W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
zOsIa88 wrote:Hwj dziewczyny mam pytanie do Was czy byłyście moze szczepione na covid ?? Mam koleżankę ktora boi się że jak się zaszczepić będzie miała problem z zajściem w ciaze
Na fb jest bardzo duża grupa, włącznie z lekarzami którzy wiele doradzają i wyjaśniają „Szczepienia - rozwiewamy wątpliwości „ może tam spróbować, tam fachowo wszystko wytłumaczą, a i przewijało się tam już tysiące takich wątków 😉
Od siebie mogę dodać, że z tego co widziałam tam i na grupach nieplodnościowych dziwnym trafem wielu dziewczynom udało się zajść właśnie po szczepieniu 😅
Ja niestety nie zdążyłam i dopiero w sierpniu będę się szczepić, też się boje, ale wolę to niż covida 🤷🏻♀️ Tymbardziej, że w 3 trymestrze potrafi być bardzo niebezpieczny, a znowu na wcześniejszym etapie mimo, że np przechodzi się bezobjawowo jest coraz więcej przypadków gdzie u maluszków wywołuje problemy z serduszkiem, a nawet poronienia. Pozatym lepiej już być zaszczepionym przed ciążą niż później jeszcze bardziej stresować się szczepieniem w trakcie ciąży.zOsIa88 lubi tę wiadomość
-
zOsIa88 wrote:Hwj dziewczyny mam pytanie do Was czy byłyście moze szczepione na covid ?? Mam koleżankę ktora boi się że jak się zaszczepić będzie miała problem z zajściem w ciaze
Ja nie będę się szczepić w ciąży. A covid przechodziłam w kwietniu. -
Iskra444 wrote:Jakby co to można już pobrać aktualizacje apki i logowanie powinno działać
Iskra444 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam się szczepić i odczekać miesiąc do starań ale w dniu szczepienia zrobiłam test. Teraz się zastanawiam czy się szczepić czy nie, mam jeszcze minimum miesiąc czasu do przemyślenia 🤔 Gdybym nie była w ciazy to na pewno bym się zaszczepiła 😊
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualnyJa miałam szczepienie 2 dniu cyklu i to był szczęśliwy cykl 🥰Druga dawka odroczona na początek drugiego trymestru. Moja sytuacja była konsultowana z lekarzami i zalecają żeby się szczepić.
Również polecam grupę szczepienia rozwiewamy wątpliwości na FB 🙂Dip88, zOsIa88 lubią tę wiadomość
-
Podoba mi się to co piszecie, bo czekam właśnie na drugą dawkę 😂
Belie, Dip88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To ja się wtrącę co do szczepienia. Miałam pierwszą dawkę Pfizer pierwszego czerwca kolejną mam 6 lipca. A w między czasie zaszczepiłam się jeszcze na krztusiec. Covida przechodziłam w marcu w miarę łagodnie. Po za bólem ręki nic mi nie było po szczepieniach. Także myślę że spokojnie po tym 16tc możecie się szczepić.
Ja chciałam dziecku przekazać przeciwciała. Niby po przechorowaniu w ciąży też są ale nie w takiej ilości co po szczepieniu.
No i również polecam grupę z fb "szczepienia-rozwiewamy wątpliwości"
Nudnej ciąży życzę Wam dziewczyny 🥰🤰
Dip88, zOsIa88, Belie, Marcelq, nulka_23 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Iskra444 wrote:Podoba mi się to co piszecie, bo czekam właśnie na drugą dawkę 😂
Iskra444 lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:A ja widzę, że jesteś świeżo po owulacji 😁 Trzymam mocno kciuki za ⏸ 🤞 I łap wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠
Alis96, Belie, Dip88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iskra 🤞🏻
Dip, ja tez planuje się szczepić w ciąży. Covid w ciąży to coś co mnie przeraża, znajome miały... lepiej dmuchać na zimne
Wiecie może jaka jest obecnie przerwa pomiędzy dawkami pfizera?Iskra444 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Iskra 🤞🏻
Dip, ja tez planuje się szczepić w ciąży. Covid w ciąży to coś co mnie przeraża, znajome miały... lepiej dmuchać na zimne
Wiecie może jaka jest obecnie przerwa pomiędzy dawkami pfizera?Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Iskra 🤞🏻
Wiecie może jaka jest obecnie przerwa pomiędzy dawkami pfizera? -
Mój mąż się ostatnio szczepił i drugą dawkę miał najpierw 4 tygodnie później a zadzwonili do niego i przepisali na tydzień wcześniej (czyli druga dawka była po 3 tygodniach). Mama pracuje w placówce medycznej i dostali info żeby szczepić po tym czasie. Ja się planuje szczepić w drugim trymestrze ale nawet nie zastanawiałam się w którym tygodniu dokładnie. Po wizycie się dowiem jakie dr ma podejście do tego i kiedy zaleca
-
Hej dziewczyny to ja Was dalej będę podczytywać tutaj 😊 ja właśnie w sumie nie wiem co z tym cyklem. Jestem w ciągle w tym cyklu co było poronienie. Wiem, że wszystko może się przesunac, Ale robiłam testy owu, żeby wyłapać mniej więcej te owulację. Zawalilam sprawę, bo robiłam testy, które kiedys robiłam i mi się nie wybarwialy dobrze, a że minęło trochę czasu to uznałam je za te dobre 🤦 no ale później zrobiłam inny i wyszedł pozytyw. Zresztą zgadzało to się z kłuciem jajnika i śluzem. Problem w tym, że kłucie mam już sporo dni, śluz też ciągle płodny - tak miałam w zaciazonym cyklu, testy ciążowe wychodzą negatywne, zrobiłam więc owulaka, a on aż świeci taki różowy xd ja już nie wiem. Ponad tydzień owulacji czy co 🤷😂 zwykle zakłuło raz, śluz z trzy dni wcześniej i spokój. Temp nie mierze