" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, test owulacyjny z dzisiaj koło 16- testować jeszcze wieczorem czy już jutro żeby pik wyłapać??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2023, 17:05
Kropkaxyz lubi tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
08.24 - I cykl stymulowany (prog 30,1 ng/ml)❌️
09.24 - II cykl stymulowany (prog 22,2 ng/ml)
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
30.10 2.1 cm + ❤️
15.11 3.8 cm + ❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro prawidłowe 💙
13.12 10 cm 💙
13.01 20 cm 💙
27.01 II prenatalne🤞
-
Testuj jeszcze wieczorem. Lepiej mieć pewność😊
mala_osska, agentka93, Niaha lubią tę wiadomość
-
Agata1992 wrote:Gratulacje ❤️❤️❤️ uchwyciłaś bardzo wczesną ciążę 😊
Robiłaś może dzisiaj albo wczoraj test ciążowy? Zastanawiam się czy przy tej wartości już coś wychodzi na teścieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2023, 17:03
Agata1992 lubi tę wiadomość
-
alauda wrote:Kojarzę Cię z wątku Bociana i VL☺️ Gratulacje!!! Mega się cieszę, ze w końcu doczekałas sie swoich dwóch kresek❤️
Może zacznij brać dupka i skontaktuj sie z lekarzem☺️03.2023💔 8tc 👼
AMH: 4,44 ng/ml
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
ovitrelle 375 -
Livka wrote:Chodzisz na monitoringi? Może podwójna owulka i dwa ciałka żółtego w związku z tym? U mnie progesteron powyżej 22 zwiastował że jestem w ciąży 😁 kilka dni później dwie kreski 🙈 Więc trzymam kciuki 🤞
Nie chodzę, ale to drugi cykl po antykoncepcji więc teoretycznie możliwa podwójna owulacją... Ale druga z rzędu?!
Zobaczymy co to będzie 😍😍 -
RinTinTin wrote:Co do niestosownych pytań dot. planowanej ciąży to ja mam takie przemyślenia, że ludziom często brakuje taktu, nie wiedzą co wypada i paplają co ślina na język przyniesie, bez zastanowienia. Takie osoby najprawdopodobniej nigdy nie przeżyły takich sytuacji jak my.
Co ważne nikt im nigdy nie zwrócił uwagi, że takie stwierdzenia/pytania są nietaktowne i mogą komuś sprawić przykrość.
Mnie teściowa tylko raz zapytała o potomstwo. uświadomiłam ją, ze to nie wypada, bo: mogę nie móc mieć dzieci, mogę walczyć o ciążę, może przed chwilą ją straciłam, a może po prostu nie chcę mieć dzieci. Każdy człowiek ma prawo toczyć wewnętrzną walkę i nie dzielić się tym ze światem 😉
Polubiłam za ostatnie zdanie. Tak bardzo w punkt... 🧡
U nas pytania o dziecko pojawiły się praktycznie od pierwszego dnia po ślubie. Do dzisiaj teściu przy każdej okazji (np. jak robię sobie dzień wolnego albo Mąż idzie do lekarza albo nie chcę pić alko itd.) pyta, czy przypadkiem nie szykujemy niespodzianki jakiejś... No ręce opadają...🤷♀️
Starania też zweryfikowały część moich znajomości / przyjaźni. Dziewczyna, którą uważałam do tej pory za przyjaciółkę okazała się zupełnie nią nie być i rzucać tylko swoimi złotymi i jedynymi słusznymi radami, bo ma trójkę dzieci. Natomiast laska, którą uważałam do tej pory za towarzyszkę wspólnych imprez, okazała się być jedną z najlepszych przyjaciółek, np. kiedy mieliśmy spięcia z Mężem w trakcie owu opieprzyła mnie pt. "to po co mu mówisz? masz ochotę komuś powiedzieć, że Ci pęcherzyk właśnie pęka i musisz poseksić? powiedz mi". 🤣RinTinTin, Luśka6, Lipcowa, Karina, Jagodecka, Emka06, rozalaa lubią tę wiadomość
-
@Biedronka testuj dalej!🥰👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Zosis wrote:Polubiłam za ostatnie zdanie. Tak bardzo w punkt... 🧡
U nas pytania o dziecko pojawiły się praktycznie od pierwszego dnia po ślubie. Do dzisiaj teściu przy każdej okazji (np. jak robię sobie dzień wolnego albo Mąż idzie do lekarza albo nie chcę pić alko itd.) pyta, czy przypadkiem nie szykujemy niespodzianki jakiejś... No ręce opadają...🤷♀️
Starania też zweryfikowały część moich znajomości / przyjaźni. Dziewczyna, którą uważałam do tej pory za przyjaciółkę okazała się zupełnie nią nie być i rzucać tylko swoimi złotymi i jedynymi słusznymi radami, bo ma trójkę dzieci. Natomiast laska, którą uważałam do tej pory za towarzyszkę wspólnych imprez, okazała się być jedną z najlepszych przyjaciółek, np. kiedy mieliśmy spięcia z Mężem w trakcie owu opieprzyła mnie pt. "to po co mu mówisz? masz ochotę komuś powiedzieć, że Ci pęcherzyk właśnie pęka i musisz poseksić? powiedz mi". 🤣
Po prostu masakra z tymi ludźmi. U mnie z rodziny też ktoś rozpowiedział, że staramy się o dziecko i że nie wychodzi (wiedzą 3 osoby tylko). Pochodzę z małej miejscowości to możecie sobie wyobrazić jak szybko się wszystko rozeszło. Moja koleżanka z pracy mi powiedziała, że u jej siostry w sklepie jakaś klientka opowiadała o mojej sytuacji... Chorzy ludzie po prostu... Tak mnie to zabolało, nie macie pojęcia...Domi94 lubi tę wiadomość
-
Agata1992 wrote:Gratulacje ❤️❤️❤️ uchwyciłaś bardzo wczesną ciążę 😊
Robiłaś może dzisiaj albo wczoraj test ciążowy? Zastanawiam się czy przy tej wartości już coś wychodzi na teścieAgata1992 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny! U mnie oficjalnie koniec tego „dziadostwa”😂
Po tych wszystkich suplach wreszcie nie umieram cały tydzień! Jestem dumna z siebie, że ani jednej przeciwbólowej nie musiałam wziąć. Kiedyś paczka ketonalu była na 2 dni😅🫣
Mam pare testów owu, wiec może je wykorzystam do końca, ale bez większej spiny
Bierzemy się ze starym do działania i zobaczymy czy taki miesiąc bez monitoringów, bez mierzenia tempki i owulakow da jakieś owoce🍀🧚🏼♀️✨
W sumie to się cieszę bardzo na taki cykl! 🥰🤭🤞🏽agentka93, Domi94, Agata1992, Lipcowa, Pfry, Karina, Czytoto, M94, Sagi, Ogoorkowa, Jagodecka, Spencer, MonikaMonia, Evondita82, Darka96, makówka, kropka27, rozalaa, MerryCherry, WonderWoman, pluto_nova, Aleksandra_joanna_p lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialeek trzymam kciuki 🍀 Klątwa prowadzącej czeka🧙🧚
Bialeekk, Lipcowa, M94 lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Zosis wrote:Polubiłam za ostatnie zdanie. Tak bardzo w punkt... 🧡
Starania też zweryfikowały część moich znajomości / przyjaźni. Dziewczyna, którą uważałam do tej pory za przyjaciółkę okazała się zupełnie nią nie być i rzucać tylko swoimi złotymi i jedynymi słusznymi radami, bo ma trójkę dzieci. Natomiast laska, którą uważałam do tej pory za towarzyszkę wspólnych imprez, okazała się być jedną z najlepszych przyjaciółek, np. kiedy mieliśmy spięcia z Mężem w trakcie owu opieprzyła mnie pt. "to po co mu mówisz? masz ochotę komuś powiedzieć, że Ci pęcherzyk właśnie pęka i musisz poseksić? powiedz mi". 🤣
U nas pytania o ciążę skończyły się dopiero po poronieniu, czyli dwa lata po ślubie 🙄 teraz najbliższa rodzina z mojej strony wie,że się intensywnie staramy, badam co lekarz zlecił i więcej i że mamy wizytę w klinice. Za to moja teściowa jest zdania, że dusza jak będzie gotowa to zejdzie na ziemię 🤦 najlepiej bez stresu, bez badań, będę czekać aż dusza z nicości stwierdzi "świetny pomysł, lecę do Domi brzucha" 🤣teraz mnie to śmieszy, ale jak po drugiej bc to usłyszałam to zrobiło mi się przykro. Ludzie czasem nie mają wyczucia i nawet powiedzenie, że coś jest dla nas trudne nie przemawia do tych główek...Jagodecka lubi tę wiadomość
👱♀️'94
MTHFR hetero, PAI homo
KIR AA, brak DS-ów
początek IO
Euthyrox 50
Metformina 1000
👦'86
morfo 2% -> 4%
słaby czas upłynnienia
Starania
09.2021 - 9tc 💔
Starania rozpoczęte 03.2022
05.22-bc
10.22-bc
05-08.23- 3 cykle stymulowane ❌
08.24 - start IVF -> z 9 zapłodnionych komórek mamy 4x❄
08.24 - świeży transfer -> cb
09 i 10.24 - FET ❌
12.12 naturalny Cud 🥹 II-beta 1013
14.12-beta 2362 pęcherzyk w macicy
21.12 - echo serca
28.12 - serce bije, CRL 1,03 cm
14.01- serce bije, CRL 2,5 cm
28.01 - 1 prenatalne ⏳ -
Scarlett 89 wrote:
Kochana działajcie 🔥🔥🔥rozalaa lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Cześć dziewczyny. Dziś zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny 🥹 pierwszy pozytywny test od 6 lat jak się staramy z mężem o dziecko. Poleciałam od razu wyniki zrobić. Beta 54,39 a prog 16,3. Wg ovu jest to 3t6d. Ogólnie mam niedomogę ciałka żółtego. Co myślicie o moich wynikach? Powinnam brać duphaston jak myślicie?
Jakie piękne wieści 🥰 motywujące, tym bardziej po tak długich staraniach ☺️ ja dla spokojnej głowy skontaktowałabym się z lekarzem ☺️ wpisać Ci 🤰🏻 na pierwszej stronie? Gratulacje 🥰Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Cześć dziewczyny. Dziś zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny 🥹 pierwszy pozytywny test od 6 lat jak się staramy z mężem o dziecko. Poleciałam od razu wyniki zrobić. Beta 54,39 a prog 16,3. Wg ovu jest to 3t6d. Ogólnie mam niedomogę ciałka żółtego. Co myślicie o moich wynikach? Powinnam brać duphaston jak myślicie?
Tegoroczny luty to jakiś magiczny miesiąc dla Staraczek 😍 serdecznie gratuluję i trzymam kciuki za rozwój sytuacji 🤞🤞Butterfly23 lubi tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Biedronk@ testuj wieczorem, pik już za rogiem ☺️
Bialeekk może właśnie taki cykl będzie kluczem do sukcesu ☺️
Skoro już jesteśmy w temacie bezczelności osób postronnych to nigdy nie zapomnę jak moja ciotka po ok. roku po Naszym ślubie zadzwoniła do mojej mamy pytając ją prosto z mostu czy ja planuje dzieci i czy mogę je wgl mieć? 🥴 Szczyt chamstwa i totalne prostactwo 🤷🏻♀️Karina, Paucia, Sagi lubią tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:Jakie piękne wieści 🥰 motywujące, tym bardziej po tak długich staraniach ☺️ ja dla spokojnej głowy skontaktowałabym się z lekarzem ☺️ wpisać Ci 🤰🏻 na pierwszej stronie? Gratulacje 🥰
Dziękuje! Problem polega na tym, że ja aktualnie nie mam swojego lekarza, ponieważ zawiesiliśmy starania. Długo długo u nikogo nie byłam. I muszę czekać do wizyty.
Tak wpisz proszę 🥰Pfry, Domi94, mala_osska lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
AMH: 4,44 ng/ml
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
ovitrelle 375 -
Lipcowa wrote:Biedronk@ testuj wieczorem, pik już za rogiem ☺️
Bialeekk może właśnie taki cykl będzie kluczem do sukcesu ☺️
Skoro już jesteśmy w temacie bezczelności osób postronnych to nigdy nie zapomnę jak moja ciotka po ok. roku po Naszym ślubie zadzwoniła do mojej mamy pytając ją prosto z mostu czy ja planuje dzieci i czy mogę je wgl mieć? 🥴 Szczyt chamstwa i totalne prostactwo 🤷🏻♀️ -
Domi, i to jest myśl! 🤔 Zacznę może wywoływać duchy / dusze z nicości to się Maleństwo pojawi...
Lipcowa, serio?! Są aż tak bezczelni ludzie?
Chociaż co ja się dziwię... U nas chrzestna mojego Męża w dniu naszego wesela stwierdziła, że skoro weszłam do rodziny to mam robić i zachowywać się tak, jak ona uważa za stosowne. Rozwaliła nam początek wesela tak, że aż z hukiem Mąż ją z niego wyrzucił...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2023, 18:07