" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelika95 wrote:Dziewczyny, które starają się już kilka miesięcy: z każdym miesiącem moje rozczarowanie jest coraz mniejsze i wizja ciąży staje się dla mnie jakoś mało realna. Czy ktoś tak ma?
Dla mnie za każdym razem rozczarowanie i emocje są coraz większe, myśle ze przez niewiedzę. Gdybym miała pewność ze w końcu zajdę, to bym po prostu czekała na swoją kolej. -
Olya wrote:Mój stary to mnie zaskoczył….. zadzwonił dziś do mojej szefowej jak byłam w pracy i poinformował mnie o mojej ciąży. Tym samym zostałam oddelegowana do domu ze skutkiem natychmiastowym 🫣 kazali mi odpoczywać i wracac… po macierzyńskim 🥹 nie chciałam tak szybko mówić, ale mój stwierdził, ze skoro w tej firmie jest bezwzględny zakaz pracy w ciąży, a ja się stresuje to on zadziała. Stres był niepotrzebny, bo reakcja szefowej była świetna. Mam się niczym nie stresowac, nie martwić. Będę normalnie dostawać pensje co miesiąc na konto 😅
Brawa dla Starego! Niech dalej tak dba o Ciebie -
nick nieaktualnyBialeekk wrote:My mamy wybrane imiona, aż 3 taki ograniczony budżet. 😂🤭
Dla dziewczynki Milena (by kontynuować tradycje teściów- nadawanie imion na M) dla chłopca od zawsze Julian lub Nikodem
Bialeekk lubi tę wiadomość
-
Takie pytanie z 🍑.. Czy zawsze testy owu wychodzą pozytywnie w ciąży? 🤔🤪 Naczytałam się Was wcześniej i tak dzisiaj bezsensu zrobiłam owulaka. Oczywiście negatyw. Kreska testowa blada jak 🍑.. Jestem 9/10 dpo. I już mózg dostaje kekereke.. 🥴♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* podwyższony wapń we krwi
* arytmia
* cykle: 25-28 dni
* starania od: wrzesień 2022
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
Evondita82 wrote:Takie pytanie z 🍑.. Czy zawsze testy owu wychodzą pozytywnie w ciąży? 🤔🤪 Naczytałam się Was wcześniej i tak dzisiaj bezsensu zrobiłam owulaka. Oczywiście negatyw. Kreska testowa blada jak 🍑.. Jestem 9/10 dpo. I już mózg dostaje kekereke.. 🥴
Juz pisałam wcześniej, u mnie na przykład pozytywny owulak pojawił się dopiero 14 dpo 🙂 a ciążowe już wychodziły pozytywne szybciej 😉Paucia, Evondita82, Niaha lubią tę wiadomość
-
No kurde. Dzisiaj 8dc 🤣 wiem ze jeszcze ciut ale u mnie to kwestia godzin. Lub nawet jestem chwilę po ale dopiero dorwalam owulaki 😉
Evondita82, Lipcowa, Niaha, Nowanna lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Nie wiem czy nie gorsze od dogryzek przed ślubem są pytania lub co gorsza stwierdzenia wkrótce po „o wzięliście ślub, to chyba zaraz dziecko”/„to kiedy maluszek w drodze?” itd. Będę dosadna, ale za każdym razem, a zwłaszcza chwilę po poronieniu myślałam, że zaraz komuś pacnę w ten głupi łeb. Obiecałam sobie, że jak urodzę dziecko to wszystkim takim osobom wygarnę, co wygadywały w trakcie, kiedy byłam w tak trudnej sytuacji, jeśli chociaż do jednej osoby dotrze to będzie sukces…
Lipcowa, M94, Pauli19, Spencer, Domi94, Emka06, makówka, Oli123 lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Czytoto wrote:Juz pisałam wcześniej, u mnie na przykład pozytywny owulak pojawił się dopiero 14 dpo 🙂 a ciążowe już wychodziły pozytywne szybciej 😉
No właśnie, gdzieś coś czytałam, coś mi świtało w głowie, ale nie byłam pewna. W sumie różnie piszą.. Raz, że owulaki zawsze wychodzą pozytywne w ciąży.. Innym razem, że to nie ma żadnego znaczenia, jak owulak wychodzi 🥴
Ja wczoraj pod wieczór lekka zgaga. Dziś z rana też (ostatni raz zgagę miałam ponad 9 lat temunw ciąży, ale pod koniec II trymestru lub w III🥴). Jakiś metaliczny posmak i ślinotok momentami. Ale pewnie zaczynam się doszukiwać 🥴 a i tak 🦧 przylezie♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* podwyższony wapń we krwi
* arytmia
* cykle: 25-28 dni
* starania od: wrzesień 2022
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
agentka93 wrote:Nie wiem czy nie gorsze od dogryzek przed ślubem są pytania lub co gorsza stwierdzenia wkrótce po „o wzięliście ślub, to chyba zaraz dziecko”/„to kiedy maluszek w drodze?” itd. Będę dosadna, ale za każdym razem, a zwłaszcza chwilę po poronieniu myślałam, że zaraz komuś pacnę w ten głupi łeb. Obiecałam sobie, że jak urodzę dziecko to wszystkim takim osobom wygarnę, co wygadywały w trakcie, kiedy byłam w tak trudnej sytuacji, jeśli chociaż do jednej osoby dotrze to będzie sukces…
-
agentka93 wrote:Nie wiem czy nie gorsze od dogryzek przed ślubem są pytania lub co gorsza stwierdzenia wkrótce po „o wzięliście ślub, to chyba zaraz dziecko”/„to kiedy maluszek w drodze?” itd. Będę dosadna, ale za każdym razem, a zwłaszcza chwilę po poronieniu myślałam, że zaraz komuś pacnę w ten głupi łeb. Obiecałam sobie, że jak urodzę dziecko to wszystkim takim osobom wygarnę, co wygadywały w trakcie, kiedy byłam w tak trudnej sytuacji, jeśli chociaż do jednej osoby dotrze to będzie sukces…
Ta, albo wymowne dawanie znać ze ktostam w rodzinie się spodziewa dziecka, tylko fakt ze to pierwsze dziecko i to po kilku ładnych latach małżeństwa nie daje nikomu do myślenia że takich spraw sie nie komentuje, nie wywiera sie presji etc. -
nick nieaktualnyagentka93 wrote:Nie wiem czy nie gorsze od dogryzek przed ślubem są pytania lub co gorsza stwierdzenia wkrótce po „o wzięliście ślub, to chyba zaraz dziecko”/„to kiedy maluszek w drodze?” itd. Będę dosadna, ale za każdym razem, a zwłaszcza chwilę po poronieniu myślałam, że zaraz komuś pacnę w ten głupi łeb. Obiecałam sobie, że jak urodzę dziecko to wszystkim takim osobom wygarnę, co wygadywały w trakcie, kiedy byłam w tak trudnej sytuacji, jeśli chociaż do jednej osoby dotrze to będzie sukces…
-
nick nieaktualny
-
Evondita82 wrote:No właśnie, gdzieś coś czytałam, coś mi świtało w głowie, ale nie byłam pewna. W sumie różnie piszą.. Raz, że owulaki zawsze wychodzą pozytywne w ciąży.. Innym razem, że to nie ma żadnego znaczenia, jak owulak wychodzi 🥴
Ja wczoraj pod wieczór lekka zgaga. Dziś z rana też (ostatni raz zgagę miałam ponad 9 lat temunw ciąży, ale pod koniec II trymestru lub w III🥴). Jakiś metaliczny posmak i ślinotok momentami. Ale pewnie zaczynam się doszukiwać 🥴 a i tak 🦧 przylezie
Z tymi objawami to tak jest nie dość, ze to bardzo indywidualna sprawa to jeszcze w każdej kolejnej ciąży można wiec inne 🤯 nie ma co na nich polegać niestety…
Ja do tej pory mam zupełnie inne objawy niż w pierwszej ciąży 😅
Evondita82 lubi tę wiadomość
-
Rozzzzi wrote:U nas tak jest, ledwo po ślubie 8 miesięcy u już pytania kiedy dzidziuś 🤬 No matko boska słuchać tego nie można, wszyscy myślą ze to takie proste…
U nas podobnie...rok po ślubie, zaczęliśmy starania od listopada 2022 i nieustanne pytania o dziecko...aż nie chce nam się przez to spotykać z rodziną
kiedyś koleżanka podsunęła mi fajny pomysł, jak kolejny raz padnie takie pytanie, to żebym zapytała np. teściową, czy ona już po menopauzieizzy91, Oli123 lubią tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Beta 741,5 🤩 szukaj się jutro Kropku na podglądanie 🥰
Czytoto, Paucia, Sagi, agentka93, Lipcowa, izzy91, Anett93, Niaha, Evondita82, Niuśka, gattina, LikePink, nesairah, M94, Agata1992, Jagodecka, MerryCherry, Spencer, RoZyCzK4, Luśka6, Domi94, Nowanna, RiverS, monnkej, Stysia16, MonikaMonia, makówka, Meginka, Oli123, Aleksandra_joanna_p lubią tę wiadomość
-
Staaraczkaaa wrote:Ja się np przez teściów czuje jak dziecko, które bawi się w dorosłe życie, było tak ze ślubem, teraz komentarze, że na pewno się nie staramy o dziecko, jak mówimy o kredycie, rozbudowie to wielkie oczy
Współczuje piekielnej teściowej (teściów?). To gadanie na Wasz temat do obcych ludzi to wstrętne zachowanie. Nie chce być wścibska baba z internetu ale co na to Twój mąż? Podejrzewam ze mojemu by żyłka pękła i ukrocilby takie gadanie swojej mamy. Niestety ale czasem trzeba stanowczo pokazać ze jesteśmy dorośli. Tez tak kiedyś siedziałam i zastanawiałam się „jak inni mogą się tak nieładnie zachowywać i takie rzeczy wygadywać”. Po czym odkryłam ze ja mogę robić dokładnie to samo i nie przejmować się ze sprawiam tym osobom dyskomfort w odpowiedzi na ich zachowanie. Bardzo wyzwalające uczucie 🤣 -
Ogoorkowa wrote:Beta 741,5 🤩 szukaj się jutro Kropku na podglądanie 🥰
Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Ogoorkowa wrote:Beta 741,5 🤩 szukaj się jutro Kropku na podglądanie 🥰
Wow, pięknie! Gratulacje )) no i nudnej ciąży
Ogoorkowa lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Angelika95 wrote:Ładnie zaczęłyście luty, gratuluję
U mnie 7cs. Testuję 15 lutego.
Dziewczyny, które starają się już kilka miesięcy: z każdym miesiącem moje rozczarowanie jest coraz mniejsze i wizja ciąży staje się dla mnie jakoś mało realna. Czy ktoś tak ma?👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖