" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
alauda wrote:To pewnie była owulacja, po prostu miałaś ją wcześniej niż zazwyczaj.
Ja w tym cyklu aż sama użyłam testów owu, bo ból jajnika pojawił sie wcześniej niż zwykle. I rzeczywiście na drugi dzień był pik, a na kolejny już było po bolu.
Zapewne @ tez przyjdzie przez to szybciej (już pomału zaczynam sie czuć „okresowo”).
no właśnie ja nie miewałam aż tak szybko i jestem zdumiona. Jak umawiałam się na wizytę u gin to myślałam,że małpa przyjdzie najwcześniej 18 do 20 lutego. Umówiła mnie na 16, bo tak tylko miała termin. A tu wychodzi tak, że mogę mieć @ od 15 lub 16 i jajo://///2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Co tu się dzieje! Dziewczyny, nie nadążam z czytaniem, o pisaniu nie wspomnę 😁
Gratuluję mocno wysikanych kresek 🥰
I tulę wszystkie, do których przyszła 🐒 walczcie dalej 💪izzy91, Meginka, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Meginka wrote:Izzy,
No to sobie dziś wysikałyśmy 🙂😄 piona!
do mnie to jeszcze nie dociera 🙈 ale wierzę, że tym razem będzie dobrze, to moja 5 ciąża, a mam 2 dzieci.
W październiku położne będą miały full roboty 😄
Ja myślę żeby do lekarza iść tak pod koniec miesiąca, jak będzie 6 plus ileś tam dni. No i oczywiście codzienne sikanko 😄 dziś mi przyszło 10 testów także codziennie sprawdzam i mają ciemnieć. Innej opcji nie widzę 😄
Wiem że jeszcze może być różnie chociaż na pewno jest mi łatwiej psychicznie nie mając za sobą żadnych złych przezyc.
Ja na rano mam facelle strumieniowy, potem spacerek na betę i wstąpię do Rossmana po jakieś testy na niedzielę i poniedziałek.
Meginka lubi tę wiadomość
-
Ogoorkowa wrote:Cały cykl 😅
Tak teraz patrze, że idziesz 9 lutego do gina i se myślę, że szybko. A ja nie lepsza i zapisałam się dziś na 10 lutego 🤣2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Dziękuję za wszystkie pomocne głosy w sprawie HSG, jesteście nieocenione 💕
Zdania co do starań są podzielone, ciekawe co zaleci gin. Badania się nie obawiam, ale już co do wyniku lekki stresik jest 🫣 Trzymam kciuki za wszystkie badające drożność w najbliższym czasie ✊🏻✊🏻RoZyCzK4 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Natosia wrote:teścik, teścik, teścik:D
wiem, miałaś testować w poniedziałek, ale nie daj nam czekać.
Jutro urodziny mojej córy, muszą być szczęśliwe:))
Myślę, że dziewczyny tak podniosły poprzeczkę i presja jest dość duża żeby jej nie zaniżać 😄
Wszystkiego najlepszego dla córci w takim razie 🎆Natosia lubi tę wiadomość
-
Karina wrote:Zrobię może jutro jak wrócę ze służby albo ewentualnie w niedzielę z rana 😊
Myślę, że dziewczyny tak podniosły poprzeczkę i presja jest dość duża żeby jej nie zaniżać 😄
Wszystkiego najlepszego dla córci w takim razie 🎆
Trzymam kciuki za Ciebie!!🤞🏽🍀Karina lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Szalejecie dziewczyny, ledwo nadrobiłam, ufff…
Gratuluje wszystkich kreseczek, piękne rozpoczęcie miesiąca 💕
A za 🐒 i ⚪️ tule, ale nowy cykl, nowe szanse!
Ja jutro lecę na badania krzywej cukrowej i insuliny. Wieczorem wpadają znajomi, może trochę poprawi mi się humor, bo cały tydzień chodzę i warczę na starego. -
Izzy, Meginka, gratulacje ❤️ Oby ciemniały i nudnych ciąż 🤞🍀
Czytoto, mam nadzieję, że test ściemnieje i jednak to Kropek a nie zastrzyk 🤞🍀
My działania zaczynamy zazwyczaj 6-7dc, po 🐒, mniej więcej co 2-3 dzień, czasem codziennie, po owu czasami i co 5 dni jak dużo pracujemy. A na wakacjach Stary przechodzi samego siebie, ostatnio ❤️ dwa razy dziennie od kilku dni co nam się nigdy nie zdarzało 😂🙈 co prawda szanse na 🤰 mniejsze, ale ile frajdy 😁Anett93, agentka93, Czytoto, izzy91, Niuśka, Ancalime, Lipcowa, Bambi92, Evondita82, Aleksandra_joanna_p, Oli123 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Kurde, dziewczyny… zaczęłam sobie uświadamiać, że mogę mieć problem. W połowie lipca będę w około 32 tc a mamy wtedy wykupione wczasy na 10 dni w Turcji 😩 chyba nici z mojego wyjazdu tak przewiduje… chyba, ze ciąża rozwijałaby się dobrze to w sumie może nic by nie stało na przeszkodzie? We wtorek mam wizytę to zapytam mojej ginekolog. Ona sama jest Turczynką to może by mi doradziła i tez mniej więcej powiedziała, czy w razie „w” w Turcji dobrze by się mną zajęli. Ale dupa 😂 myślałam, ze będę gdzieś w graniach 27-28 tc, ale teraz policzyłam dokładnie i trochę się zaskoczyłam
-
Akczi, Funkyfresh, Ogoorkowa, izzy91, RoZyCzK4, EwelinaNowa 😊, Niaha, Agata1992, rozalaa, gattina, Anett93, Czytoto, M94, Stysia16, pluto_nova, Niemampomyslunanick, Sagi, Ancalime, Ajo, Lipcowa, agentka93, Emka06, Nowanna, paulina_, Bambi92, Evondita82, WonderWoman, MonikaMonia, Incognitka, Aleksandra_joanna_p, Oli123 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Ale pięknie, zazdraszczam🥺 u nas zaśnieżyło mocno
-
Stysia16 wrote:Tak teraz patrze, że idziesz 9 lutego do gina i se myślę, że szybko. A ja nie lepsza i zapisałam się dziś na 10 lutego 🤣
Olya, a nie kupiliście sobie ubezpieczenia od rezygnacji? My jak zamawiamy wakacje z takim dużym wyprzedzeniem, to zawsze to dobieramy, bo to ciężko być pewnym co będzie za pół roku 🙂 może coś w umowie macie,że do iluś tam przed terminem wycieczki jest możliwość zmiany terminu/rezygnacji?
Będzie 😍 ale bym się z Tobą powygrzewala 🫠 jesteście zadowoleni z wyjazdu? Mieliście jakiś objazd czy tylko lezing hotelowy?
ja tylko słyszę jak za oknem coś pada i mega mocno wieje... a muszę wyjść na badanie bety, obiecałam,że jak będę wracać, to kupię bułki na śniadanie... 😐
Ja oczywiście znowu wstałam o jakiejś chorej godzinie... poszliśmy spac godzinę później to pobudka zamiast o 4 to przed 5... 🥲 chyba też ciążowe czeste sikanie zaczyna mi się uruchamiać 😅
-
Widzę że nie tylko ja nie śpię
Beezi - cudowne zdjęcia, mega zazdro!!!! 😍
Dziewczyny proszę polećcie coś na mdłości. Wczoraj po prysznicu prawie zwymiotowałam, całą noc mi niedobrze... Nie sądziłam że tak mnie szybko to dopadnie 😱
Plus do tego biegunka życia, muszę wysłać męża po jakiś węgiel bo czuję że się odwadniam...RoZyCzK4 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry!
No teoretycznie chyba imbir i chyba migdały? W aptece są też imbirowr gumy do żucia dla kobiet w ciąży. Nie wiem na ile skuteczne 😔
U mnie odpukać nic, wczoraj raz mnie tak zakręciło lekko, ale też może za długo jednostajnie czytałam coś na komputerze. Poza tym ostrożnie podchodzę do jedzenia, na zasadzie "czy na pewno mnie nie odrzuci ten zapach?" 😅 -
izzy91 wrote:Widzę że nie tylko ja nie śpię
Beezi - cudowne zdjęcia, mega zazdro!!!! 😍
Dziewczyny proszę polećcie coś na mdłości. Wczoraj po prysznicu prawie zwymiotowałam, całą noc mi niedobrze... Nie sądziłam że tak mnie szybko to dopadnie 😱
Plus do tego biegunka życia, muszę wysłać męża po jakiś węgiel bo czuję że się odwadniam...
Ja na mdłości kupowałam specjalne tabletki w aptece. Niech maz zapyta,nazwy nie podam bo to było ponad 5 lat temu. Ja też ciągle sikam,sprawdzam czy 🐒 przyszła 🤣
Dziś trzymam kciuki za wszystkie testujące!! 🤞🤞 sikajcie i pokazujcie nam te || krechy 😁😁
Dziewczyny rozsiewajcie wiruski 😁😁Ogoorkowa, izzy91, Karina lubią tę wiadomość
-
No właśnie mnie na samą myśl o jedzeniu odrzuca. Spróbuję z tymi gumami, dzięki.
W ogóle tak strasznie wieje że nie wiem jak dojdę na tą betę 😄 mam jakoś 15 min piechotą mam nadzieję że w drodze nie zwymiotuje 😃