 1 c z ziołami ojca sroki

    Myślisz, że te zioła serio działają?

    No my jeszcze narazie tak na luzie, po prostu się ❤️ kiedy mamy ochotę czyli dość często :p

    Ale miałam takie dobre nastawienie, do dziś!
    Bo dziś już mi się ono po tym teście zmieniło...

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 4897 4525

    Wysłany: 2 listopada 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Hej dziewczyny, czy mogę do was dołączyć?
    Byłam tutaj przez cały 2015 r i w sumie 16.
    Mam córkę z 2016 😊

    Teraz chcielibyamy 2 maluszka. Ale widzę, że chyba nic z tego :(
    Już wiare w to tracę, że się uda...
    25.10 była owulka, w którą w sumie się wdtrzelilismy przez 3 dni.
    Dziś zrobiłam pierwszy test.. Wiem, że w sumie trochę wcześnie.. Ale nic nie wyszło.
    Objawy dalej tak jak na okres.
    Więc tak o..
    Ile u was trwaly starania?

    W którym dniu po owulce zobaczylyscie 2 kreski?

    Miłego popołudnia 💕

    Hej ☺️
    My z mężem staramy się od ponad 4 miesięcy, a dokładnie jest to nasz 7cykl 🍀✊☺️
    Mam 32 lata i jeśli się uda to będzie to moja pierwsza ciąża. Dość późno jak na pierwsze dziecko, ale wcześniej nie było w moim życiu odpowiedniego mężczyzny.

    Powodzenia ☺️✊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 17:02

    🖤🖤🖤
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego