" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola :) wrote:Ogólnie możliwa jest tak wczesna owulacja, każdy cykl jest inny. Generalnie polecam jeszcze z 2 dni zobaczyć jaka temperatura, póki co wygląda jakby owulacja była 🤔
A miałaś już kiedy tak wczesna owulacje?
Raczej nie, ale temperaturę mierzę od kilku cykli. Kiedyś czułam pęknięcie pęcherzyka (nigdy tak wcześnie), ale gin mi wytłumaczyła to w taki sposób, że im kobieta starsza tym więcej jest tam zrostów i niekoniecznie będzie to zawsze wyczuwalne.. taka teoria 🤷🏻♀️
Mam wrażenie, że odkąd chce dzidziusia wszystko jest skomplikowane 😅😏
Mam nadzieję, że to jeszcze nie to 😏👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta -
moonflower przykro mi 😑 następny cykl będzie Twój ☺️ a ogólnie jak wrażenia z tym testem z krwi? ☺️
Paucia bawcie się dobrze! 😁 Daj znać co i jak ☺️
Czytoto jak się czujesz?
Abietis dobrze, że działacie ☺️ w końcu musi się udać ☺️
Tulę za wszystkie ⚪. Ale nadal piłka w grze 🍀
Ja czekam na wypis i rozmowę z lekarzem, do 10tej mam niby wiedzieć co i jak wyszło - lekki stres jest ale musi być dobrze ☺️
rozalaa, MerryCherry, Paucia, Niaha, Evondita82, Jagodecka, Nowanna, Ancalime, MonikaMonia, Abietis, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ah, chyba przyjdzie do mnie 🐒 wczoraj jakbym zaczęło się plamienie, które u mnie zawsze jest przed okresem na ok 2-3 dni przed. 😪
12 dni po zastrzyku, na pinku jeszcze jest ślad kreski, ale już bardzo słabiutki.. i jest mi coraz bardziej przykro, że chyba znowu będzie walka..
Starania od : 10.2021 -
Lipcowa - no pewnie że będzie dobrze 😊💪
Natosia - no ładnie jakiś wirusek wam się przyplątał 😩
Powiem Wam że widzę duży postęp jeśli chodzi o emocjonalna stronę starań - w tym cyklu nie googluje miliona rzeczy które mogły by być objawami ciąży 😂 jestem z siebie dumna 🥳 moonflower 10 dpo to bardzo wcześnie więc prosze mi się tam nie smutać 😘MerryCherry, Jagodecka lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
nick nieaktualnyMimiM29 wrote:Ah, chyba przyjdzie do mnie 🐒 wczoraj jakbym zaczęło się plamienie, które u mnie zawsze jest przed okresem na ok 2-3 dni przed. 😪
12 dni po zastrzyku, na pinku jeszcze jest ślad kreski, ale już bardzo słabiutki.. i jest mi coraz bardziej przykro, że chyba znowu będzie walka..MimiM29, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Czy 3/4DPO sa jakieś objawy? Czy mnie coś straszy?😂
-
MerryCherry wrote:Mimi...może to jednak nie okres.Trzymam mocno kciuki i nawet jeżeli się nie uda teraz to nowe szanse przed tobą. Ja już się ogarnelam i nastawiam na kolejne próby ❤️🤗
Powodzenia w nowym cyklu 🤞🤞🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 09:43
MerryCherry lubi tę wiadomość
Starania od : 10.2021 -
Lipcowa wrote:Emka06 nie lubię. Jak się czujesz?Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Tyle mocno Wszystkie za ⚪ i 🐵 ❤️
Ja właśnie wróciłam z diagnostyki z badania bety i proga, ale mnie pani pielęgniarka zasmuciła bo wyniki będą dopiero w poniedziałek 😔Evondita82 lubi tę wiadomość
-
Hej hej! Miłego dnia wam życzę!❤️
Mam nadzieję, że wasz będzie milion razy lepszy niż mój!
Jestem już po wizycie u dentysty, siedzę i płacze w aucie. Spełnił się chyba najgorszy z możliwych scenariuszy.
Przez źle założony i wypełniony ubytek doszło do ostrego zapalenia dziąseł i recesji. Kuźwa rozumiecie? Opadły mi dziąsła w okolicy zęba którego miałam leczonego😡😭😭 faktycznie, zauważyłam, że ząb mi się jakby trochę cofnął do tylu, ale myślałam, że to moje przewrażliwienie….
Teraz czeka mnie o wiele bardziej skomplikowane leczenie i w późniejszym czasie prawdopodobnie przeszczep dziąsła. To jest dramat po prostu.
Tak w skrócie po wizycie u dentystki w PL co się działo.
Bolał mnie ząb który był wypełniany po tej wizycie, ale dentystka powiedziała, że przy wymianie plomby tak może boleć przez pare dni. Później była chwila spokoju z tym zębem, a jak zaczęłam gryźć nim to już bolał tak, że hej.
Nie miałam jak go skonsultować u niej, więc zostawiłam go na wizytę jak wyjedziemy.
No i proszę, w tym tygodni zaczął tak boleć, że gorączki dostawałam. Jak się okazuje i ten ząb i zapalenie które się rozwinęło, a że doszło przez zapalenie do recesji to zaczęła się większa jazda.
Sprawdzajcie milion razy dentystów do których idziecie, nawet jak mają świetne opinie☹️☹️
Przepraszam za ten żalpost, ale musiałam się komuś wygadać 😪😪👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Meginka wrote:Sagi, super! Gratulacje 😄 warto było tyle czekać na ten wynik ❤
Ogoorkowam masakra u mnie też, mąż się śmieje że mi tam traktor jeździ w brzuchu chyba🙈😁 No tak głośno daje czadu to burczenie ze szok 🙈 muszę często jeść a mniejsze porcje😊
Czytoto, widzę po Twoim suwaczku ze jesteśmy w tym samym dniu ciąży, więc razem rodzimy! 😁 nawet wizytę mamy tego samego dnia ❤
Sagi kochana ! Pięknie 😍♥️ kmw poniedziałek kolejna beta ?
Tule też za wszystkie biele:*Sagi, Evondita82 lubią tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Hej hej! Miłego dnia wam życzę!❤️
Jestem już po wizycie u dentysty, siedzę i płacze w aucie. Spełnił się chyba najgorszy z możliwych scenariuszy.
Przez źle założony i wypełniony ubytek doszło do ostrego zapalenia dziąseł i recesji. Kuźwa rozumiecie? Opadły mi dziąsła w okolicy zęba którego miałam leczonego😡😭😭 faktycznie, zauważyłam, że ząb mi się jakby trochę cofnął do tylu, ale myślałam, że to moje przewrażliwienie….
Teraz czeka mnie o wiele bardziej skomplikowane leczenie i w późniejszym czasie prawdopodobnie przeszczep dziąsła. To jest dramat po prostu.
Bolał mnie ząb który był wypełniany po tej wizycie, ale dentystka powiedziała, że przy wymianie plomby tak może boleć przez pare dni. Później była chwila spokoju z tym zębem, a jak zaczęłam gryźć nim to już bolał tak, że hej.
Nie miałam jak go skonsultować u niej, więc zostawiłam go na wizytę jak wyjedziemy.
No i proszę, w tym tygodni zaczął tak boleć, że gorączki dostawałam. Jak się okazuje i ten ząb i zapalenie które się rozwinęło, a że doszło przez zapalenie do recesji to zaczęła się większa jazda.
Sprawdzajcie milion razy dentystów do których idziecie, nawet jak mają świetne opinie☹️☹️
Przepraszam za ten żalpost, ale musiałam się komuś wygadać 😪😪
Ściskam Cię mocno… ale mnie wkurza coś takiego. Człowiek nie może zaufać lekarzowi tylko musi sprawdzać po nim 😠Bialeekk lubi tę wiadomość
-
Lilka1298 wrote:Teoretycznie od razu niemal po zapłodnieniu można coś odczuwać, a co Ci dolega?
Gdy wstaje rano odczuwam takie zimno ze masakra 😭 teraz lepiej, ale wczoraj to do po południa mnie trzymało uczucie zimna 🫢 wczoraj wieczorem w brzuchu takie jeżdżenie ze masakra 🫢 czuje sie jak by mnie choroba łapała tak słabo sie czuje -
Emka06 wiem co czujesz i tulę mocno. 😘 Macie jakiś plan na kolejny cykl?
Bialeekk o rety 😳 trzymaj się tam ❤️Bialeekk, Emka06 lubią tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:Czytoto jak się czujesz?
Jest dobrze, męczą mnie mdłości i potworne zmęczenie, ale to nic takiego ☺️
Bardziej mnie martwi to, ze wciąż nie ma wyników wczorajszej bety, a ja już się naczytałam o większym odsetku poronień po stymulacji i zastrzykach😔 -
Ogoorkowa wrote:
Sagi kochana ! Pięknie 😍♥️ kmw poniedziałek kolejna beta ?
Tak, zrobię w tym samym labie, pewnie znowu sobie poczekam, ale tak pewnie będzie łatwiej porównać wyniki
Bardzo test ściemniał dziś, jestem wzruszona bo pierwszy raz widzę u siebie coś takiego, i naprawdę już się godziłam z poprzednim wynikiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 09:58
Beige, Emka06, Evondita82, kropka27, Jagodecka, WonderWoman, LikePink, rozalaa, Ogoorkowa, Spencer, Ancalime, MonikaMonia, Domi94, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Hej hej! Miłego dnia wam życzę!❤️
Przepraszam za ten żalpost, ale musiałam się komuś wygadać 😪😪
Jestem w szoku 😳 to straszne, może choć trochę nasze wsparcie online Ci pomoże ♥️♥️♥️Bialeekk lubi tę wiadomość
👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta -
Sagi wrote:Ściskam Cię mocno… ale mnie wkurza coś takiego. Człowiek nie może zaufać lekarzowi tylko musi sprawdzać po nim 😠
Dziękuje!🥺
Daj spokój, tak się bałam dentystów, a teraz już całkiem przerodzi się to w jakaś dentofobie…😪👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰