" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam i nadrabiam uff 🤯
Piękne nowe kreseczki i rosnące bety 😍 gratulacje!!!
Ja dziś jestem mega przeziebiona, smarkam, kaszle i mam gorączkę 😫 jestem 7 dpo. Myślicie, że choroba mogłaby mieć zły wpływ na ewentualna wczesną ciążę? Miałam dobre przeczucia odnośnie tego miesiąca na początku, ale teraz się martwię.🙋♀️ 36 lat, PCOS, IO, AMH 16
🙋♂️ 37 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Starania na serio od 2022
12 stymulacji letrozolem ❌
IVF 07.2024 I stymulacja Rekovelle
12x🥚--> 1x❄️ 5.1.1.
9.2024 transfer ❌
IVF 12.2024 II stymulacja Gonal F
15x🥚--> 8x ❄️ 💪
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Stysia16 wrote:Są wyniki bety! 5555 🍀🤞 wg kalkulatora bellybest przyrost o 65 procent i w normie ( 6 lutego było 3434 )
Właśnie kapie bąbelka i jak pójdzie spać to stronie zaległości ☺️
Cudna beta ☺️Stysia16 lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Cześć dziewczyny. Dziś zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny 🥹 pierwszy pozytywny test od 6 lat jak się staramy z mężem o dziecko. Poleciałam od razu wyniki zrobić. Beta 54,39 a prog 16,3. Wg ovu jest to 3t6d. Ogólnie mam niedomogę ciałka żółtego. Co myślicie o moich wynikach? Powinnam brać duphaston jak myślicie?
Gratulacje 🥹🥹 nudnej ciąży Kochana!Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
Jagodecka było tu ostatnio kilka historii, że w cyklu z chorobą pokazały się II 😁 Także myślę, że jak mają być to choroba nie przeszkodzi.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Lipcowa, dla mnie starania o dziecko to ciężki czas i raczej nie będę go mile wspominać, ale te miesiące starań pokazały mi, że nie mogłam wybrać lepszego ojca dla moich dzieci ☺️ Widzę jak bardzo zależy mojemu mężowi na spełnieniu naszego marzenia. Mam w nim ogromne wsparcie i doceniam go na każdym kroku ❤️
Karina, Lipcowa lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
U mnie co każda wizytę teść wpomina ze chce być dziadkiem co jeszcze jestem w stanie przeżyć ale to co mnie spotkało ostatnio to szczyt
Byliśmy z partnerem na urodzinach u mojej przyjaciółki z dzieciństwa która ma małe dziecko, i tam jej mama przy wszystkich gościach wywaliła z pytaniem czy my się staramy o dziecko...🙄🤦♀️
Ja dziś byłam na siłowni po tygodniowej przerwie, niestety obok jest rossman i weszlam oczywiście po testy, myśle że to przyspiesza moje testowanie o jakieś 2 dni🤣mala_osska, Bialeekk, Lipcowa, rozalaa lubią tę wiadomość
-
mala_osska wrote:Mi pani ginekolog powiedziała, że mam przyjść po 3 miesiącach jak się nie uda.
I co wtedy?🫣👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Ogoorkowa jak zdrabniacie Hanie? Jutro wizyta! Trzymam kciuki za Kropka i czekam na fotke
Tak się zastanawiam, ja mam taką wysoką betę, żadna z was co testowałyśmy, chyba nie ma aż takiej wysokiej, coś musi być ze mną "nie tak", gdzie jest chaczyk tak wysokiej bety? 🙈
Taki mąż to skarb
Ja aktualnie z moim jestem na etapie kłótni i gównoburz, ale to chyba przez hormony (?) xD
Ogólnie starania i czas jak się urodził młody był burzliwy, ale jako związek jesteśmy silniejsi i pamiętamy o tym, że to my jesteśmy najważniejsi, bo bez nas nie byłoby naszego synka i Kropki w brzuszku 😍
Agata na walentynki piękny prezent ja nie wytrzymałam i dałam mojemu dwa testy i mówię, że ma dwa prezenty: jeden na walentynki a drugi na urodzinki 😁 a najbardziej z tych testów ucieszył się nasz roczniak, od razu wziął i się zaczął bawić zadowolony, że nowa "zabawka"
Do gina idę w piątek podejrzeć co tam się kryje 🍀
Spencer nie lubię 🐒🐒 tulę i ściskam
Emka trzymaj się mocno
Natosia śluz mam taki kremowo wodnisty zazwyczaj z przewagą wodnistego cały czas tak sobie wmówiłam, że to ciążowy skoro okres nie nadszedł 🙈
Ale macie imprezke dziś!! Urodzinki?
Co do imion to ostatnio byłam u klienta, którego pies wabił się tak jak mój syn 🤣🤣
Olya ale wspaniały Stary! Dobrze zrobił, jakbyś miała się stresować, że coś wam się stanie... a tak będziesz odpoczywała w domku No i starsza córka skorzysta, że mamusia w domku
Lipcowa Lilianna albo Liliana ( Lila) też mi się podoba
Masz też piękny cytat w stopce "Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać".
Bialeek moja kumpela w ciąży jest, będzie syn i chce mu dać właśnie Julian, albo Juliusz - kurcze nie pamiętam ale zdrobnienie fajne- Julek
No i trzymam mocno kciuki za ten cykl! Musi być Twój! 🍀
Ja po 2 poronieniu poszłam z mężem do kliniki niepłodności i zrobiwszy badania kariotypów i tych podstawowych na niepłodność... zaszłam w ciąże, którą donosiłam
Paucia, Dziewczyny! Ludzie to taktu w ogóle nie mają.. jak żyjesz bez ślubu to pytają "a kiedy ślub?", jak już po ślubie "kiedy bobas?", a jak macie bobasa to kolejne " kiedy drugie?", a jak w 3 ciąże zajdziesz to oczy wybałuszają "jak to trzecie?!". Ja jebi* nosz kur*a ni dogodzisz! A co ich to w ogóle obchodzi? Jakby własnego życia nie mieli.. Te wszystkie pytania mogą tak bardzo ranić... Pamiętam jak kolega mnie spytał, że skoro po ślubie jesteśmy to kiedy dziecko? a ja byłam po poronieniu, no płakać się chciało, zero taktu.
MarzycielkaMadzik gratulację! ale szybko tą ciąże złapałas
Butterfly gratulacje! Ale się cieszę z waszych pozytywnych bet A może prywatnie? Jeśli mieszkasz w PL to prywtnie nawet jutro CIę przyjmie gin
A tak w ogóle to jakoś nie czuję się ciążowo Chyba psychicznie bym się lepiej czuła jakbym fizycznie czuła się gorzej 🙊
Spencer, Agata1992, Emka06, Paucia lubią tę wiadomość
2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Jestem już po monitoringu, pęcherzyk jest 2cm, mam wziąć zastrzyk i do dzieła 😃😃
O matko jestem podekscytowana jakaś hehe
Trzymajcie kciuki 🤞🤞🤞Spencer, Stysia16, Jagodecka, Agata1992, Emka06, makówka, Paucia, M94, Lipcowa, MerryCherry, rozalaa, Czytoto, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny chyba potrzebuje sprowadzenia na ziemię 😬
Rano pisałam, że pojawił mi się śluz podbarwiony krwią, dokładniej był lekko różowy i gdzieniegdzie takie "niteczki" krwi. Jestem 10 dpo i już byłam pewna, że zaraz dopadnie mnie @ przed czasem. Zawsze po pojawieniu się takiego różowego śluzu w ciągu godziny rozkręcała się @ ale też zawsze było to w dniu spodziewanej a teraz miała ona przyjść dopiero w niedzielę. No i od tamtej pory nic. 🐒 Nie przyszła, brzuch mnie nie boli raz na jakiś czas czuje tylko ćmienie jajników. No i mój staraczkowy mózg od razu zaczął rozkminiać, że może to implantacja 🤯 czy jest to możliwe? Boje się, że się nakręcę i jak w końcu pojawi się 🐒 to załamie się 100 razy bardziej niż byłoby to normalnie. Tak na prawdę żadnych innych objawów nie mam, jedyne co to lekki ból piersi i to co nietypowe ładna cera gdzie zawsze na @ trochę mnie wysypywało. Nigdy wcześniej nie miałam plamień występujących na kilka dni przed @, które by ją zwiastowały 😬Agata1992, balbina28, Paucia lubią tę wiadomość
-
mala_osska wrote:Mi pani ginekolog powiedziała, że mam przyjść po 3 miesiącach jak się nie uda.
mala_osska lubi tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:I co wtedy?🫣
Wtedy zaczęłam chodzić na monitoring i w moim przypadku okazało się, że nie mam w ogole owulacji. Więc zaczęliśmy ja stymulować, zaczęłam brać tabletki na początku cyklu i potem w połowie zastrzyk.
Przy okazji zrobiłam badania, te które są podane na pierwszej stronie i pani doktor zleciła kolejne, dokładnie w tej samej kolejności jak tutaj jest opisane ładnie:) -
Nezuko wrote:Dziewczyny chyba potrzebuje sprowadzenia na ziemię 😬
Rano pisałam, że pojawił mi się śluz podbarwiony krwią, dokładniej był lekko różowy i gdzieniegdzie takie "niteczki" krwi. Jestem 10 dpo i już byłam pewna, że zaraz dopadnie mnie @ przed czasem. Zawsze po pojawieniu się takiego różowego śluzu w ciągu godziny rozkręcała się @ ale też zawsze było to w dniu spodziewanej a teraz miała ona przyjść dopiero w niedzielę. No i od tamtej pory nic. 🐒 Nie przyszła, brzuch mnie nie boli raz na jakiś czas czuje tylko ćmienie jajników. No i mój staraczkowy mózg od razu zaczął rozkminiać, że może to implantacja 🤯 czy jest to możliwe? Boje się, że się nakręcę i jak w końcu pojawi się 🐒 to załamie się 100 razy bardziej niż byłoby to normalnie. Tak na prawdę żadnych innych objawów nie mam, jedyne co to lekki ból piersi i to co nietypowe ładna cera gdzie zawsze na @ trochę mnie wysypywało. Nigdy wcześniej nie miałam plamień występujących na kilka dni przed @, które by ją zwiastowały 😬
Oczywiście, że możliwa jest implantacja!😊
Zarodek zagnieżdża się miedzy 6-12 dniem także trzymam kciuki aby to był kropencjusz!🤞🏽✨🍀🥰
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Rano pisałam, że pojawił mi się śluz podbarwiony krwią, dokładniej był lekko różowy i gdzieniegdzie takie "niteczki" krwi. Jestem 10 dpo i już byłam pewna, że zaraz dopadnie mnie @ przed czasem. Zawsze po pojawieniu się takiego różowego śluzu w ciągu godziny rozkręcała się @ ale też zawsze było to w dniu spodziewanej a teraz miała ona przyjść dopiero w niedzielę. No i od tamtej pory nic. 🐒 Nie przyszła, brzuch mnie nie boli raz na jakiś czas czuje tylko ćmienie jajników. No i mój staraczkowy mózg od razu zaczął rozkminiać, że może to implantacja 🤯 czy jest to możliwe? Boje się, że się nakręcę i jak w końcu pojawi się 🐒 to załamie się 100 razy bardziej niż byłoby to normalnie. Tak na prawdę żadnych innych objawów nie mam, jedyne co to lekki ból piersi i to co nietypowe ładna cera gdzie zawsze na @ trochę mnie wysypywało. Nigdy wcześniej nie miałam plamień występujących na kilka dni przed @, które by ją zwiastowały 😬
Myślałaś żeby zrobić test rano?
Mnie cały czas ćmią jajniki, a to lewy, a to prawy, czasem boli brzuch na na okres, a ciąża jest. Więc może i u Ciebie jest nadzieja? Tym bardziej, że masz objawy, których wcześniej nie miałaś2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Lilka1298 wrote:Ja się chyba będę z Wami zegnać dziewczyny, bo dzisiejszy test (dopiero z teraz, nie z rana) 12/13 dpo negatywny, także nie łudzę się zupełnie.
Głowa do góry! Może coś się jeszcze z tego wykluć🤞🏽
Nie takie cuda się tu zdarzały. Jak nie to kochana! Posmuc się (ale tylko chwile) i wracaj do nas gotowa do działania w nowym cyklu❤️❤️🍀👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Rano pisałam, że pojawił mi się śluz podbarwiony krwią, dokładniej był lekko różowy i gdzieniegdzie takie "niteczki" krwi. Jestem 10 dpo i już byłam pewna, że zaraz dopadnie mnie @ przed czasem. Zawsze po pojawieniu się takiego różowego śluzu w ciągu godziny rozkręcała się @ ale też zawsze było to w dniu spodziewanej a teraz miała ona przyjść dopiero w niedzielę. No i od tamtej pory nic. 🐒 Nie przyszła, brzuch mnie nie boli raz na jakiś czas czuje tylko ćmienie jajników. No i mój staraczkowy mózg od razu zaczął rozkminiać, że może to implantacja 🤯 czy jest to możliwe? Boje się, że się nakręcę i jak w końcu pojawi się 🐒 to załamie się 100 razy bardziej niż byłoby to normalnie. Tak na prawdę żadnych innych objawów nie mam, jedyne co to lekki ból piersi i to co nietypowe ładna cera gdzie zawsze na @ trochę mnie wysypywało. Nigdy wcześniej nie miałam plamień występujących na kilka dni przed @, które by ją zwiastowały 😬 -
Stysia obstawiam, że tajemnica wyższej bety to szybsza owulacja Tak samo, jak niższe to zwykle późniejsza.
Bialeek ja badanie hormonów zrobiłam miesiąc po rozpoczęciu starań, wcześniej też sprawdziłam czy w ogóle mi wróciły owulacje po anty.
Plan był taki, że po 6 miesiącach skoro to gra to mąż zrobi badanie nasienia. A jakby tam wyszło ok to po ok 9 bym chciała robić drożność.
A później to wiadomo, że już trochę wchodzenie w coraz większe niuanse, jeśli owulki są, nasienie spoko, a ciąży nie ma.Bialeekk lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Akczi wrote:U mnie co każda wizytę teść wpomina ze chce być dziadkiem co jeszcze jestem w stanie przeżyć ale to co mnie spotkało ostatnio to szczyt
Byliśmy z partnerem na urodzinach u mojej przyjaciółki z dzieciństwa która ma małe dziecko, i tam jej mama przy wszystkich gościach wywaliła z pytaniem czy my się staramy o dziecko...🙄🤦♀️
Ja dziś byłam na siłowni po tygodniowej przerwie, niestety obok jest rossman i weszlam oczywiście po testy, myśle że to przyspiesza moje testowanie o jakieś 2 dni🤣
Nie masz pojęcia jak ja odwlekam w czasie kupowanie testów na allegro 😂 im później tym mniej zużyje heheheAkczi lubi tę wiadomość