Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne " W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
Odpowiedz

" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"

Oceń ten wątek:
  • Mainlylife Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Estrella nigdy nie wyjde z podziwu jaką zagadką jest organizm ludzki

Emka06 ja też chciałabym doglądać z brzuszkiem. 😊 Nawet widzę siebie w takich ogrodniczkach z brzuszkiem na budowie 😁 i może w jakiś ładnych kaloszach? 🤔 Mówię Wam laski, ja mam wszystko zaplanowane 🤣🤣 tylko ciąża mi jakoś nie wychodzi 😅

Mainlylife to ta sama infekcja? 🤔

Zosis i to bardzo dobry plan! ❤️
    My też będziemy chcieli jak najwięcej zrobić sami - jaka to później satysfakcja 😊

rozalaa saszety różowe, paski niebieskie - miałaś takie? 😊 doskonale rozumiem, że same wpadły 😉 I super - Ty marzec, Beezi kwiecień i lecimy z tym ❤️

Agn1000, Siesiepy jesteście tutaj? 🧐😊

Najpierw grandenella wcześniej leczona lekami na grzybice przez innego gina w ślepo bez posiewu 🙈 potem antybiotyk, kolejna ureoplasma leczona 3 razy bo nie dało się cholerstwa pokonać, kolejny antybiotyk dostałam po hycyos i biopsji żeby nie wdała się infekcja po zabiegu, a teraz zapalenie 🙈

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏼 31.12.2014r.
    💒 2020r.
    👱🏻‍♀️
    Endometrioza III stopnia ❌
    21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
    31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
    Hormony ✅

🧔‍♂️30
    badanie nasienia✅

07.05.2023r. ⏸️🙊
    08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
    10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml

25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨

age.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowa, tak myślałam o mojej mamie ale jeszcze czekam, po ich dokładnych opowiadaniach raczej wierze im.
    Mam jeszcze pytanie do was dziewczyny bo od 2 cykli mam plamienie przed okresem ostatnio trwwały jakos 2 dni w tym cyklu 3 w tym tylko dwa razy widzialam krew ale na papierze okres powinien teraz byc jest tradycyjnie bol brzucha wzielam tabletke jest oki (ogolnie miesiaczki mega bolsne) napisalam sms do gin i napisala ze czekac na okres i narazie nie ma co gdybac ale czy cos myslicie czemu sie tak dzieje?
    dodam ze mocnego tradycyjnego krawienia brak jedynie na ciemny braz :<<

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    lipcowa wizyta na sono umówiona na nastepny tydzien,
    dziewczyny odniose sie do tematu a propo rozmów o naszym problemie ja niestety mam blokade i nie romzmawiam o tym z nikim tylko z mężem, wszystkie moje najblizsze kolezanki zaszły w 1 cs , dodatkowo usyłaszam kiedy moja kolej bo jako jedyna wziełam ślub a kiedys mówiłam że chciałabym mieć dzieci a w ciągu roku aż 6 koleżanek zaszło lub urodziło ...osttania koleżanka rodzi teraz w maju...ona nawet nie wiedziała że jest coś takiego jak staranie, myślała że jak jest współżycie bez zabezpieczenia to od razu jest dziecko, przykre to jest , bo im tak bardzo zazdroszcze, ale jednocześnie ten ciągły kontakt i słuchanie tylko o ich dzieciach które są w tym samym wieku i że super bo wszystkie tak samo urodziły bardzo mnie smuci że najchetniej bym siedziała w domu sama ....

Dzella, nie martw się tym. Powiem Ci, ze mamy wśród znajomych i rodziny pry, które twierdzą, ze zaszły za pierwszym razem, albo ze wpadły. A po czasie okazało się, ze to była nie prawda. Badali się i diagnozowali. Inni niby pierwszy cs, a jednak testy owu były, mierzenie temp było i później z rozmów wynikało, ze 6 miesięcy współżyli bez zabezpieczenia… . Tak to jest z ludzmi, ze czasami nie mówią prawdy.

Lipcowa, przeróżne. Raczej kryminalne, thrillery, ale również emily in Paris 😅. Lubię tematykę terrorystyczna, homeland, tehran, fauda, ale również polskie kruk, klangor, król, zachowaj spokój, pakt, wataha. Lubię tez polecane wszelkiego rodzaju gambit królowej, ill processo, sukcesja, broudchurch i takie tam :).

Lipcowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mainlylife wrote:
    Najpierw grandenella wcześniej leczona lekami na grzybice przez innego gina w ślepo bez posiewu 🙈 potem antybiotyk, kolejna ureoplasma leczona 3 razy bo nie dało się cholerstwa pokonać, kolejny antybiotyk dostałam po hycyos i biopsji żeby nie wdała się infekcja po zabiegu, a teraz zapalenie 🙈

Trzymam kciuki żeby się już ten kołowrotek skończył i żebyś więcej nie musiała brać antybiotykow 🤞🤞

2/2023 💔 6tc poronienie
    12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
    2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
    5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

01/2023 chcemy drugiego bobasa :)
    Starania bez spiny, co będzie to będzie!
    3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok :)
  • Akczi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej też nudne życie prowadze ale bardzo lubie czytać książki i robić torty na wszelkie możliwe okazje😁🍰

Nowanna, balbina28, Oli123, Lipcowa lubią tę wiadomość

😮1,5 roku starań
    27.12-⏸️

28.12- beta 854
    30-12- beta 2148

20.02- prenatalne 5,6 cm bobusia🥰
    26.02- 7,44 cm
    25.03- 17+3- 166g🐥
    22.04- 415g dziewczynki🩷
    08.05- 680g 🌹
    20.05-770g
    29+3- 1348g🤯
    32+3- 1940g
    34+3- 2500g🫠
    preg.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A macie w tym jakieś doświadczenie? Skąd bierzecie info co i jak robić na kolejnych etapach budowy?

Ja generalnie pracuję w nieruchomościach - w biurze nieruchomości + u inwestora/dewelopera, więc ogarniam papiery. A mój Mąż... No cóż... To jest ten typ, który jak sobie coś postanowi to zrobi. Jak zaczynaliśmy to YT, artykuły w necie i pytania po ludziach... Na początku rzucił pracę i jeździł codziennie na budowę i walczył. Po roku stwierdziliśmy, że przyda się dodatkowa kasa i wrócił do pracy, ale już nie do wcześniejszej, a na budowę, bo tak Mu się spodobało... 🤷‍♀️ I tak powoli ciągniemy... Śmiejemy się, że On jest kierownikiem na tej budowie, a ja takim ludkiem od podaj, przytrzymaj itd. 🤣 ale śmiechem żartem chata już prawie stoi na te nasze cztery ręce zbudowana, z małą pomocą rodzinki, bo tu ktoś przyjechał na sobotę, tu na popołudnie i tak leci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 21:55

Niaha, Ona11, Oli123, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Dzella, nie martw się tym. Powiem Ci, ze mamy wśród znajomych i rodziny pry, które twierdzą, ze zaszły za pierwszym razem, albo ze wpadły. A po czasie okazało się, ze to była nie prawda. Badali się i diagnozowali. Inni niby pierwszy cs, a jednak testy owu były, mierzenie temp było i później z rozmów wynikało, ze 6 miesięcy współżyli bez zabezpieczenia… . Tak to jest z ludzmi, ze czasami nie mówią prawdy.

Lipcowa, przeróżne. Raczej kryminalne, thrillery, ale również emily in Paris 😅. Lubię tematykę terrorystyczna, homeland, tehran, fauda, ale również polskie kruk, klangor, król, zachowaj spokój, pakt, wataha. Lubię tez polecane wszelkiego rodzaju gambit królowej, ill processo, sukcesja, broudchurch i takie tam :).

moze i tak ale sie udało, ja próbuje caly czas cos robic zeby nie myslec ale tak sie nnie da na te forum tez nie chciałam wchodzić ale tu czuje sie rozumiana i rozumiem inne dziewczyny bo czesto jak cos nas spotyka myslimy ze to dotyczy tylko nas a tak jak sie okazuje nie jest

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jezeli wiecie o co chodzi z takimi plamieniami jakie ja teraz mam dajcie znac :)

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widziałam na forum sporo dziewczyn ma plamienia przed okresem, tak jakby @ się dopiero rozkręcała 🤷‍♀️
    Chooolera myślałam że po 30 są pakowane inne testy bo te niebieskie się do piku nie wybarwiaja, na nich są u mnie po prostu dwie dość mocne kreseczki, no nic trudno, będą i te 😁
    Jeju ale wieje 😵
    Uwaga uwaga szukamy tytułu na nowy marcowy wątek!!! ❤️

Karina, samantka lubią tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Oo to niezły budowlany team tu będziemy miały! My chcemy zacząć w tym roku, albo właśnie na wiosnę '24 😁 Marzy mi się, żeby budowy doglądać z brzuszkiem, ale zobaczymy co los przyniesie 😌🤞
    Dołączam 😁 my mamy SSO, teraz czeka nas zakup okien😊 ale u nas to malutkimi kroczkami budujemy,wszystko sami, na każdy etap budowy staramy się odkładać parę groszy , ale przy obecnych cenach jest masakra....no i na dzień dzisiejszy na te okna nas nie stać niestety... Więc albo czekamy zbierając kasę, albo wycieczka do banku 🙈 chociaż chyba wybierzemy pierwszą opcję, ba razie mamy gdzie mieszkać 😊

Dziewczyneczki, jak ja się nie mogę doczekać już tego piątku❤ żeby zobaczyć że wszystko jest w porządku 😊 po cichutku liczę też na ❤ powinno już raczej być widać 😊

Emka06, Stysia16, Oli123, Lipcowa lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Ja generalnie pracuję w nieruchomościach - w biurze nieruchomości + u inwestora/dewelopera, więc ogarniam papiery. A mój Mąż... No cóż... To jest ten typ, który jak sobie coś postanowi to zrobi. Jak zaczynaliśmy to YT, artykuły w necie i pytania po ludziach... Na początku rzucił pracę i jeździł codziennie na budowę i walczył. Po roku stwierdziliśmy, że przyda się dodatkowa kasa i wrócił do pracy, ale już nie do wcześniejszej, a na budowę, bo tak Mu się spodobało... 🤷‍♀️ I tak powoli ciągniemy... Śmiejemy się, że On jest kierownikiem na tej budowie, a ja takim ludkiem od podaj, przytrzymaj itd. 🤣 ale śmiechem żartem chata już prawie stoi na te nasze cztery ręce zbudowana, z małą pomocą rodzinki, bo tu ktoś przyjechał na sobotę, tu na popołudnie i tak leci..

Super sprawa :) mega zazdroszczę, też chciałabym, żebyśmy sami ogarniali wszystko, ale kompletnie się na tym nie znamy.

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    lipcowa wizyta na sono umówiona na nastepny tydzien,
    dziewczyny odniose sie do tematu a propo rozmów o naszym problemie ja niestety mam blokade i nie romzmawiam o tym z nikim tylko z mężem, wszystkie moje najblizsze kolezanki zaszły w 1 cs , dodatkowo usyłaszam kiedy moja kolej bo jako jedyna wziełam ślub a kiedys mówiłam że chciałabym mieć dzieci a w ciągu roku aż 6 koleżanek zaszło lub urodziło ...osttania koleżanka rodzi teraz w maju...ona nawet nie wiedziała że jest coś takiego jak staranie, myślała że jak jest współżycie bez zabezpieczenia to od razu jest dziecko, przykre to jest , bo im tak bardzo zazdroszcze, ale jednocześnie ten ciągły kontakt i słuchanie tylko o ich dzieciach które są w tym samym wieku i że super bo wszystkie tak samo urodziły bardzo mnie smuci że najchetniej bym siedziała w domu sama ....
    Ja mam taką sytuację, że dwie moje przyjaciółki są w ciąży i będą rodzic w bardzo podobnym czasie. Całe szczęście nie wywierają presji. Trzymają kciuki za mnie ale nie pytają. Mi pozostało się cieszyć ich szczęściem, bo można powiedzieć że będę ich taką przyszywaną ciocią. ♥️

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    dziewczyny jezeli wiecie o co chodzi z takimi plamieniami jakie ja teraz mam dajcie znac :)
    A badałaś proga 7dpo? Jakiej długości masz fazy lutealne? Często te plamienia to problemy z progesteronem w drugiej fazie cyklu.

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Karina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Rozala, dziękuje ☺️.
    Odnośnie Horientow to ja zamawiałam 30 sztuk i były niebieskie. Nie wiem czym one się różnią, ale niebieskie to takie średniaki, do facelle bez porównania.

A i jeszcze uprawiam sobie mini ogródek na balkonie, tylko często mi wszystko pada, bo duże nasłonecznienie 😅. Mimo, ze podlewam regularnie ☺️.
    Też jestem tego samego zdania. Chciałam wyjść na cebulę i zamówiłam horieny a skończyło się na tym, że sikam na horieny i facelle 🤣 oszczędność roku, nie wiem po co to było. Oby to był ostatni cykl takiej inwestycji

22.06.23 ⏸

age.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    A badałaś proga 7dpo? Jakiej długości masz fazy lutealne? Często te plamienia to problemy z progesteronem w drugiej fazie cyklu.
    2 cykle mam plamien przed sama miesiaczka , progesteron w normie, nic nie bralam ani nie biore jedynie mialam zastrzyk miesiac temu na pekniecie pecherzyka

• Natosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwie odnośnie seksownej koleżanki nie musiałam nic mówić,bo wystarczyło im wyjaśnienie seksow.No i powiedziałam im,że kiedy ludzie się kochają i bardzo przytulają to tak niektorzy to nazywają,ale my z
    Tata wolimy określenie „miłość”😂 wprawdzie wiedzę odnośnie plemników i jajeczek już mają,ale takie delikatne tematy zostawię na trochę pozniej ;)

Oczywiście od razu powiedziały,ze fuuuuuuj 😅

Akczi, Ona11, Beezi, rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Ja mam taką sytuację, że dwie moje przyjaciółki są w ciąży i będą rodzic w bardzo podobnym czasie. Całe szczęście nie wywierają presji. Trzymają kciuki za mnie ale nie pytają. Mi pozostało się cieszyć ich szczęściem, bo można powiedzieć że będę ich taką przyszywaną ciocią. ♥️
    miło że cie wspierają :)

Karina, Lipcowa lubią tę wiadomość

• Karina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Ja tak mam. Konsultowałam to i ginekolog powiedziała tak jak wcześniej dziewczyny... Macica się oczyszcza 🤔 warto to oczywiście skonsultować przy najbliższej wizycie u gin jeśli zaczęło ciebie to martwić

22.06.23 ⏸

age.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Też jestem tego samego zdania. Chciałam wyjść na cebulę i zamówiłam horieny a skończyło się na tym, że sikam na horieny i facelle 🤣 oszczędność roku, nie wiem po co to było. Oby to był ostatni cykl takiej inwestycji

Ja identycznie 😂.

Karina lubi tę wiadomość

preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Ja tak mam. Konsultowałam to i ginekolog powiedziała tak jak wcześniej dziewczyny... Macica się oczyszcza 🤔 warto to oczywiście skonsultować przy najbliższej wizycie u gin jeśli zaczęło ciebie to martwić
    tak pisalam juz smsy z moja gin mowila ze czekac na rozkrecenie ale przez to wkurzam sie bo nw jak w kalendarzyku zaczac cykl....

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ