" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowanna wrote:Na wyniku mam podane dokładnie: 35,90 nmol/l czyli litr.
Natomiast normy:
Prawidłowo miesiączkujące kobiety: Faza folikularna 0,32 - 0,95 Faza lutealna 3,82 - 50,56 Kobiety po menopauzie: 0,32 - 0,64 Kobiety w ciąży: Pierwszy trymestr: 8,90 - 468,41 Drugi trymestr: 71,55 - 303,05 Trzeci trymestr: 88,72 - 771,15
Mam powyżej normy w fl.
Ogólnie siknelam na test, ale jest zupełnie biały. Nawet kreski testowej nie było 🤦🏼♀️. Nie wiem czy jest sens zbierać siuśki z 2h czy nie lepiej już poczekać do rana.
Edit: pewnie niepotrzebnie robię sobie nadzieję 😔.
7DPO to faza lutealna, wiec wynik 35 jest w normie
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
A właśnie, gratuluje wszystkich wyników☺️ wyglądają bardzo dobrze ✊
Emka, czekamy na info od ciebie 😘
Nowanna, RinTinTin lubią tę wiadomość
-
Nowanna wrote:Na wyniku mam podane dokładnie: 35,90 nmol/l czyli litr.
Natomiast normy:
Prawidłowo miesiączkujące kobiety: Faza folikularna 0,32 - 0,95 Faza lutealna 3,82 - 50,56 Kobiety po menopauzie: 0,32 - 0,64 Kobiety w ciąży: Pierwszy trymestr: 8,90 - 468,41 Drugi trymestr: 71,55 - 303,05 Trzeci trymestr: 88,72 - 771,15
Mam powyżej normy w fl.
Ogólnie siknelam na test, ale jest zupełnie biały. Nawet kreski testowej nie było 🤦🏼♀️. Nie wiem czy jest sens zbierać siuśki z 2h czy nie lepiej już poczekać do rana.
Edit: pewnie niepotrzebnie robię sobie nadzieję 😔.
Ale na jakiej podstawie patrząc na wyniki progesteronu myślisz,że to ciąża?
No i 8dpo to naprawdę wcześnie, jeszcze wszystko może wyjść.Nadzieję ma zawsze każda z nas, każda doszukuje się objawów, które i tak najcześciej są takie same jak przed @.Spokojnie powtórzyłabym test za 2/3 dni.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

-
Hach wrote:My też rok z naszym własnym M, więc dlatego na wiosnę planuje ruszyć z ziołami na balkonie. Nie mogę się doczekać, co mi z tego wyjdzie 😅
Ja w tym miesiącu nic sobie nie wkręcam. Dlatego, że jak miałam jakieś dolegliwości, których dotąd u siebie nie zauważyłam w środku czy pod koniec cyklu i myślałam, że to ciaza, to wcale ciaza nie bylo. Wiec cokolwiek teraz będę odczuwać, to pewnie zignoruje, żeby się n nakręcać 😅
Zazdroszczę bardzo!
My się przeprowadziliśmy niedawno za granicę dlatego teraz trudno mi zacząć z sadzonkami, bo jeszcze nie mieszkamy w miejscu w którym chcemy, a zabieranie tego wszystkiego później tylko przysporzy nam nerwów😂
Ja już miałam chyba wszystkie możliwe objawy ciąży, na wykresie po tempce itp. W nic już niw wierzę dopóki nie będzie czarno na białym🤭😂
Hach, Rica lubią tę wiadomość
-
Nowanna wrote:Jeny, dziekuje. Nie umiem dziś czytać ze zrozumieniem, totalnie 😔.
Czyli owulacja była i tyle.
Najprawdopodobniej była. Nie smuć się, wynik jest przecież dobry ☺️ nie ma czegoś takiego jak ciążowy progesteron 😉
Nowanna, balbina28, agentka93 lubią tę wiadomość
-
Natosia, tak zrobię.
Zeswirowalam dzisiaj. Nie wiem co się ze mną stało. Od owulacji odpuściłam mierzenie temperatury, zastanawianie się nad objawami i nad tym wszystkim. Dziś rano zapomniałam, ze miałam zbadać tego proga dla endokrynolog. Poleciałam rano i od spuszczenia krwi zamiast mózg musk mi się zrobił 🤦🏼♀️. -
Czytoto wrote:Najprawdopodobniej była. Nie smuć się, wynik jest przecież dobry ☺️ nie ma czegoś takiego jak ciążowy progesteron 😉
Może tak- progesteron w ciąży warto badać i faktycznie powinien być wyższy. Ale progesteron nie jest wyznacznikiem tego,że jest się w ciąży:)
RinTinTin, Czytoto, agentka93 lubią tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

-
Natosia wrote:Może tak- progesteron w ciąży warto badać i faktycznie powinien być wyższy. Ale progesteron nie jest wyznacznikiem tego,że jest się w ciąży:)
Dokładnie o to mi chodziło 😉 -
nick nieaktualnyCzyli ciążę będziesz prowadziła w Szkocji? 🙂Bialeekk wrote:Zazdroszczę bardzo!
My się przeprowadziliśmy niedawno za granicę dlatego teraz trudno mi zacząć z sadzonkami, bo jeszcze nie mieszkamy w miejscu w którym chcemy, a zabieranie tego wszystkiego później tylko przysporzy nam nerwów😂
Ja już miałam chyba wszystkie możliwe objawy ciąży, na wykresie po tempce itp. W nic już niw wierzę dopóki nie będzie czarno na białym🤭😂
Rica lubi tę wiadomość
-
Patisonek 25 wrote:Dziewczyny byłam odebrać wyniki mammografii, miałam po usg piersi podejrzenie włókniaka bo docent widział zgrubienie ale podobno to sie zdarza jak pacjentka jest w 2 fazie cyklu, ale na szczęście jest wszystko dobrze. Mammografia nic nie wykazała. Kamień spadł mi z serca.
Świetna wiadomość 🥰
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Dobrze przeczytałaś. A umowa od 1.04. czyli wypowiedzenie kończy się przed okresem 3 latMainlylife wrote:Jeśli dobrze przeczytałam składa wypowiedzenie 28.02 a okres wypowiedzenia liczy się od 1.03 do 31.03. Chyba, ze na coś zle przeczytałam*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Kil dziękuję, że pytasz
fizycznie czuję się już ok, psychicznie poukładałam sobie w głowie chyba też
jestem zmotywowana do działania i przebieram nogami na myśl o marcu 
RinTinTin najważniejsze, że potwierdzone, że owulka była
Paucia dokładnie, nie można tracić ducha walki
sama co prawda mam chwile zwątpienia i wiem, że to normalne ale nie przyjmuje do wiadomości, że mogę nie mieć nigdy dziecka - i wiem, że nie przestanę o nie walczyć, bo kiedyś te wszystkie miesiące walki wynagrodzi mi jeden bezzębny uśmiech
Dziewczyny wszystkie się doczekamy - WSZYSTKIE 
Nowanna znajomości bardzo często weryfikuje czas. Jestem zdania, że jeśli bliska osoba nie dba o Nas psychicznie tak jak my dbamy o nią to czasami łatwiej żyje się, gdy drogi rozchodzą się
A jak w pracy - może tam jest jakaś fajna dziewczyna?
co do testowania 8 dpo to trochę może być za wcześnie ale.. kto zabroni
Ewiwi a ta cassava to na okres jest?
nigdy nie słyszałam o niej 
Sagi niektóre sny są straszne ale dobrze, że to tylko sen
dlaczego stresujesz się pracą?
Estrella witaj
powodzenia przy testowaniu - trzymam kciuki 
Puchalkaaa cześć
zapisałam testowanie na 28.02
badałaś hormony z 1 strony wątku?
tam są fajnie podzielone na "etapy" co do stopki to możesz ustawić ją "ustawienia" 
Hach wolna głowa jest bardzo ważna, cieszy mnie, że wypracowałaś balans
a może to właśnie to będzie złotym środkiem? 
Ona11 wyniki są w normie - spokojnie
Mainlylife ja niestety nic nie rozumiem
kiedy masz wizyte u swojego lekarza?
Paulina666 tulę. Ale to pierwszy dzień Twojej ciąży
balbina28 brawo, owulka była i to najważniejsze
i to bardzo ładna
teraz tylko odliczać do testowania 
Natosia a jakie masz normy w swoim labie?
Patisonek25 super wieści
cieszę się razem z Tobą 
Mnie pół dnia nie było na forum, bo poleciałam do przyjaciółki awaryjnie posiedzieć z jej brzdącem, bo miała rozmowę o pracę i mały powiedział do mnie "mama" (ma taki etap, że chyba każdy to dla niego mama) i tak mi się ciepło na sercu zrobiło.. zapisuję to w pamięci jako dobry omen
Nowanna, Patisonek 25, Ona11, balbina28, Kropkaxyz, Spencer, Natosia, Sagi, Emka06, Oli123, RinTinTin, Paucia, Incognitka, Beezi, Kil lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️

-
Lipcowa, w pracy te znajomosci są tylko pracowe… nie są jakieś głębsze. Przynajmniej dla mnie. Dwa ze mało kobiet pracuje u mnie w podobnym wieku.
Tamta paczka koleżanek to również te z którymi się podróżowało na domki w wakacje w liceum i na studiach, jeździło na ogniska i na wycieczki do innych miast na weekend. Ale te czasy minęły
.
Ciężko mi urwać kontakt, ale widać ze się bardzo ukrócił.
Może to „mama” coś oznacza 😉. -
Nowanna a może coś w Twojej strefie hobbystycznej?
chodzisz na jakieś zajęcia? 
Mam nadzieję, że już niedługo sama usłyszę takie "mama"
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨

-
Dziewczyny, Ja przychodze z takim pytaniem, udzielam się, ale czytam co u Was, za bardzo mi na głowę przez forum siadło. Ale do rzeczy, jestem 6 dpo i ide jutro do fryzjera, na pewno będę miała rozjaśniane włosy ale nie wiem co jeszcze wymyślimy, kwasy pewnie też i teraz nie wiem czy sikać jutro czy to nie ma żadnego znaczenia
-
Kamsi wydaje mi się, że bez znaczenia 😊 zagnieżdżenie teoretycznie może być od 6 dpo ale zarodek jest na tym etapie chroniony 😊🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨

-
Arieen wrote:Czyli ciążę będziesz prowadziła w Szkocji? 🙂
Tak, będę prowadziła według tutejszych „zasad”, ale wiem, że mi to nie wystarczy, więc w miarę możliwości chciałabym i tak doglądać w PL😂
Arieen lubi tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:Nowanna a może coś w Twojej strefie hobbystycznej?
chodzisz na jakieś zajęcia? 
Mam nadzieję, że już niedługo sama usłyszę takie "mama"
na pewno 🥰🥰🥰🥰
Lipcowa lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤