" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelika95 wrote:Ładnie zaczęłyście luty, gratuluję
U mnie 7cs. Testuję 15 lutego.
Dziewczyny, które starają się już kilka miesięcy: z każdym miesiącem moje rozczarowanie jest coraz mniejsze i wizja ciąży staje się dla mnie jakoś mało realna. Czy ktoś tak ma?Paucia lubi tę wiadomość
👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
Angelika95 wrote:Ładnie zaczęłyście luty, gratuluję
U mnie 7cs. Testuję 15 lutego.
Dziewczyny, które starają się już kilka miesięcy: z każdym miesiącem moje rozczarowanie jest coraz mniejsze i wizja ciąży staje się dla mnie jakoś mało realna. Czy ktoś tak ma?Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Claire wrote:Tak niestety, dla mnie bycie w ciąży jest tak nierealne, że praktycznie nie rozczarowuje mnie już w ogóle jedna kreska albo okres. Ostatnio już nawet nie testowałam, po prostu czekałam na spodziewaną @Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Paucia wrote:Nezuko, głowa do góry! Wiem, że łatwo mówić, ale zobaczysz że jeszcze wyjdzie słońce :* najważniejszy jest spokój, oderwanie się od myśli związanych z ciążą (na ile się da) i zajęcia się czymś, co sprawia Ci radość z całego serca polecam jogę
ja podobnie planowo @ mam mieć w niedzielę.. dziś 12 dpo Ovitrelle i śluz jedynie dziwnie biały... do tego spory ból cycków, jakby właśnie na @ ale temperatura wciąż podwyższona, także mam cichutkie nadzieje...
M94 - Trzymam kciuki!!! Na spokojnie, ustabilizuj tarczycę i po zabiegu wracaj do gry!Paucia lubi tę wiadomość
-
Nezuko wrote:Dziękuję za słówko wsparcia cały cykl wmawiałam sobie, że t razem luźna głową itd. ale i tak jakoś przykro 😬 plus taki że szybciej zaczniemy kolejny cykl. Znalazłam bardzo fajną Pani doktor więc jak się @ skończy to się do niej wybieram na konsultacje i mam nadzieję, że mnie jakoś dalej pokieruje 🤗 może u Ciebie piersi bolą właśnie na ciążę trzymam kciuki żeby tak było ✊✊
Tak nam się właśnie wydaje, że sobie wmawiamy ten luz...ale niekoniecznie jest to adekwatne z rzeczywistym myśleniem coś o tym wiem super, bardzo się cieszę powodzenia Kochana! Nie dziękuję :* obyś Ty również miała racjęNezuko lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Emka06 wrote:Ja też na to liczę i czekam na wiosnę pełna nadziei ☺️🍀 A Ty skusisz się wcześniej na test czy testujesz zgodnie z terminem na pierwszej stronie?🤞
Na razie u mnie brak jakichkolwiek objawów 2 fazy cyklu, piersi w ogóle nie dają znać, jajników nie czuję.. ale to niestety o niczym u mnie nie świadczy bo co miesiąc wszystko okazuje się być zupełnie inaczej niż w poprzednim 😄 -
Zosis wrote:Dziewczyny, przepraszam, że tak "z buta", ale no muszę... Wściekła jestem! Dostałam od mojej Pani Dr. skierowanie na HSG... I wyobraźcie sobie, że jest problem w MIEŚCIE WOJEWÓDZKIM na zapisanie się na to badanie. Szpital Miejski - mają zepsuty aparat, Szpital Wojewódzki - i to mnie chyba najbardziej wkurzyło - przyjmują tylko na skierowanie od SWOICH lekarzy, czyli niech się Pani zapisze do naszej poradni i wtedy lekarz O ILE BĘDZIE WIDZIAŁ TAKĄ KONIECZNOŚĆ to da Pani NOWE skierowanie na badanie. No masakra! 🤬 Ale jestem wściekła...
A Wy jak robiłyście HSG? W szpitalu na NFZ czy jakoś prywatnie? Dzwoniłam już do szpitala położniczo-ginekologicznego prywatnego u mnie w mieście, ale nie mają sprzętu...😬👱♀️-39
5 lat starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅ -
Melduję spuszczona krew na betę, ale wyniki pewnie znowu jutro 😞
I tak, oczywiście zrobiłam testa żeby się upewnić czy na pewno jestem dalej w ciąży 🤦♀️moonflower, Agata1992, MerryCherry, MonikaMonia, Spencer, Emka06, Lipcowa, izzy91, anka, Kania_czubajka, Niaha, Evondita82, agentka93, Jagodecka, Domi94, Meginka, Aleksandra_joanna_p lubią tę wiadomość
-
M94 wrote:Dziewczyny melduję, że nie będę już z wami ponownie testować w lutym. Plan na ten cykl to przerwa w staraniach ze względu na zabieg usunięcia przegrody w macicy pewnie za ok. 2 tygodnie. Na razie nie znam jeszcze żadnych szczegółów, ale to jest rekomendacja mojej lekarki z kliniki. Zabieg podobno nie powinien być zbyt inwazyjny - odbędzie się w gabinecie a nie w szpitalu, przegroda chyba nie jest duża. Trochę się stresuje, ale wierzę, ze ten zabieg w połączeniu ze stabilizacja tarczycy przyniesie upragnione efekty. Na razie nie wiem jak będzie wygladała rekonwalescencja i kiedy będzie możliwy powrót do starań. Odezwę się jak dowiem się więcej. Będę wdzięczna za pół kciuka od was 🤗 i niezmiennie wam wszystkim dzielnie kibicuję mimo że nie śledzę wątku regularnie 🍀💪🏼
M94 lubi tę wiadomość
-
Czytoto wrote:Melduję spuszczona krew na betę, ale wyniki pewnie znowu jutro 😞
I tak, oczywiście zrobiłam testa żeby się upewnić czy na pewno jestem dalej w ciąży 🤦♀️
Trzymam mocno kciuki BĘDZIE DOBRZE!Czytoto lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
nick nieaktualnyStaaraczkaaa wrote:haahha brzmi jak plan!
W takim razie wracam do Fertistimu i dam sobie czas na uregulowanie wszystkiego jeszcze zanim pójdziemy na monitoring, bo skoro kiedyś się udało to może i teraz.
A po jakim czasie udało Wam się uregulować tymi saszetkami?
Skoro raz się Wam udało zajść w ciążę to już jest ogromny plus💪 -
Mój stary to mnie zaskoczył….. zadzwonił dziś do mojej szefowej jak byłam w pracy i poinformował mnie o mojej ciąży. Tym samym zostałam oddelegowana do domu ze skutkiem natychmiastowym 🫣 kazali mi odpoczywać i wracac… po macierzyńskim 🥹 nie chciałam tak szybko mówić, ale mój stwierdził, ze skoro w tej firmie jest bezwzględny zakaz pracy w ciąży, a ja się stresuje to on zadziała. Stres był niepotrzebny, bo reakcja szefowej była świetna. Mam się niczym nie stresowac, nie martwić. Będę normalnie dostawać pensje co miesiąc na konto 😅
Sagi, MonikaMonia, Czytoto, Niemampomyslunanick, Lipcowa, Agata1992, Niaha, Natosia, Evondita82, agentka93, Zosis, Pauli19, Jagodecka, Karina, Domi94, Stysia16, Meginka, Oli123, Aleksandra_joanna_p lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwiwi wrote:Powiem wam że jestem ciekawa swojego cyklu. Ale twardo nie idę na monitoring nie chce mi się biegać i wkurzać. Za tydzień w piątek mam wizytę to się deko wyjaśni. Jeśli owu przyjdzie wcześniej będę kilka dni po, jeśli w terminie - dzień, dwa po. Zobaczymy. W każdym razie mąż ma przerypane od dzisiaj 🤣
-
Olya wrote:Mój stary to mnie zaskoczył….. zadzwonił dziś do mojej szefowej jak byłam w pracy i poinformował mnie o mojej ciąży. Tym samym zostałam oddelegowana do domu ze skutkiem natychmiastowym 🫣 kazali mi odpoczywać i wracac… po macierzyńskim 🥹 nie chciałam tak szybko mówić, ale mój stwierdził, ze skoro w tej firmie jest bezwzględny zakaz pracy w ciąży, a ja się stresuje to on zadziała. Stres był niepotrzebny, bo reakcja szefowej była świetna. Mam się niczym nie stresowac, nie martwić. Będę normalnie dostawać pensje co miesiąc na konto 😅
No gratulacje dla męża! Swietnie załatwił sprawę 🥳 super, że zadbał abyś dalej się nie stresowała 🫶🏻
Korzystaj z odpoczynku 🫶🏻Niaha, Olya, Meginka lubią tę wiadomość
-
Czytoto wrote:Melduję spuszczona krew na betę, ale wyniki pewnie znowu jutro 😞
I tak, oczywiście zrobiłam testa żeby się upewnić czy na pewno jestem dalej w ciąży 🤦♀️
trzymam kciuki za piękny przyrost 🤞🏻Czytoto lubi tę wiadomość
-
Claire wrote:Sama nie wiem, chyba będę się obserwować, od dwóch miesięcy mam tylko jeden test w domu i to w dodatku horien, więc pewnie i tak by niczego wcześniej nie wykrył. Trzymam go na specjalną okazję 😄
Na razie u mnie brak jakichkolwiek objawów 2 fazy cyklu, piersi w ogóle nie dają znać, jajników nie czuję.. ale to niestety o niczym u mnie nie świadczy bo co miesiąc wszystko okazuje się być zupełnie inaczej niż w poprzednim 😄Claire lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Hej dziewczyny 😊
To mój trzeci cykl starań, narazie na luzie🙂bez testów, mierzenia temp. itp🙃testowanie zaplanowane na 20.02.
Gratuluję tym, które ujrzały już upragnione 2 kreski a za całą resztę trzymam mocno kciuki ☺☺w końcu musi się udać 😊Lipcowa, MonikaMonia, makówka, Sagi, Evondita82, rozalaa, Jagodecka, Meginka, Oli123, Aleksandra_joanna_p lubią tę wiadomość