X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne " W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
Odpowiedz

" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"

Oceń ten wątek:
  • Mainlylife Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Estrella nigdy nie wyjde z podziwu jaką zagadką jest organizm ludzki

Emka06 ja też chciałabym doglądać z brzuszkiem. 😊 Nawet widzę siebie w takich ogrodniczkach z brzuszkiem na budowie 😁 i może w jakiś ładnych kaloszach? 🤔 Mówię Wam laski, ja mam wszystko zaplanowane 🤣🤣 tylko ciąża mi jakoś nie wychodzi 😅

Mainlylife to ta sama infekcja? 🤔

Zosis i to bardzo dobry plan! ❤️
    My też będziemy chcieli jak najwięcej zrobić sami - jaka to później satysfakcja 😊

rozalaa saszety różowe, paski niebieskie - miałaś takie? 😊 doskonale rozumiem, że same wpadły 😉 I super - Ty marzec, Beezi kwiecień i lecimy z tym ❤️

Agn1000, Siesiepy jesteście tutaj? 🧐😊

Najpierw grandenella wcześniej leczona lekami na grzybice przez innego gina w ślepo bez posiewu 🙈 potem antybiotyk, kolejna ureoplasma leczona 3 razy bo nie dało się cholerstwa pokonać, kolejny antybiotyk dostałam po hycyos i biopsji żeby nie wdała się infekcja po zabiegu, a teraz zapalenie 🙈

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏼 31.12.2014r.
    💒 2020r.
    👱🏻‍♀️
    Endometrioza III stopnia ❌
    21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
    31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
    Hormony ✅

🧔‍♂️30
    badanie nasienia✅

07.05.2023r. ⏸️🙊
    08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
    10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml

25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨

age.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowa, tak myślałam o mojej mamie ale jeszcze czekam, po ich dokładnych opowiadaniach raczej wierze im.
    Mam jeszcze pytanie do was dziewczyny bo od 2 cykli mam plamienie przed okresem ostatnio trwwały jakos 2 dni w tym cyklu 3 w tym tylko dwa razy widzialam krew ale na papierze okres powinien teraz byc jest tradycyjnie bol brzucha wzielam tabletke jest oki (ogolnie miesiaczki mega bolsne) napisalam sms do gin i napisala ze czekac na okres i narazie nie ma co gdybac ale czy cos myslicie czemu sie tak dzieje?
    dodam ze mocnego tradycyjnego krawienia brak jedynie na ciemny braz :<<

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    lipcowa wizyta na sono umówiona na nastepny tydzien,
    dziewczyny odniose sie do tematu a propo rozmów o naszym problemie ja niestety mam blokade i nie romzmawiam o tym z nikim tylko z mężem, wszystkie moje najblizsze kolezanki zaszły w 1 cs , dodatkowo usyłaszam kiedy moja kolej bo jako jedyna wziełam ślub a kiedys mówiłam że chciałabym mieć dzieci a w ciągu roku aż 6 koleżanek zaszło lub urodziło ...osttania koleżanka rodzi teraz w maju...ona nawet nie wiedziała że jest coś takiego jak staranie, myślała że jak jest współżycie bez zabezpieczenia to od razu jest dziecko, przykre to jest , bo im tak bardzo zazdroszcze, ale jednocześnie ten ciągły kontakt i słuchanie tylko o ich dzieciach które są w tym samym wieku i że super bo wszystkie tak samo urodziły bardzo mnie smuci że najchetniej bym siedziała w domu sama ....

Dzella, nie martw się tym. Powiem Ci, ze mamy wśród znajomych i rodziny pry, które twierdzą, ze zaszły za pierwszym razem, albo ze wpadły. A po czasie okazało się, ze to była nie prawda. Badali się i diagnozowali. Inni niby pierwszy cs, a jednak testy owu były, mierzenie temp było i później z rozmów wynikało, ze 6 miesięcy współżyli bez zabezpieczenia… . Tak to jest z ludzmi, ze czasami nie mówią prawdy.

Lipcowa, przeróżne. Raczej kryminalne, thrillery, ale również emily in Paris 😅. Lubię tematykę terrorystyczna, homeland, tehran, fauda, ale również polskie kruk, klangor, król, zachowaj spokój, pakt, wataha. Lubię tez polecane wszelkiego rodzaju gambit królowej, ill processo, sukcesja, broudchurch i takie tam :).

Lipcowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mainlylife wrote:
    Najpierw grandenella wcześniej leczona lekami na grzybice przez innego gina w ślepo bez posiewu 🙈 potem antybiotyk, kolejna ureoplasma leczona 3 razy bo nie dało się cholerstwa pokonać, kolejny antybiotyk dostałam po hycyos i biopsji żeby nie wdała się infekcja po zabiegu, a teraz zapalenie 🙈

Trzymam kciuki żeby się już ten kołowrotek skończył i żebyś więcej nie musiała brać antybiotykow 🤞🤞

2/2023 💔 6tc poronienie
    12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
    2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
    5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

01/2023 chcemy drugiego bobasa :)
    Starania bez spiny, co będzie to będzie!
    3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok :)
  • Akczi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej też nudne życie prowadze ale bardzo lubie czytać książki i robić torty na wszelkie możliwe okazje😁🍰

Nowanna, balbina28, Oli123, Lipcowa lubią tę wiadomość

😮1,5 roku starań
    27.12-⏸️

28.12- beta 854
    30-12- beta 2148

20.02- prenatalne 5,6 cm bobusia🥰
    26.02- 7,44 cm
    25.03- 17+3- 166g🐥
    22.04- 415g dziewczynki🩷
    08.05- 680g 🌹
    20.05-770g
    29+3- 1348g🤯
    32+3- 1940g
    34+3- 2500g🫠
    preg.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A macie w tym jakieś doświadczenie? Skąd bierzecie info co i jak robić na kolejnych etapach budowy?

Ja generalnie pracuję w nieruchomościach - w biurze nieruchomości + u inwestora/dewelopera, więc ogarniam papiery. A mój Mąż... No cóż... To jest ten typ, który jak sobie coś postanowi to zrobi. Jak zaczynaliśmy to YT, artykuły w necie i pytania po ludziach... Na początku rzucił pracę i jeździł codziennie na budowę i walczył. Po roku stwierdziliśmy, że przyda się dodatkowa kasa i wrócił do pracy, ale już nie do wcześniejszej, a na budowę, bo tak Mu się spodobało... 🤷‍♀️ I tak powoli ciągniemy... Śmiejemy się, że On jest kierownikiem na tej budowie, a ja takim ludkiem od podaj, przytrzymaj itd. 🤣 ale śmiechem żartem chata już prawie stoi na te nasze cztery ręce zbudowana, z małą pomocą rodzinki, bo tu ktoś przyjechał na sobotę, tu na popołudnie i tak leci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 21:55

Niaha, Ona11, Oli123, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Dzella, nie martw się tym. Powiem Ci, ze mamy wśród znajomych i rodziny pry, które twierdzą, ze zaszły za pierwszym razem, albo ze wpadły. A po czasie okazało się, ze to była nie prawda. Badali się i diagnozowali. Inni niby pierwszy cs, a jednak testy owu były, mierzenie temp było i później z rozmów wynikało, ze 6 miesięcy współżyli bez zabezpieczenia… . Tak to jest z ludzmi, ze czasami nie mówią prawdy.

Lipcowa, przeróżne. Raczej kryminalne, thrillery, ale również emily in Paris 😅. Lubię tematykę terrorystyczna, homeland, tehran, fauda, ale również polskie kruk, klangor, król, zachowaj spokój, pakt, wataha. Lubię tez polecane wszelkiego rodzaju gambit królowej, ill processo, sukcesja, broudchurch i takie tam :).

moze i tak ale sie udało, ja próbuje caly czas cos robic zeby nie myslec ale tak sie nnie da na te forum tez nie chciałam wchodzić ale tu czuje sie rozumiana i rozumiem inne dziewczyny bo czesto jak cos nas spotyka myslimy ze to dotyczy tylko nas a tak jak sie okazuje nie jest

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jezeli wiecie o co chodzi z takimi plamieniami jakie ja teraz mam dajcie znac :)

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widziałam na forum sporo dziewczyn ma plamienia przed okresem, tak jakby @ się dopiero rozkręcała 🤷‍♀️
    Chooolera myślałam że po 30 są pakowane inne testy bo te niebieskie się do piku nie wybarwiaja, na nich są u mnie po prostu dwie dość mocne kreseczki, no nic trudno, będą i te 😁
    Jeju ale wieje 😵
    Uwaga uwaga szukamy tytułu na nowy marcowy wątek!!! ❤️

Karina, samantka lubią tę wiadomość

4 rok starań o pierwsze 👶
    👩 29 | 🧔 30 |
    AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
    🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
    🌟IVF #1 – 07.2024 → 2❄️
    FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
    🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02❄️5bb 👎
    FET 3.03❄️4bc + ❄️4bb 👎
    FET 21.07❄️2x4cc 👎
    FET 18.08❄️4bc + ❄️3bb 👎
    Został 1 ❄️
    Nie tracę wiary, bo serce wciąż pragnie.
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Oo to niezły budowlany team tu będziemy miały! My chcemy zacząć w tym roku, albo właśnie na wiosnę '24 😁 Marzy mi się, żeby budowy doglądać z brzuszkiem, ale zobaczymy co los przyniesie 😌🤞
    Dołączam 😁 my mamy SSO, teraz czeka nas zakup okien😊 ale u nas to malutkimi kroczkami budujemy,wszystko sami, na każdy etap budowy staramy się odkładać parę groszy , ale przy obecnych cenach jest masakra....no i na dzień dzisiejszy na te okna nas nie stać niestety... Więc albo czekamy zbierając kasę, albo wycieczka do banku 🙈 chociaż chyba wybierzemy pierwszą opcję, ba razie mamy gdzie mieszkać 😊

Dziewczyneczki, jak ja się nie mogę doczekać już tego piątku❤ żeby zobaczyć że wszystko jest w porządku 😊 po cichutku liczę też na ❤ powinno już raczej być widać 😊

Emka06, Stysia16, Oli123, Lipcowa lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Ja generalnie pracuję w nieruchomościach - w biurze nieruchomości + u inwestora/dewelopera, więc ogarniam papiery. A mój Mąż... No cóż... To jest ten typ, który jak sobie coś postanowi to zrobi. Jak zaczynaliśmy to YT, artykuły w necie i pytania po ludziach... Na początku rzucił pracę i jeździł codziennie na budowę i walczył. Po roku stwierdziliśmy, że przyda się dodatkowa kasa i wrócił do pracy, ale już nie do wcześniejszej, a na budowę, bo tak Mu się spodobało... 🤷‍♀️ I tak powoli ciągniemy... Śmiejemy się, że On jest kierownikiem na tej budowie, a ja takim ludkiem od podaj, przytrzymaj itd. 🤣 ale śmiechem żartem chata już prawie stoi na te nasze cztery ręce zbudowana, z małą pomocą rodzinki, bo tu ktoś przyjechał na sobotę, tu na popołudnie i tak leci..

Super sprawa :) mega zazdroszczę, też chciałabym, żebyśmy sami ogarniali wszystko, ale kompletnie się na tym nie znamy.

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    lipcowa wizyta na sono umówiona na nastepny tydzien,
    dziewczyny odniose sie do tematu a propo rozmów o naszym problemie ja niestety mam blokade i nie romzmawiam o tym z nikim tylko z mężem, wszystkie moje najblizsze kolezanki zaszły w 1 cs , dodatkowo usyłaszam kiedy moja kolej bo jako jedyna wziełam ślub a kiedys mówiłam że chciałabym mieć dzieci a w ciągu roku aż 6 koleżanek zaszło lub urodziło ...osttania koleżanka rodzi teraz w maju...ona nawet nie wiedziała że jest coś takiego jak staranie, myślała że jak jest współżycie bez zabezpieczenia to od razu jest dziecko, przykre to jest , bo im tak bardzo zazdroszcze, ale jednocześnie ten ciągły kontakt i słuchanie tylko o ich dzieciach które są w tym samym wieku i że super bo wszystkie tak samo urodziły bardzo mnie smuci że najchetniej bym siedziała w domu sama ....
    Ja mam taką sytuację, że dwie moje przyjaciółki są w ciąży i będą rodzic w bardzo podobnym czasie. Całe szczęście nie wywierają presji. Trzymają kciuki za mnie ale nie pytają. Mi pozostało się cieszyć ich szczęściem, bo można powiedzieć że będę ich taką przyszywaną ciocią. ♥️

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    dziewczyny jezeli wiecie o co chodzi z takimi plamieniami jakie ja teraz mam dajcie znac :)
    A badałaś proga 7dpo? Jakiej długości masz fazy lutealne? Często te plamienia to problemy z progesteronem w drugiej fazie cyklu.

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Karina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Rozala, dziękuje ☺️.
    Odnośnie Horientow to ja zamawiałam 30 sztuk i były niebieskie. Nie wiem czym one się różnią, ale niebieskie to takie średniaki, do facelle bez porównania.

A i jeszcze uprawiam sobie mini ogródek na balkonie, tylko często mi wszystko pada, bo duże nasłonecznienie 😅. Mimo, ze podlewam regularnie ☺️.
    Też jestem tego samego zdania. Chciałam wyjść na cebulę i zamówiłam horieny a skończyło się na tym, że sikam na horieny i facelle 🤣 oszczędność roku, nie wiem po co to było. Oby to był ostatni cykl takiej inwestycji

22.06.23 ⏸

age.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    A badałaś proga 7dpo? Jakiej długości masz fazy lutealne? Często te plamienia to problemy z progesteronem w drugiej fazie cyklu.
    2 cykle mam plamien przed sama miesiaczka , progesteron w normie, nic nie bralam ani nie biore jedynie mialam zastrzyk miesiac temu na pekniecie pecherzyka

• Natosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwie odnośnie seksownej koleżanki nie musiałam nic mówić,bo wystarczyło im wyjaśnienie seksow.No i powiedziałam im,że kiedy ludzie się kochają i bardzo przytulają to tak niektorzy to nazywają,ale my z
    Tata wolimy określenie „miłość”😂 wprawdzie wiedzę odnośnie plemników i jajeczek już mają,ale takie delikatne tematy zostawię na trochę pozniej ;)

Oczywiście od razu powiedziały,ze fuuuuuuj 😅

Akczi, Ona11, Beezi, rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Ja mam taką sytuację, że dwie moje przyjaciółki są w ciąży i będą rodzic w bardzo podobnym czasie. Całe szczęście nie wywierają presji. Trzymają kciuki za mnie ale nie pytają. Mi pozostało się cieszyć ich szczęściem, bo można powiedzieć że będę ich taką przyszywaną ciocią. ♥️
    miło że cie wspierają :)

Karina, Lipcowa lubią tę wiadomość

• Karina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Ja tak mam. Konsultowałam to i ginekolog powiedziała tak jak wcześniej dziewczyny... Macica się oczyszcza 🤔 warto to oczywiście skonsultować przy najbliższej wizycie u gin jeśli zaczęło ciebie to martwić

22.06.23 ⏸

age.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Też jestem tego samego zdania. Chciałam wyjść na cebulę i zamówiłam horieny a skończyło się na tym, że sikam na horieny i facelle 🤣 oszczędność roku, nie wiem po co to było. Oby to był ostatni cykl takiej inwestycji

Ja identycznie 😂.

Karina lubi tę wiadomość

preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Ja tak mam. Konsultowałam to i ginekolog powiedziała tak jak wcześniej dziewczyny... Macica się oczyszcza 🤔 warto to oczywiście skonsultować przy najbliższej wizycie u gin jeśli zaczęło ciebie to martwić
    tak pisalam juz smsy z moja gin mowila ze czekac na rozkrecenie ale przez to wkurzam sie bo nw jak w kalendarzyku zaczac cykl....

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ