W maju wiosna jest w rozkwicie 🌸 rośnie we mnie nowe życie 🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka32 wrote:U mnie wolne 1 i 3 ale jak to się mówi lepszy rydz niż nic 🥹🥰
U mnie to samopp2018, Anka32, 2Monia2 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
2Monia2 wrote:My zabieramy się w tym roku na Mazury, powoli pakowanie dobiega końca, wczoraj spakowałam część ubrań i kosmetyków, dzisiaj kolejna połowa, bo była prana 😅 apteczka w dużej mierze już spakowana, nic tylko ruszać i nie oglądać się za siebie 🤭 ostatnio zaczęłam testować coraz więcej supli z Up Health Pharma z polecenia lekarza i powiem Wam, że chyba już powoli widać efekty.
Pogoda dodatkowo od paru dni dopisuje i nie mogę się doczekać rozkosznych chwil z najbliższymi. A jak z Waszymi planami na weekend majowy? 😊
Dobrego czasu na wyjeździe! 😁
My planujemy grille i niestety mamy trochę pracy, więc nie będzie odpoczynku w pełni2Monia2 lubi tę wiadomość
10cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
2Monia2 wrote:Macie jakies fajne kombinacje na szaszłyki na grilla? Jedyne co mam w głowie to kurczak z papryka, pieczarkami i cebulą 😪
My często dodajemy jeszcze cukinie, ziemniaczki, czasem nawet ser (taki ala pleśniowy - tylko trzeba uważać, żeby nie wypłynął, więc najlepiej w folii)pp2018, 2Monia2, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
nick nieaktualnyTo może i ja niesmiało przycupnę. Nie wiem, kiedy będę testować, nie wiem kiedy będzie owulacja, bo po poronieniu 28.03 nie dostałam jeszcze okresu i leci dziś 34 dzień. Każdego dnia liczę na 🐵, żeby w końcu zacząć się nastawiać na nowe. Obawiam się, że jeszcze poczekam i testowanie będzie dopiero w czerwcu.
W poprzedniej ciąży zaskoczyło w 1cs więc może i przy kolejnym... 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 09:42
Chochlik12, MagicznaNuta, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Chochlik, też będzie fajnie! Ale tęsknię za grillami!!
Anka, Suzie, u nas tak samo 1 i 3 wolne. Ja wzięłam też urlop na 2 maja, bo mam go sporo z zeszłego roku, a 4 mam urodziny, to będzie akurat
My chcemy jechać dzisiaj na Mazury, ale jak to z nami często bywa... jeszcze kwaterki nie ogarnęliśmy! Trochę mnie to ekscytuje (przygoda!!), ale i wnerwia, nie lubię tak zupełnie na ostatnią chwilę, bo zostają miejsca z wysokimi cenami. Mój mąż to ten typ, który wierzy, że zawsze się jakiś nocleg znajdzie
Mnie wpiszcie na testowanie w piątek 3 maja, choć już czuję bóle w podbrzuszu jak na okres, ale w sumie podobne bóle mam prawie całą drugą fazę.Chochlik12, Miś, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Maj.a wrote:Witam się z Wami w majowym wątku 😉
Poproszę o miejsce wolnego strzelca 😉😎
🌱CoffeeDream, myślałam, że zostajesz na kwietniowym, bo II masz wpisane
No właśnie to jakaś pomyłka 🙈😆 fajnie by było...pp2018 lubi tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
nick nieaktualny2Monia2 wrote:Macie jakies fajne kombinacje na szaszłyki na grilla? Jedyne co mam w głowie to kurczak z papryka, pieczarkami i cebulą 😪
Jeszcze bym dodała cukinię 😍
Ale ja jestem z tych co cukinię dodawałaby do wszystkiego 🤣2Monia2, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Nopek wrote:To może i ja niesmiało przycupnę. Nie wiem, kiedy będę testować, nie wiem kiedy będzie owulacja, bo po poronieniu 28.03 nie dostałam jeszcze okresu i leci dziś 34 dzień. Każdego dnia liczę na 🐵, żeby w końcu zacząć się nastawiać na nowe. Obawiam się, że jeszcze poczekam i testowanie będzie dopiero w czerwcu.
W poprzedniej ciąży zaskoczyło w 1cs więc może i przy kolejnym... 🙄
Hej! Super, że jesteś. Może zapisać Cię na wolnego strzelca w tym miesiącu? 😁🫶🏻pp2018 lubi tę wiadomość
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
nick nieaktualny
-
CoffeeDream wrote:No właśnie to jakaś pomyłka 🙈😆 fajnie by było...
Może prorocze na następny miesiąc? 😎brilka, CoffeeDream, martysiaczki, pp2018, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
nick nieaktualny
-
Anka32 wrote:Dobrze, że nie jestem sama
Jakoś miałam wrażenie, że wszyscy mają długi weekend tylko nie ja 😂
Ja też nie mam, także również witam w klubie 😉Anka32 lubi tę wiadomość
Chochlik12 wrote:Może prorocze na następny miesiąc? 😎
Haha 😅 oby...
Ale szczerze powiem , że fajnie widzieć te dwie II przy swoim nicku 😄Chochlik12, martysiaczki, pp2018, Miś, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
CoffeeDream wrote:A ja mam pytanie, czy jeśli w poprzednim cyklu miałam
Proga 39,9 a estradiol 370 to jeszcze można przymknąć oko? Trochę mnie niepokoi podwyższony estradiol.
Z kolei w marcu próg był 21, a estradiol ok 260.
Edit: nie wiem nawet jak go naturalnie za bardzo obniżyć oprócz tego, że można jeść marchewki 🤪
Wiesz co, ja też nie wiem jak obniżyć. :p Ale o ile wyniki z poprzedniego cyklu można interpretować na 90% jako podwójna owulacja, o tyle marcowe według mnie świadczą już o przewadze estrogenowej. Co prawda nie widziałam się jeszcze z moją ginekolog aby spytać, jaka jest górna granica estradiolu, ale widziałam na internceie głosy, że powyżej 200. A 260 t już sporo powyżej tej granicy. Niemniej obiecuję dopytać jak będę się z nią po majówce widzieć (oraz o to, jakie są sposoby na zbicie estradiolu).Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 10:10
CoffeeDream lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
CoffeeDream wrote:@Chochliku A jak tam Twoje plany na kolejny cykl? Coś zmieniasz/dodajesz? 😁
Chyba nic nie zmieniam mam spoko suple, łykam olej z wiesiołka, piję siemię lniane... Owulka w tym miesiącu jak dla mnie była piękna (moje objawy + temperatura itp. 🩷)
Mąż zaczął brać Fertistim, ale gdzieś tam z tyłu głowy wisi mi, że fajnie by było jakby też zrobił szczegółowe badania nasienia, bo wyniki hormonów wyszły mu na pograniczu, a niektóre miał trochę przekroczone i zastanawiamy się, czy to może mieć wpływ 🤔
Ja też dostałam skierowanie od endokrynologa na szczegółowe badania (już z 2 miesiące temu, bo moje TSH trochę wykracza poza normę funkcjonalną - raz mi wyszło 2.7, a po miesiącu 2.4 ) i mam podejrzenie PCOS... ale na razie próbowałam zadziałać dietą, zdrowszym trybem życia, selenem, cynkiem itp...
Chyba jakoś odkładam to zbadanie się w czasie... 🥲 Jeśli do pół roku starań nie kliknie, to chyba się za to wezmę mocniej, chyba potrzebuję jeszcze trochę luzu w tych staraniach...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 10:26
pp2018, CoffeeDream, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
Chochlik12 wrote:My często dodajemy jeszcze cukinie, ziemniaczki, czasem nawet ser (taki ala pleśniowy - tylko trzeba uważać, żeby nie wypłynął, więc najlepiej w folii)
Nie pomyślałam o serze, dobrze wiedzieć, ciekawe jak ten halloumi co teraz na topie jest. Cukinia też super pomysł, dziękuję ❤️Chochlik12, pp2018, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Nieprzejrzysta wrote:Kobietki, które testują w najbliższym czasie , macie jakieś objawy? 🙈
U mnie w cyklu w którym udało się zajść nie było kompletnie żadnych objawów, zatestowałam wyłącznie dlatego, że szłam na wieczór panieński i chciałam mieć pewność że mogę zaszaleć z %%%, cóż nie pykło 🙈 za to w cyklach kiedy na 1000% nie ma szans na ciążę przez brak serduszkowania występuje u mnie cały wachlarz objawów 😅MagicznaNuta, pp2018 lubią tę wiadomość