" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja nawet USG nie miałam a wy już na jakieś badania rozpisane. Jeju jeju nie ogarniam 🤣Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Czytoto wrote:Ja tez już zapisana 🙈
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Ona11 wrote:Dziewczyny, wszystko jest dobrze. Nie znalazła nic niepokojącego. Dostałam na wszelki wypadek duphaston 2x1.
No i na USG pokazał się Kropek z SERDUSZKIEM ♥️
Matko popłakałam się jak bóbr 🥺
Dziękuję Wam za wszystkie kciuki 😘
Ej ten duphaston to chyba przepisują każdemu jak leci...Ona11 lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Ona11 jak cudownie ❤️
Ona11, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Blond27 wrote:Dziewczyny ja nawet USG nie miałam a wy już na jakieś badania rozpisane. Jeju jeju nie ogarniam 🤣
A jak planujecie prowadzić ciążę? Prywatnie czy NFZ?
Ja na razie mam umówioną wizytę na NFZ na 22.03 (byłam już wcześniej umówiona, zanim wiedziałam o ciąży), ale chcę też chyba pójść wcześniej do mojej ginekolog, która niestety przyjmuje tylko prywatnie.
Czytałam, że niektórym udaje się ograniczyć koszty robiąc chociaż badania na NFZ. A Wy jak planujecie? 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 14:50
Meginka lubi tę wiadomość
-
Goshas71 wrote:Haha, też czasem jak czytam to tylko wpadam w panikę, że jestem kompletnie zielona w temacie 😀
Ja na razie mam umówioną wizytę na NFZ na 22.03 (byłam już wcześniej umówiona, zanim wiedziałam o ciąży), ale chcę też chyba pójść wcześniej do mojej ginekolog prywatnie.
Czytałam, że niektórym udaje się ograniczyć koszty robiąc chociaż badania na NFZ. A Wy jak planujecie? 🙂
No ale próbuję, zobaczymy co będzie 😀 w poniedziałek wizyta na NFZ.Goshas71, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie tak jest 😂 w 1 ciąży przez pół roku chodziłam prywatnie (czekam na wizytę u tej samej babki na NFZ ) i też było 200/250zl za 3 minuty czyli sprawdzenie wyników i przepisanie leku 😂 teraz naszczescie już jestem na NFZGoshas71 lubi tę wiadomość
-
Goshas71 wrote:Haha, też czasem jak czytam to tylko wpadam w panikę, że jestem kompletnie zielona w temacie 😀
Ja na razie mam umówioną wizytę na NFZ na 22.03 (byłam już wcześniej umówiona, zanim wiedziałam o ciąży), ale chcę też chyba pójść wcześniej do mojej ginekolog, która niestety przyjmuje tylko prywatnie.
Czytałam, że niektórym udaje się ograniczyć koszty robiąc chociaż badania na NFZ. A Wy jak planujecie? 🙂
Ja swojego gina mam prywatnie 10.03 a 13.3 na NFZ też wcześniej byłam umówiona, ale nie wiem czy chce prowadzić u 2 boje się że będzie zamęt bo jeden powie to a drugi to, a dodatkowo to jak mnie ta na NFZ ostatnio zbadała to byłam w szoku że kobieta robi to dużo boleśniej od faceta 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 15:02
-
Czytałam, że niektórym udaje się ograniczyć koszty robiąc chociaż badania na NFZ. A Wy jak planujecie? 🙂Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Ja będę raczej prowadziła u jednej lekarki, jak coś będzie nie tak tfu tfu to będę konsultować. Nie wyobrażam sobie u dwóch prowadzić za duże zamieszanie.
Goshas71 lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond27 wrote:Ja mam lekarkę u której chce prowadzić na NFZ ( wizyta a raczej teleporada dopiero 20.03) ale z racji pakietu w luxmedzie myślę że będę część badań robić tam i tam mam pierwsze USG 09.03 🙂 co sie da to na NFZ ciąża to chyba jedyny czas gdzie można z tego w miarę skorzystać. Na coś płaci sie te składki. 🙂
A jak to jest z tym przyjmowaniem bez kolejek kobiet w ciąży? Ma któraś z Was doświadczenie?
Z mojego doświadczenia do tej pory na NFZ musiałam osobno umawiać się na cytologie, osobno na usg, nie dało się nigdy tego wykonać na jednej wizycie... Natomiast u lekarza prywatnie wszystko na raz, za jedną wizytą. Boję się, że jak przy prowadzeniu ciąży jest tak samo to psychicznie się wykończę -
Blond27 wrote:Gratulacje 🙂🙂🙂 bardzo sie cieszy oby same taki wiadomości na wątku.
Ej ten duphaston to chyba przepisują każdemu jak leci... -
Nadzieja97 wrote:Ja mam to szczęście że mój prowadzący gin wykonuje też prenatalne i sam pilnuje daty żeby się w odpowiednim czasie odbyły, a co najlepsze dla swoich pacjentek których prowadzi ciążę te badania ma w cenie wizyty standardowej
Mi dr na ostatniej wizycie rozpisała kiedy się zapisać😉 a cenę na szczęście też mamy mamy niższa bo robię w tym samym miejscu tylko u innego lekarza☺️ -
Ona11 wrote:Dziewczyny, wszystko jest dobrze. Nie znalazła nic niepokojącego. Dostałam na wszelki wypadek duphaston 2x1.
No i na USG pokazał się Kropek z SERDUSZKIEM ♥️
Matko popłakałam się jak bóbr 🥺
Dziękuję Wam za wszystkie kciuki 😘Ona11 lubi tę wiadomość
-
Olya wrote:Tez mam takie wrażenie. Pamietam, ze w pierwszej ciąży bardzo mnie to stresowało. Moalam konwersacje na messengerze z dziewczynami, które miały podobny termin porodu co ja (04.2020). No i WSZYSTKIE przyjmowały duphaston nawet jeśli nie było problemow tylko tak profilaktycznie…. A ja ciąża prowadzona w Niemczech i bez szans na takie coś o ile nie ma problemow i schozowalam, ze napewno stracę ciąże skoro nie przyjmuje duphastonu….
Hmm… Może lekarze dają ten lek bo inni tak robią i chcą uniknąć pretensji w razie „w”… -
Sagi, o której dziś wizyta?
Co do przyjmowania na NFZ bez kolejek... Poprzednia ciąża, chodziłam prywatnie, ale chciałam też na NFZ żeby oszczędzić na badaniach... Obdzwoniłam kilka przychodni w Warszawie i nawet dwa miejsca poza Warszawą. Łącznie dzwoniłam w 6 miejsc. Wszędzie usłyszałam że mimo ciąży to i tak kolejka, ewentualny szybszy termin (za... 3 tygodnie), lub dzwonić następnego dnia/wieczorem będzie kierowniczka to może się coś uda... Już siebie oczywiście darowalam. Prawnie można pisać skargi, ale chyba szkoda nerwów zwłaszcza w ciąży....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 17:34