" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Oli123 wrote:
@MerryCherry, Patisonek25, Domi94 widziałam że pisałyście o heparynie.. akurat ja mam zleconą od lekarza clexane od 16 dc i acard cały czas.. a czemu nie od momentu ciąży 🤷♀️ Biorę dawkę 0,2, a te wstrzykiwania niestety trochę mnie wykańczają.. pierwsze 2 zatrzyki skończyły się płaczem.. no i mam już 1 siniaka po 10 dnia na swoim koncie :p
@Domi94 długo już przyjmujesz tą heparynę?
Przepraszam,że dopiero teraz odpowiadam, ale wczoraj było zero czasu i dopiero teraz nadrabiam i nie chce zgubić 🙈 Przyjmowałam dwa tygodnie w listopadzie ale mnie fraxiparine uczulil i od grudnia się kłuje codziennie. Oczywiście zdarzają się dni, że zapomnę, ale póki nie jestem w ciąży to się nie przejmuje. Boli tylko ten hajs wydany na to bo 100% płatne 🤑
Edit: nadrobiłam 😅 dziewczyny gratuluję pięknych Kropek, ⏸️ i przyrostów 🍀🤞🍀🤞
@Emka ja też nie byłam gotowa na klinikę jeszcze miesiąc temu w 11cs, ale czytając dziewczyny przekonałam się,że lepiej iść i sprawdzić co się dzieje niż zastanawiać się co jest nie tak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2023, 18:09
Ona11, Oli123 lubią tę wiadomość
-
Czytoto wrote:Chyba mówisz o mnie 😉 rano 10 dpo był minimalny cień jeszcze, prawie niewidoczny a wieczorem tego samego dnia już ciemniejszy ☺️ ja właśnie nie doczekałam momentu w którym test zrobił się zupełnie biały, bo najpierw były coraz bledsze, a potem od 10 dpo coraz ciemniejsze ☺️
10dpo a ile dni od zastrzyku ?
U mnie dzisiaj minęło 9 dni od zastrzyku. Rano jeszcze bardzo bardzo jasna druga kreska a popołudniu już negatywny. Także każdy kolejny cień będzie dla mnie jakąś nadzieją 😃
Miałaś jakieś wczesne objawy ? Jak się czujesz? -
mala_osska wrote:10dpo a ile dni od zastrzyku ?
U mnie dzisiaj minęło 9 dni od zastrzyku. Rano jeszcze bardzo bardzo jasna druga kreska a popołudniu już negatywny. Także każdy kolejny cień będzie dla mnie jakąś nadzieją 😃
Miałaś jakieś wczesne objawy ? Jak się czujesz?
Po zastrzyku 11 dzień, bo obstawiam ze owulacja była na następny dzień, chociaż 100 % pewności nie mam 😉 to super, ze wyszedł Ci już biały, bo będziesz miała pewność jak zobaczysz cień, ze to już nie ovitrelle. Ja tej pewności nie miałam i te cienie już mi mi się w oczach mieniły jak je porównywałam 😑
Z objawów, miałam mdłości od 7dpo aż do dzisiaj. I bardzo dziwne kłucie jajnika, takie jakiego nigdy jeszcze nie miałam nawet w pierwszej ciąży ☺️
Trzymam mocno kciuki za Ciebie🤞❤️
A teraz czuje się jakby mnie TIR przejechał😑 muszę dużo leżeć, bo inaczej ogarnia mnie okropne zmęczenie brzuch mi sie napina i w głowie mi się kręci🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2023, 18:52
-
Domi94 wrote:Przepraszam,że dopiero teraz odpowiadam, ale wczoraj było zero czasu i dopiero teraz nadrabiam i nie chce zgubić 🙈 Przyjmowałam dwa tygodnie w listopadzie ale mnie fraxiparine uczulil i od grudnia się kłuje codziennie. Oczywiście zdarzają się dni, że zapomnę, ale póki nie jestem w ciąży to się nie przejmuje. Boli tylko ten hajs wydany na to bo 100% płatne 🤑
Edit: nadrobiłam 😅 dziewczyny gratuluję pięknych Kropek, ⏸️ i przyrostów 🍀🤞🍀🤞
@Emka ja też nie byłam gotowa na klinikę jeszcze miesiąc temu w 11cs, ale czytając dziewczyny przekonałam się,że lepiej iść i sprawdzić co się dzieje niż zastanawiać się co jest nie tak...
Dobrze ze piszesz a coś konkretnego Ci wyszło z uczulenia? Żeby ewentualnie uważać? Heparyna z tego co wiem jest refundowana tylko w ciąży przed ciążą już nie.Domi94 lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Domi94 wrote:@Emka ja też nie byłam gotowa na klinikę jeszcze miesiąc temu w 11cs, ale czytając dziewczyny przekonałam się,że lepiej iść i sprawdzić co się dzieje niż zastanawiać się co jest nie tak...
Domi94 lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Cześć, nie dam rady niestety nadrobic dziś, wezme się za to jutro rano pewnie 😃
Odebralam dziś wyniki badania stopnia czystości pochwy, które kazali zrobic przed hsg i wyszedł II/III stopień, wnioskuje że jest to wynik nieprawidłowy i raczej hsg nie zrobią? Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie?😊 -
Czytoto wrote:Po zastrzyku 11 dzień, bo obstawiam ze owulacja była na następny dzień, chociaż 100 % pewności nie mam 😉 to super, ze wyszedł Ci już biały, bo będziesz miała pewność jak zobaczysz cień, ze to już nie ovitrelle. Ja tej pewności nie miałam i te cienie już mi mi się w oczach mieniły jak je porównywałam 😑
Z objawów, miałam mdłości od 7dpo aż do dzisiaj. I bardzo dziwne kłucie jajnika, takie jakiego nigdy jeszcze nie miałam nawet w pierwszej ciąży ☺️
Trzymam mocno kciuki za Ciebie🤞❤️
A teraz czuje się jakby mnie TIR przejechał😑 muszę dużo leżeć, bo inaczej ogarnia mnie okropne zmęczenie brzuch mi sie napina i w głowie mi się kręci🙂
Dziękuję za rzetelne informacje 😃
Ja jestem bardzo senna i miewam często zawroty głowy i mdłości tez miałam, ale ustąpiły. wydaje mi się, że to skutek progesteronu, który biorę.
Dziękuję za kciuki! Życzę zdrówka ❤️Czytoto lubi tę wiadomość
-
Akczi wrote:Cześć, nie dam rady niestety nadrobic dziś, wezme się za to jutro rano pewnie 😃
Odebralam dziś wyniki badania stopnia czystości pochwy, które kazali zrobic przed hsg i wyszedł II/III stopień, wnioskuje że jest to wynik nieprawidłowy i raczej hsg nie zrobią? Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie?😊
Wiesz co, właśnie mnie to zastanawia, w następnym cyklu mam też mieć hsg, zlecono mi tylko badania krwi pod znieczulenie, nikt nie prosił, żebym wykonała badanie stopnia czystości pochwy... Nie wiem co mam o tym myśleć 🧐 -
Lipcowa proszę o wpisanie @
dziewczyny jak krwawienie zaczyna się wieczorem, to jako początek @ wpisujemy kolejny dzień tak?2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Akczi wrote:Cześć, nie dam rady niestety nadrobic dziś, wezme się za to jutro rano pewnie 😃
Odebralam dziś wyniki badania stopnia czystości pochwy, które kazali zrobic przed hsg i wyszedł II/III stopień, wnioskuje że jest to wynik nieprawidłowy i raczej hsg nie zrobią? Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie?😊
Z tego co ja się dowiadywałam to do II jest OK. Nie wiem, jak potraktują II/III.
W przyszłym tygodniu czeka mnie to samo. Jak długo przed HSG robiłaś czystość?👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Natosia wrote:Lipcowa proszę o wpisanie @
dziewczyny jak krwawienie zaczyna się wieczorem, to jako początek @ wpisujemy kolejny dzień tak?
Ja wpisuje ten sam dzień, niezależnie od godziny 🤔
Tulę za 🐒Natosia lubi tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Niaha wrote:Wiesz co, właśnie mnie to zastanawia, w następnym cyklu mam też mieć hsg, zlecono mi tylko badania krwi pod znieczulenie, nikt nie prosił, żebym wykonała badanie stopnia czystości pochwy... Nie wiem co mam o tym myśleć 🧐
-
Zosis wrote:Z tego co ja się dowiadywałam to do II jest OK. Nie wiem, jak potraktują II/III.
W przyszłym tygodniu czeka mnie to samo. Jak długo przed HSG robiłaś czystość? -
dziewczyny jak krwawienie zaczyna się wieczorem, to jako początek @ wpisujemy kolejny dzień tak? -
dziewczyny jak krwawienie zaczyna się wieczorem, to jako początek @ wpisujemy kolejny dzień tak?
Ja tak samo, wpisuję ten sam dzień nawet jeśli to późny wieczór. Tak mi mówiła moja gin. Chyba że jest to ewidentne plamienie, a nie 🐒 -
no własnie też tak zawsze wpisywałam, ale tutaj dziewczyny różnie pisały.
U mnie zawsze jest od razu na całego, nie mam nigdy plamień.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Patisonek 25 wrote:Dobrze ze piszesz a coś konkretnego Ci wyszło z uczulenia? Żeby ewentualnie uważać? Heparyna z tego co wiem jest refundowana tylko w ciąży przed ciążą już nie.
-
Emka06 wrote:Ja mam mieszane odczucia właśnie po relacji niektórych dziewczyn na temat wizyt w klinice. Dziewczyny zostawiają tam niemałe pieniądze, oczekując, że dzięki pomocy kliniki zostaną mamami, a podejście niektórych lekarzy woła o pomstę do nieba. Mam na myśli chociażby robienie IUI bez przeprowadzenia monitoringu owulacji 🤯 My nie musimy być ekspertkami i znać się na tych wszystkich procedurach, to lekarz powinien nas należycie pokierować. Nie mówię, że kliniki są złe, trzeba mieć po prostu szczęście, żeby trafić na dobrego lekarza. Nie czekam biernie aż minie ten magiczny rok, bo przez ten czas starań wykonaliśmy z mężem sporo badań. Brakuje nam jeszcze badania nasienia, więc daję nam czas na dalszą diagnostykę przed podjęciem decyzji o klinice. Nie twierdzę, że nie skorzystamy z takiej opcji, jeśli będzie to konieczne. Na razie po prostu tego nie czuję
Rozumiem obawy, sama takie mam. I prawie każda z nas moglaby mieć mini doktorat w sprawach niepłodności, interpretacji wynikow, a są lekarze, którzy tego nie wiedzą,albo nie wiedzą jak pokierować i jak pomóc 🤯 ja nie miałam szczescia przez ten rok trafić na dobrego lekarza, więc idziemy na NFZ do kliniki w związku z czym też trochę się obawiam 🙈 -
Niaha wrote:Właśnie to nie szpital, a klinika (invicta) 🙄
Niaha lubi tę wiadomość