W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kitka_87 wrote:Ja w tamtym cyklu tylko trochę mierzyłam temperaturę, ale przez te parę dni wiem, że miałam temperatury na poziomie tych z obecnego cyklu i w tamtym cyklu badałam 7-8 dpo progra i miałam 27,4 ☺️ Także temperatura nie ma znaczenia, bo jest ona inna dla każdej z nas.
Kitka_87, in_co_gni_to lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
kic wrote:Mi lekarz po stwierdzonej owulacji na USG kazał brać duphaston przez 10 dni, wtedy albo przychodzi okres, albo ciąża. Nie wolno brać kiedy nie ma się pewności, że rzeczywiście owulacji miała miejsce bo duphaston ją zablokuje i zamiast pomóc to wyjdzie skutek odwrotny i w ciążę nie da się rady wtedy zajść
kic83, Miśka 91 lubią tę wiadomość
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
kic wrote:Mi lekarz po stwierdzonej owulacji na USG kazał brać duphaston przez 10 dni, wtedy albo przychodzi okres, albo ciąża. Nie wolno brać kiedy nie ma się pewności, że rzeczywiście owulacji miała miejsce bo duphaston ją zablokuje i zamiast pomóc to wyjdzie skutek odwrotny i w ciążę nie da się rady wtedy zajść
-
Miśka 91 wrote:No mi lekarka kazała brać od 14 DC do 26 ( czyli dziś) i nie wiem czy odstawić czy brać dalej do @ 🤔
Miśka 91 lubi tę wiadomość
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Miśka 91 wrote:No mi lekarka kazała brać od 14 DC do 26 ( czyli dziś) i nie wiem czy odstawić czy brać dalej do @ 🤔
Miśka 91, megson91 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ignissa wrote:A zrobiłaś test?
No nie wiem ja pierwszy raz mam styczność z tym lekiem . Posłuchałam ginki i zaczęłam brać od 14 DC ale nie wiem jak z zakończeniem bo naczytałam się ze w razie ciąży nie można odstawiać...
Myślicie że test by już coś pokazał? To @ mam jakieś 3 dni jak clo i dupek nic nie pokabinował w cyklu ... -
Miśka ja brałam duphaston od 15 do 24 dc potem odstawiłam, test wyszedł wtedy negatywny ale w dniu spodziewanej @ zrobiłam raz jeszcze i wyszedł już +. jakoże pojawiły się brudzenia lekarz kazał brać znowyu dupka 2x1 i tak pewnie do 12 tyg ciąży
Miśka 91, Ignissa lubią tę wiadomość
-
Miśka 91 wrote:Nie robiłam .
No nie wiem ja pierwszy raz mam styczność z tym lekiem . Posłuchałam ginki i zaczęłam brać od 14 DC ale nie wiem jak z zakończeniem bo naczytałam się ze w razie ciąży nie można odstawiać...
Myślicie że test by już coś pokazał? To @ mam jakieś 3 dni jak clo i dupek nic nie pokabinował w cyklu ...Miśka 91 lubi tę wiadomość
[/url]
Karolkya wrote:Miśka ja brałam duphaston od 15 do 24 dc potem odstawiłam, test wyszedł wtedy negatywny ale w dniu spodziewanej @ zrobiłam raz jeszcze i wyszedł już +. jakoże pojawiły się brudzenia lekarz kazał brać znowyu dupka 2x1 i tak pewnie do 12 tyg ciąży
Ignissa lubi tę wiadomość
-
Miśka 91 wrote:Ok dziewczyny dzięki . Jutro rano zrobię test a może nawet podjadę na betę bo akurat będę mieć możliwość
Migotka lubi tę wiadomość
[/url]
Ignissa wrote:Dokładnie, ja tempki mam dość niskie i byłam przekonana, że prog będzie fatalny A wyszło 22
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
nick nieaktualny
-
in_co_gni_to wrote:Trzymam kciuki Evel!
Ja byłam na monitoringu, wg gine może już być po owulacji, ale żeby być pewna mam jutro zrobić progesteron.
Temperatura wychodzi mi tak:
Wt36.21,
sr36.28,
czw36.09 i
dzisiaj 36.25
Co myślicie? Czy to 36.09 mogło być spadkiem owulacyjnym i taka temp jak 36.25 to już może być podniesiona...?
Wczoraj i przedwczoraj bolał brzuch tak owulacyjne, dziś już nie.
Dodatkowo już od wczoraj robią mi się pryszcze...
Zwariuje, jest mi smutno i źle chciałabym już wiedzieć co i jak
Serduszkowaliśmy na szczęście cały ten czas, ale wiecie...
Mozliwe, ale tak naprawdę możesz to stwierdzić dopiero po 3 rosnanych/wyższych temperaturach, więc na razie na dwoje babka wrozyla. Za 2/3 dni tez pewnie of sam Ci wyznaczy dzień owu, jesli wczoraj faktycznie byl spadek na owu. -
Justyna1719 wrote:No ja z kolei tempki wyższe... Powyżej 37 mam po owulacji bardzo często a progesteron badałam o wyszło 10,75...
doomi03 lubi tę wiadomość
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
in_co_gni_to wrote:Dziękuję Kitka!
Teraz jeszcze sobie myślę, że miałam bardzo płodny śluz i jednak bolał brzuch, a dziś już nie boli więc może się udało.
To oby jutro progesteron wyszedł jakiś ludzki i będzie git!
Mam nadzieję, że taka niska tempka nie jest spowodowana za małym progesteronem. Ostatnio jak badałam to miałam na poziomie 3ng/ml i moja ginę powiedziała, ze każdy powyżej 2 jest ok i umożliwia zajście w ciążę, że to jest b osobnicze ten poziom u kazdego
Po pierwsze wysokość temp w cyklu to sprawa bardzo indywidualna i każda kobieta ma ja na innym poziomie więc nie trzeba się ty martwić dopoki wykres jest dwufazowy i wskazuje na owulacje.
Po drugie zbadaj proga najlepiej dopiero tydzień po owulacji.in_co_gni_to lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam problem. Podpowiedzcie mi. Okres miałam dostać 2-3 dni temu. W dniu spodziewanej miesiączki szyjka była nisko i twarda, do tego bóle jak na @. Od wczoraj jak się badam to szyjka podniosła się i jest zdecydowanie bardziej miękka niż była. Śluz mleczny kleisty, czasami ciagnacy.
Brzuch mnie dalej pobolewa, testy negatywne 😟 nie wiem co się dzieje.. -
Twinsowa wrote:Dziewczyny, mam problem. Podpowiedzcie mi. Okres miałam dostać 2-3 dni temu. W dniu spodziewanej miesiączki szyjka była nisko i twarda, do tego bóle jak na @. Od wczoraj jak się badam to szyjka podniosła się i jest zdecydowanie bardziej miękka niż była. Śluz mleczny kleisty, czasami ciagnacy.
Brzuch mnie dalej pobolewa, testy negatywne 😟 nie wiem co się dzieje..
Nie chcesz iść na betę? -
nick nieaktualnyTwinsowa wrote:Dziewczyny, mam problem. Podpowiedzcie mi. Okres miałam dostać 2-3 dni temu. W dniu spodziewanej miesiączki szyjka była nisko i twarda, do tego bóle jak na @. Od wczoraj jak się badam to szyjka podniosła się i jest zdecydowanie bardziej miękka niż była. Śluz mleczny kleisty, czasami ciagnacy.
Brzuch mnie dalej pobolewa, testy negatywne 😟 nie wiem co się dzieje..
Zrobiłabym betę. -
doomi03 wrote:Nie chcesz iść na betę?
No teraz muszę poczekać do poniedziałku bo u mnie pobrania tylko do 10-ej.
Nie wiem kiedy owulacja bo teraz sobie odpuścilam całkowicie ze względu na tą morfologie nasienia.
Co było dziwne w tym cyklu to fakt, że śluz plodny miałam standardowo między 9 a 14 dc. A później znowu między 19 a 22 dc miałam śluz ciagnacy ale mleczny nie przezroczysty i bolało mnie podbrzusze tak, że musiałam jechać na nospie.
Pierwszy raz tak miałam.