Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4175 1752

    Wysłany: 3 listopada 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Niestety dziewczyny nie mam dobrych wiesci. Wynik:
    HCG całkowite HCG <0,100 mIU/ml

    Także to nie ciąża.
    Ojej bardzo mi przykro kochana..... ☹️ Widocznie test oszukał... Dlatego lepiej kupić zawsze od razu dwa różne testy.... Żeby potwierdzić....

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4175 1752

    Wysłany: 3 listopada 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Po jakim czasie robicie testy ciążowe?
    Ja od kilku cykli czekam do terminu @...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4175 1752

    Wysłany: 3 listopada 2019, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Doomi współczuję bardzo . Walczymy razem w kolejnym cykly bo mi po mału @ się rozkręca.

    Mam do was pytanie bo z prowadzeniem wykresu mam małe doświadczenie w którym dc zaczyna się pomiary ? Kiedy to obiłam poprzednio to był 4dc bo tak mówiła kobita w poradni ale sama nie wiem
    Ja zaczynałam zawsze po okresie.. W tym cyklu trochę później zaczęłam.. Ale ogólnie po okresie zaraz..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 3 listopada 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Doomi współczuję bardzo . Walczymy razem w kolejnym cykly bo mi po mału @ się rozkręca.

    Mam do was pytanie bo z prowadzeniem wykresu mam małe doświadczenie w którym dc zaczyna się pomiary ? Kiedy to obiłam poprzednio to był 4dc bo tak mówiła kobita w poradni ale sama nie wiem

    Od ktorego dnia zaczniesz mierzenie to jest już Twoja induwidualna sprawa, mozesz zaczynać od 1dc, a możesz równie dobrze od skoncznego okresu - wybierasz sama tak zebys czuła się z tym komfortowo. Ja ostatnio zaczynałam 3-4 dc, kiedy miesiaczka powoli robila się bardziej skapa.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4175 1752

    Wysłany: 3 listopada 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś tempka skoczyła do góry... Czyli już po owulacji a mnie boli brzuch tak jak do okresu 😐 ja chyba za bardzo sie w siebie wsluchuje..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 657 395

    Wysłany: 3 listopada 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    A ja od jutra zaczynam mały nowy etap. A więc od jutra mieszkam sama. Moja siostra młodsza z chłopakiem dziś się wyprowadzilk. I tak sobie myślę co zrobić z wolnym pokojem 😂😂 hahha i myślę że tam sobie zrobię sypialnie. Aleee to może jakiś znak że zrobulo się miejsce na łóżeczko i na akcent dziecięcy w sypialni 😁 ja to oczywiście wszytsko zazwyczaj łączę z jednym hahha.
    My od dwóch lat mamy pokój jeden nieruszony, na razie pranie się tam suszy.. 😂

    Lalia lubi tę wiadomość

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 657 395

    Wysłany: 3 listopada 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny dziś tempka skoczyła do góry... Czyli już po owulacji a mnie boli brzuch tak jak do okresu 😐 ja chyba za bardzo sie w siebie wsluchuje..
    Ja odkąd dowiedziałam się, że problem u męża to nie mam żadnych objawów po owulacji, tylko ból piersi standardowo. Na nic innego nie zwracam już uwagi. Wcześniej to było zwykle wyszukiwanie u mnie...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi szkoda kurka! Ale jak piszą dziewczyny, jeszcze nic straconego :) jak nie ten cykl to kolejny, a co!

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4175 1752

    Wysłany: 3 listopada 2019, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Ja odkąd dowiedziałam się, że problem u męża to nie mam żadnych objawów po owulacji, tylko ból piersi standardowo. Na nic innego nie zwracam już uwagi. Wcześniej to było zwykle wyszukiwanie u mnie...
    Nie no ja tego za objaw żaden nie biorę... Tylko myślę czy będę tak miała znowuze od razu po owulacji pms... I tak do samej @...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Sonia94 Autorytet
    Postów: 394 408

    Wysłany: 3 listopada 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi, przykro mi 😞 nie poddawaj się ☺️😘


    Jestem 8dpo według of i w sumie w tym cyklu zaczęłam samobadanie szyjki macicy.. Wiecie może czy to normalne żeby była bardzo ale to bardzo nisko na tym etapie cyklu? Cykle 27-28 dni.
    Dziś miałam takie bóle jak na @ i czułam mokro, że co chwila latałam do toalety zobaczyć czy jej nie dostałam 😒

    Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 809

    Wysłany: 4 listopada 2019, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie 10 lub 11 dpo biel wizira coś tam przebija ale to facale więc na pewno kontrolka. Moje piersi pełne małych żyłek niedaja mi spokoju więc idę zrobić betę żeby mieć 100% pewności.

    Kitka_87 lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 4 listopada 2019, 07:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Cześć dziewczyny u mnie 10 lub 11 dpo biel wizira coś tam przebija ale to facale więc na pewno kontrolka. Moje piersi pełne małych żyłek niedaja mi spokoju więc idę zrobić betę żeby mieć 100% pewności.

    Hej ☺️
    Mimo wszystko trzymam kciuki za betę i daj znać jak wynik 😁
    Ja dziś 31dc, nie wiem ile będzie trwał bo mimo brania Duphastonu znów się rozregulował... Po zwiększeniu dawki w tamtym cyklu przyszedł po 31dc, więc może jutro będzie. Wczoraj robiłam test ale negatywny, pod światło jak spojrzałam było widać cień cienia ale nie zaliczam tego w ogóle, temperaturą się jeszcze nie sugeruję choć spadła mocno ale to mój pierwszy cykl mierzenia i to od połowy cyklu ;p więc czekam razem z niecierpliwością ;)

    dzastina2005 lubi tę wiadomość

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 571 405

    Wysłany: 4 listopada 2019, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Cześć dziewczyny u mnie 10 lub 11 dpo biel wizira coś tam przebija ale to facale więc na pewno kontrolka. Moje piersi pełne małych żyłek niedaja mi spokoju więc idę zrobić betę żeby mieć 100% pewności.
    Trzymam kciuki za betę! :)

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 571 405

    Wysłany: 4 listopada 2019, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj 12 dpo i biję się z myślami czy testować czy nie. Mam w domu test z Clearblue i strasznie mnie kusi :)

    megson91 lubi tę wiadomość

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • miscelle Autorytet
    Postów: 454 561

    Wysłany: 4 listopada 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Cześć dziewczyny u mnie 10 lub 11 dpo biel wizira coś tam przebija ale to facale więc na pewno kontrolka. Moje piersi pełne małych żyłek niedaja mi spokoju więc idę zrobić betę żeby mieć 100% pewności.

    Ja też miałam uwidocznione żyłki na piersiach i to był jedyny objaw, który oczywiście wytłumaczyłam sobie fazą cyklu. Ja wszystkie testy robiłam facelle i 10dpo był już cień cienia, który też wytłumaczyłam sobie że to facelle. :) powodzenia

    Kitka_87 lubi tę wiadomość

    👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 4897 4525

    Wysłany: 4 listopada 2019, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 10 dc i tempka w dół zeszła do 36,28, więc zakładam, że jutro bądź w środę będzie owulacja. Mam taką nadzieję ✊ więc początek tygodnia i dalej działamy z Mężem ❤️❤️❤️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 07:59

    🖤🖤🖤
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina powodzenia :)
    U mnie już trzeci dzień rozkręca się @ jest na razie meega skąpa miałam rano zatestować ale jest jej jakby więcej niż wczoraj więc doszłam do wniosku że chyba nie ma sensu

  • Karolkya Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 4 listopada 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi współczuję tego oszukaństwa.... I powodzenia w następnym cyklu :)

    Mam do Was takie pytanie o śluz... po owulacji przed @ czy coś u Was wystepuje? Bo u mnie jakoś sporo tego w ostatnich dniach.

    f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • lorinka9191 Autorytet
    Postów: 1843 1200

    Wysłany: 4 listopada 2019, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Cześć dziewczyny u mnie 10 lub 11 dpo biel wizira coś tam przebija ale to facale więc na pewno kontrolka. Moje piersi pełne małych żyłek niedaja mi spokoju więc idę zrobić betę żeby mieć 100% pewności.

    Trzymam kciuki za betę! Daj znać, jaki wynik ;)

    Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 797 625

    Wysłany: 4 listopada 2019, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 09:06

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego