X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne " W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
Odpowiedz

" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"

Oceń ten wątek:
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraH.97 wrote:
    Witam Was serdecznie ^^ przyszłam Nam jeszcze ta fragmentacja DNA, wydaje mi się że tu jest wszystko dobrze tak? Czy coś źle czytam 😅

received-718736313259741.jpg

Wygląda to całkiem dobrze :)

SandraH.97 lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Incognitka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Dziewczyny ja zgłaszam przybycie najbardziej mendowatej 🦍 od lat, zmiotła mnie w nocy z planszy, taki ból brzucha i tak intensywne krwawienie że masakra, wstałam do łazienki i już nie wróciłam do łóżka bo zrobiło mi się słabo, mój B. Mnie zanosił...

B. - Witamina C i kwasy Omega

Lecę popołudniu po facellki i zaczynamy bojowo nowy cykl!

Przybijam piątkę - u mnie też 🐒. Całą noc czułam ból brzucha 🙄
    Co do nowego cyklu to zaopatrzyłam się w testy owu z domowego laboratorium z allegro 😜
    Całe 10 opakowań- za 100zł. Okazja była 🤣🤣😜

04.2023 💔8tc
    18.12.2023💔19+6tc💔
    Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
    Kiedyś Cię przytulę😍
    12.2024 ⏸️ Grudniowy cud💫🌈
    Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
    👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
    25.09.24 🟢
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli19 odpocznij teraz troszkę i wracaj do Nas szybko ☺️ marzec czeka 🍀

Angelika95 będziesz crazy mamą i to jeszcze nie jeden raz 🍀

rozalaa wytrwałości w diecie! 😁 Chudnij ile możesz, bo już niedługo będziesz tylko tyć 🤭🤰🏻

Meginka najlepsze na zatoki są inhalacje 😊 co do Męża to całkowicie rozumiem - mój aktualnie choruje i pewnie wyobrażacie sobie co się dzieje 🤣 ale u Niego to już poważny stan, bo wczoraj wieczorem temperatura pokazała 37,2 także rozumiecie 🤭

Izzy91 kciuki za wizyte 😊 daj znać po 😊

Beezi może to właśnie badania Starego będą kluczowe? 🤔 Bo wcześniej nie miał robionych?

moonflower tulę za 🐒. Odpoczywaj ❤️ To pierwszy dzień Twojej ciąży 😊

Oli123 piękne kreski! 😁
    Teraz będzie inaczej - zobaczysz 😊 już wykorzystałaś limit złych zdarzeń 🍀

Scarlett89 czekamy pod kibelkiem 🤞🏻🍀

Dziewczyny na pokładzie mamy 17! zafasolkowanych przyszłych crazy mamusiek! 😁
    Statycznie to jedna dziennie także przyszłe testujące - statystyka jest po Waszej stronie, a forumowe kciuki mają magiczną moc! 🦠🦠

Ona11, rozalaa, Pfry, Meginka, Paucia, Oli123, Kropkaxyz, .aś., agentka93, Evondita82, samantka lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Agata99 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jaki jest najczulszy test ciążowy i po jakim czasie od stosunku może coś wykryć?
    Tak samo - kiedy najwcześniej beta?
    Zwolniono mnie z pracy, szef to tyran i ciągle się wytrząsa za wszystkie plagi egipskie i chciałabym mu utrzeć trochę nosa, a nie wiem, kiedy najwcześniej mogę testować.

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka bardzo dobry zakup! 😁
    Ja ostatnio zamawiałam testy owu i machnęłam 5 ciążowych przy okazji do koszyka. Po chwili namysłu (bardzo krótkiej) dołożyłam jeszcze 5 🙈
    I tulę za 🐒. Marzec będzie Twój 😊

Incognitka, Oli123, samantka lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Hej hej, no kto tam dzisiaj wysikuje dwie kreski ? 🙂

Dziewczyny, ale miałam okropną noc, kręciłam się, prawie nie spałam, jestem wykończona. Nad ranem jak przysnęłam to obudził mnie zaraz potworny ból zatok... masakra🤒😪 nie mogę się nachylić bo wybuchnę 🤕zrobiłam sobie ciepły termofor i chyba wezmę apap bo tylko to mogę, prawda ?

Meginka z całego serca polecam Ci płukanie zatok :) są gotowe zestawy z buteleczka w aptece. Albo jeśli masz wprawę to sobie sama możesz zrobić roztwór, szklanka przegotowanej wody i płaska łyżeczka soli. Zobacz sobie jakiś filmik jak to się robi. Działa lepiej niż tabletka przeciwbólowa bo pozbywasz się źródła bólu :)

Meginka lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Incognitka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Incognitka bardzo dobry zakup! 😁
    Ja ostatnio zamawiałam testy owu i machnęłam 5 ciążowych przy okazji do koszyka. Po chwili namysłu (bardzo krótkiej) dołożyłam jeszcze 5 🙈
    I tulę za 🐒. Marzec będzie Twój 😊
    Ciążowy mam jeden w domu- paskowy facelle.
    Większej ilości nie kupowałam, bo czułam, że się nie udało- zaraz po owulce poszło w 🍒 jak zawsze przed małpą 🙄
    Jeżeli tym razem będzie inaczej to od razu machnę 10 😜

04.2023 💔8tc
    18.12.2023💔19+6tc💔
    Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
    Kiedyś Cię przytulę😍
    12.2024 ⏸️ Grudniowy cud💫🌈
    Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
    👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
    25.09.24 🟢
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonflower - jeju zawsze masz takie bolesne miesiączki? 😢 to okropne taki kat co miesiąc :/
    Lipcowa taki jest plan - schudnąć by przytyć 😂 mam teraz jakieś 57kg na liczniku więc dużo nie chce, ale do 52 będzie idealnie 😊 co prawda BMI spada wtedy poniżej 20, jednak nie uważam tego za przeszkodę, już tyle ważyłam, cykl był raczej normalny 😉🤷‍♀️

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET❄️5bb👎
    3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Dziewczyny ja zgłaszam przybycie najbardziej mendowatej 🦍 od lat, zmiotła mnie w nocy z planszy, taki ból brzucha i tak intensywne krwawienie że masakra, wstałam do łazienki i już nie wróciłam do łóżka bo zrobiło mi się słabo, mój B. Mnie zanosił...

Ale ale, zaczęliśmy obydwoje suplementację NAC, ja będę brała cały cykl po 600mg od 2-7 DC 1200mg B. Cały czas po 600mg i ja jeszcze olej z wiesiołka to tak dodatkowo.

B. - Witamina C i kwasy Omega

Lecę popołudniu po facellki i zaczynamy bojowo nowy cykl!

Chciałabym żeby te suplementy troszkę skróciły mi oczekiwanie na owu, bo do 17dc to trochę czekania mam...

Kochana trzymaj się - jeśli możesz to odpocznij w ten weekend, facelki poczekają. Zjedz coś co lubisz, ciepłe zupy, dobre obiadki. Napij się kakałka ;) Twoj organizm ciężko teraz pracuje. Ja w dzień wigilii dostałam takiego okresu ze o 14:00 polozylam sie i płakałam z bezsilności, bo wigilia u nas, a czułam się jak z krzyża zdjęta… ale juz następny okres był normalny.

moonflower lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Dobrego dnia🌹

Wpadam do was z aktualizacją taką, że według apki już jestem po owu😡 Według mnie? Totalnie nie.
    Nie czułam w tym miesiącu nawet bólu owulacyjnego, a owulaki które miałam były mocno blade.
    Jestem trochę zła na siebie, że nie kupiłam tych testów😅😂
    Teraz wiem tyle, że nic nie wiem, wrrrr!

Incognitka lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Moonflower - jeju zawsze masz takie bolesne miesiączki? 😢 to okropne taki kat co miesiąc :/
    Lipcowa taki jest plan - schudnąć by przytyć 😂 mam teraz jakieś 57kg na liczniku więc dużo nie chce, ale do 52 będzie idealnie 😊 co prawda BMI spada wtedy poniżej 20, jednak nie uważam tego za przeszkodę, już tyle ważyłam, cykl był raczej normalny 😉🤷‍♀️

jak brałam tabletki to zapomniałam że jest coś takiego jak bolesna miesiączka, wcześniej miewałam, ale taki hardcore wpadał raz na kilka miesięcy. No akurat teraz trafił się ten właśnie miesiąc...

Ja od stycznia tamtego roku do sierpnia schudłam 15 kg, głównie dzięki deficytowi i fitatu, teraz nadal się pilnuje ale utrzymuje moje 59 kg przy 170 cm wzrostu, jedynie na siłkę się wybieram już od jakiegoś czasu, żeby ujędrnić to moje sflaczałe ciało.

Mi w utrzymywaniu wagi pomaga if, mam 6-cio godzinne okno żywieniowe - od czerwca to praktykuje, wyniki morfologii idealne więc chyba mojemu organizmowi to służy, i podobno tarczyca też lubi takie przerwy w jedzeniu więc same plusy.

rozalaa, balbina28 lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie co do badań nasienia. Morfologi plemników powinna być powyżeju 4%, a to są te o prawidłowej budowie, nie do końca rozumiem

• moonflower Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie!! 25.02 mam obronę mgr, powiedzcie mi pasuje iść w białym garniturze i jakiejś ciemnej bluzce do tego? i czarne szpilki?? czy nie bardzo? właśnie apropo tego mojego schudnięcia wszystkie pozostałe rzeczy są za duze a pewnie nie zdążę nic innego kupić!

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli123 - piękne kreseczki. Bardzo mocno trzymam kciuki, aby teraz było już tylko pięknie! 🤞🍀

Moonflower - przykro mi z powodu tak bolesnego początku okresu 😬 mam nadzieję, że już czujesz się lepiej.

A u mnie: oczywiście, że wczoraj zadzwonili do męża ze szpitala i powiedzieli mu, że odwołują nam wizytę 17.02 do programu 😂 Ja już nie jestem tym wszystkim nawet zdziwiona. Jak mąż zadzwonił do mnie wczoraj to już czułam w jakiej sprawie dzwoni 😅 nasze plany ostatnio kompletnie nie są realizowane przez czynniki zewnętrzne 😬🤪 Na szczęście mąż wyciągnął od nich termin na poniedziałek 20.02 uff... To będzie termin okresu 😁 Proponowali mu na początku termin za 3 miesiące...
    U mnie dzisiaj 10 dpo, temperatura dziwnie skacze 🤨 - miałam dzisiaj testować przed wizytą, ale jako, że jej nie ma to odpuszczam, bo czuję, że biel mnie dobije na krótkim urlopie, który dzisiaj zaczynamy (17-21.02). Z moją wysoką temperaturą teraz nie wiążę większych nadziei - ciągle mam katar i podkasłuje 😅

Oli123 lubi tę wiadomość

👩 33 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 - polip w jamie macicy
    21.09.2021 - histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 - ⏸️😳 - 19.08.2022 - ❤️
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌ przewlekły stan zapalny endometrium
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    ❔❔❔ wciąż niepłodność idiopatyczna
    2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET ???
    29.06 - NATURALS ⏸️ 😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Dziewczyny doradźcie!! 25.02 mam obronę mgr, powiedzcie mi pasuje iść w białym garniturze i jakiejś ciemnej bluzce do tego? i czarne szpilki?? czy nie bardzo? właśnie apropo tego mojego schudnięcia wszystkie pozostałe rzeczy są za duze a pewnie nie zdążę nic innego kupić!
    Myślę, że tak :)
    Przy okazji powodzenia!

• Sagi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Hej hej! Dobrego dnia🌹

Wpadam do was z aktualizacją taką, że według apki już jestem po owu😡 Według mnie? Totalnie nie.
    Nie czułam w tym miesiącu nawet bólu owulacyjnego, a owulaki które miałam były mocno blade.
    Jestem trochę zła na siebie, że nie kupiłam tych testów😅😂
    Teraz wiem tyle, że nic nie wiem, wrrrr!

A jakie masz inne objawy owu poza bólem? Owulaki i apka to tylko omylne narzędzia, ważne co Ty czujesz i obserwujesz moim zdaniem

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:

Oczywiście ze tak. U mnie jedna dziewczyna miała nawet dżinsy i biała bluzkę wiec myśle ze luz… powodzenia!

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Paucia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_osska wrote:
    Dziś mam dzień wolny i sobie odpoczywam.
    Z nudów zapytam Was ile dni przed zaczynacie robić testy?

Ja w tym cyklu robię testy żeby zobaczyć, jak długo zastrzyk ovitrelle utrzymuje się w organizmie.
    Dzisiaj 9 dzień od zastrzyku i drugiej kreski już nie widać. Także kolejne dni będą dla mnie kluczowe.
    A jak to u was wygląda ?

mala_osska ja robiłam test 12 dni po zastrzyku i już miałam biel vizira :/ nie robiłam wcześniej, żeby się dodatkowo nie nakręcać ;)

Oli123 piękny test <3 aż miło popatrzeć :) cieszę się Twoim szczęściem :) czekamy na wyniki bety :)

mala_osska, Oli123 lubią tę wiadomość

12.2021r - 💒
    11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
    03. 2023 - CB 4t 💔
    29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
    30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
    6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
    14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
    07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
    20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
    17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
    preg.png[/url]
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Meginka z całego serca polecam Ci płukanie zatok :) są gotowe zestawy z buteleczka w aptece. Albo jeśli masz wprawę to sobie sama możesz zrobić roztwór, szklanka przegotowanej wody i płaska łyżeczka soli. Zobacz sobie jakiś filmik jak to się robi. Działa lepiej niż tabletka przeciwbólowa bo pozbywasz się źródła bólu :)
    Kurcze, właśnie ja się tego boję zrobić🙃🙈 że się zachłysnę tym, udławię i w ogóle utopię 🙈🙈🙃
    Wiem, wiem, jak dziecko 🤣
    No ale taki cykor ze mnie 🙊🤷‍♀️

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Kurcze, właśnie ja się tego boję zrobić🙃🙈 że się zachłysnę tym, udławię i w ogóle utopię 🙈🙈🙃
    Wiem, wiem, jak dziecko 🤣
    No ale taki cykor ze mnie 🙊🤷‍♀️

Haha myśle ze to naturalna reakcja, mój mąż ma to samo, jak widzi ze idę z buteleczka do łazienki to robi taka zdegustowana minę 😂

Meginka lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ