X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg 😊 dzidzia zdrowa, ale leniuszek i wstydzioszek buzki nie chciała pokqzac 😁 ryzyko wstawie potem jakie wyszly wyniki , ale Pani doktor mówi ze nie ma potrzeby pappa bo jest ok. Mamy 6,5 cm długości 😊 w 90 % to dziewczynka 😍😍 nawet dzisiaj pokazala mi raczke jakby pokazala siema mama tutaj jestem , jestem przeszczesliwa 😍😍😍

Dip88, Belie, Ariadne002, Osama, Kasiekkk, Eve, wariancja, Rosalie, Selena, Nunakala, Ves lubią tę wiadomość

preg.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, to życzę żeby nic niepotrzebnego córeczce nie wyrosło i płci już nie zmieniała! Gratulacje!

Alis96 lubi tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryzyko trisomii 21 : 1/2395
    Ryzyko trisomii 18 : 1/7060
    Ryzyko trisomii 13 : 1 /19941

Chyba niskie prawda ?
    Przwziernosc karku nt 2,1 mm
    Ductus Venosus 0,930

preg.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Ryzyko trisomii 21 : 1/2395
    Ryzyko trisomii 18 : 1/7060
    Ryzyko trisomii 13 : 1 /19941

Chyba niskie prawda ?
    Przwziernosc karku nt 2,1 mm
    Ductus Venosus 0,930

Ja się nie znam, one są chyba niskie ale nie bardzo niskie. Ja bym przy takich napewno robiła pappe żeby wyszły bardzo niskie 😂 Ale to tylko ja :)

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ja się nie znam, one są chyba niskie ale nie bardzo niskie. Ja bym przy takich napewno robiła pappe żeby wyszły bardzo niskie 😂 Ale to tylko ja :)

A jak pappa wyjdzie wyższa to wtedy nifty ? A wy jakie macie ryzyka ?

preg.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis super, że wszystko ok i gratuluje córeczki 🥰 Co do ryzyka to nie pomogę, bo się jakoś super nie znam, ale nie są jakieś mega niskie 🤔

Martyna a ja teraz siedziałam i oglądałam TVN24 i czekałam co powiedzą o tych eksplozjach 😱 Pierwsze co to myślałam o twoim tacie, ale wygląda że jest wszystko dobrze wśród Pl obywateli. Niech jak najszybciej już wraca, bo to jest przerażajace co się dzieje 😣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 18:42

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysokie ryzyka są przy mniej niż 1:300 taka mam informacje w segregatorze.
    Ryzyka pośrednie 1:300 do 1:1000.
    Ryzyka niskie 1:1000 i powyżej
    Chociaż tutaj też mowa raczej o całości czyli test pappa plus USG. I taki wynik wtedy bierzemy pod uwagę 🙂

Martyna trzymam kciuki za tatę 🙂

Ja jestem po zakupach. Udało się kupić sukienkę na wesele 😀 nawet tak brzuch się nie rzuca w oczy 😉

Dzisiaj przyszło też w końcu zamówienie z sinsaya 😁 dresy dla matki i dziecka 😀

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Alis super, że wszystko ok i gratuluje córeczki 🥰 Co do ryzyka to nie pomogę, bo się jakoś super nie znam, ale nie są jakieś mega niskie 🤔

Martyna a ja teraz siedziałam i oglądałam TVN24 i czekałam co powiedzą o tych eksplozjach 😱 Pierwsze co to myślałam o twoim tacie, ale wygląda że jest wszystko dobrze wśród Pl obywateli. Niech jak najszybciej już wraca, bo to jest przerażajace co się dzieje 😣

A u Ciebie jakie wyszły ?
    Kurde teraz to mnie zmartwilyscie. Pani doktor mówiła, że wszystko ok. I nie mówiła, że trzeba przy takich wynikach pappe. Bo wyniki są bardzo dobre. Nie rozumiem 😓

preg.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Wysokie ryzyka są przy mniej niż 1:300 taka mam informacje w segregatorze.
    Ryzyka pośrednie 1:300 do 1:1000.
    Ryzyka niskie 1:1000 i powyżej
    Chociaż tutaj też mowa raczej o całości czyli test pappa plus USG. I taki wynik wtedy bierzemy pod uwagę 🙂

Martyna trzymam kciuki za tatę 🙂

Ja jestem po zakupach. Udało się kupić sukienkę na wesele 😀 nawet tak brzuch się nie rzuca w oczy 😉

Dzisiaj przyszło też w końcu zamówienie z sinsaya 😁 dresy dla matki i dziecka 😀

Ja mam tylko z usg wydaje mi się, że skoro Pani doktor mowi ze wszystko jest dobrze to nie mam powodów do obaw. Robila usg 50 minut więc wszystko zostało dokładnie sprawdzone. I ma certyfikat FMF

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis super że wszystko dobrze na USG ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 18:57

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    A u Ciebie jakie wyszły ?
    Kurde teraz to mnie zmartwilyscie. Pani doktor mówiła, że wszystko ok. I nie mówiła, że trzeba przy takich wynikach pappe. Bo wyniki są bardzo dobre. Nie rozumiem 😓
    Ja nie robiłam Pappy, tylko Nifty. Ogólnie wg mnie tak jak mówi twój lekarz wynik jest ok, ryzyko jest niskie, ale nie jakoś bardzo, tzn chodzi mi o trisomie 21, ale to też jest tylko statystyka 🤷🏻‍♀️ Nie chce się wypowiadać i mieszać, a tymbardziej cię nastraszyć, bo naprawdę nie mnie to oceniać 😉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę robiła dodatkowych to bez sensu , ryzyko jest naprawdę niskie jeśli by mi wyszło 1:1000 to bym zrobila . Nie wiem czemu sądzicie że średnie. Skoro wszedzie jest inaczej napisane w sensie normy.

Kasiekkk lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dajcie spokój, przecież te ryzyka u Alis są niskie i nie ma się o co martwić. To trochę jak "wyniki bardzo dobre, więc znajdę sobie coś, żeby się pomartwić" ;)

Alis, bardzo dobre wyniki i jak lekarz mówi, że jest ok, to nie masz co się martwić. Ja bym się na Twoim miejscu cieszyła. Mi akurat pappa podniosła mocno ryzyko zespołu downa i żałuję, że za to płaciłam, jak i tak mi lekarka powiedziała, żeby się tym nie przejmować, bo ten test jest bardzo czuły i lubi podnosić ryzyko, więc w sumie... Miałam ryzyko zespołu downa 1:400, to jest 1/4 procenta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 19:25

Alis96 lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca wiem czy to tak działa ale ja mam wrażenie że jakbyś zrobiła jeszcze krew to ryzyko by jeszcze bardziej spadło - taką prawidłowość zaobserwowałam czytając wyniki dziewczyn z różnych forów. Myślę że nie masz co się stresować dodatkowo. No i PAPP-A to tylko statystyka. Ja od początku mówiłam że robię ją tylko przy pierwszym dziecku trochę z ciekawości 😂 wiem że nawet gdyby wyszły mi badania nie tak to i tak bym została mamą tego maleństwa więc to bez znaczenia dla mnie :)
    A tak poza tym, myślę że do lekarza trzeba mieć zaufanie i jak mówi że jest okey to trzeba się posłuchać 😁😁

Alis96 lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20210826-181320.jpg

Pozdrawiamy z Mazur 😘😘😘😘😘

nulka_23, Dip88, Osama, Belie, Kasiekkk, Ves lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dajcie spokoj. Ryzyka sa niskie!!! Alis, jest ok i gratuluję dziewczynki 😊❤

Alis96 lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve jak pięknie 😍 u mnie cały dzień leje :(

Alis, jesteś gotowa na wpisanie dziewczynki na pierwszą stronę?

Eve lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Ja już po usg 😊 dzidzia zdrowa, ale leniuszek i wstydzioszek buzki nie chciała pokqzac 😁 ryzyko wstawie potem jakie wyszly wyniki , ale Pani doktor mówi ze nie ma potrzeby pappa bo jest ok. Mamy 6,5 cm długości 😊 w 90 % to dziewczynka 😍😍 nawet dzisiaj pokazala mi raczke jakby pokazala siema mama tutaj jestem , jestem przeszczesliwa 😍😍😍
    gratulacje zdrowej coreczki..buziaki kochana 💋

Alis96 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    gratulacje zdrowej coreczki..buziaki kochana 💋

Alis96 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Eve jak pięknie 😍 u mnie cały dzień leje :(

Alis, jesteś gotowa na wpisanie dziewczynki na pierwszą stronę?

Tak poproszę 😍😍 i nawet imię oczywiście Alicja - to jest jej przeznaczone ewidentnie 😁

Dziękuję za trzymanie kciuków dzisiaj i za gratualcje 😍
    Czyli mamy juz 1:1 co do płci 😁

Osama lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ