Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontynuacja Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Zapraszamy nie tylko majowe kreseczki :) rozdajemy też ciążowe wiruski 🦠🦠🦠

Zaplanowane wizyty🐣:

25 października - Caro (połówkowe)
    26 października - AnnWer (połówkowe), Maciejka (połówkowe)
    27 października - Eve (wizyta), Wariancja (wizyta)
    28 października - Kasienka (wizyta), Ves (wizyta)
    30 października - Nunakala (echo serca)
    3 listopada - Kasiekkk (usg III trym), Belie (wizyta)
    4 listopada - Martyna (wizyta)
    5 listopada - Martyna (usg III trym)
    8 listopada - Caro (wizyta), Osama (usg III trym), Nulka (usg III trym)
    11 listopada - Dip (usg III trym)
    12 listopada - Kasiekkk (wizyta)
    16 listopada - Nulka (wizyta)
    17 listopada - Eve (usg III trym), Belie (wizyta)
    18 listopada - Alis (wizyta), Osama (wizyta), Rosalie (wizyta)
    24 listopada - Ves (wizyta)
    29 listopada - Rosalie (usg III trym)
    9 grudnia - Dip (usg)
    14 grudnia - Nulka (wizyta)

Planowane daty porodu 🍼

14.01.2022 - Osama 💜
    17.01.2022 - Nulka 💙 Leon
    18.01.2022 - Martyna 💙 Maksymilian
    22.01.2022 - Belie 💙
    22.01.2022 - Dip 💙 Antoś
    23.01.2022 - Eve 💜 Klara
    24.01.2022 - Ariadne 💙 Zachariasz
    26.01.2022 - Kasiekkk 💙 Albert
    30.01.2022 - Kasienka 💜 Marcelina
    4.02.2022 - Papierowka 💙
    8.02.2022 - Rosalie 💜 Kornelia
    9.02.2022 - Kalcia 💙
    13.02.2022 - Ves 💙
    22.02.2022 - Nunakala💜 Kalina
    27.02.2022 - Wariancja 💜
    27.02.2022 - Maciejka 💜
    4.03.2022 - Alis 💜 Alicja
    8.03.2022 - Caro 💙 Kacper Konstanty
    17.03.2022 - AnnWer 💙 Karol

Strony warte uwagi💻
    🤱 Gdzie rodzić: https://gdzierodzic.info/
    🤱🤰 Twoje prawa w pracy: https://mamawpracy.pl/

Kupujemy wyprawkę 🧸👕👖🧣👗🍼
    https://www.dobreliski.pl/
    https://www.tuliotuli.pl/
    https://bobaskowo.sklep.pl/
    https://babyboutik.pl/
    https://pl.lennylamb.com/
    https://www.divatex.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 10:53

Iskra444, Kasiekkk, Martyna33, Rosalie, Dip88, Belie, Izi, KaJa, Ariadne002, Alis96, Paulina95, Manioka, Eve, Axon lubią tę wiadomość

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, trzymam za słowo i biorę od Was wiruski :D :D :D

nulka_23, Dip88, Izi lubią tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    🦠🦠🦠 Rozdajemy co możemy 🦠🦠🦠

Iskra444, Izi, Eve lubią tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:

Te wymiotne tez chcesz ?😂
    🤮🤮🤮🤮🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

nulka_23, Izi lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko, łap i ode mnie wiruski 🗣️🗣️🍀💚
    Moje są raczej skąpo objawowe, ale bobas z nich doprawdy tłustawy 😂😂😂

Co do terminów porodu, to ja póki co 26.01.2022 ❤️

Zaczęliśmy się rozglądać z mężem za łóżeczkiem i szczerze to myślałam, że nie mam co do niego dużych wymagań, a okazało się, że chyba coś takiego, co ja szukam po prostu nie istnieje! (Lub kosztuje tysiące)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 12:25

Iskra444, Rosalie, Alis96 lubią tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to ja na razie tylko o wózkach próbowałam czytać ale jak zaczynam to sobie myślę że za wcześnie i przestaje 😳

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Oo to ja na razie tylko o wózkach próbowałam czytać ale jak zaczynam to sobie myślę że za wcześnie i przestaje 😳

Wiesz co, my postanowiliśmy, że będziemy w każdym miesiącu coś kupować, bo raz, że wszystko na raz to byłby spory wydatek, dwa że nie wiem, jak mój mąż zniósłby maraton chodzenia po sklepach, gdybyśmy mieli kupić wszystko na raz, a trzy, że zwyczajnie nie mamy na to za bardzo czasu, bo w tygodniu etat i w domu mąż jest około 18 dopiero i wtedy a to obiad, a to zakupy spożywcze, a w weekendy zlecenia ślubne no i do tego działka, jeśli jakimś cudem znajdzie się wolna chwila :D No i jesteśmy z tych osób, które lubią wszystko planować, działanie na ostatnią chwilę bardzo nas stresuje :P

Dip88 lubi tę wiadomość

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Te wymiotne tez chcesz ?😂
    🤮🤮🤮🤮🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    biorę! większość poprzedniej ciąży wymiotowałam, więc nic mi nie straszne :D

Martyna33 lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Wiesz co, my postanowiliśmy, że będziemy w każdym miesiącu coś kupować, bo raz, że wszystko na raz to byłby spory wydatek, dwa że nie wiem, jak mój mąż zniósłby maraton chodzenia po sklepach, gdybyśmy mieli kupić wszystko na raz, a trzy, że zwyczajnie nie mamy na to za bardzo czasu, bo w tygodniu etat i w domu mąż jest około 18 dopiero i wtedy a to obiad, a to zakupy spożywcze, a w weekendy zlecenia ślubne no i do tego działka, jeśli jakimś cudem znajdzie się wolna chwila :D No i jesteśmy z tych osób, które lubią wszystko planować, działanie na ostatnią chwilę bardzo nas stresuje :P
    To ja na razie odkładam na wyprawkę a kupować zamierzałam jak już pójdę na zwolnienie czyli gdzieś w październiku :D co prawda nie mogę się tego doczekać ale będę się jeszcze wstrzymywała 😅

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co TP mam na 24.01 🙂

Kasiekkk to pisz tu co ty byś za łóżeczko chciała, chętnie posłucham 😃

Kasiekkk lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 08.02 date porodu :)

Ja ostatnio cos tam patrzylam na wozki i sie zastanawiam, czemu oni produkuja tylko takie niskie dziadostwa... jak dla mnie to gondola powinna byc na wysokosci bioder, a nie kolo kolan... przeciez to kregoslup siadzie os pochylania sie co chwile z dzieciaczkiem 🤷🏼‍♀️ to moj wymog + chce bezowy i nagle sie okazuje, ze nie mam co kupic 🤣 tak wiec ... nie wiem, bedzie jezdzic chyba w transporterze dla kota 🙈 juz wiem, ze znalezienie dobrego wozka to bedzie droga przez meke 😔

A z lozeczkiem to tez mam rozkmine, bo widzialam ladna dostawke z chicco bezowa, ale zas do pokoiku nie chce innego niz standardowe biale, drewniane... no i kupowac dwa to chyba jednak glupita, nie wiem co z tym fantem zrobic 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 12:40

Kasiekkk lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakbyście miały jakieś fajne strony odnoście wyprawek to też podrzucajcie :)

Martyna, jaki masz detektor tętna płodu?

Dip88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja póki co TP mam na 24.01 🙂

Kasiekkk to pisz tu co ty byś za łóżeczko chciała, chętnie posłucham 😃

A proszę bardzo:
    - standardowy rozmiar 120x60 z litego drewna
    - zdejmowany (nie opuszczany) bok, żeby łóżeczko mogło pełnić funkcję dostawki do łóżka (i tutaj już generalnie jest problem, bo dostawki są malutkie, a ja nie chcę kupować dwóch łóżeczek)
    - łatwy system montażu tego zdejmowanego boku, ale trudno dostępny i bezpieczny dla malucha
    - kółeczka z możliwością blokady
    - regulowana wysokość dna łóżeczka
    - wzmocniona na dole konstrukcja, żeby łóżeczko po odpięciu jednego boku było nadal stabilne

Póki co skłaniamy się chyba ku temu, żeby kupić takie najzwyklejsze w ikei: https://www.ikea.com/pl/pl/p/sniglar-lozko-dzieciece-buk-30248537/
    jeśli tylko mąż z teściem wpadną na pomysł jak je samodzielnie i bezpiecznie zmodyfikować.
    Ale jeśli kojarzycie coś podobnego, to podrzućcie linki, będę bardzo wdzięczna :) Kółeczka to najmniejszy problem, bo można dokupić osobno

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:

Ja ostatnio cos tam patrzylam na wozki i sie zastanawiam, czemu oni produkuja tylko takie niskie dziadostwa... jak dla mnie to gondola powinna byc na wysokosci bioder, a nie kolo kolan... przeciez to kregoslup siadzie os pochylania sie co chwile z dzieciaczkiem 🤷🏼‍♀️ to moj wymog + chce bezowy i nagle sie okazuje, ze nie mam co kupic 🤣 tak wiec ... nie wiem, bedzie jezdzic chyba w transporterze dla kota 🙈 juz wiem, ze znalezienie dobrego wozka to bedzie droga przez meke 😔

A z lozeczkiem to tez mam rozkmine, bo widzialam ladna dostawke z chicco bezowa, ale zas do pokoiku nie chce innego niz standardowe biale, drewniane... no i kupowac dwa to chyba jednak glupita, nie wiem co z tym fantem zrobic 😅

Widzę, że mamy podobne rozkminy 😅 Na wózki nawet nie patrzę, bo wiem, że wybór to będzie droga przez mękę :D

Rosalie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie mi terminu porodu na 22.01.2022 :D

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:

Spójrz sobie na mutsy 4rider. Moj mąż ma 2m, wiec szukaliśmy wózka dla wysokich.
    To ze moje dziecko darło się w wózku jak obdzierane ze skory i prawie z niego nie korzystaliśmy to inna historia 😂😂😂

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest opcja gdzieś w przeglądarce wejsc na swój wykres? Bo apka nadal mi nie działa a w przeglądarce nie mogę znaleźć 😭

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka widzę, że Ty u nas póki co pierwsza rodzisz wg kalendarza :D Ciekawe jak to nam wyjdzie faktycznie :)

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    A proszę bardzo:
    - standardowy rozmiar 120x60 z litego drewna
    - zdejmowany (nie opuszczany) bok, żeby łóżeczko mogło pełnić funkcję dostawki do łóżka (i tutaj już generalnie jest problem, bo dostawki są malutkie, a ja nie chcę kupować dwóch łóżeczek)
    - łatwy system montażu tego zdejmowanego boku, ale trudno dostępny i bezpieczny dla malucha
    - kółeczka z możliwością blokady
    - regulowana wysokość dna łóżeczka
    - wzmocniona na dole konstrukcja, żeby łóżeczko po odpięciu jednego boku było nadal stabilne

Póki co skłaniamy się chyba ku temu, żeby kupić takie najzwyklejsze w ikei: https://www.ikea.com/pl/pl/p/sniglar-lozko-dzieciece-buk-30248537/
    jeśli tylko mąż z teściem wpadną na pomysł jak je samodzielnie i bezpiecznie zmodyfikować.
    Ale jeśli kojarzycie coś podobnego, to podrzućcie linki, będę bardzo wdzięczna :) Kółeczka to najmniejszy problem, bo można dokupić osobno
    Haha to faktycznie 😂😂 Ja mam 3 łóżeczka 🤭 Na dole do salonu 100x100cm, do pokoiku 60x120 i do sypialni dostawkę, ale teraz nawet nie będę składać tego zwykłego jak przy małym, bo tylko stało i się kurzyło i narazie zostanę przy samej dostawce i tym na dole w salonie 🙈
    A teraz tak zerknęłam to w Ikei są też z odczepianym bokiem.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Kasiekk niedługo już zacznę kupować rzeczy dla malucha. To przecież taka frajda! Poza tym będę w Polsce 14-19tc i chce większość rzeczy kupić tam ☺️

Chce podejść do tego jakoś racjonalnie, dużo rzeczy kupić z wyprzedaży, może coś używanego na vinted, dlatego lepiej to rozłożyć w czasie.

Najbardziej trudne wydaje mi się kupno ubranek, bo nie wiadomo jakie dziecko się urodzi, ile w jakim rozmiarze pochodzi... Narazie nie wiem jak to ugryźć, rozmiar 50 kupię na końcu jeśli będę wiedziała ze dziecko z usg małe.
    Tez w styczniu jak się urodzi to będzie zimno, a w kwietniu/maju już będzie powoli gorąco wiec zupełnie inne ciuszki.
    Może macie jakieś rady co do kupna ciuszków? Ile tego trzeba mieć żeby nie mieć za dużo?😅

Łóżeczko mam po szwagierce, jedną kołyskę do czasu aż dziecko się przekręca a drugie to zwykle łóżeczko. Tylko są ciemnobrązowe co mi się bardzo podoba, ale w cholerę ciężko będzie dobrać do tego komodę 😂

Nulka, detektor mam sonoline c1 i szczerze polecam. Serduszko znajduje od razu już od 9 tygodnia. On jest dobry, bo medyczny.

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ