" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Komoda i przewijak czekają na złożenie przez męża… Nie mogę się doczekać układania ubranek i reszty rzeczy 😎
Myślicie już o porodzie czy to jeszcze odległa wizja?
Na następnej wizycie zamierzam pogadać o tym z lekarzem, czeka mnie tez na pewno badanie u okulisty, do tego czasu się stresuję bo nie wiem na co się nastawiać.
Ja pół życia słyszałam ze od okulistów ze będę miała cc… A teraz wytyczne się zmieniły i nagle sama duża wada nie jest wskazaniem. Czytałam ze nawet jak są drobne zmiany w oczach to się robi laser przed porodem. Szczerze boję się uszkodzenia czy utraty wzroku.
Nie jestem przeciwna SN, wręcz przeciwnie, ale jakoś sobie zinternalizowalam, ze to nie dla mnie… Czuję się taka nieprzygotowana, nie wiem czy w chwili bólu będę miała asertywność by bronić swoich praw. Poza tym mam wrażenie, ze poród w szpitalu niewiele ma wspólnego z natura… wywołania, kroplówki, nacięcia, narzędzia…
Takie rozmyślania…Oli123 lubi tę wiadomość
-
Ale super, wrzuć jakąś fotkę po złożeniu 😍
Ja cały czas myślę o porodzie, bo nie wiem co mnie czeka… od gina i okulisty już słyszałam głosy, ze raczej cc, ale właśnie jeszcze będę potwierdzać bliżej 30 tc i się okaże..
Tak, teraz ilość dioptrii nie ma znaczenia, tylko stan siatkówki. Myślę ze jeśli masz siatkówkę w dobrym stanie, to nie ma czego się obawiać, ale warto sprawdzić, bo przy dużych wadach może być różnie☺️
Ja wczoraj wyciągnęłam ciuszki po córci, spisałam wszystko co mam i na 56 mam wszystko 😅
Będę kupować:
Drewniana dostawkę
Rożek
Otulacz do fotelika
Wkład do wanienki
Plecak do wózka
Wiec jeśli macie jakieś polecajki, to chętnie posłucham😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2023, 15:14
Sagi lubi tę wiadomość
-
Sagi polubiłam za komodę i przygotowywania, też nie mogę się doczekać tego momentu ! 🥰 A dużą masz wadę?
Ja staram się nie myśleć narazie o porodzie.. przeraża jeszcze mnie to.. mam wrażenie że wolałabym cc, ale tam też nie jest kolorowo, a z 2 strony mam wyrzuty sumienia czemu chce sobie ułatwić sprawe i zrezygnować z SN 🙄.. wiem jedno, napewno porod w prywatnej klinice, mój miejscowy szpital to rzeźnia.
Czytoto,
Z polecajek to jeśli chodzi o torbę do wózka jak i porodu napewno będę polować na https://joissy.com/ . Mają też plecaki, może coś wpadnie Ci w oko akurat w piątek z okazji dnia matki ma zacząć się jakaś promkaSagi, Czytoto lubią tę wiadomość
👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
Oli123 wrote:Sagi polubiłam za komodę i przygotowywania, też nie mogę się doczekać tego momentu ! 🥰 A dużą masz wadę?
Ja staram się nie myśleć narazie o porodzie.. przeraża jeszcze mnie to.. mam wrażenie że wolałabym cc, ale tam też nie jest kolorowo, a z 2 strony mam wyrzuty sumienia czemu chce sobie ułatwić sprawe i zrezygnować z SN 🙄.. wiem jedno, napewno porod w prywatnej klinice, mój miejscowy szpital to rzeźnia.
Czytoto,
Z polecajek to jeśli chodzi o torbę do wózka jak i porodu napewno będę polować na https://joissy.com/ . Mają też plecaki, może coś wpadnie Ci w oko akurat w piątek z okazji dnia matki ma zacząć się jakaś promka -
Sagi, Idę w 6 miesiącu na moją standardową kontrolę, którą mam 2 razy w roku i dodatkowo koło tego 30tc żeby bliżej porodu jeszcze popatrzeć jak to wygląda🙂
Oli123, dzięki zaraz popatrzę😘 wizja promocji jest bardzo zachęcająca, strasznie nie lubię przepłacać 😁
My mamy po córci babydesign 2w1, który na szczescie kupiliśmy w szarym kolorze😎 i polecam jeśli mieszkacie na wsi i jeździcie po różnych nawierzchniach, ale jest trochę ciężki ale w przystępnej cenie🙂 -
Teraz widzę, ze wózek który mamy kosztuje aktualnie 3200😱 a my go kupowaliśmy 3 lata temu za 1800 razem ze śpiworkiem, mufkami itp 🫣
-
Dziewczyny moje, ja w ogóle nie myśle o wyprawce. Czy coś jest nie tak? 🤭🤭🤭 Ja tak myślę zacząć w wakacje w lipcu jakoś powoli ogarniać...
Czytałam o wózkach i myślałam o anexie ma dość dobre opinie.....,Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2023, 20:38
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 wrote:Dziewczyny moje, ja w ogóle nie myśle o wyprawce. Czy coś jest nie tak? 🤭🤭🤭 Ja tak myślę zacząć w wakacje w lipcu jakoś powoli ogarniać...
Czytałam o wózkach i myślałam o anexie ma dość dobre opinie.....,
Pewnie ze wszystko ok ja to tak powoli kompletuje, długo się zastanawiam nad wszystkim. -
Ja do tej pory kupiłam AŻ jednego pajacyka 😅
Nie mamy dosłownie nic, bo to pierwszy bobasek po długiej przerwie w rodzinie. Więc musimy kupić wszytko od komody, łóżeczka, wózka po ciuszki, itd. 😱
Od czerwca będę na zwolnieniu, to wtedy się wezmę za to trochę solidniej
No i wciąż liczę, ze na kolejnej wizycie na 100% potwierdzi się płeć, bo ta wiedza zdecydowanie się przyda do kompletowania wyprawkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2023, 08:47
Czytoto lubi tę wiadomość
11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
Sagi wrote:Oli, z -9, astygmatyzm tez ale nie pamietam jaki.
A Wy już wybralyscie wózki? Ja się za kilka tygodni wybieram pooglądać, mam cośtam na oku, ale możliwe ze jak wypróbuję na żywo to wybiorę coś zupełnie innego 😅
Mamy też w zestawie fotelik, bo pasuje do naszego samochodu, tylko bazę muszę dokupić -
Goshas71, powodzenia na wizycie😘
Blond27, zdecydowanie jest wszystko z tobą w porządku 😉 jedynie dostępność wózków i fotelików może być ograniczona bo czasem trzeba na nie poczekać, ale tak to wszystko inne kupić można od ręki, wiec tez nie ma co się nadmiernie spieszyć☺️
Ja się zabieram za to już, bo taki mam charakter 🤷♀️ lubię sobie poplanować, pooglądać, rozłożyć wydatki na kilka miesięcy. No i cały czas wisi nade mną wizja przedwczesnego porodu, która nie daje mi spokoju😅Blond27 lubi tę wiadomość
-
Ogoorkowa, Cybex priam jest piekny, 😍 ale nawet nie podchodziłam, żeby mnie przypadkiem nie kusił😁 na jaki kolor się zdecydowaliście?
-
I zapomniałabym…
MAMUSIE kochane, wszystkiego najlepszego!💋
Pięknie rosnących maluszków i samych bezproblemowych porodów❤️Ona11, Oli123, Blond27, Sagi, Goshas71, samantka lubią tę wiadomość
-
Czytoto wrote:I zapomniałabym…
MAMUSIE kochane, wszystkiego najlepszego!💋
Pięknie rosnących maluszków i samych bezproblemowych porodów❤️
Aż mi się łezka w oku zakręciła.. to mój pierwszy dzień mamy, no jeszcze taki połowiczny, ale jednak!
Wspaniałe uczucie
Wszystkiego najwspanialszego dla każdej z MAM!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2023, 09:22
Oli123, Sagi, Czytoto, samantka lubią tę wiadomość
11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
Wszystkiego najlepszego mamuśki ❤️!
Ogórkowa, z konkretnych modeli to zakochałam się w torbie do porodu (https://joissy.com/pl/p/Torba-do-porodu-i-weekendowa-dla-mamy-WEEKENDER-aspen/330 )i myślę że przyda się też na późniejsze podróże (nie tylko z dzieckiem )
A torby do wózka to chyba, wybiorę pomiędzy Organizer do wózka JOISSY ELEN LUX camel, a Torba dla mamy JOISSY CARLA camel. Tylko szkoda ze nie widzę już bezy więc jeszcze mam problem z kolorem..
Też chyba uzależnię to od koloru wózka, ale chcąc skorzystać z promocji się nie da bo takiego nie mam 😅
A czemu odbieracie wózek po wakacjach? Czy są takie terminy oczekiwania, czy poprostu aby nie zajmował miejsca? Patrzę że jestem zielona w tym temacie, zresztą jak w większości związanymi z dziećmi 🫣..
Z wózków to chyba też przypadnie nam cybex 😍 ale z modelami konkretnymi nie orientowałam się, a plus taki, ze właśnie spacerówkę z ramą zaoferowała nam Szwagierka więc pozostanie dokupić tylko gondolę, więc chyba wyjdzie nas to taniej niż cały kompletny wózek :p no ale muszę jeszcze się rozeznać w cenach wgl.. mam jeszcze rozkminę czy rama w kolorze różowego złota pasuje do chłopca 🤔 (o ile to napewno chłopiec 😅), góra jest granatowa więc jak najbardziej, ale ta rama 😅 jak myślicie?👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
Ogoorkowa wrote:My już zamówiliśmy cybexa priama. Początkowo chcialam venicci upline, sprawiał spoko wrażenie, a później poszłam pomacać te nieszczęsne cybexy i mimo początkowej niechęci do marki ("płacić za logo nie bede") jednak mnie urzekły stabilnością. Myślałam też o używanym, ale promocja była taka,że wychodził 300 zł więcej niż uzywki na olx 🤣 no i Grażynka kupiła po paru dniach namysłu a odbierzemy pod koniec wakacji, gwarancja od daty odbioru się liczy
Mamy też w zestawie fotelik, bo pasuje do naszego samochodu, tylko bazę muszę dokupić
Mam dokładnie te same typy. Nie żartuję, mam arkusz w excelu i tam w zakładce „wózek” dwa linki do tych właśnie wozków 🤣 co mi daje nadzieję ze jest jakiś sens w moim wstępnym wyborze.
Oli123 myślę ze ta rama będzie w połączeniu z granatem jak najbardziej ok. Ja bym to uznała za taki akcent dla mamusiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2023, 10:47
-
Odpiszę o wózku zbiorowo
Rama rose gold + tapicerka midnight blue plus. Jestem zakochana w ciemnych spacerówkach, mama coś jęczała "tylko nie czarny", więc jest bardzo ciemny granat wydaje mi się, że komplet dość bezpieczny i unisex, więc jeśli los da, to może i na rodzeństwo wystarczy, niezależnie od płci i ta rama rose gold nie jest taka bardzo różowa, dla chłopca też jak najbardziej w porządku a jest piękna
Gwarancja leci od dnia odbioru, nie kupna. Dlatego im bliżej porodu tym lepiej. Może nawet do września przetrzymamy, zobaczę jak się będę czuła A poza tym w wakacje się przeprowadzamy, więc po co taszczyć ze sobą wózek
Sagi, wierzę, bo one są teoretycznie podobnej klasy ale dzisiaj mignęła mi reklama jakiegoś nowego venicci jeszcze ;> w każdym razie polecam iść do sklepu, porobić sobie "shake testy" na ramie dostosowanej do Waszego wzrostu. Ja popodbijałam sobie wózki "jak na krawężnik", trochę na boki "jak na kostce brukowej". Ale wiadomo, każdy musi popatrzeć na siebie. I polecam pójść się osobiście popytać w sklepach o oferty jeśli tylko macie czas
Oli dzięki za rozpiskę z torbami, zaraz wstawiam obiad i sobie zerknę
Ja promkowo kupiłam dzisiaj laktator i nebulizator. I o ile wózek nie wzbudza we mnie takich emocji psychicznych (bo to dla słodkiego bobaska), to zakup LAKTATORA mnie jakoś tak psychicznie mi uświadamia co się zaraz wydarzy a no i jestem dzisiaj na równiusieńkim półmetkuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2023, 14:57
Sagi lubi tę wiadomość
-
Ojj tak laktator wzbudza wiele emocji😁 Ja nie mogę patrzeć na mój, mam tak złe wspomnienia, że pałam do niego szczerą nienawiścią, mimo ze jest super 😅 ale mam nadzieje, ze tym razem nasza „mleczna droga” będzie bardziej kolorowa 🙏🏼