Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia94 wrote:
    Ostatnio to różnie, w styczniu zaczęłam miesiaczkowac z powrotem po porodzie (wcześniej jak w zegarku co 28 dni) teraz raz 26 a innym razem 29dni... Of wyliczył mi owulacje na 14 dc więc dziś jest 12dpo ☺️
    Dziękuję za kciuki 😊 ale właśnie wzięły mnie takie bóle/ skurcze przedmiesiaczkowe więc chyba nic z tego... 😩


    Edit: A! I gratulacje :) nudnej ciąży Tobie życzę ☺️
    Dziękuję bardzo ❤️😊

    c55fyx8d83g33aob.png
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    A dlaczego nie antybiotyk raczej nie wyklucza starań ewentualnie czy nie można nadmienić lekarzowi że jesteście w trakcie starań i żeby przepisał antybiotyk nieszkodzacy dziecku. Ale nie wiem czy to zapalenie nie zniweczy starań bo z tą przypadłością to go nie boli?

    Ojej podniosłas mnie na duchu... Urolog mężowi powiedział żeby się wstrzymać na miesiąc dwa że staraniami, ale potem dodał że się nie zna na rozrodzie....... :d jadę dziś do mojej gine której ufam ponad wszystko , zobaczymy co powie.


    Sonia!!!! Wielkie gratulacje!!!!!

    Sonia94 lubi tę wiadomość

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Sonia94 Autorytet
    Postów: 394 408

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Sonia gratulacje :) oby się teraz krechy posypaly! :)

    Ja tylko na to liczę że przecieram szlak do tych upragniony kreseczek ☺️☺️😄

    Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia94 wrote:
    Hejo, hejo, hej!!

    Od rana mam dobry humor nanana 😄😄☺️

    Poszłam sobie siknąć a tu o!

    IMG201911_qapqsnr.jpg


    Trzymam kciuki za Was wszystkie i za mojego kropka też 😊
    Oby każda z Was mogła rozpocząć dzień z taką informacją ❤️😍😘
    ❤️Kochanie rośnij zdrów❤️
    Kochana gratulacje 😍❤️✊

    Sonia94 lubi tę wiadomość

    c55fyx8d83g33aob.png
  • lorinka9191 Autorytet
    Postów: 1842 1198

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia94 wrote:
    Hejo, hejo, hej!!

    Od rana mam dobry humor nanana 😄😄☺️

    Poszłam sobie siknąć a tu o!

    IMG201911_qapqsnr.jpg


    Trzymam kciuki za Was wszystkie i za mojego kropka też 😊
    Oby każda z Was mogła rozpocząć dzień z taką informacją ❤️😍😘
    ❤️Kochanie rośnij zdrów❤️

    Kochana ogromne gratulacje!

    Sonia94 lubi tę wiadomość

    Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 2084 2169

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia94 wrote:
    Hejo, hejo, hej!!

    Od rana mam dobry humor nanana 😄😄☺️

    Poszłam sobie siknąć a tu o!

    IMG201911_qapqsnr.jpg


    Trzymam kciuki za Was wszystkie i za mojego kropka też 😊
    Oby każda z Was mogła rozpocząć dzień z taką informacją ❤️😍😘
    ❤️Kochanie rośnij zdrów❤️

    Gratulacje

    Sonia94 lubi tę wiadomość

    oar83e3k9dvg5tit.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 3734 3433

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia gratulacje ☺️😘 W końcu wątek listopadowy się odczarowuje powoli, oby tak zostało ☺️🍀

    Swoją drogą to ten test co wyznacza tydzień ciąży rzekomo? Myślałam, że tam i tak kreski że pokazują 😁 a to takie nowoczesne 😂

    32 • 18 cs - intralipid 🙏
    9 cs cb 🖤 • 16 cs cb 🖤

    MTHFR A1298C hetero + PAI-1 4G/5G hetero + NK 23% + stan zapalny w cytokinach: IL2 208, IL10 1660

    HSG 06.2020 ✓
    18% 11.2019 ✓

    Leki: Bromergon, Euthyrox25, Glucophage500XR
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2393 2584

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia94 wrote:
    Hejo, hejo, hej!!

    Od rana mam dobry humor nanana 😄😄☺️

    Poszłam sobie siknąć a tu o!

    IMG201911_qapqsnr.jpg


    Trzymam kciuki za Was wszystkie i za mojego kropka też 😊
    Oby każda z Was mogła rozpocząć dzień z taką informacją ❤️😍😘
    ❤️Kochanie rośnij zdrów❤️
    Noo Sonia moje gratulacje.. Rosnijcie zdrowo ❤️❤️


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 1,32 ✔️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    21 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2393 2584

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziewczyny wczoraj znowu tylko plamienie było. Bez krwi... Rano trochę zabrudzony tampon.. A na wieczór Juz czysty. Po nocy na wkładce też czysto. Środowe plamienie z krwią Uznałam za okres i początek nowego cyklu... Zglupialam.. Zioła mi namieszaly


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 1,32 ✔️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    21 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3923 1678

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia94 wrote:
    Hejo, hejo, hej!!

    Od rana mam dobry humor nanana 😄😄☺️

    Poszłam sobie siknąć a tu o!

    IMG201911_qapqsnr.jpg


    Trzymam kciuki za Was wszystkie i za mojego kropka też 😊
    Oby każda z Was mogła rozpocząć dzień z taką informacją ❤️😍😘
    ❤️Kochanie rośnij zdrów❤️
    Gratulacje 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szanse są nikłe
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3923 1678

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    A u mnie dziewczyny wczoraj znowu tylko plamienie było. Bez krwi... Rano trochę zabrudzony tampon.. A na wieczór Juz czysty. Po nocy na wkładce też czysto. Środowe plamienie z krwią Uznałam za okres i początek nowego cyklu... Zglupialam.. Zioła mi namieszaly
    A tak jazda poleciała te zioła.. Sama mialam je kupić, ale nie będę już kombinować.. A pisałam i na wątku grudniowym, że też kiedyś mi się taki okres zdarzył że trwał 3 dni z czego tylko z pół dnia było normalnym krwawieniem...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szanse są nikłe
  • Pszczolka36l Autorytet
    Postów: 887 728

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia gratulacje. Zdrowej bezproblemowej ciąży życzę 😘

    Sonia94 lubi tę wiadomość

    04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Sonia94 Autorytet
    Postów: 394 408

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Sonia gratulacje ☺️😘 W końcu wątek listopadowy się odczarowuje powoli, oby tak zostało ☺️🍀

    Swoją drogą to ten test co wyznacza tydzień ciąży rzekomo? Myślałam, że tam i tak kreski że pokazują 😁 a to takie nowoczesne 😂

    Dziękuję 😍 tak, pokazuje tydzień ciąży ☺️

    Kitka_87 lubi tę wiadomość

    Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • Sonia94 Autorytet
    Postów: 394 408

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Noo Sonia moje gratulacje.. Rosnijcie zdrowo ❤️❤️
    Dziękujemy 😍

    Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • Migotka Koleżanka
    Postów: 54 19

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja testowanie za około 14 dni . Ten cykl też mam monitorowany . Wczoraj u gin pęcherzyk dominujący 21 dc . 8 Wczoraj działalność . Jutro jadę sprawdzić do lekarza czy pękł. I zaczynam luteine .
    Oby ten cykl był udany

    Mam pytanie- czy komuś po cło zrobił się torbiel na jamniki?

  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1411 699

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia94 wrote:
    Hejo, hejo, hej!!

    Od rana mam dobry humor nanana 😄😄☺️

    Poszłam sobie siknąć a tu o!

    IMG201911_qapqsnr.jpg


    Trzymam kciuki za Was wszystkie i za mojego kropka też 😊
    Oby każda z Was mogła rozpocząć dzień z taką informacją ❤️😍😘
    ❤️Kochanie rośnij zdrów❤️

    Największe gratulacje ❤️ widzę, że mamy już dzieci wrecz w tym samym wieku i następne też będą w podobnym ❤️
    Trzymam kciuki za spokojna ciążę ❤️🥰

    Kitka_87 lubi tę wiadomość

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • Sonia94 Autorytet
    Postów: 394 408

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Największe gratulacje ❤️ widzę, że mamy już dzieci wrecz w tym samym wieku i następne też będą w podobnym ❤️
    Trzymam kciuki za spokojna ciążę ❤️🥰



    Rzeczywiście 😍 ja za Twoją też ❤️

    Edit: poza tym widzę też że ciąża zakończona CC? 🤔

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 09:00

    aliciaaa lubi tę wiadomość

    Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • Sonia94 Autorytet
    Postów: 394 408

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam termin u ginekologa😅 dopiero na 9.12 😳😩 masakra, jak ja to wytrzymam 😂

    Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1411 699

    Wysłany: 8 listopada 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia94 wrote:
    Właśnie zrobiłam termin u ginekologa😅 dopiero na 9.12 😳😩 masakra, jak ja to wytrzymam 😂


    No to masz trochę czekania 😅 ale dasz radę, wytrzymasz jakoś 😁 chociaż będzie pewnie ciężko, ale na wizycie już zobaczysz serduszko pewnie ❤️
    Ja dzisiaj wciskam się na wizytę, bo miałam drobne plamienia. Więc nie mają wyjścia, muszą mnie przyjąć 🙄

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 09:13

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 561 393

    Wysłany: 8 listopada 2019, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia94 wrote:
    Hejo, hejo, hej!!

    Od rana mam dobry humor nanana 😄😄☺️

    Poszłam sobie siknąć a tu o!

    IMG201911_qapqsnr.jpg


    Trzymam kciuki za Was wszystkie i za mojego kropka też 😊
    Oby każda z Was mogła rozpocząć dzień z taką informacją ❤️😍😘
    ❤️Kochanie rośnij zdrów❤️
    Gratulacje!! ❤️

    Sonia94 lubi tę wiadomość

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez, wit. B6, koenzym Q10
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.