X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju wiosna jest w rozkwicie 🌸 rośnie we mnie nowe życie 🤰🏼

Odpowiedz

W maju wiosna jest w rozkwicie 🌸 rośnie we mnie nowe życie 🤰🏼

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    U mnie wolne 1 i 3 ale jak to się mówi lepszy rydz niż nic 🥹🥰

U mnie to samo :D

pp2018, Anka32, 2Monia2 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2Monia2 wrote:
    My zabieramy się w tym roku na Mazury, powoli pakowanie dobiega końca, wczoraj spakowałam część ubrań i kosmetyków, dzisiaj kolejna połowa, bo była prana 😅 apteczka w dużej mierze już spakowana, nic tylko ruszać i nie oglądać się za siebie 🤭 ostatnio zaczęłam testować coraz więcej supli z Up Health Pharma z polecenia lekarza i powiem Wam, że chyba już powoli widać efekty.
    Pogoda dodatkowo od paru dni dopisuje i nie mogę się doczekać rozkosznych chwil z najbliższymi. A jak z Waszymi planami na weekend majowy? 😊

Dobrego czasu na wyjeździe! 😁
    My planujemy grille i niestety mamy trochę pracy, więc nie będzie odpoczynku w pełni :(

2Monia2 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024 🤍
    Endometrioza & adenomioza & PCOS | czynnik męski
    Teraz: pause & breathe 😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2Monia2 wrote:
    Macie jakies fajne kombinacje na szaszłyki na grilla? Jedyne co mam w głowie to kurczak z papryka, pieczarkami i cebulą 😪

My często dodajemy jeszcze cukinie, ziemniaczki, czasem nawet ser (taki ala pleśniowy - tylko trzeba uważać, żeby nie wypłynął, więc najlepiej w folii)

pp2018, 2Monia2, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024 🤍
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja niesmiało przycupnę. Nie wiem, kiedy będę testować, nie wiem kiedy będzie owulacja, bo po poronieniu 28.03 nie dostałam jeszcze okresu i leci dziś 34 dzień. Każdego dnia liczę na 🐵, żeby w końcu zacząć się nastawiać na nowe. Obawiam się, że jeszcze poczekam i testowanie będzie dopiero w czerwcu.
    W poprzedniej ciąży zaskoczyło w 1cs więc może i przy kolejnym... 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2024, 09:42

Chochlik12, MagicznaNuta, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• pp2018 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik, też będzie fajnie! Ale tęsknię za grillami!!

Anka, Suzie, u nas tak samo 1 i 3 wolne. Ja wzięłam też urlop na 2 maja, bo mam go sporo z zeszłego roku, a 4 mam urodziny, to będzie akurat :) :) :)

My chcemy jechać dzisiaj na Mazury, ale jak to z nami często bywa... jeszcze kwaterki nie ogarnęliśmy! :) Trochę mnie to ekscytuje (przygoda!!), ale i wnerwia, nie lubię tak zupełnie na ostatnią chwilę, bo zostają miejsca z wysokimi cenami. Mój mąż to ten typ, który wierzy, że zawsze się jakiś nocleg znajdzie :)

Mnie wpiszcie na testowanie w piątek 3 maja, choć już czuję bóle w podbrzuszu jak na okres, ale w sumie podobne bóle mam prawie całą drugą fazę.

Chochlik12, Miś, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Witam się z Wami w majowym wątku 😉

Poproszę o miejsce wolnego strzelca 😉😎

🌱CoffeeDream, myślałam, że zostajesz na kwietniowym, bo II masz wpisane

No właśnie to jakaś pomyłka 🙈😆 fajnie by było...

pp2018 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2Monia2 wrote:
    Macie jakies fajne kombinacje na szaszłyki na grilla? Jedyne co mam w głowie to kurczak z papryka, pieczarkami i cebulą 😪

Jeszcze bym dodała cukinię 😍
    Ale ja jestem z tych co cukinię dodawałaby do wszystkiego 🤣

2Monia2, pp2018 lubią tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nopek wrote:
    To może i ja niesmiało przycupnę. Nie wiem, kiedy będę testować, nie wiem kiedy będzie owulacja, bo po poronieniu 28.03 nie dostałam jeszcze okresu i leci dziś 34 dzień. Każdego dnia liczę na 🐵, żeby w końcu zacząć się nastawiać na nowe. Obawiam się, że jeszcze poczekam i testowanie będzie dopiero w czerwcu.
    W poprzedniej ciąży zaskoczyło w 1cs więc może i przy kolejnym... 🙄

Hej! Super, że jesteś. Może zapisać Cię na wolnego strzelca w tym miesiącu? 😁🫶🏻

pp2018 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024 🤍
    __

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    U mnie to samo :D

Dobrze, że nie jestem sama :D
    Jakoś miałam wrażenie, że wszyscy mają długi weekend tylko nie ja 😂

pp2018 lubi tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    No właśnie to jakaś pomyłka 🙈😆 fajnie by było...

Może prorocze na następny miesiąc? 😎

brilka, CoffeeDream, martysiaczki, pp2018, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024 🤍
    __

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12, tak poproszę :)

Chochlik12 lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Dobrze, że nie jestem sama :D
    Jakoś miałam wrażenie, że wszyscy mają długi weekend tylko nie ja 😂

Ja też nie mam, także również witam w klubie 😉

Anka32 lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Może prorocze na następny miesiąc? 😎

Haha 😅 oby...
    Ale szczerze powiem , że fajnie widzieć te dwie II przy swoim nicku 😄

Chochlik12, martysiaczki, pp2018, Miś, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chochliku A jak tam Twoje plany na kolejny cykl? Coś zmieniasz/dodajesz? 😁

Chochlik12, pp2018 lubią tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A ja mam pytanie, czy jeśli w poprzednim cyklu miałam
    Proga 39,9 a estradiol 370 to jeszcze można przymknąć oko? Trochę mnie niepokoi podwyższony estradiol.
    Z kolei w marcu próg był 21, a estradiol ok 260.

Edit: nie wiem nawet jak go naturalnie za bardzo obniżyć oprócz tego, że można jeść marchewki 🤪

Wiesz co, ja też nie wiem jak obniżyć. :p Ale o ile wyniki z poprzedniego cyklu można interpretować na 90% jako podwójna owulacja, o tyle marcowe według mnie świadczą już o przewadze estrogenowej. Co prawda nie widziałam się jeszcze z moją ginekolog aby spytać, jaka jest górna granica estradiolu, ale widziałam na internceie głosy, że powyżej 200. A 260 t już sporo powyżej tej granicy. Niemniej obiecuję dopytać jak będę się z nią po majówce widzieć (oraz o to, jakie są sposoby na zbicie estradiolu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2024, 10:10

CoffeeDream lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    Kubuś 💙
    preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Chochliku A jak tam Twoje plany na kolejny cykl? Coś zmieniasz/dodajesz? 😁

Chyba nic nie zmieniam :D mam spoko suple, łykam olej z wiesiołka, piję siemię lniane... Owulka w tym miesiącu jak dla mnie była piękna (moje objawy + temperatura itp. 🩷)

Mąż zaczął brać Fertistim, ale gdzieś tam z tyłu głowy wisi mi, że fajnie by było jakby też zrobił szczegółowe badania nasienia, bo wyniki hormonów wyszły mu na pograniczu, a niektóre miał trochę przekroczone i zastanawiamy się, czy to może mieć wpływ 🤔

Ja też dostałam skierowanie od endokrynologa na szczegółowe badania (już z 2 miesiące temu, bo moje TSH trochę wykracza poza normę funkcjonalną - raz mi wyszło 2.7, a po miesiącu 2.4 ) i mam podejrzenie PCOS... ale na razie próbowałam zadziałać dietą, zdrowszym trybem życia, selenem, cynkiem itp...
    Chyba jakoś odkładam to zbadanie się w czasie... 🥲 Jeśli do pół roku starań nie kliknie, to chyba się za to wezmę mocniej, chyba potrzebuję jeszcze trochę luzu w tych staraniach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2024, 10:26

pp2018, CoffeeDream, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024 🤍
    __

• 2Monia2 Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Dobrego czasu na wyjeździe! 😁
    My planujemy grille i niestety mamy trochę pracy, więc nie będzie odpoczynku w pełni :(

Bez grilla majówka nie może się skończyć 🤭

Chochlik12, pp2018 lubią tę wiadomość

• 2Monia2 Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    My często dodajemy jeszcze cukinie, ziemniaczki, czasem nawet ser (taki ala pleśniowy - tylko trzeba uważać, żeby nie wypłynął, więc najlepiej w folii)

Nie pomyślałam o serze, dobrze wiedzieć, ciekawe jak ten halloumi co teraz na topie jest. Cukinia też super pomysł, dziękuję ❤️

Chochlik12, pp2018, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• 2Monia2 Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Jeszcze bym dodała cukinię 😍
    Ale ja jestem z tych co cukinię dodawałaby do wszystkiego 🤣
    Czyli kolejny głos na cukinię, w takim razie koniecznie trzeba dodać do listy zakupów 😁 Dziękuję ❤️

Anka32, Chochlik12, pp2018 lubią tę wiadomość

• Katarena Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Kobietki, które testują w najbliższym czasie , macie jakieś objawy? 🙈

U mnie w cyklu w którym udało się zajść nie było kompletnie żadnych objawów, zatestowałam wyłącznie dlatego, że szłam na wieczór panieński i chciałam mieć pewność że mogę zaszaleć z %%%, cóż nie pykło 🙈 za to w cyklach kiedy na 1000% nie ma szans na ciążę przez brak serduszkowania występuje u mnie cały wachlarz objawów 😅

MagicznaNuta, pp2018 lubią tę wiadomość

👩🏻 36 | 👨🏻 35

04.2023 👶🏼 K. 💙 4 CS

08.2024 zaczynamy PROJEKT RODZEŃSTWO🔥 🤞

01.2025 💔 cb
    02.2025 💔 cb
    03.2025 💔 cb

30.04 ⏸️🥹 (9 CS)
    02.08 👼💔Jaś 😔 poronienie 16 tc

"jak już raz komuś serce pęknie, to więcej nie pęka, tylko trzeszczy"🥺

listopad 2025 ➡️ walczymy dalej o tęczowego malucha 🙏🌈
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ