" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo, tyle jeszcze rzeczy widzę mnie zaskoczy podczas porodu 🤣 u mnie nic na SR o tym nie wspominali
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2023, 13:38
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Też nic nie słyszałam o takim pomiarze...
Blond super waga bobasa! Ciekawe jak u nas będzie na kolejnej wizycie - we wtorek, ja jestem 35+2. W tamtym tyg niuniek ważył 2828g.
Ja właśnie przeglądałami uzupełniłam prawie cały plan porodu 😀 muszę jeszcze spakować do końca torbę. Nie wiem tylko co z tymi koszulami... ile dziewczyny bierzecie do szpitala ? Mam dwie, mam nadzieję, że mi wystarczy...Blond27 lubi tę wiadomość
-
Ja mam jedną do porodu i dwie później na oddział. 🙂
-
OvuFriendTo ostatni moment, aby otrzymać darmowy abonament Premium lub voucher na badania!!
Masz PCOS lub zaburzenia tarczycy (niedoczynność, nadczynność lub Hashimoto) potwierdzone diagnozą w ciągu ostatnich 2 lat? Podziel się z nami anonimowo swoimi wynikami w celach naukowych i otrzymaj prezent!
Jak to działa?
❣️Napisz do nas na [email protected] w temacie maila wpisując PCOS / tarczyca i załącz zdjęcie lub skan swoich wyników badań potwierdzających diagnozę.
❣️Otrzymaj darmowy voucher na wybrane badania hormonalne z krwi w pobliżu Twojego zamieszkania LUB bezpłatny dostęp Premium do aplikacji OvuFriend do śledzenia cykli i ciąży ❤
Czekamy na Twoją wiadomość - [email protected] 🙂
Pula voucherów jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Jeśli już wysłałaś nam swoje wyniki, zignoruj ogłoszenie. Dziękujemy za Twoje dotychczasowe wsparcie 🍀 -
Czyli łącznie 3, myślisz, że będziesz z nich później korzystać? Kurcze mam dwie i zastanawiam się czy powinnam jeszcze 1 dokupić... Ja nie bardzo lubię spać w koszulach i boję się, że będą tylko do szpitala...
-
Helcia wrote:Czyli łącznie 3, myślisz, że będziesz z nich później korzystać? Kurcze mam dwie i zastanawiam się czy powinnam jeszcze 1 dokupić... Ja nie bardzo lubię spać w koszulach i boję się, że będą tylko do szpitala...
Ja nawet lubię koszule, więc myślę że mi się w domu później przydadzą, bo są takie typowe do karmienia odpinane, a takich nie miałam.
Znajoma mi doradzała, że dobrze mieć więcej, bo się bardzo pociła po porodzie, więc przy założeniu że po 48h nas wypuszczą mam jedną na dzień 😛
Ale myślę, że może też być spokojnie jakiś wygodny dres, czy nawet szerszy podkoszulek. Jak nie lubisz koszul to bez sensu kupować tylko na szpital.Helcia lubi tę wiadomość
-
Goshas71 wrote:Ja nawet lubię koszule, więc myślę że mi się w domu później przydadzą, bo są takie typowe do karmienia odpinane, a takich nie miałam.
Znajoma mi doradzała, że dobrze mieć więcej, bo się bardzo pociła po porodzie, więc przy założeniu że po 48h nas wypuszczą mam jedną na dzień 😛
Ale myślę, że może też być spokojnie jakiś wygodny dres, czy nawet szerszy podkoszulek. Jak nie lubisz koszul to bez sensu kupować tylko na szpital.Blond27 lubi tę wiadomość
-
Ja mam 3 koszule do karmienia, generalnie nie lubię w takich spać i pewnie będą tylko do szpitala , ale moje koleżanki mówiły że śmigały w nich po domu żeby wietrzyć krocze. Ja zamówiłam czarne/granatowe które wyglądają jak sukienki więc liczę na takie wykorzystanie.
A do porodu wezmę szpitalna, trochę mi szkoda swoich a szpital mój zapewnia 🙂
Helcia, lekarz mówi że duże dziecko jak na pierwszy poród mi sie szykuje a podobno w ostatnich tygodniach maluchy rosną do 150g/tydzien , trochę mnie przeraża 🤭🤭🤭🤭🤭🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2023, 21:05
Helcia lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
O rany Sagi, ale niespodzianka, gratuluję❤️ chętnie poczytam relację, jeśli zechcesz i znajdziesz chwilę żeby się podzielić 😘
Ogoorkowa, brzmi jak „dobry” poród, jeszcze raz gratuluję i mam nadzieję ze będziesz miała same pozytywne wspomnienia po czasie 😊
Blond27, jest u nas obniżone napięcie i lekka asymetria, więc chcemy działać od początku, żeby nie przerodziło się to w coś poważniejszego😉 a i tak mamy już mnóstwo konsultacji za sobą i mnóstwo przed nami, grafik wypełnia się błyskawicznie😬
Ja przez ten przedwczesny poród jakoś nie zakodowałam, ze to już nasz wątek zaraz się będzie rozpakowywał, a tu już 4 bobasy😅 idziecie jak burza😁 trzymam mocno kciuki za resztę ekipy ❤️
Blond27, Sagi, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Blond, ja mam dwie i mam taką sukienkę na ramiączkach to wezmę ją jako trzecią sztukę na w razie W 😀 zamówiłam też spodenki i koszulkę na ramiączkach do domu do spania, przyda się do karmienia jednak...
Nie strasz mnie, że aż tyle w ostatnich tygodniach rośnie, bo mi też się duże bobo szykuje 🙈 we wtorek mam wizytę zobaczymy czy dalej tak przybiera czy przystopował. Ogólnie to mam nadzieję, że jednak 8 listopada zadzwonią ze szpitala żebym przyjechała, a maluszek cierpliwie poczeka 🙈Blond27 lubi tę wiadomość
-
Jutro minie tydzień jak Elisa jest z nami. Jest cudownym okruszkiem, naszą Calineczką i kochamy ją nad życie. Najwspanialsza dla mnie jest jednak fascynacja i miłość jaką obdarzyła ją starsza siostra. Wszystkiego się spodziewałam, ale nie tego
U mnie niestety uaktuwnil się silny baby blues. Dużo płacze, dużo się smuce i analizuje.
Przeżywam także wciąż poród. Najpiękniejszy moment z tej chwili to ten gdzie poczułam na swoim brzuchu moja córkę, to było piękne i idealne. Drugi raz w życiu to poczułam i tak mi smutno, ze już nigdy tego nie zaznam… nawet jeżeli zdecydujemy się na trójkę to ja już nigdy nie zdecyduje się rodzic SN 😞
Z tych smutniejszych spraw to tez młoda w ogóle nie chce złapać cycka, także jestem mamo KPI na 100%. Ciagle tylko sesje laktatorem. Ledwo żyje 😳Papierowka, Sagi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co taka cisza, czyżby wszystkie na porodówkach? 😂 nie no żartuje oczywiście 😊
Wiecie co nie mamy jeszcze lampki, macie coś fajnego do polecenie? Taka do przebierania i karmienia w nocy, żeby bardzo nie rozbudzać siebie i maluszka ☺Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond my kupiliśmy lampkę Innogio. Ładuje się ją kablem USB, jest na dotyk i zmienia kolor. A najlepsze jest to, że my akurat wzięliśmy królika z długimi uszami, który może służyć jako Gryzak, bo jest podobno wykonany z odpowiedniego silikonu 😊
Co do porodówki, to mam nadzieję, że jednak dotrwam do terminu 😁 szczególnie ze względu, że wtedy mam zaklepaną salę w wybranym przeze mnie szpitalu 😁😁Blond27 lubi tę wiadomość
-
Drogie Ciocie, dziś o 17.30 na świat przyszła Oliwka.
Malutka waży 2600, oceniona na 10 punktów i już skradła nam serce i oszaleliśmy na jej punkcie ❤️
Poród był trudny i ciężki, przez 24h miałam preindukcje balonikiem, która wywoływała ogromne skurcze, ale nie zadziała zbytnio. Rano z 2 cm rozwarciem i długa szyjka rozpoczęła się walka o poród siłami natury. Nasza batalia trwała 9h, ale ze względu na słaby postęp ( tylko 5cm) zdecydowano o cięciu. Tu też nie było łatwo, bo znieczulenie nie do końca działo tak mocno jak trzeba (okazało się, że mój organizm jest mało podatny na znieczulenia) , więc musieli mnie na szybko uśpić, bo ból był ogromny.
Na szczęście wszystko poszło dobrze i nasze cudo jest już z nami.
Miłość do niej przysłoniła mi świat i mimo wszystko będę dobrze wspominac poród. Mieliśmy szczęście, że w około były cudowni, ciepli i bardzo wyrozumiali specjaliści.Oli123, Papierowka, Helcia, Goshas71, Blond27, Olya, Kropkaxyz, Sagi, Ogoorkowa, samantka lubią tę wiadomość
11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
Ona11, gratulacje 👏👏👏🥳! Jesteś bardzo dzielna 😊! Co spowodowało poród? Tzn ze pojechałaś już do szpitala?
Olya, jak to szybko minęło 🫢 z baby blues trzymam kciuki żeby szybko minął ✊️ za bardzo nawet nie wiem co Ci poradzić z tymi mam nadzieję że mała się przekona do KP, żebyś mogła odetchnąć od roboty przy laktatorze.. może nakładki formujące brodawkę coś pomogą?
Blond27 czyli jednak wykrakałas 😅! U jednej z nas porodówka była grana!
Jeśli chodzi o lampki to u mnie też wybór padł na tego króliczka z Innogio 😊 fajny plus jeszcze ze jest na pilotwięc już leżąc w łóżku można sobie go zapalić na przewijaku
Zamawiałam też dino z Innogio i lisa z Chicco, ale obie świeciły słabiej niż królik.. Natomiast królik z neno wydawał mi się najmniejszy..
Patrząc po liście jestem następną? 😳
Gdzieś nam patrzę zginęło kilka dziewczyn.. ciekawe co u Rozyczk4 i Agata1992 🤔Blond27 lubi tę wiadomość
👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
Faktycznie .. sory.. wyleciało mi to z głowy..
Trzymam kciuki żeby malutka teraz przybierała szybko na wadze i żebyście wracali do domu i mogli cieszyć się sobą ✊️❤️!
Najgorsze, cały strach już za Wami 😊Blond27, Ona11 lubią tę wiadomość
👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
Ona11, gratulacje! 🥳
Ja wczoraj zakończyłam 37 tydzień i tym samym chciałam zacząć łykać olej z wiesiołka. Ale mam dylemat - w notatkach ze szkoły rodzenia napisali że dawkowanie 3x2, teraz wydaje mi się to jakąś końską dawką (jedna tabletka 510mg). Suplementujecie? W jakiej ilości?Ona11 lubi tę wiadomość
-
Ona11 gratulacje 🥰🥰🥰 z tego co piszesz sporo przeszłaś ale wierzę, że już teraz będzie tylko lepiej i szybko dojdziesz do siebie. 🥰
Co do wiesiołka to jak kiedyś go suplementowałam to właśnie tak jak piszesz 3x2 tabletki. A u mnie nic na SR o tym nie mówili żeby zacząć brać, muszę poczytać w takim razie 😊Ona11 lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Cześć dziewczyny! Jak tam Wasz weekend?
Jakieś zmiany, przepowiadacze?