W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
maciejka wrote:Już wcześniej mi pisałaś ze na początku beta bardzo szybko rośnie. Trochę się przeraziłam jak odebrałam wynik No ale na to wpływu już nie mam. Jestem akurat z tych co panikują 😱 przeczuwam ze może doszło szybciej do zagnieżdżenia niż przypuszczam
Bo nam babeczkom nie dogodzisz- jakby była beta za niska to tez byś panikowała. Ale akurat wydaje mi się ze za niska gorzej niż za wysoka. No jak będą bliźniaki to będą, to znaczy ze Twoje szczęście z poprzedniej ciąży wróciło 🧡Dip88 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Bo nam babeczkom nie dogodzisz- jakby była beta za niska to tez byś panikowała. Ale akurat wydaje mi się ze za niska gorzej niż za wysoka. No jak będą bliźniaki to będą, to znaczy ze Twoje szczęście z poprzedniej ciąży wróciło 🧡
Stwierdzam ze im
Mniej wiem tym lepiej śpię. Za późno betę zrobiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 15:19
02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
maciejka wrote:Już się tak naczytałam ze mnoga, zasniad lub wady chromosonalne 😒
Stwierdzam ze im
Mniej wiem tym lepiej śpię. Za późno betę zrobiłam
Narazie się nie martw na zapas Nic nie zmienisz, a ja myśle ze będzie wszystko cacy.
Ja robiłam betę w dniu okresu i potem 18 dpo i stwierdzam ze to był idealny czas na betę 😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Narazie się nie martw na zapas Nic nie zmienisz, a ja myśle ze będzie wszystko cacy.
Ja robiłam betę w dniu okresu i potem 18 dpo i stwierdzam ze to był idealny czas na betę 😂02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
-
Mam chwile i odpisze co do ubranek. Na początek kupiłabym troszkę z rozmiaru 56, bo 62 można śmiało kupować. Z resztą poczekałabym do końcówki ciąży jak już będzie mniej więcej wiadomo czy bobas będzie z tych większych czy mniejszych. U mnie starszak np w 56 pochodził 2 tyg i wskoczył zaraz w 62 🤷🏻♀️ A młodszy w rozmiarze 50 chodził dobry miesiąc, później 56 jakieś 1,5 miesiąca, a później wystrzelił jak z torpedy i co miesiąc nowe ubranka w tempie błyskawicznym kupowałam i tak do roczku 🙉 Nawet teraz jest duży jak na swój wiek, bo ma 2,5 roku, a kupuje mu 110/116 czyli ubrania dla około 4-latków 🤦🏼♀️ Chyba po tacie wysoki 🤷🏻♀️ Różnie może być.
Starszak miał po urodzeniu 56cm,4330 g, a mały 49cm i 3800g.
Natomiast u mnie mega się sprawdziły na początku body kopertowe( nie trzeba wciskać przez delikatną i małą główkę) i półśpiochy. Przy pajacykach, szczególnie w nocy gdy trzeba na wpół przytomnym zmieniać pampersy zapinanie tych wszystkich guziczków jest mega uciążliwe, choć nie raz zakładałam też i potem ma się już taką wprawę, że w ciemno można zapinać to jednak tamten zestaw bije wszystko na głowę 😂 Co do ilości szt to po 10 np bodziaków, półśpiochów itp raczej wystarczy, ja przegięłam i miałam dużo więcej, ale prałam 1-2 razy w tyg, nie musiałam się spieszyć z praniem 😂 Pajacyków to może z 7-8 szt miałam, a reszta wiadomo jakieś bluzeczki, spodenki, sweterki itp itd ale nie polecam kupować w dużych ilościach, bo nie oszukujmy się, dla malucha są mniej wygodne, a póki pępek się nie wygoi też trzeba uważać żeby nic tam na zachaczało o niego, takie ubranka są bardziej na jakieś wyjścia na początku 🤷🏻♀️ Szaleć można od rozmiaru 68 tak myśle, choć też nie za dużo, ale to już widać mniej więcej w jakim tempie dziecko rośnie i co i na ile nam się przyda. Nie wiem co jeszcze 🤔 Pieluchy tetrowe, muślinowe czy jakie chcecie sprawdzają się w nieograniczonych ilościach 🙉 Przy karmieniu, ulewaniu, później też miałam osobne i używałam do podkładania pod pupę przy zmianie pampersa na wszelki wielki, bo na początek to fajne są podkłady. Ja małego potrafiłam przebierać z 3 razy dziennie, głównie po ulaniu, czasem pampers przeciekł, czasem w nocy też trzeba przebrać, szczególnie zdarza się to u chłopców na początku, tu już trzeba wprawy w zapinaniu pampersa złapać, bo wystarczy, że ciut za lekko się zapnie, siusiak się zawinie jakoś i ubranko mokre 😅 Ciężko tak o wszystkim w skrócie napisać, no i też przypomnieć sobie, ale jak coś to pytajcie bo i tak pewnie o czymś zapomniałam, a ile będę mogła to postaram się podpowiedzieć 😉
Aaa no i do łóżeczek te wszystkie komplety z baldachimów, ochraniaczy i pościeli to też na początek odpada, chyba że na później sobie kupicie, ale zapewniam że nawet jak któraś by się odważyła to w nocy zamiast spać będziecie sprawdzać czy aby bobas gdzieś się buźką do tego nie przycisnął albo coś w tym stylu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 15:32
Martyna33, Rosalie, Belie, Marcelq, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
Dip, dzięki! Dużo przydatnych info. Pajacyki rozważam na suwak a body jak najbardziej kopertowe
Żadnych pościeli, poduszek, ochraniaczy na łóżeczko - tak jak mówisz, minimalizujemy ryzyko śmierci łóżeczkowejDip88, Belie lubią tę wiadomość
Rosalie wrote:Tez tak moglo byc, ja sie zas balam, ze beta za niska, a wszystko okej. Trzymam za Was kciuki i witam ☺
A jeszcze co do wozka, ja tam nie jestem jakas wysoka, niecale 170, ale nie wyobrazam sobie tak niskiego wozka, kolezanka jakis czas temu wybierala i wysylala mi zdjecia, a jest nizsza o prawie 10cm i nawet przy niej wydawaly sie niskie... nie wiem, nie widze tego. Poogladam na zywo w sklepach to moze zmienie zdanie 😂Rosalie lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Dip, dzięki! Dużo przydatnych info. Pajacyki rozważam na suwak a body jak najbardziej kopertowe
Żadnych pościeli, poduszek, ochraniaczy na łóżeczko - tak jak mówisz, minimalizujemy ryzyko śmierci łóżeczkowej
Tak w ogóle to gdzie mieszkasz? Bo widziałam, że pisałaś ze w Pl będziesz 🤨 Ja też się wybieram do Pl od 15 do 19 tc 😉 -
maciejka wrote:Czy przy takiej becie mogę już isc do lekarza? W sensie będzie już widać zarodek?
-
Dip88 wrote:Ja mam 171 cm, mam Bebetto Holland i sięga mi normalnie do bioder, fajny i wygodny 😉 …. Tylko już mi się nie podoba, bo 3 lata temu go wybierałam 🤭 Teraz Cybexy mi się podobają, a w szczególności Priam, ale mój chyba za drzwi by mnie wystawił jakbym wróciła z wózkiem za taką kasę do domu. Tak czy siak tamten jest wygodny, zwrotny i nic do niego nie mam, ale rozglądam się po cichu za czymś innym 🤫 No i co do takich wózków, jak ktoś ma go dźwigać gdzies po schodach w bloku czy coś to jest tragedia, takie wózki są ciężkie, gdybym była w takiej sytuacji odrazu bym sprzedała i kupiła inną spacerówkę. Patrzcie głównie pod tym względem, bo gondola jest na kilka miesięcy, no pół roku niech będzie, a potem ze spacerówką zostaje się na dłużej i później 80% dziewczyn sprzedaje i kupuje nową spacerówkę, bo albo jest nie wygodnie albo ciężko albo do bagażnika nie tak wchodzi albo im się zwyczajnie nie podoba 🤷🏻♀️ No … to teraz szukajcie tego idealnego, ułatwiłam?? 😂😂😂
Dip88 lubi tę wiadomość
-
maciejka wrote:Czy przy takiej becie mogę już isc do lekarza? W sensie będzie już widać zarodek?
Teoretycznie od 10 tys, ale to jest tak indywidualne. Idź najlepiej najwcześniej w 6+0 tygodniu ciąży. Lepiej się tygodniami sugerować niż betą podobno
Moja gin mówi ze na usg najwcześniej 30 dni po owulacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 16:03
Dip88 lubi tę wiadomość
Dziewczyny, jako ze ja spozniona troche do Was o jakies tydzien czy 2, to pochwale sie, ze tez zaczynam widziec zaokraglenie brzuszka, o ktorym ostatnio rozmawialyscie 😍 jak leze, to nie az tak, ale jak stoje, to mozna juz wyczuc dlonia, ze jest lekko zaokraglony!
Swoja droga, w weekend bylismy u mojej rodziny powiedziec o dziecku i chyba do chlopaka troche w koncu dociera, ze faktycznie jestem w ciazy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 16:13
Dip88, Kasienka22, Marcelq lubią tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Teoretycznie od 10 tys, ale to jest tak indywidualne. Idź najlepiej najwcześniej w 6+0 tygodniu ciąży. Lepiej się tygodniami sugerować niż betą podobno
Moja gin mówi ze na usg najwcześniej 30 dni po owulacjiMartyna33 lubi tę wiadomość
-
Rosalie wrote:Dziewczyny, jako ze ja spozniona troche do Was o jakies tydzien czy 2, to pochwale sie, ze tez zaczynam widziec zaokraglenie brzuszka, o ktorym ostatnio rozmawialyscie 😍 jak leze, to nie az tak, ale jak stoje, to mozna juz wyczuc dlonia, ze jest lekko zaokraglony!
Swoja droga, w weekend bylismy u mojej rodziny powiedziec o dziecku i chyba do chlopaka troche w koncu dociera, ze faktycznie jestem w ciazy 😅
Mam nadzieję że już na dobre do niego dotrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 16:44
-
Hej mamuśki . Ja tez do was z przyjemnością dołączę . Umnie termin wstępnie na 14 lutego .Chciaz tydzień temu na usg był tylko pęcherzyk który był młodszy o 4 dni jak według miesiączki . 4 lipca następne usg mam nadzieje ze będzie już widać maleństwo i serduszko . Staram się nie stresować ale czasami nie wychodzi ❤️😍💚✅
Dip88, Ariadne002 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Ja odpuszczam na jakis czas forum. Poczekam do wizyty. Moja psychika jest w bardzo złym stanie. Nie ciesze się z tej ciąży nie wiem co się dzieje 😭 rycze cały czas tak jakbym nie czuła ze będzie wszystko dobrze. Przeraża mnie ten duży przyrost. Nie mam siły na to wszystko. 😭😭😭😭02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
-
Jakby co to można już pobrać aktualizacje apki i logowanie powinno działać
Dip88 lubi tę wiadomość