" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
gattina wrote:Ja wiem, że mam często torbiele, ale wcześniej nie zwracałam na to uwagi, bo aż tak się nie staraliśmy. Teraz byłam tylko zmieszana, bo lekarka w klinice nie robiła mi po żadnym IUI monitoringu i nie wiedziałam czy pęka czy nie. Przy ostatnim zrobiłam na własną rękę i się okazało, że nie. A ja bez stymulacji i w sumie bez niczego. Tylko bez sensu IUI była robiona. Zawiodłam się na klinice.
A to pamiętam z wątku inseminacja w pigułce że pisałaś że nie miałaś monitoringu po iui czy pękł pęcherzyk. A powinnaś go mieć. Wiesz co prawda u mnie to musi być monitoring bo ja na pękanie mam ovitrelle ale tak czy tak moim zdaniem powinna kazać przyjechać. Cykl na marne to się wkorzyc idzie, ja akurat mam iui prywatnie to jeszcze do tego kasa stracona by była🤨 Ja przy cyklach gdzie się staraliśmy to jestem 4 razy w miesiącu u lekarza 🤣z racji torbieli w 3-5 dc i czy możemy stymulować , później kolo 13-14dc podgląd pęcherzyków , kolejna to inseminacja w 16 dc i kolo 19 dc czy pękły. Także często ale wiem co jest grane. Może rozważ zmianę lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2023, 16:21
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana kliniki i lekarza -
gattina wrote:Ja wiem, że mam często torbiele, ale wcześniej nie zwracałam na to uwagi, bo aż tak się nie staraliśmy. Teraz byłam tylko zmieszana, bo lekarka w klinice nie robiła mi po żadnym IUI monitoringu i nie wiedziałam czy pęka czy nie. Przy ostatnim zrobiłam na własną rękę i się okazało, że nie. A ja bez stymulacji i w sumie bez niczego. Tylko bez sensu IUI była robiona. Zawiodłam się na klinice.
O kurde to faktycznie nie fajna sprawa.
Ja mam swoje owu.. ładnie wszystko pęka. Ok 17-20 dnia cyklu wiec teoretycznie późno ale Kasia z Więcej niz Hormony mówiła ze można mieć takie po prostu później owu.
Lipcowa oczywiście ze będę kontrolować ta krwotoczna. Ale mam tez dwie jedna obok prawego druga obok lewego jajnika. Dwóch ginekologów mówiło ze one są obok i nie maja wpływu na starania…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2023, 16:27
-
Hej dziewczyny 🙂 obserwuję sobie to nasze forum od około miesiąca i chyba najwyższy czas dołączyć. Dopiszcie mnie proszę na testowanie 14.02 ❤️ zobaczymy czy wytrzymam do tego czasu 🤣
Powodzenia wszystkim staraczkom 🤗MimiM29, Lipcowa, alauda, Evondita82, Nowanna, Domi94, Anett93, Niaha lubią tę wiadomość
-
Lipcowa, Patisonek25,
Ja również mam wszystko prywatnie w klinice, więc czuję, że zmarnowałam mnóstwo pieniędzy. Mi nigdy nikt nie sprawdzał, czy mam własne owu i czy wszystko jest ok, więc trochę podejście lekarki w klinice mnie zaskoczyło, a przeważnie, że była polecana. Wystarczyło wydać 150 zł, żeby się przekonać zamiast 3x1000 - IUI.
Tak, lekarza zmieniam. Jestem zapisana na 14 lutego do ginekologa, który specjalizuje się w niepłodności, ale już nie w klinice.
Paprotka,
Sama torbiel nie ma wpływu na ciążę, ale jeśli nie będą pękać to to jest już problem z zajściem w ciążę.♏ Ona - 32 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
witamina D3 / magnez / omega 3 / PrenaCare Start / kurkumina / NAC / resweratrol
♋ On - 33 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
witamina D3 / omega 3 / PrenaCare Start / NAC / sok pomidorowy / olej z czarnuszki
+ od 12.2022 żel Ferti-Lily
07.2022 Klinika -> 3x IUI - naturalne cykle ❌
06-07.2023 - 2x stymulacja (aromek 5-9 dc + duphaston) ❌
12.2023-01.2024 - aromek (3-7dc + Ovitrelle + duphaston) 2x IUI ❌ -
Dominika96 wrote:I jak? Może być oznaką wczesnej ciąży? 😎
W sumie sama nie wiem po co to sprawdzam za każdym razem, jak mam wrażenie ze w internecie znajdzie sie każdą tezę, ktorej sie szuka 😅Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Lipcowa tak, możesz mnie wpisać na 1go
Lipcowa lubi tę wiadomość
♀ 32
♂ 32
👩❤️👨 04.2013
💒 06.2020
2022 🐕❤️
Starania od 04.2019
👧
AMH 2,63
Wit d 33,30
Drożność ok
Endometrioza 1 stopnia
Wit D, omega 3, acard, kwas foliowy, żelazo, NAC
Mthfr homo, pai hetero
🧑🦱
Wyniki ok
07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
05.24 lametta, ovitrelle, duphaston badanie immunofenotypu
06.24 lametta, ovitrelle, duphaston Encorton
07.24 lametta, ovitrelle, duphaston, encorton
03.23 cb 💔
08.23 cb 💔
Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia! -
gattina wrote:Lipcowa, Patisonek25,
Ja również mam wszystko prywatnie w klinice, więc czuję, że zmarnowałam mnóstwo pieniędzy. Mi nigdy nikt nie sprawdzał, czy mam własne owu i czy wszystko jest ok, więc trochę podejście lekarki w klinice mnie zaskoczyło, a przeważnie, że była polecana. Wystarczyło wydać 150 zł, żeby się przekonać zamiast 3x1000 - IUI.
Tak, lekarza zmieniam. Jestem zapisana na 14 lutego do ginekologa, który specjalizuje się w niepłodności, ale już nie w klinice.
Paprotka,
Sama torbiel nie ma wpływu na ciążę, ale jeśli nie będą pękać to to jest już problem z zajściem w ciążę.
Kurcze naprawdę tą lekarka nie ma w sobie za grosz profesjonalizmu 🥺 tyle kasy zmarnowane a ile nerwów przy tym😒 przykro mi bardzo. Będziesz ogólnie podchodziła do kolejnej próby iui z nowym lekarzem? Czy raczej czekasz na jego sugestie? My rozważamy że jeśli wrócimy do starań i iui nie przyniesie efektu to prawdopodobnie in vitro. Ubolewam jedynie że mój lekarz nie robi in vitro 😭 dużo mu zawdzięczam.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana kliniki i lekarza -
gattina wrote:
Paprotka,
Sama torbiel nie ma wpływu na ciążę, ale jeśli nie będą pękać to to jest już problem z zajściem w ciążę.
To akurat logiczne… napisałam ze pęcherzyki pękają tak jak maja pękać same bez stymu..
A te dwie torbiele są wgl poza jajnikami po prostu obok.. i nie oczekujemy żeby pękały. Obserwujemy je tylko czy czasem nie rosną. -
Ewiwi wrote:a jaki wyniik ci pokazały na tego action ze zdjęcia? masz może?👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Dziewczyny pisałam w poprzednim wątku o moim powrocie na monitoringi. W piątek miałam pęcherzyk 18 mmz z prawego jajnika. Dziś poszłam sprawdzić co się tam wydarza i pęcherzyk nie pękł ma 22 mm 🍾
W sumie trochę się cieszę, że jeszcze nie wybuchł bo pokłóciłam się ze starym 🙊🙊 a dziś dostałam zastrzyk Ovitrelle , więc dziś będzie mnie przepraszał 😂😂
Chłop nie wie, że dostałam zastrzyk bo wtedy się spina i flaczeje 😬😬 no tak ma, za bardzo chce się starać 🙈
Sorki za dobitny opis, ale musiałam się wygadać.😇
Teraz będzie mnie korciło żeby test zrobić i wreszcie zobaczyć te dwie grube krechy po zastrzyku 🤣 więc powstrzymujcie mnie 😁😁😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2023, 17:00
rozalaa, Patisonek 25, agentka93, Lipcowa, Evondita82, Nowanna, M94, SandraH.97, Spencer, .aś., paulina_, Ancalime, Domi94, Anett93, Malgosiaa , Niaha, Pauli19 lubią tę wiadomość
Starania od : 10.2021 -
Luty za pasem. Myślałam, że przywitam go wraz z małą fasolką. Ale niestety w 12dpo test nadal był biały. Pozostaje jeszcze czekać na @, ale nie czaruję się. Może walentynki i urodziny męża przyniosą nam dobre flow
Mam nadzieję, że w tym miesiącu nie będę jak debil testować się już od 8dpo, bo to i tak nic nie da. Moim celem jest wytrzymanie od owulacji aż do @Beige lubi tę wiadomość
-
Hach wrote:Luty za pasem. Myślałam, że przywitam go wraz z małą fasolką. Ale niestety w 12dpo test nadal był biały. Pozostaje jeszcze czekać na @, ale nie czaruję się. Może walentynki i urodziny męża przyniosą nam dobre flow
Mam nadzieję, że w tym miesiącu nie będę jak debil testować się już od 8dpo, bo to i tak nic nie da. Moim celem jest wytrzymanie od owulacji aż do @Hach lubi tę wiadomość
Starania od : 10.2021 -
Patisonek 25 wrote:Kurcze naprawdę tą lekarka nie ma w sobie za grosz profesjonalizmu 🥺 tyle kasy zmarnowane a ile nerwów przy tym😒 przykro mi bardzo. Będziesz ogólnie podchodziła do kolejnej próby iui z nowym lekarzem? Czy raczej czekasz na jego sugestie? My rozważamy że jeśli wrócimy do starań i iui nie przyniesie efektu to prawdopodobnie in vitro. Ubolewam jedynie że mój lekarz nie robi in vitro 😭 dużo mu zawdzięczam.
Moja lekarka w klinice chciała ciągle IUI, ale jak powiedziałam jej, że w sumie in vitro ma większe szanse i wolę chyba spróbować to się zgodziła. Po tym nieudanym miałam już robić kariotypy, ale czekam na konsultacje z nowym lekarzem. Czytałam trochę i szczerze mam małą nadzieję, że może wystarczą same zastrzyki na pęknięcie i może się udać 'naturalnie'. Chce jeszcze mieć jedną opinie i będę myśleć co dalej.
Chciałam w tym cyklu zrobić samej monitoring i sprawdzić co się dzieje, ale jak zawsze testy owu wychodziły mi 13-15dc pozytywne, tak zrobiłam wczoraj w 9dc i już niezła krecha, więc nie wiem czy zdążę na monitoring 😜♏ Ona - 32 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
witamina D3 / magnez / omega 3 / PrenaCare Start / kurkumina / NAC / resweratrol
♋ On - 33 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
witamina D3 / omega 3 / PrenaCare Start / NAC / sok pomidorowy / olej z czarnuszki
+ od 12.2022 żel Ferti-Lily
07.2022 Klinika -> 3x IUI - naturalne cykle ❌
06-07.2023 - 2x stymulacja (aromek 5-9 dc + duphaston) ❌
12.2023-01.2024 - aromek (3-7dc + Ovitrelle + duphaston) 2x IUI ❌ -
Ja dzisiaj mam plamienia, ale nie sądzę, ze to plamienie implantacyjne, bo to dopiero 3dpo.
Miałam w tym cyklu dosyć bolesną owulkę i wtedy zdarza się, ze mam tez od razu po plamienia.
Dzisiaj w biurze usłyszałam wiwaty i gratulacje z okazji ciąży jakiejś dziewczyny a znajomi siedzący obok mnie skomentowali to w ten sposób: „XX znów jest w ciąży?!?!?” … nie był to raczej zachwyt…
A ja przez to zaczęłam się znów zamartwiać, bo dopiero 2 tyg temu wróciłam do pracy po rodzicielskim. Pewnie jak zajdę w ciążę, to pomyślą o mnie to samo….
Wiem, ze powinnam mieć to w d…. ale moja szefowa, moj nieoficjalny szef, współpracownicy są naprawdę super i czekali na moj powrót a ja odwdzięczę im się, kolejną przynajmniej roczną przerwą.
Mam takiego stresa, ze można by bylo moje mdłości podciągać pod objawy ciążowe 🫤Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2023, 17:26
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
gattina wrote:Lipcowa, Patisonek25,
Paprotka,
Teraz rzadko można spotkać lekarza naprawdę z powołania. Leczenie niepłodności to jest dobra kasa, zwłaszcza, ze obecnie wiele par boryka sie z tym problemem🫤
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
M94 wrote:Ból lędźwi jak najbardziej, nadwrażliwość zębów lekko naciągana 🫠🤪 prędzej pojawia się wrażliwość i krwawienie dziąseł (to chyba Meeg tez wymieniała jako swój objaw), ewentualnie ból zębów.
W sumie sama nie wiem po co to sprawdzam za każdym razem, jak mam wrażenie ze w internecie znajdzie sie każdą tezę, ktorej sie szuka 😅
Ale na szczęście już blisko testowania jesteś. Który masz dzień po owulacji?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
alauda wrote:Dzisiaj w biurze usłyszałam wiwaty i gratulacje z okazji ciąży jakiejś dziewczyny a znajomi siedzący obok mnie skomentowali to w ten sposób: „XX znów jest w ciąży?!?!?” … nie był to raczej zachwyt…
A ja przez to zaczęłam się znów zamartwiać, bo dopiero 2 tyg temu wróciłam do pracy po rodzicielskim. Pewnie jak zajdę w ciążę, to pomyślą o mnie to samo….
Wiem, ze powinnam mieć to w d…. ale moja szefowa, moj nieoficjalny szef, współpracownicy są naprawdę super i czekali na moj powrót a ja odwdzięczę im się, kolejną przynajmniej roczną przerwą.
Mam takiego stresa, ze można by bylo moje mdłości podciągać pod objawy ciążowe 🫤
Zdecydowanie nie powinnaś się tym przejmować. Ludzie są, jacy są. Część jest zawistna, inni będą zazdrościć, a jeszcze inni cieszyć się razem z Tobą i tak właśnie powinno być. Praca to praca. Część ludzi jest super, część... lepiej nie mówić. Ty starasz się o następną ciążę, oni może tego nie zrozumieją i może za Twoimi plecami będą coś mówić. Nie przejmuj się tym totalnie! Zwłaszcza, póki jeszcze tam pracujesz. U mnie w pracy jest bardzo podobnie, ale nawet nie zamierzam się przejmować, kiedy pracodawca będzie krzywo na to patrzył... -
Trzymam za nas wszystkie kciuki! Oby luty był pozytywny pod każdym względem..
Mi wczoraj premom wyłapało pik, test na moje oko sciemniał jak należy. Wczoraj też 🐝 z dodatkiem w postaci żelu conceive - żeby mój nie zdążył czym innym Stefana wysmarować 🤪🙈
Ovu i premom na dziś owu wyznaczyło. Mam nadzieję, że wczorajsze ❤️ wreszcie coś da.. Dziś, niestety, nie da rady.. Nie widzimy się.. 🥴 więc pozostaje mi liczyć na jakieś pseudo szczęście..Hach, Lipcowa, Malgosiaa , Niaha lubią tę wiadomość
♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* podwyższony wapń we krwi
* arytmia
* cykle: 25-28 dni
* starania od: wrzesień 2022
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat