" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipcowa wrote:Stysia bardzo mi przykro, że tak się dzieje jednak nieśmiało wierzę w Kropka. A jeśli nie udało się tym razem.. to masz rację - masz w domu wspaniałego Synka, który Cię potrzebuje 😘
Evondita piękny pik 😊 teraz tylko działać 🔥
Mainlylife nie, nie miałam. Ogólnie położne były zdziwione, że podczas laparo nie miałam nic pobranego do badań przy okazji ale może nie było takiej potrzeby jeśli dokładnie "pooglądał" sobie na żywo 🤔🧐 dopytam jutro, mam nadzieję, że poznam więcej szczegółów 🧐
Przed laparo powinny wszystkie badania i przed drożnością być zrobione typu bakterie ureo, myko, chlamydia itp. Czyli laparo robił w ciemno? Czy laparo to była forma diagnostyki?
Kurczę dlaczego lekarze, którzy nie znają się na endo zlecają laparoskopię żeby diagnozować endo. Laparo obniża tez AMH chociaż nie zawsze.
Koniecznie daj znać co powiedział.👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
Mainlylife wrote:Przed laparo powinny wszystkie badania i przed drożnością być zrobione typu bakterie ureo, myko, chlamydia itp. Czyli laparo robił w ciemno? Czy laparo to była forma diagnostyki?
Kurczę dlaczego lekarze, którzy nie znają się na endo zlecają laparoskopię żeby diagnozować endo. Laparo obniża tez AMH chociaż nie zawsze.
Koniecznie daj znać co powiedział.
Jeśli ktoś jest z okolic Małopolski to bardzo mocno polecany jest dr Janowiec w kwestii endometriozy
Dr. Zaczyk zaraz po nim l. Ostatnio nawet zdiagnozowali endometrioze u 15 latkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 15:49
-
Nadzieja97 wrote:Jeśli ktoś jest z okolic Małopolski to bardzo mocno polecany jest dr Janowiec w kwestii endometriozy
Dr. Zaczyk zaraz po nim
Dokładnie pierwsza diagnozę miałam od dr Marty Kiałki, która zajmuje się PCOS.
Dokładną od dr Janowca i on teraz mnie prowadzi👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
A ja kupiłam mini buciki na jutro dla męża, do pudełeczka włożę chyba testy, i może jakieś małe body, dam mu jak tylko dostanę wyniki przyrostu bety.
Agata1992, Evondita82, Sagi, Blond27, izzy91, .aś., Natosia, Lipcowa, Czytoto, Spencer, Arieen, Ona11, Incognitka, Niaha, Patisonek 25, Oli123, Domi94 lubią tę wiadomość
-
Stysia16 wrote:Dziękuję dziewczyny, szansy raczej już nie ma. Przechodziłam to dwa razy już, objawy były, ale zanikają albo zanikły.
2 tyg temu zarodek wymiary miał na 5+5 dziś na 6+0. Gina mam zaufanego, dluugo zaglądał na to jajo płodowe i tłumaczył co widzi i że to nie jest normalne, tym bardziej że 2 tyg temu jajo nie było zniekształcone. Dziś o 18 wyniki bety, w poniedziałek drugie i w zależności jaki będzie przyrost albo spadek to i tak planuje się umówić na wizytę za 2 tyg żeby sprawdzić jak wygląda sytuacja i dostać ewentualnie skierowanie do szpitala. Ze względu na to, że już jedno bobo w domu mam to do szpitala pójdę tak późno jak tylko się da żeby wejść i wyjść, max 2-3 dni.
Powiem wam, że tak czułam, no ale nie ma się co załamywać, mam syna, który mnie potrzebuje, może uda się następnym razem.
Też po porodzie trochę inaczej odbieram tą stratę. Pierwsze dwie ciąże to leżałam i płakałam kilka dni, teraz nie mogę sobie na to pozwolić i trochę inaczej myślę, choć chwilę słabości też są
Babeczko, jesteś mega silną Kobietą! Trzymam za Ciebie kciuki, aby wszystko poukładało się tak jak tego chcesz. Tule 😘
-
Mainlylife wrote:Dokładnie pierwsza diagnozę miałam od dr Marty Kiałki, która zajmuje się PCOS.
Dokładną od dr Janowca i on teraz mnie prowadzi
Czyli jesteś w dobrych rękach -
Stysia16, to bardzo smutne 😔 może jednak jakaś nadzieja jest..?
Tak czy inaczej trzymam za Ciebie kciuki! I wirtualnie tulę..♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* podwyższony wapń we krwi
* arytmia
* cykle: 25-28 dni
* starania od: wrzesień 2022
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
Laski, potrzebuję Waszej pomocy. Wczoraj byłam na monitoringu u dr w 10 dniu cyklu i przypomnę Wam: pęcherzyk dominujący 17 mm i endometrium 6 mm. Zalecił mi żebym dziś po południu zrobiła zastrzyk Ovitrelle. Do tego biorę od wczoraj estrofem dowcipnie (mam brać do soboty wieczorem w celu zwiększenia endo).
Wysłałam wynik swojej doktor prowadzącej, która akurat w tym tygodniu przebywa na urlopie i zaproponowała żebym zrobiła zastrzyk jednak jutro wieczorem, żeby endo zdążyło się pogrubić.
Co o tym myślicie ? nie będę ukrywać, że trochę mi wszystko pokomplikowała, bo myślałam, że 💖 będzie dziś, jutro i w niedzielę, a tak to trochę się przeciąga do poniedziałku, a wtedy wiadomo, że praca.
I komu wierzyć kochane ? z góry dziękuję za wszystkie rady12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Stysia16 wrote:Dziękuję dziewczyny, szansy raczej już nie ma. Przechodziłam to dwa razy już, objawy były, ale zanikają albo zanikły.
2 tyg temu zarodek wymiary miał na 5+5 dziś na 6+0. Gina mam zaufanego, dluugo zaglądał na to jajo płodowe i tłumaczył co widzi i że to nie jest normalne, tym bardziej że 2 tyg temu jajo nie było zniekształcone. Dziś o 18 wyniki bety, w poniedziałek drugie i w zależności jaki będzie przyrost albo spadek to i tak planuje się umówić na wizytę za 2 tyg żeby sprawdzić jak wygląda sytuacja i dostać ewentualnie skierowanie do szpitala. Ze względu na to, że już jedno bobo w domu mam to do szpitala pójdę tak późno jak tylko się da żeby wejść i wyjść, max 2-3 dni.
Powiem wam, że tak czułam, no ale nie ma się co załamywać, mam syna, który mnie potrzebuje, może uda się następnym razem.
Też po porodzie trochę inaczej odbieram tą stratę. Pierwsze dwie ciąże to leżałam i płakałam kilka dni, teraz nie mogę sobie na to pozwolić i trochę inaczej myślę, choć chwilę słabości też są
Bardzo mi przykro 💔 Jesteś bardzo silna! ❤️🩹 Dodam tylko od siebie, że teraz większość szpitali ma takie procedury, że przy poronieniu jednego dnia przychodzisz, kolejnego wychodzisz. Najpierw wywołanie farmakologiczne, a jeśli to nie poskutkuje lub poskutkuje połowicznie to kolejnego dnia robią zabieg i wypuszczają do kilku godzin po wybudzeniu, nie trzymaja na oddziale nie wiadomo jak długo jeśli nie ma jakichś niepokojących objawów czy wyników badań. Pisze o tym bo wyobrażam sobie jak takie trwanie w zawieszeniu i czekanie może być przytłaczające. Nie wiem czy karmisz jeszcze małego piersią, ale jeśli tak i doszłoby do zabiegu łyżeczkowania to zwróć uwagę jaki antybiotyk zostanie ci podany - na oddziale ze mną leżała kobieta, która karmiła synka piersią i dostała antybiotyk, którego absolutnie nie można przyjmować przy KP.
Dużo siły życzę, przejdziecie przez to 🤍🍀 -
Mainlylife przed laparo miałam tylko stopień czystości pochwy. I ogólnie laparo była bardziej pod kątem podejrzenia wodniaka jajowodu - skoro już ingerowali w brzuch to stwierdzili, że przy okazji sprawdzą też drożność i "pooglądają" jak to wygląda. Na opisie nie ma ani słowa o wodniaku - są natomiast ogniska endometriozy i mnóstwo zrostów. Mam nadzieję, że więcej dowiem się od niego jutro, bo narazie chyba "wiem, że nic nie wiem". 🤷🏻♀️ Dobrze, że wizyta już niedługo, dam znać po 😊
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Paucia wrote:Laski, potrzebuję Waszej pomocy. Wczoraj byłam na monitoringu u dr w 10 dniu cyklu i przypomnę Wam: pęcherzyk dominujący 17 mm i endometrium 6 mm. Zalecił mi żebym dziś po południu zrobiła zastrzyk Ovitrelle. Do tego biorę od wczoraj estrofem dowcipnie (mam brać do soboty wieczorem w celu zwiększenia endo).
Wysłałam wynik swojej doktor prowadzącej, która akurat w tym tygodniu przebywa na urlopie i zaproponowała żebym zrobiła zastrzyk jednak jutro wieczorem, żeby endo zdążyło się pogrubić.
Co o tym myślicie ? nie będę ukrywać, że trochę mi wszystko pokomplikowała, bo myślałam, że 💖 będzie dziś, jutro i w niedzielę, a tak to trochę się przeciąga do poniedziałku, a wtedy wiadomo, że praca.
I komu wierzyć kochane ? z góry dziękuję za wszystkie radyPaucia lubi tę wiadomość
-
U nas wszystko dobrze, serduszko bije 🥰
Emka06, RinTinTin, Agata1992, Evondita82, Spencer, .aś., Rica, Sagi, Paucia, Lipcowa, Beige, Marteczka92, Arieen, MerryCherry, Ona11, Ogoorkowa, Meginka, Zosis, Vivico, izzy91, Niaha, Olya, Patisonek 25, Beezi, agentka93, Stysia16, Oli123, Domi94 lubią tę wiadomość
-
Lipcowa, może pisałaś ale nie mogę się doszukać, u Ciebie jakieś objawy były? Tej endomendy? Czy dopiero jak tam grzebią to się człowiek dowiaduje że coś nie halo?👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Stysia, bardzo mi przykro 😔 Ja mimo wszystko wierzę do końca, mając w głowie historię Ancalime🤞Co by nie było, życzę Ci dużo siły na najbliższy czas ❤️
Lipcowa, kciuki za jutrzejszą wizytę 😘Lipcowa lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Agata1992 wrote:Wg mnie bardzo szybko kazał Ci wziąć ten zastrzyk, pęcherzyk rośnie ok 2mm na dobę. Więc dziś może mieć 19mm. Więc może być niedojrzały. Profesor do którego chodzę daje zastrzyk jak pęcherzyk ma 26 mm. Co z kolei wydawało mi się za późno, ale z synem właśnie z takim podaniem zaszłam w ciążę. Ja też jednak poczekała bym do soboty bo z tego co wiem to najwcześniej dają zastrzyk jak pęcherzyk ma 20mm
Dzięki Kochana widzisz, co człowiek to inna opinia...zatem robię zastrzyk jutro wieczoremAgata1992 lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Natosia, jak to ukradli? W głowie się nie mieści
Samanta, piękne wyniki ❤️
StaraniowaOna, przykro mi bardzo (
Stysia, już nie ma nadziei? Może jednak coś jeszcze z tego będzie?
Zosis, mam nadzieję, że groźba poskutkuje 😁
Paucia, wg mnie ta druga opcja jest lepsza. Jeśli pęcherzyki rosną 1,5-2 mm na dobę, a pękają koło 23-25 to jednak dzisiaj chyba jest troche za wcześnie?
Czytoto, super, że wszystko ok!
U mnie znowu niska temperatura po owu nie wpisuje w apke, ale dzisiaj o 9.30 było 36,6, a przecież wiadomo, że im później tym wyższa. Wzięłam dzisiaj duphaston, bo mam w domu, ale nie wiem czy ma to sens i będę brać dalej. Mam jakoś pewność, że nie wyszło. Ten tydzień jest taki dziwny. Wszyscy w domu, starsza od środy z gorączką. Dzisiaj się okazało, że to grypa typu A plus zapalenie ucha (ostatnio zapalenie ucha miała w grudniu, więc antybiotyk po 2 msc 🤦), nie mowiac o tym, że młodsza też miała grypę dwa tyg temu (typu B ). Jednej nocy w tym tygodniu nie spałam, bo starsza gorączkowała i łaziła pół nocy, a jak o 3 zaczęłam czytać Chyłke to skonczyłam o 6 xd Do tego 7 godz zumby zaliczę od poniedziałku, ale albo mi wywaliło kortyzol do góry albo z okazji owulacji mam 2 kg więcej na wadze. I tak to jakoś leci. Nie wiem, ale mam wrażenie, że uda się, tak jak przy drugich staraniach, w kwietniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 17:08
Paucia lubi tę wiadomość
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Dziewczyny mam wyniki progesteronu z wczoraj 15.10
Czy to nie za mało ? Wczoraj temp 36.9 a dziś powyżej 37. Czy możliwe żeby prog się dopiero teraz rozchulal? -
Czytoto super wiadomość ❤️ Nudnej ciąży Kochana ❤️
Czytoto lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna