Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    IMG-0388.jpg
    Trzymamy kciuki 🥹🥹🥹

Buburuza lubi tę wiadomość

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Tofuszka Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 wrote:
    Ja również widzę kreseczkę 😍

A nawiązując do progesteronu jaka jest szansa że pęcherzyki nie pękają jeśli progesteron 7dpo na poziomie 15,8? Bo miałam śluz płodny, wyszedł pik na teście owulacyjnym, później ten progesteron a naczytałam się że to o niczym nie świadczy i że mimo to pęcherzyki mogą nie pękać (LUF). Nie miałam nigdy monitoringu
    Progesteron przed owulacją jest bardzo niski. Ja bym uznała że owulacja faktycznie była. Tym bardziej że wszystko wskazuje że owu była (testy, śluz, prog)

Kompotlinka, Karolaxoxo, Buburuza lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀97, 💁🏼‍♂95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Anna_30 Debiutantka

Wysłany: 13 maja, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałam się przywitać i dołączyć. Podczytuję od dłuższego czasu forum, wcześniej w zakładce poronienia (poronienie zatrzymane 8 tc - ciąża zatrzymana na 6 tc). Powróciłam do starań w tym cyklu - testowanie planuję 24.05.
    PS gratuluję dodatnich testów ☺️ trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny, by wkrótce i do nas uśmiechnął się los ☺️

Tofuszka, KamilaAnt2026, Karolaxoxo, Kompotlinka, Kinia197, shaylen, Axana, baassiia, _Dysia_ lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
  • Tofuszka Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję się wyżalić.. mam tak okropny dzień... Głowa mnie boli od rana (teraz jest trochę lepiej). Brzuch mam spuchnięty od wczoraj wieczorem. Pół dnia przespałam i nadal czuję się jak 💩

Testy owu dalej negatywne i to nawet bardziej negatywne niż wczoraj czy przedwczoraj (linia testowa niemal niewidoczna), ale coś się zastanawiam czy może znowu przegapiłam pik LH. Ale nie wiem... W każdym razie czuję się jakby mnie pms dopadał 😭

💁🏻‍♀97, 💁🏼‍♂95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r

Wysłany: 13 maja, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Potrzebuję się wyżalić.. mam tak okropny dzień... Głowa mnie boli od rana (teraz jest trochę lepiej). Brzuch mam spuchnięty od wczoraj wieczorem. Pół dnia przespałam i nadal czuję się jak 💩

Testy owu dalej negatywne i to nawet bardziej negatywne niż wczoraj czy przedwczoraj (linia testowa niemal niewidoczna), ale coś się zastanawiam czy może znowu przegapiłam pik LH. Ale nie wiem... W każdym razie czuję się jakby mnie pms dopadał 😭
    Przykro mi z powodu twojego złego samopoczucia :(
    Ja dziś też miałam okroony dzień w pracy, tyle nerwów że aż mnie głowa rozbolała, a jest 6dpo więc powinnam zachowywac spokój ze wzgledu na potencjalną implantacje

Tofuszka lubi tę wiadomość

♀️95 ♂️97

♀️

2/2026 (2dc)
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 13 maja, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, Tofuszka tulę 🫂
    Tofuszka, a jest szansa, że gdzieś ci umknął pik? Działacie z mężem co 2/3 dni czy celujecie w okno?

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka
  • Tofuszka Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila 🫂
    Dzięki za wsparcie dziewczyny ❤️

Buburuza od końca miesiączki robię codziennie minimum 2 testy i żaden nie był wyraźnie ciemniejszy. Teoretycznie wątpię żebym pominęła, ale w praktyce zawsze miałam problem z wyłapaniem piku (tyle że zawsze zdarzył się jakiś nieco ciemniejszy pasek). I tak, od końca @ działamy co 2-3 dni

Zobaczę jak będę się jutro czuła i czy bbt będzie wyższa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 18:29

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀97, 💁🏼‍♂95
    Starania od 02.2025r
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 13 maja, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Anna witamy! Rozgość się, oby nie na długo. 🤗🤞

🌸 Tofuszka 🫂🫂Przytulam Cię i rozumiem Twoje emocje. W trzecim cyklu robienia owulaków miałam podobną sytuację- testy raz ciemniały minimalnie, potem znów jaśniejsze. Tak mnie to irytowało i stresowało, że rzuciłam te testy w cholerę na kolejne 2 miesiące. 🫣🤭 Ale wróciłam jak pokorny baranek, bo u nas nie ma opcji częstego ❤️. 🤪

🌸 Kamila Ciebie też przytulam za trudny dzień, oby jutro było już ok. 🫂 W końcu jutro już czwartek, prawie weekend. 😁

Anna_30, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Tofuszka Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Tofuszka 🫂🫂Przytulam Cię i rozumiem Twoje emocje. W trzecim cyklu robienia owulaków miałam podobną sytuację- testy raz ciemniały minimalnie, potem znów jaśniejsze. Tak mnie to irytowało i stresowało, że rzuciłam te testy w cholerę na kolejne 2 miesiące. 🫣🤭 Ale wróciłam jak pokorny baranek, bo u nas nie ma opcji częstego ❤️. 🤪
    Taak ja też je rzuciłam chyba na pół roku bo tylko mnie irytowały, ale mam zapas na jakieś dwa cykle więc postanowiłam dać im kolejną szansę 😂 ale zwykle wyłapywałam jakiś dzień gdzie była znacznie ciemniejsza kreska testowa (nie tak samo ciemna ale prawie), więc wtedy uznawałam że to pik i lepiej nie będzie. A skoro masz podobnie to jak Ci teraz idzie z owulakami? Działają jak powinny? A jeśli tak to jakiej firmy?

💁🏻‍♀97, 💁🏼‍♂95
    Starania od 02.2025r
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 13 maja, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Buburuza trzymam kciuki za Kropka ❤️🤞

Axana tyle w stresie z powodu stłuczki 🫂 na pewno to nie zaszkodzi Twojemu Maleństwu, jesteś dzielna ❤️

Buburuza, Axana lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

Wysłany: 13 maja, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Anna witamy! Rozgość się, oby nie na długo. 🤗🤞

🌸 Kamila Ciebie też przytulam za trudny dzień, oby jutro było już ok. 🫂 W końcu jutro już czwartek, prawie weekend. 😁
    Jestes taką słodka osobą hehe. Opowiadaj co u Ciebie. Bo tylko nas wspierasz a nic nie opowiadasz co u Ciebie 😊

baassiia, Anna_30, Kompotlinka, J.ss, _Dysia_ lubią tę wiadomość

♀️95 ♂️97

♀️

2/2026 (2dc)
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs

Wysłany: 13 maja, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaxoxo wrote:
    Jest dobrze ❤️ kciuki zaciśnięte za przyrosty 🤞🍀
    Jak dzisiaj samopoczucie ?:) brajan swiruje czy sie uspokoil?:)

Buburuza, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

♀️95 ♂️97

♀️

2/2026 (2dc)
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Jak dzisiaj samopoczucie ?:) brajan swiruje czy sie uspokoil?:)

Szczerze to musiałam wziąć nospe bo ledwo dawałam radę, skurcze brzucha kilka razy dziennie🫠 wkładki na porządku dziennym tyle mam śluzu.... dziwne to wszystko 🤦‍♀️mąż schował mi testy żebym nie próbowała testować szybciej 😂 moje dzieciątko dopadło zapalenie oskrzeli także jest ciekawie 🫣
    Widzę że jesteśmy na tym samym etapie też dziś mam 6dpo 🫣
    🌸 Tofuszka
    🌸KamilaAnt2026
    Przytulam was dziewczyny ❤️🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 19:23

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Taak ja też je rzuciłam chyba na pół roku bo tylko mnie irytowały, ale mam zapas na jakieś dwa cykle więc postanowiłam dać im kolejną szansę 😂 ale zwykle wyłapywałam jakiś dzień gdzie była znacznie ciemniejsza kreska testowa (nie tak samo ciemna ale prawie), więc wtedy uznawałam że to pik i lepiej nie będzie. A skoro masz podobnie to jak Ci teraz idzie z owulakami? Działają jak powinny? A jeśli tak to jakiej firmy?

Ostatnie 2 cykle były książkowe, używam Testeo strumieniowe (pierwsze dni od 14dc 1xdz., jak zaczynają ciemnieć to 2xdz.) i jestem bardzo zadowolona. No...tyle że póki co ciąży nie widać. 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 20:16

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25

Wysłany: 13 maja, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaxoxo wrote:
    Szczerze to musiałam wziąć nospe bo ledwo dawałam radę, skurcze brzucha kilka razy dziennie🫠 wkładki na porządku dziennym tyle mam śluzu.... dziwne to wszystko 🤦‍♀️mąż schował mi testy żebym nie próbowała testować szybciej 😂 moje dzieciątko dopadło zapalenie oskrzeli także jest ciekawie 🫣
    Widzę że jesteśmy na tym samym etapie też dziś mam 6dpo 🫣
    🌸 Tofuszka
    🌸KamilaAnt2026
    Przytulam was dziewczyny ❤️🫂
    A tu u mnie kompletny brak jakichkolwiek objawów 🤔😊 odliczam dni do niedzieli hehe
    Zdrówka dla dzieciątka 🫂

Karolaxoxo lubi tę wiadomość

♀️95 ♂️97

♀️

2/2026 (2dc)
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Jestes taką słodka osobą hehe. Opowiadaj co u Ciebie. Bo tylko nas wspierasz a nic nie opowiadasz co u Ciebie 😊
    Haha, dziękuję za miłe słowa. 🤗 Od Ciebie bije taka pozytywna energia! ☺️ Nie piszę o sobie, bo ja nie jestem zbyt wylewną osobą. 🫣 U mnie póki co nudy, 5dc, czekam na koniec okresu i odliczam do owulki. Testowanie zacznę 22.05. Od dziś wjechał wiesiołek. Mam nadzieję, że bedzie fajny efekt. 🤭 Tak więc nastawienie do działania jest. 💪

baassiia, Buburuza, Tofuszka, Anna_30, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    A tu u mnie kompletny brak jakichkolwiek objawów 🤔😊 odliczam dni do niedzieli hehe
    Zdrówka dla dzieciątka 🫂

Co organizm to inaczej 🤷‍♀️ też odliczam, mam tak że jak jest jakiś nowy objaw to się napalam że to szczęśliwy cykl a potem wychodzi jak zwykle, tak mam i tym razem 🫠

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170

Wysłany: 13 maja, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Haha, dziękuję za miłe słowa. 🤗 Od Ciebie bije taka pozytywna energia! ☺️ Nie piszę o sobie, bo ja nie jestem zbyt wylewną osobą. 🫣 U mnie póki co nudy, 5dc, czekam na koniec okresu i odliczam do owulki. Testowanie zacznę 22.05. Od dziś wjechał wiesiołek. Mam nadzieję, że bedzie fajny efekt. 🤭 Tak więc nastawienie do działania jest. 💪
    Tak właśnie myślałam, że tym sie cechujesz, przypominasz mi moją najlepszą przyjaciółke, z którą przyjaźnimy się od 6 roku życia hehe 😊
    Trzymam mocno kciuki ✊️✊️ te pierwsze dni cyklu zawsze są takie spokojne 😊

Kompotlinka, Buburuza lubią tę wiadomość

♀️95 ♂️97

♀️

2/2026 (2dc)
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs

Wysłany: 13 maja, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaxoxo wrote:
    Co organizm to inaczej 🤷‍♀️ też odliczam, mam tak że jak jest jakiś nowy objaw to się napalam że to szczęśliwy cykl a potem wychodzi jak zwykle, tak mam i tym razem 🫠
    Oj tak 😊 niestety tak to działa. U mnie zawsze " to jest na pewno ten cykl" i około 7dpo mam spadek euforii i mnóstwo wątpliwości. Teraz szykujemy sie do wyjazdu, mam mnóstwo pracy więc i tak mniej c,sdu na nakręcanie się , ale to dobrze 🤣

♀️95 ♂️97

♀️

2/2026 (2dc)
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 13 maja, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często pojawia się pytanie, czy ktoś coś zmienił w tym cyklu, że się udało. To tak jeszcze nieśmiało, chociaż siknęłam na test i kreska ściemniała (na betę i tak skoczę w piątek 😉).
    To pod spodem rzeczy które po roku nieudanych starań wdrożyliśmy około 2 miesiące temu.

🌸 Z racji tego, że miałam bardzo niską ferrytynę, już drugi miesiąc wdrożyłam do diety koktajle z gotowanego buraczka i kiwi, zupę szczawiową, buraczkową i czerwone mięso.

🌸 Zaobserwowałam profil „Akademia Płodności” na IG i tak bez większego celu rozszerzyłam swoją dietę o polecane przez nich produkty.

🌸 Suplementowałam omega-3, witaminy z grupy B, K2 i piłam dwa razy dziennie Fertistim dla kobiet oraz Pregna Start-przez dwa miesiące. Mąż już od ponad 60 dni pił swój suplement dla mężczyzn.

W drugim cyklu po rozpoczęciu suplementacji miałam mega dużo śluzu płodnego. Dodam, że „materiał męża” po jego suplementach zrobił się bardziej wodnisty, ale nie jestem pewna, czy właśnie tak powinno to działać.

🌸🌸 Myślę jednak, że największą robotę zrobił dodatkowy progesteron. Jak już gdzieś wspominałam, badałam progesteron 7 dpo i ta dyszka się pojawiała, ale już 8-9 dpo potrafiłam mieć 6-7.

Ginekolog tłumaczył, że wynik 7 dpo jest ważny głównie po to, żeby sprawdzić, czy owulacja w ogóle była. Ale w oknie implantacyjnym, czyli 8-10 dpo, progesteron powinien być wyższy niż 10. I nie chodzi też o sytuację, że 7 dpo było 20, a 8 dpo już 12, bo to znaczy, że progesteron spada i endometrium sypie się, zanim kropeczka zdąży się rozgościć.

🌸🌸 Plus nie wiem, czy to miało znaczenie, ale przez intensywną chorobę młodego nie mieliśmy ani czasu, ani chęci na współżycie. Współżyliśmy pierwszy i jedyny raz od tygodnia.

Pik miałam w niedzielę rano. Współżyliśmy z niedzieli na poniedziałek, a rano miałam już ból promieniujący na całą macicę-typowy dla mnie przy pęknięciu pęcherzyka i podrażnieniu jamy macicy płynem pęcherzykowym. Chyba dobrze to nazwałam 😊
    Myślę że o niczym nie zapomniałam. Buziaki dla wszystkich❤️❤️😘😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 22:24

Tofuszka, KamilaAnt2026, Axana, baassiia, dzydzy, Kompotlinka, Karolaxoxo, Kinia197, Maalwii lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ