" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
rozalaa wrote:Lipcowa, może pisałaś ale nie mogę się doszukać, u Ciebie jakieś objawy były? Tej endomendy? Czy dopiero jak tam grzebią to się człowiek dowiaduje że coś nie halo?
Ogólnie to bardzo podstępna menda, którą ciężko zdiagnozować. Nie miałam jakiś "książkowych" objawów - nie mam bolesnych miesiączek, bóli przy stosunku czy w trakcie badania. Ale gdy analizowałam ostatnio to jako nastolatka miałam bardzo bolesne miesiączki. Ale takie hardcorowe - pierwszego dnia leciały mi z oczu łzy, dosłownie czas wyjęty z życia. Ale wiadomo jak to często bywa wielu lekarzy bagatelizowało to. Dostałam tabletki anty na miesiączkę i późniejsze miesiączki były ok. Ale za to urosła torbiel, którą niestety było trzeba wyciąć - w trakcie laparotomii już wspominano o zrostach ale lekarz nie pociągnął tego tematu. Teraz trudności z zajściem w ciążę i podejrzenie wodniaka skłoniło do ponownego otwarcia brzucha - i tam już znaleziono ogniska endo i mnóstwo zrostów.
A dodam, że byłam pod stałą "opieką" lekarzy - test Roma, ca125, cytologia, hormony wszystko w normie. A ta menda podstępnie już robiła spustoszenie w moim organizmie.
Edit. I nawet jeśli miałam objawy, które można podpiąć pod edno to zawsze tłumaczyłam sobie je w jakiś sposób np. częste zaparcia jako działanie progesteronu w II fazie cyklu, senność i zmęczenie jako niski poziom Wit. D, bóle podbrzusza albo przed owu albo przed okresem, powiększenie obwodu brzucha przez parę kg na plusie. I nie wiem czy to ważne ale mam też atopowe zapalenie skóry i tarczycę ale jeszcze w normach (muszę wspomagać jodem) i tu też jakaś lampka odnośnie immunologii, która z endomenda jest niby powiązana 🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 17:24
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Nadzieja97 wrote:Dziewczyny mam wyniki progesteronu z wczoraj 15.10
Czy to nie za mało ? Wczoraj temp 36.9 a dziś powyżej 37. Czy możliwe żeby prog się dopiero teraz rozchulal?
Wydaje mi się, że to dobry wynikBlond27 lubi tę wiadomość
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
.aś. wrote:Wydaje mi się, że to dobry wynik
Był robiony przy becie 32 i 11 dpo więc mam nadzieję że urośnie i utrzyma wszystko w tamtym cyklu prog był ponad 18 więc chyba z nim problemów nie mamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 17:29
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja97 wrote:Dziewczyny mam wyniki progesteronu z wczoraj 15.10
Czy to nie za mało ? Wczoraj temp 36.9 a dziś powyżej 37. Czy możliwe żeby prog się dopiero teraz rozchulal?
A wspomagasz go jakoś lekami? Jeśli nie to ja bym zaczęła ☺️ -
Czytoto wrote:A wspomagasz go jakoś lekami? Jeśli nie to ja bym zaczęła ☺️
Nie nigdy nie miałam żadnych leków, nawet w 1 ciąży (nie badałam nawet i było ok)
Kurcze martwię sięWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 17:41
-
hej dziewczyny dwa dni mnie nie było a tyle nowych informacji :o
moje gratulacje dla dziewczyn które w końcu sie doczekały dwóch kresek
a ty którym się nie udało jak mi wierzę że nadejdzie i nasz czas
mam teraz pytanie a pro po cyklów stymulowanych możecie mi bliżej opowiedzieć o tym dokładnie co to znaczy bo zastanawiam się czy np jak brałam zastrzyk na pękniecie to też stymulacja i jak można jeszcze zwiększyć szanse typu czytam że duzo z was bierze jakies leki w różnych dniach cyklu a ja jestem w tym temacie zielona a nie chce żeby mnie omineło coś co może mi pomoc narazie ide za półtora tyg do gin na monitoring cyklu
-
nick nieaktualnyStysia16 wrote:Dziękuję dziewczyny, szansy raczej już nie ma. Przechodziłam to dwa razy już, objawy były, ale zanikają albo zanikły.
2 tyg temu zarodek wymiary miał na 5+5 dziś na 6+0. Gina mam zaufanego, dluugo zaglądał na to jajo płodowe i tłumaczył co widzi i że to nie jest normalne, tym bardziej że 2 tyg temu jajo nie było zniekształcone. Dziś o 18 wyniki bety, w poniedziałek drugie i w zależności jaki będzie przyrost albo spadek to i tak planuje się umówić na wizytę za 2 tyg żeby sprawdzić jak wygląda sytuacja i dostać ewentualnie skierowanie do szpitala. Ze względu na to, że już jedno bobo w domu mam to do szpitala pójdę tak późno jak tylko się da żeby wejść i wyjść, max 2-3 dni.
Powiem wam, że tak czułam, no ale nie ma się co załamywać, mam syna, który mnie potrzebuje, może uda się następnym razem.
Też po porodzie trochę inaczej odbieram tą stratę. Pierwsze dwie ciąże to leżałam i płakałam kilka dni, teraz nie mogę sobie na to pozwolić i trochę inaczej myślę, choć chwilę słabości też są
Miałam podobną sytuację w jednej z nich ciąż...ale może jeszcze nie wszystko stracone! Nie chcę ci teraz truć,ale może zbadaj sobie immunologię. W sensie przeciwciała ANA , te mendy bardzo potrafią namieszać. Trzymaj się kochana ❤️❤️ -
Nadzieja97 wrote:Nie nigdy nie miałam żadnych leków, nawet w 1 ciąży (nie badałam nawet i było ok)
Kurcze martwię się
Nie martw się, to nie jest niski prog☺️ ale ja przy podobnym dostałam zalecenie luteiny 🙂 -
Stysia, serce pęka jak to czytam ;( gdybyś potrzebowała się wygadać, to jesteśmy Ale tak jak pisałaś, masz Synka i trzeba dla Niego iść dalej :*
Czytoto super! Tyle na poprawę humoru przynajmniej
Ja dzisiaj 1 dzień z takimi konkretniejszymi mdłościami, do 9 miałam dość trudno w pracy wysiedzieć... ale po sytuacji Stysi to chyba nawet mocno mnie cieszy nowy objaw... -
Kurczaki, mam betę prawie 20tys. Prawdę mówiąc nie wiem co to znaczy, poza tym ze mieści się w normie, ale jestem ciekawa co powie na to doktor. Tak mi się po cichu marzy żebym nie musiała tych 2 tygodni jeszcze czekać na zobaczenie zarodka, ale niczego tu raczej nie przyspieszę…
Oli123 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja97 wrote:A ja kupiłam mini buciki na jutro dla męża, do pudełeczka włożę chyba testy, i może jakieś małe body, dam mu jak tylko dostanę wyniki przyrostu bety.
Ale słodko ❤️😊 tez już chce być na tym etapie👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
Lipcowa wrote:Mainlylife przed laparo miałam tylko stopień czystości pochwy. I ogólnie laparo była bardziej pod kątem podejrzenia wodniaka jajowodu - skoro już ingerowali w brzuch to stwierdzili, że przy okazji sprawdzą też drożność i "pooglądają" jak to wygląda. Na opisie nie ma ani słowa o wodniaku - są natomiast ogniska endometriozy i mnóstwo zrostów. Mam nadzieję, że więcej dowiem się od niego jutro, bo narazie chyba "wiem, że nic nie wiem". 🤷🏻♀️ Dobrze, że wizyta już niedługo, dam znać po 😊
Warto sprawdzić te ureoplasmy itd. Bo one tez powodują zrosty i problemy, skoro są ogniska endometriozy to na pewno endometrioza jest tylko pytanie, który stopień. Warto tez z robić biopsje endometrium żeby wykluczyć stan zapalny ponieważ przy stanie zapalnym nie ma praktycznie szansy na zagnieżdżenie.Lipcowa lubi tę wiadomość
👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
-
Kamsi wrote:Dziewczyny, tak szczerze, czy jak 10 dpo nic kompletnie nie wyszło to jest jesZcze szansa na ten cykl?
Oczywiście! Do zagnieżdżenia zarodka może dojść nawet po 12 dniach, a po zagnieżdżeniu beta rośnie po 48h.Lipcowa, agentka93 lubią tę wiadomość
15.12.2023 - Liwia 🌸 -
rozalaa wrote:Lipcowa, może pisałaś ale nie mogę się doszukać, u Ciebie jakieś objawy były? Tej endomendy? Czy dopiero jak tam grzebią to się człowiek dowiaduje że coś nie halo?
Wiem, ze pytanie nie do mnie
Ale ja mam bolesny pierwszy i drugi dzień 🐒 i zgłaszałam ale mnie olewano… potem zrobił się torbiel najpierw został zdiagnozowany jako krwotoczny potem stwierdzono ze go nie ma i później trafiłam na lekarza który stwierdził torbiel endometrialna i się nie zastanawiałam i poszłam na usg endometriozy.👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
-
Czytoto wrote:Nie martw się, to nie jest niski prog☺️ ale ja przy podobnym dostałam zalecenie luteiny 🙂
A zauważylyscie że np im wyższy progesteron tym wyższa temp ? -
Lipcowa wrote:Ogólnie to bardzo podstępna menda, którą ciężko zdiagnozować. Nie miałam jakiś "książkowych" objawów - nie mam bolesnych miesiączek, bóli przy stosunku czy w trakcie badania. Ale gdy analizowałam ostatnio to jako nastolatka miałam bardzo bolesne miesiączki. Ale takie hardcorowe - pierwszego dnia leciały mi z oczu łzy, dosłownie czas wyjęty z życia. Ale wiadomo jak to często bywa wielu lekarzy bagatelizowało to. Dostałam tabletki anty na miesiączkę i późniejsze miesiączki były ok. Ale za to urosła torbiel, którą niestety było trzeba wyciąć - w trakcie laparotomii już wspominano o zrostach ale lekarz nie pociągnął tego tematu. Teraz trudności z zajściem w ciążę i podejrzenie wodniaka skłoniło do ponownego otwarcia brzucha - i tam już znaleziono ogniska endo i mnóstwo zrostów.
A dodam, że byłam pod stałą "opieką" lekarzy - test Roma, ca125, cytologia, hormony wszystko w normie. A ta menda podstępnie już robiła spustoszenie w moim organizmie.
Edit. I nawet jeśli miałam objawy, które można podpiąć pod edno to zawsze tłumaczyłam sobie je w jakiś sposób np. częste zaparcia jako działanie progesteronu w II fazie cyklu, senność i zmęczenie jako niski poziom Wit. D, bóle podbrzusza albo przed owu albo przed okresem, powiększenie obwodu brzucha przez parę kg na plusie. I nie wiem czy to ważne ale mam też atopowe zapalenie skóry i tarczycę ale jeszcze w normach (muszę wspomagać jodem) i tu też jakaś lampka odnośnie immunologii, która z endomenda jest niby powiązana 🧐
Kochana mój doktor powiedział, ze torbiel to wierzchołek góry lodowej, jak już jest torbiel na jajniku to prawie na pewno ogniska są jeszcze gdzieś. Dziwi mnie fakt, ze robili i grzebali w jajnikach mój lekarz narazie nie zalecił laparo powiedział ze to obniża AMH. Badalas po laparo i przed AMH? Wybierz się do specjalisty od endometriozy żeby nie narobili ci szkód.Lipcowa lubi tę wiadomość
👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
-
Czytoto gratulacje! To wbijamy razem na porodówkę siostro! 😁
Obiecałam wam fotkę mojego bejbi, więc proszę, 0.44cm
https://naforum.zapodaj.net/a0ad02222f19.jpg.html
Nie wiem jak się wkleja miniaturkę 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 18:17
Kamsi, Ona11, Sagi, Lipcowa, Ogoorkowa, Vivico, Czytoto, Paucia, .aś., Patisonek 25, Stysia16, Oli123, Domi94, Evondita82 lubią tę wiadomość
-
Mainlylife, Lipcowa, dziękuje za wyjaśnienie ☺️ powiem Wam że po prostu trzeba wiedzieć takie rzeczy przy obecnym poziomie funkcjonowania służby zdrowia. Moja wiedza z życia przed forum była tak uboga że aż jestem w szoku 🫣👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜