" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to pamietam w pierwszej ciąży takie bujne sny towarzyszyły mi do końca, w pewnym momencie zaczęłam żałować, ze ich nie spisuje 😆
A tak w ogóle to powiem wam, ze podejrzewam u siebie cukrzyce ciążowa. 15go mam wizytę i jestem ciekawa co na to moja ginekolog -
Oli123 wrote:A jakie masz mutacje ?
Układ homozygotyczny 4G/4G
Interpretacja W badanym materiale stwierdzono
obecność wariantu patogennego c.-675
4G/4G w genie PAI-1 w układzie
homozygotycznym.
Reduktaza metylenotetrahydrofolianu MTHFR:c.677C>T met. QPCR (4,3,2)
Układ homozygotyczny T/T
obecność wariantu c.677C>T w genie
MTHFR w układzie homozygotycznym.
Jeśli ktoś coś może o nich powiedzieć, to chętnie poczytam -
Olya wrote:Ja to pamietam w pierwszej ciąży takie bujne sny towarzyszyły mi do końca, w pewnym momencie zaczęłam żałować, ze ich nie spisuje 😆
A tak w ogóle to powiem wam, ze podejrzewam u siebie cukrzyce ciążowa. 15go mam wizytę i jestem ciekawa co na to moja ginekolog -
Ogoorkowa wrote:PAI-1 (Serpina 1) PAI-1c.-675 4G/5G met. QPCR (4,3,2)
Układ homozygotyczny 4G/4G
obecność wariantu patogennego c.-675
4G/4G w genie PAI-1 w układzie
homozygotycznym.
Reduktaza metylenotetrahydrofolianu MTHFR:c.677C>T met. QPCR (4,3,2)
Układ homozygotyczny T/T
obecność wariantu c.677C>T w genie
MTHFR w układzie homozygotycznym.
Jeśli ktoś coś może o nich powiedzieć, to chętnie poczytam
O ja.. Patrzę że dokładnie opisane.. skąd takie badanie ?
Ja robiłam test DNA, z którego tylko wiem że mam V Leiden i MTHFR w układach heterozygotycznych..
No i właśnie heparyna i acard od 16 dc cyklu przez całą ciąże podobno ..
Pytałam sama z nadzieją że coś więcej się dowiem, bo jestem w tym zupełnie nie doedukowana 😅 co doktorek mówi >wdrażam ..👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
Dziewczyny które robią nadania w Alab, pierwszy raz mam taki problem. Dziś koło 9 oddawałam krew że skierowania i dostałam kod kreskowy do sprawdzenia. Do tej pory pisze że kod kreskowy nie istnieje w naszej bazie, poczekaj analizujemy twoje wyniki
Co jest nie tak ? Zawsze mimo braku wyników mogłam wejść na ten kod a teraz nic -
Sagi wrote:Nadzieja mi się tak nie zdarzyło, może przedzwon na infolinie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 13:48
eRKow. lubi tę wiadomość
-
Nadzieja97 wrote:Właśnie wszystko dziś już zamknięte i infolinia też. Muszę czekać do poniedziałku i dzwonić bo potrzebuje wyników na wtorek rano do lekarza 😡 tak samo wymazu ma hpv też jeszcze nie ma a minęło już 11 dni roboczych. Ten alab to sobie chyba jaja robi
Ja u siebie w Alab zawsze długo czekam na wyniki. Zdecydowanie wolę diagnostykę. Robię rano i około 14 już mam (te jednodniowe) w alabie czekam do 19/20... -
eRKow. wrote:Niechcący polubiłam.
Ja u siebie w Alab zawsze długo czekam na wyniki. Zdecydowanie wolę diagnostykę. Robię rano i około 14 już mam (te jednodniowe) w alabie czekam do 19/20...
A to ja wiem że Alan późno ma wyniki, ale chodzi o to że tak jakby próbka nie dostała się do laboratorium, mój teść był dwie osoby za mną na badaniach i on ma normalny dostęp do kodu kreskowego tylko wyników nie ma, a u mnie tak jakby kod nie istniał. Najgorsze jest to że ja tam do laboratorium mam 30kmWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 14:34
-
eRKow. wrote:Mnie raz boli, raz nie.... Czasem czuję ciągnięcie w okolicach jajnikow, ale chwilowo. Ostatnio w większości dnia nic nie czuję, ale wieczorem albo w nocy jak się budzę to jest uczucie kłucia czy coagnicia. Ale chyba mniej niż przed testem (wtedy myślałam że to miesiączkowe). Jesteśmy podobny czas, u mnie dziś 5+1
Właśnie ja od dwóch nic praktycznie nic, tylko piersi wrażliwe. Jak podbrzusze boli to człowiek się martwi ale jak nie boli to jeszcze gorzej bo myśli że nic tam nie rośnieGoshas71 lubi tę wiadomość
-
Poważnie infolinia nie działa w sobotę? Przecież to laboratorium a nie zakład stolarski. Tez mnie alab przecież ostatnio zdenerwował - gdy robilam betę rano by zobaczyć czy w ogole jestem w ciąży, a wyników nie było do kolejnego dnia. Ich nierzetelność mnie szokuje. Mam nadzieje ze w poniedziałek rano uda Ci się wyjaśnić sytuację.
-
Sagi wrote:Poważnie infolinia nie działa w sobotę? Przecież to laboratorium a nie zakład stolarski. Tez mnie alab przecież ostatnio zdenerwował - gdy robilam betę rano by zobaczyć czy w ogole jestem w ciąży, a wyników nie było do kolejnego dnia. Ich nierzetelność mnie szokuje. Mam nadzieje ze w poniedziałek rano uda Ci się wyjaśnić sytuację.
Z tego co czytałam to od pon-pt są dostępni, a najlepsze ze tesc też był i u niego wszystko działa. Pal licho te badania teraz, trudno najwyżej zrobię samo tsh w diagnostyce w poniedziałek -zaplace i będę mieć do lekarki, ale za hpv dałam 200 zł i nic dalej -
Hej dziewczyny, zaglądam tu do was czekajac aż reszta marcowych kreseczek się ujawni 🙂
Jestem 2 dni po pozytywnej becie. Czujecie czasem takie delikatne kłucia w podbrzuszu? Mam coś takiego czasem. Pierwsze ciaza i nie wiem nic co jest normalne..Chociaż większość czasu nie czuję nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 15:21
Starania od 01.2022
Oboje po 30tce
02.03.2023 - ⏸️ i beta 17.20🍀
10.03.2023 - beta 1173.00
24.03.2023 - jest ❤️ i 7,55mm malucha
26.04.2023 - I prenatalne, 5,45cm, zdrowy bobas 🩷
12.05.2023 - SANCO zdrowa dziewczynka 🩷
26.06.2023 - II prenatalne, 360g córeczki🩷
06.09.2023 - III prenatalne, 1540g dziewczynki 🩷
04.11.2023 - Natalia 2780g, 55cm szczęścia 🩷
-
Arieen wrote:Hej dziewczyny, zaglądam tu do was czekajac aż reszta marcowych kreseczek się ujawni 🙂
Jestem 2 dni po pozytywnej becie. Czujecie czasem takie delikatne kłucia w podbrzuszu? Mam coś takiego czasem. Pierwsze ciaza i nie wiem nic co jest normalne..Chociaż większość czasu nie czuję nic.Arieen lubi tę wiadomość
♀ 32
♂ 32
👩❤️👨 04.2013
💒 06.2020
2022 🐕❤️
Starania od 04.2019
👧
AMH 2,63
Wit d 33,30
Drożność ok
Endometrioza 1 stopnia
Wit D, omega 3, acard, kwas foliowy, żelazo, NAC
Mthfr homo, pai hetero
🧑🦱
Wyniki ok
07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
05.24 lametta, ovitrelle, duphaston badanie immunofenotypu
06.24 lametta, ovitrelle, duphaston Encorton
07.24 lametta, ovitrelle, duphaston, encorton
03.23 cb 💔
08.23 cb 💔
Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia! -
Arieen wrote:Hej dziewczyny, zaglądam tu do was czekajac aż reszta marcowych kreseczek się ujawni 🙂
Jestem 2 dni po pozytywnej becie. Czujecie czasem takie delikatne kłucia w podbrzuszu? Mam coś takiego czasem. Pierwsze ciaza i nie wiem nic co jest normalne..Chociaż większość czasu nie czuję nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 15:35
Arieen lubi tę wiadomość
-
Oli123 wrote:O ja.. Patrzę że dokładnie opisane.. skąd takie badanie ?
Ja robiłam test DNA, z którego tylko wiem że mam V Leiden i MTHFR w układach heterozygotycznych..
No i właśnie heparyna i acard od 16 dc cyklu przez całą ciąże podobno ..
Pytałam sama z nadzieją że coś więcej się dowiem, bo jestem w tym zupełnie nie doedukowana 😅 co doktorek mówi >wdrażam ..
A te mthfr to trzeba tylko podobno popatrzeć na to, czy aktywne formy kwasu foliowego masz w witaminkach (ja biorę puerie i niby jest tam ok).
A jak stoisz z siniakami na brzuchu? Nam dzisiaj pierwszy się pojawił;( -
samantka wrote:Właśnie mnie też czesto pobolewalo na początku, teraz jak raz na dzień poczuje to góra 😃
Powiedzcie mi: czy 4t5d to jeszcze 4 tydzień czy już 5? 😃