" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
O tak, te sny na końcówce ciąży bywają zaskakujące! 😀
Powiem Wam, że po ciąży lepiej się śpi (mimo że po cc ranę jeszcze czuje), sny ustąpiły. Ostatnio nawet usnelam na brzuchu 🥰
Za to mam nową przypadłość - już kilka razy obudziłam się i byłam przekonana, że trzymam malutką w rękach, albo mi zginęła po kołdrą. Raz nawet obudziłam męża mówiąc mu żeby uważał bo ma Hanię na klacie i żeby uważał na główkę. Za każdym razem okazywało się, że młoda śpi grzecznie w koszu mojzesza obok łóżka 😅🙃Blond27, Sagi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje wszystkim rozpakowanym! 🤍
Moja córeczka dzisiaj kończy miesiąc i już nie jest noworodkiem, a niemowlaczkiem 🥹
Ona11, Sagi, Goshas71, Papierowka lubią tę wiadomość
-
Samantka, gratulacje ❤️
Goshas71 wrote:Za to mam nową przypadłość - już kilka razy obudziłam się i byłam przekonana, że trzymam malutką w rękach, albo mi zginęła po kołdrą. Raz nawet obudziłam męża mówiąc mu żeby uważał bo ma Hanię na klacie i żeby uważał na główkę. Za każdym razem okazywało się, że młoda śpi grzecznie w koszu mojzesza obok łóżka 😅🙃
Miałam to samo dwa razy. Obudziłam się w nocy i bredziłam do męża, żeby „zabrał dziecko” bo wydawalo mi się, ze leży mi na piersi. Dlatego przestałam karmić w łóżku i chodze robić to do salonu. Przynajmniej przestałam przysypiac w trakcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 06:58
samantka lubi tę wiadomość
-
Samantka gratuluję!😘
Blond, Helcia powodzenia dzisiaj, dawajcie znać co u was w szpitalach 😊
Ja wczoraj zaliczyłam fizyce u fizjo urogin i jestem na maxa pozytywnie nastawiona. Wszystko wyglada dobrze, blizna rozmasowana, dostałam sporo ćwiczeń do domu i pozwolenie na podwody do ćwiczeń 😍 wiadomo przy kpi nie będę szaleć, ale bardzo mnie to cieszy i jestem bardzo zmotywowana żeby popracować nad ta blizna i brzuchem, żeby nie był taki „wiszący” 🙃 po pierwszej ciąży mimo ze jestem szczupła to ten brzuch po cesarce nie chciał się ładnie wyplaszczyc 🙄Blond27, Helcia, samantka, Papierowka lubią tę wiadomość
-
Kochane wstałam rano normalnie , poczułam mokro patrzę na wkładkę różowo 😁😁😁 Także zaczęły mi sie sączyć wody, brzuch boli jak na okres. Na spokojnie jemy śniadanko, umyłam włosy, henna na brwiach i chyba zbierzemy sie jak miałam na to KTG sie stawić czyli na 12 , bo skurczy nie czuje 😊
Sagi, Olya, Ogoorkowa, Helcia, Czytoto, Goshas71, Ona11, samantka, Papierowka lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond trzymam kciuki 🍀🍀🍀
Ja dalej czekam... a sny znowu okropne.Blond27 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Sagi, jak dobrze słyszeć, że nie tylko ja tak mam! 😅
Blond27, oby się rozkręcało i poszło szybciutko! Trzymam kciuki za szybkie spotkanie z Frankiem! ✊️Sagi, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Przyjęli mnie dziewczyny koło 15 na oddział. Piszą sie skurcze na KTG, dzisiaj nic nie robią jutro rano mają zdecydować. Laska obok leży z balonikiem od rana i ma zero skurczy więc jakaś nadzieja jest dla mnie. Pani doktor mówiła że może razem pojedziemy rano na porodówkę.... 😆
Szkoda że w szpitalu, nie w domu ale co zrobię ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 21:54
Helcia, Olya, Papierowka lubią tę wiadomość
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond powodzenia! Dalej trzymam kciuki za szybką akcję ! ❤️
Nawet jak akcja sama się nie rozkręci, to nie sądzę, żeby Cię już wypuścili bez maluszka 😊 pobyt w szpitalu szybko zleci. Chociaż sama przyznam, że też mam nadzieję, że nie będą mnie długo trzymać...Blond27 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Tak na pewno, jutro będą działać już. Myślałam że różowy kolor na wkładce to wody a tu jednak nie 😁 Nadal jestem dobrej myśli, odczuwam lekko w podbrzuszu i dole skurcze. U mnie jutro 41tc więc nie ma szans na wyjście bez Franka 🤣
Helcia, a co u Was ? Dzwonili ze szpitala?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 22:46
Goshas71, Helcia, Papierowka lubią tę wiadomość
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond27 wrote:Tak na pewno, jutro będą działać już. Myślałam że różowy kolor na wkładce to wody a tu jednak nie 😁 Nadal jestem dobrej myśli, odczuwam lekko w podbrzuszu i dole skurcze. U mnie jutro 41tc więc nie ma szans na wyjście bez Franka 🤣
Helcia, a co u Was ? Dzwonili ze szpitala?
Nie zadzwonili, pewnie oddział pełny. Może dzisiaj zadzwonią... oby.Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
U mnie tak. Wczoraj przyjęcie, nic nie robili. W nocy skurcze, odpadł czop, skurcze i rozwarcie na 2 cm. Przenieśli mnie na porodówkę po obchodzie , karmią dożylnie, teraz mnie badał lekarz i mam 3 cm rozwarcia. Będę miała oxy 😀
Sagi, Helcia, Goshas71, Ona11, Papierowka lubią tę wiadomość
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond, czyli powoli do przodu trzymam kciuki niezmiennie 🤞
Mój maluch to niezły ssak i ostatnimi dniami po porannym przebudzeniu bardzo często domaga się piersi, zanim utnie sobie wreszcie dłuższą drzemkę. Z dobrych wiadomości, to odzyskałam umiejetność spania w dzień 😎 z dwa dni pod rząd mi się udało „spac gdy dziecko śpi”. Niestety dzisiaj jeszcze ten moment nie nastąpił. Ale wstaliśmy pozniej, może to dlatego.
Kilka dni temu odwiedzili nas teściowie i jestem im bardzo wdzięczna, ze byli na tyle taktowni żeby poczekać z wizyta. Dopiero niedawno uswiadomilam sobie, jaka przytłoczona czułam się przez pierwszy tydzień po porodzie. Jest tez ogromna różnica w samopoczuciu fizycznym tydzień a miesiąc po cc. -
Blond27, kochana, czekamy niecierpliwie na Frania ! Trzymaj się kochana, oby poszło szybko, już zaraz będziesz trzymać go w ramionach!❤️
Helcia, jak się czujesz? 😘
Nasza corcia jest spioszkiem, myślę, że z powodu żółtaczki, bo wtedy dzieci są senne bardzo. W nocy mamy problem żeby ją wybudzić, ale ogólnie też jest bardzo spokojna. Troszkę mamy problemy z karmieniem, bolą mnie trochę brodawki, ale po wizycie wspaniałej położnej jest lepiej, wiem że kładłam ja za wysoko. Póki co karmimy się na leżąco, żebym nie musiała siedzieć. Dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy spacer. Mam wspaniałego męża, wszystko w domu ogarnia, wczoraj nawet upiekł ciasto 😱🤯 takie że wszystko do jednej miski, wymieszać i do blaszki, no ale jednak 😂 ja tylko leże z małą, karmię, ew chodzę do łazienki 😂Sagi, Papierowka, Helcia lubią tę wiadomość
-
Ale smaka na ciasto zrobiłyście 😅 ja będę w weekend piekła a’la piernikowe😁
Blond, jak sytuacja? Mam nadzieje, że juz się tulicie🥰
Helcia, dzwonili ze szpitala wczoraj?🙂
My wczoraj mieliśmy pierwsza dawkę szczepionki na rotawirusy i na szczęście nocka spokojna😊Helcia lubi tę wiadomość
-
Olya, co słychać u ciebie? jak starszak reaguje na maleństwo w domu?😊
U nas w którymś momencie było hardcorowo🙈
-
Dziewczyny dziękuję, że pytacie ❤️ Jestem w szpitalu, mam założony cewnik Foley'a i czekam 😊 czyli już mnie bez niuniusia nie wypuszczą. Wyraziłam również zgodę na podanie oxy. Na razie mam delikatne bóle jak na okres. Będę próbowała rodzić naturalnie, nie ma przeciwskazań. Maluszek waży 3600. Trzymajcie kciuki ❤️
Blond czekamy na newsy od Ciebie 😍 mam nadzieję, że tulisz już maleństwo ❤️
Sagi, Goshas71, Czytoto, Papierowka lubią tę wiadomość
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥