" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytoto na pewno teraz się jakoś zregenerujemy :*
Ważne, ze bobaski zdrowo fikają
Oli123 jeśli lekarz w porządku, to i zdalnie takie L4 wypisze ja właśnie grzebie po zusie, czy aby na pewno jest wystawione z ciążowym oznaczeniem ...
Wczoraj wieczorem policzyłam ile mam zaległych spraw do załatwienia, to w sumie w sam raz będę dziennie mieć sporo spacerków... Może to nie jest takie złeAncalime lubi tę wiadomość
-
Czytoto, lubię za wieści od malucha 🥰 a nie za złe samopoczucie, tego akurat współczuję.. 🫤
Tak te L4 zbliża się nieubłaganie, lekarz też zaoferował że wystarczy zadzwonić, ale moja głowa cały czas walczy że może wcale jest niepotrzebne 🤷♀️🤦♀️
Ogorkowa, widzisz już co innego masz na głowie 😅 a lepiej Ci się tym teraz zająć a nie po porodzie
Apropo zajęć, dziś też jadę odebrać nowe okulary, przydadzą się napewno przy dziecku, szczególnie w nocy, w dzień i tak latam w soczewkach, ale w nocy muszę mieć coś szybko pod ręką żeby nie zrobić nikomu krzywdy 😅👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
Ogoorkowa, aż sprawdziłam u mnie czy na pewno jest kod B 😅 spaceruj na zdrowie, przyjemne z pożytecznym 😁
Samantka, ja czuje już któryś tydzień, ale w pierwszej ciąży dopiero koło 20 tc🙂
Oli123 , nie dałbym rady nic zrobić w nocy bez okularów, tylko się zabić chyba 🤣 -
samantka wrote:Dziewczyny, czy czujecie już ruchy? W którym tygodniu poczulyście i jak się u Was to objawiało?
Ja bardzo nie mogę się doczekać 🥰 obecnie jesteśmy w 16tc.
U nas dziś 17 tc, ale jeszcze nic nie czuje i też nie mogę się doczekać
Dwa razy czułam taką jakby przepływającą rybkę, ale może to jelita11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
Rybka to dobre porównanie, ja od dwóch dni co jakiś czas czuje takie małe bezbolesne „plum” bardzo nisko w podbrzuszu. Byłam pewna ze jeszcze sobie poczekam przynajmniej dwa tygodnie, ale myślę ze to to 🤔 powiedziałam wczoraj wieczorem mężowi to się wzruszyl 🥺
Czytoto nic się nie martw i wypoczywaj teraz ile możesz
Nie wiem jak Wy, ale ja czekam na to piękne słoneczko co ma przyjść w weekend…
Ona11, Goshas71 lubią tę wiadomość
-
Ja również czekam z niecierpliwością na ruchy, jestem mega ciekawa jakie to uczucie 🥹
Ale pewnie jeszcze trochę poczekam.
I również wypatruję słoneczka! Od razu więcej sił przyjdzie! 😎Blond27, Sagi lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jak się czujecie ?
Patrzę że większość korzysta z pogody 🥰
Co do ruchów dziecka to ich chyba jeszcze nie czuję..
Mam do Was pytanie, co myślicie o przewijakach na łóżeczkach? Mam wrażenie że przy małych dzieciach mogą być ok, ale właśnie kiedy może być ta granica końca ich używania? A do kiedy doświadczonym mamuśkom służyły przewijaki na komodzie?👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
Hej ja się nie odzywam bo zauważyłam ze w weekendy jest tu cisza i nie chcę się wyłamywać
Tez chętnie posłucham o przewijakach Właśnie będę zamawiać komodę z ikei i planuję na niej zamontować nakładkę-przewijak z Allegro. Mąż dostał zadanie wyboru nakładki bo ja mam dwie lewe ręce. Tzn meble z ikei złożę bez problemu jeśli nie są ciężkie, ale jakieś kreatywne zadania to nie dla mnie -
Nadzieja97 powodzenia na wizycie! 🤞🍀
Oli123 ja też jeszcze nie czuje ruchów, a mam niby łożysko na tylnej ścianie. Mam nadzieję, że niebawem się to zmieni, będę wtedy spokojniejsza
Co do przewijaka to się nie wypowiem, bo mam zerowe doświadczenie11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
Cześć dziewczyny Jak tam Wasz weekend i nastroje przed tym tygodniem?
Ja wczoraj miałam jakiś mega skok w wielkości brzuszka, tak nagle mam wrażenie, wstałam i był już taki wyraźny! Może bobo się akurat tak jakoś wczoraj układało, ale już ewidentnie zbliża się czas w którym ciąża będzie nie do ukrycia 🤭
Jeśli chodzi o przewijak to również tylko podczytuję, bo w kwestii wyprawki jestem jeszcze kompletnie nieprzygotowana.
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja97, mocne kciuki za wizytę☺️
Przewijak będziemy kupować na łóżeczko, ostatnim razem posłużył nam prawie do końca przygody z pieluchami. Pod koniec już przebieraliśmy na stojąco albo gdzie akurat się złożyło: podloga, kanapa, łóżko😉
Ruchy juz czuję, ale to tez nie jest rak, ze cały dzień. A są dni kiedy czuje bardzo malutko. Dzisiaj maluch ewidentnie się obracał bo jak wczoraj czułam kopanie w pęcherz to rano kopał po lewym boku 🙂
Mam nadzieję, ze to będzie dobry tydzień❤️ ostatnio jestem trochę przytłoczona wszystkim, weekend tez mieliśmy mocno średni chorobowo/zdrowotny i niestety nawet z pogody nie skorzystaliśmy..Oli123 lubi tę wiadomość
-
Sagi wrote:Hej ja się nie odzywam bo zauważyłam ze w weekendy jest tu cisza i nie chcę się wyłamywać
Tez chętnie posłucham o przewijakach Właśnie będę zamawiać komodę z ikei i planuję na niej zamontować nakładkę-przewijak z Allegro. Mąż dostał zadanie wyboru nakładki bo ja mam dwie lewe ręce. Tzn meble z ikei złożę bez problemu jeśli nie są ciężkie, ale jakieś kreatywne zadania to nie dla mnie
Która komodę zamówiłas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 10:10
-
Ja po wizycie, dziękuje za kciuki ❤️
Lekarz potwierdził już drugi raz córeczkę 🩷 wazy 156 g i na zdj 3D nie chciała się pokazać, przytuliła się do łożyska i zrobiła z niego poduszkę 😂
Łożysko mam na przedniej ścianie ale od prawej strony wiec ruchy mogę już czuć ale bardziej po środku czy od lewej str. Szyjka 4cm i zamknięta. Mój lekarz wykonuje mi wszystkie prenatalne i teraz mówił ze za miesiąc zrobimy połówkowe ale już na pierwszy rzut oka widać ze wszystko jest dobrze mniej więcej tłumaczył co tam w serduszku jest, co w główce i ze ma żołądek itd, sle dokładnie wszystko zbadamy za miesiąc.
U nas w weekend była cudowna pogoda, wczoraj kupiliśmy wózek używany muuvo quick 3.0 i jestem zadowolona na ten moment, teraz tylko czeka nas podróż do 8 gwiazdek ogarnąć fotelik.
Co do przewijaka to z 1 córka sprawdził nam się przewijak na łóżeczku ale teraz ze córka w nim czasem śpi to chyba Kubie taki stojak na przewijak z ikea tylko. Komodę dla małej mam ale dla starszej do jej pokoju muszę jakaś kupićOna11, Sagi, Oli123, Blond27, Czytoto, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś z Was sprawdza serduszko bobaska przez stetoskop?
Dostaliśmy i chciałbym go wykorzystać, ale zastanawiam się, czy ktokolwiek tak robi i czy to da się tak wyłapaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 10:16
11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
Nadzieja97 wrote:Która komodę zamówiłas?
https://www.ikea.com/pl/pl/p/hemnes-komoda-3-szuflady-biala-bejca-80424745/
Chciałam jakąś z dwoma rzędami szuflad, ale nie zmieści mi się. Ta tez jest okBlond27, Nadzieja97 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja wtrąca bo był poruszany wątek badania morfologii na czczo. Dostałam skierowanie i mam napisane jak byk że "pacjent nie musi być na czczo" 😁
U nas piękna pogoda w weekend była, co do brzuszka to już u mnie widać, a co do ruchów nie wiem czasem czuje rybkę ale sama nie wiem czy to nie są jednak jelita 🤣. I powiem Wam, że codzienne lub co dwa dni picie activii przywróciło mi regularne codzienne💩.
wrzucam swój brzuch 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 11:22
Ona11, Goshas71, Sagi, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊