🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie około 1 dzień do okresu i nadal negatyw, takze czekam na okres. W poprzednich ciążach już były słabe kreski w takim czasie. Samopoczucie też jak na okres
W tym msc, w drugiej części cyklu zaczęłam używać krem z wild tam (dziki pochrzyn) to jest zioło które wspiera produkcje progresteronu i ogólnie cykle hormonalne. Na ten mommet mogę napisać że rozwiązało moje problemy z snem na kilka dni przed okresem z bezsennościa, śpię jak kamień 😅 ja mam 38.5 i z wiekiem ta bezsenność raczej coraz gorzej, pewnie zjazd hormonalny ogólny. Spróbuję też tych supli od Barbuzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 06:44
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
Poza tym w pracy dowiedziałam się, że raczej mi umowę zmienia z czasowej na czas nieokreślony (inna koleżanka się rotuje i będzie etat po niej) i też od razu plany ze zmiana pracy stały się mniej atrakcyjne, jeśli mam się starać. Mam umowę do końca roku i nie mogli mi już dać następnej czasowej więc też był to jeden dobry powód żeby szukać lub zaciążyć 🤣🤣 jestem już mega sfrustrowana ta robota, ale Plusy są oczywiście czyli super wypłata i 100% zdalna, co przy 2 dzieciach jest bezcennym bonusem. Jak zmienię to też trzeba się na początku uczyć i wykazać, a tu już mam dobrą opinię i ogólnie znam biznes, więc szybko ogarniam tematy.
Buburuza, Anna_30, Kompotlinka, Karolaxoxo, Axana, BillieJean, _Dysia_ lubią tę wiadomość
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
Basia, a jakiej firmy ten krem używasz? Zaciekawiłaś mnie bo ja mam okroooopne problemy ze snem pod koniec cyklu, czasem nawet 4h nie uśpię a potem ledwo żyję.
Co do pracy to zawsze dylemat. Ale możesz też szukać i wysyłać CV i najwyżej odmówić
Buburuza lubi tę wiadomość
💁🏻♀97, 💁🏼♂95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Cześć,
Jestem tu nowa, ale forum obserwuję już od około pół roku. Mam endometriozę oraz torbiel na lewym jajniku po niepękniętym pęcherzyku (3 cm), co niestety powoduje problemy z zajściem w ciążę.
W marcu tego roku miałam badanie HSG - oba jajowody okazały się drożne. Przed badaniem pęcherzyki mi nie pękały, ale od tego czasu miesiąc w miesiąc występuje owulacja.
Tuż po HSG moja ginekolog zaleciła nam starania, mimo że lekarz wykonujący badanie raczej to odradzał. Ku naszemu zaskoczeniu, w dniu spodziewanej miesiączki pojawiła się druga czerwona kreska. Niestety beta wzrosła tylko do 150, a potem zaczęła spadać.
W kolejnym cyklu dostałam Clo - pojawił się po jednym pęcherzyku z każdej strony - a następnie zastrzyk z Ovitrelle. Pękł tylko pęcherzyk po prawej stronie. Niestety, ze względu na wyjazd służbowy męża, nie było zbyt wielu starań (tylko raz, 24 godziny przed zastrzykiem).
W obecnym cyklu dostałam Etruzil, który zadziałał na mnie dość mocno, bo pojawiły się aż trzy pęcherzyki po prawej stronie. W sobotę, w 11. dniu cyklu, podczas kontroli okazało się, że mają już 21, 23 i 24 mm, więc szybko podano mi ponownie zastrzyk z Ovitrelle. Pękł tylko jeden pęcherzyk, prawdopodobnie sam, przed tym zanim zastrzyk zaczął działać.
Obecnie czekam na testowanie - pewnie gdzieś w połowie przyszłego tygodnia, bo na razie jestem dopiero 5 dni po zastrzyku.
Chciałam też powiedzieć, że Wasze wiadomości tutaj dają mi ogromne wsparcie. Dzięki temu mam poczucie, że nie jestem w tym sama i że nie wolno się poddawać. Dziękuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 07:58
Tofuszka, Kompotlinka, KamilaAnt2026, Buburuza, Monia•, Karolaxoxo, Axana, Anna_30, Lisia00, _Dysia_, shaylen lubią tę wiadomość
Endometrioza
3.2026 badanie HSG, oba drożne
3.2026 ciąża biochemiczna -
Nazywa się swanson wild yam, ale jak wpiszesz krem z progresteronem to kilka innych propozycji będzie. Jego się stosuje od owulacji do okresu zazwyczaj.Tofuszka wrote:Basia, a jakiej firmy ten krem używasz? Zaciekawiłaś mnie bo ja mam okroooopne problemy ze snem pod koniec cyklu, czasem nawet 4h nie uśpię a potem ledwo żyję.
Co do pracy to zawsze dylemat. Ale możesz też szukać i wysyłać CV i najwyżej odmówić
Jeszcze ci powiem że w ciążach gdzies od 7/8 msc do porodu też miałam okropna bezsenność i też pewnie ten sam powód hormonalny, bo fizycznie ja miałam latwe ciążę i mały brzuch, nic mnie nie bolało itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 08:16
Tofuszka lubi tę wiadomość
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
Cześć,PoppyLeaf wrote:Cześć,
Jestem tu nowa, ale forum obserwuję już od około pół roku. Mam endometriozę oraz torbiel na lewym jajniku po niepękniętym pęcherzyku (3 cm), co niestety powoduje problemy z zajściem w ciążę.
W marcu tego roku miałam badanie HSG - oba jajowody okazały się drożne. Przed badaniem pęcherzyki mi nie pękały, ale od tego czasu miesiąc w miesiąc występuje owulacja.
Tuż po HSG moja ginekolog zaleciła nam starania, mimo że lekarz wykonujący badanie raczej to odradzał. Ku naszemu zaskoczeniu, w dniu spodziewanej miesiączki pojawiła się druga czerwona kreska. Niestety beta wzrosła tylko do 150, a potem zaczęła spadać.
W kolejnym cyklu dostałam Clo - pojawił się po jednym pęcherzyku z każdej strony - a następnie zastrzyk z Ovitrelle. Pękł tylko pęcherzyk po prawej stronie. Niestety, ze względu na wyjazd służbowy męża, nie było zbyt wielu starań (tylko raz, 24 godziny przed zastrzykiem).
W obecnym cyklu dostałam Etruzil, który zadziałał na mnie dość mocno, bo pojawiły się aż trzy pęcherzyki po prawej stronie. W sobotę, w 11. dniu cyklu, podczas kontroli okazało się, że mają już 21, 23 i 24 mm, więc szybko podano mi ponownie zastrzyk z Ovitrelle. Pękł tylko jeden pęcherzyk, prawdopodobnie sam, przed tym zanim zastrzyk zaczął działać.
Obecnie czekam na testowanie - pewnie gdzieś w połowie przyszłego tygodnia, bo na razie jestem dopiero 5 dni po zastrzyku.
Chciałam też powiedzieć, że Wasze wiadomości tutaj dają mi ogromne wsparcie. Dzięki temu mam poczucie, że nie jestem w tym sama i że nie wolno się poddawać. Dziękuję.
zapraszamy do naszego grona
trzymamy kciuki za testowanie
PoppyLeaf lubi tę wiadomość
♀️95 ♂️97
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 9cs -
Dzień dobry, można mi wpisać 🐒
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
baassiia wrote:Nazywa się swanson wild yam, ale jak wpiszesz krem z progresteronem to kilka innych propozycji będzie. Jego się stosuje od owulacji do okresu zazwyczaj.
Jeszcze ci powiem że w ciążach gdzies od 7/8 msc do porodu też miałam okropna bezsenność i też pewnie ten sam powód hormonalny, bo fizycznie ja miałam latwe ciążę i mały brzuch, nic mnie nie bolało itd.
Używałam go kilka miesięcy, teraz miałam przerwę. Ładnie pachnie, czy coś pomaga - trudno powiedzieć. Warto zwrócić uwagę na to gdzie się go smaruje. Najlepiej w miejscach gdzie skóra jest delikatna i krem może dobrze wchłonąć np. nadgarstki i w ogóle ta wewnętrzna strona rąk. Będę stosować znowu w tym cyklu po przerwie 2ms to zobaczę czy jest różnica
Buburuza, Tofuszka lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Oj niechcący polubiłam. tule kochana 🫂Monia• wrote:Dzień dobry, można mi wpisać 🐒
Monia• lubi tę wiadomość
♀️95 ♂️97
♀️
2/2026 (2dc)
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 9cs -
🌸PoppyLeaf witam serdecznie, rozgość się tutaj, oby nie na długo 🫶
🌸Monia• przykro mi, przytulam 🫂❤️
PoppyLeaf, Monia• lubią tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
11.2025 7tc💔
05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170 -
Hejka, bratanek uspokojony negatywnym testem 🙈😅
Nowy cykl, nowe szanse a tu jeszcze niedługo kolejna owulacja 😊
Plany muszę zaktualizować o przedłużenie wychowawczego do końca lipca wtedy będę miała 3 cykle na działanie a jeśli nie wypali to powrót do pracy i wstrzymanie starań. Wzięłam się ostro za porządki, wczoraj odgruzowałam połowę warzywnika. Jakoś dla dziecka bardziej się chce bo nie lubię plewić i ogólnie prac w ogrodzie. Zamontowałam domek, zjeżdżalnie i czekamy jeszcze na piaskowice.
Buburuza gratulacje, trzymam kciuki za kropka niech zdrowo rośnie 🍀❤️
Witam nowe osoby, trzymam kciuki za owocne starania ✊️🍀
Miłego dnia dla wszystkich ☀️
KamilaAnt2026, Karolaxoxo, baassiia, _Dysia_, Buburuza, Kompotlinka, Anna_30 lubią tę wiadomość
👧 30 l. 🧔♂️ 35 l. 👶🏻💙
Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
06.2024 - ⏸️
11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150
🧔♂️ - ❌️ cholesterol

-
PoppyLeaf witamy 🌸
Monia przytulam, trzymam kciuki oby czerwiec zaskoczył i to był pierwszy dzień Twojej ciąży❤️
Buburza pięknie❤️ Czekamy na przyrosty hihi
Dziewczyny zaciekawiłyście mnie tym kremem... nawet bym nie pomyślała że coś takiego istnieje
Monia• lubi tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025
starania od 01.2026
💊euthyrox n75, concor cor 1,25
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna
ferrytyna 8 -> 53 ✅
TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7✅️
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
Testosteron ⬆️
AMH ⬆️ -
Lisia00 wrote:PoppyLeaf witamy 🌸
Monia przytulam, trzymam kciuki oby czerwiec zaskoczył i to był pierwszy dzień Twojej ciąży❤️
Buburza pięknie❤️ Czekamy na przyrosty hihi
Dziewczyny zaciekawiłyście mnie tym kremem... nawet bym nie pomyślała że coś takiego istnieje
Internety mówią tak 😅 ogólnie jak to w necie jest trochę sprzecznych artykułów łącznie z tym, że część pisze, że działa antykoncepcyjne, a część że wspiera płodność 🤣 natomiast jak zaczyna się stosowac po owulce to raczej już za późno na antykoncepcyjne działanie 😅
Dziki pochrzyn a progesteron – jak wpływa na hormony płciowe?
Wyekstrahowana z korzenia pochrzynu diosgenina przypomina swoim działaniem, znajdujący się w naszych ciałach progesteron. Jest to niemała zaleta dla osób stosujących konwencjonalną terapię hormonalną, gdyż naturalne fitoestrogeny w przeciwieństwie do innych form terapii hormonalnej nie działają rakotwórczo.
Co więcej, wpływając na syntezę progesteronu stymuluje również produkcję DHEA, testosteronu i estrogenu w nadnerczach. Jeśli w organizmie brakuje progesteronu, nadnercza nie wytwarzają wystarczającej ilości ww. hormonów.
Tak więc spożywanie bulw rośliny lub ekstraktów na jej bazie przeciwdziała objawom niedoboru progesteronu. Mowa o takich objawach, jak zmęczenie, wyczerpanie i zwiększony ból menstruacyjny.
Dziki pochrzyn a menopauza – co należy wiedzieć?
Bez wątpienia złagodzenie objawów menopauzy jest najbardziej znanym zastosowaniem leczniczym dzikiego pochrzynu. W wielu regionach świata jest popularną alternatywą dla estrogenowej terapii zastępczej w leczeniu objawów menopauzy, do których należą uderzenia gorąca, suchość w okolicach pochwy, nocne poty i wahania nastroju.
Z badań klinicznych i zdania samych użytkowniczek dzikiego pochrzynu jasno wynika, iż w trakcie zaburzenia miesiączkowania, ekstrakty na bazie rośliny są w stanie przywrócić normalny cykl miesiączkowy. Co więcej, spożywanie pochrzynu w trakcie menopauzy zdaje się korelować ze zwiększonym libido. Przyjmowanie wild yam w menopauzie normuje, a nawet zwiększa libido, którego poziomy w tym okresie są zazwyczaj zaniżone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 11:38
Karolaxoxo, Tofuszka lubią tę wiadomość
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
A ja wam powie, że miałam taki super humor, a teraz powstrzymuje się od płaczu bo jestem w pracy.
Jestem 7dpo i jak w zegarku pojawia się plamienie, myślałam że duphostan zażegna problem, ale okazuje się że nic z tego. No już ręcę mi opadają
♀️95 ♂️97
♀️
2/2026 (2dc)
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
♂️